Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz fokukac #36174 üzenetére

ezt hívják moral hazard-nak, aminek a várható (Számukra csekély) hatásai, az önzéssel együtt tükröződnek a viselkedésükben is.

Egyszerűen az erősebb kutya b.szik, mert megteheti, a kisebb meg ne ugráljon.

Szerintem általában a normálisabb társadalmakban alkalmazott törvények, szabályok éppenséggel ezt szorítanák vissza (ezek közé értve akár a KRESZ-t is). Azt hiszem, mindannyian nagyon rosszul járnánk, ha ez a "természetes" elv nem lenne korlátozva valamennyire. Elvileg felegyenesedtünk, meg a tenyerünkkel szembefordítható hüvelykujjunk van annak következményeivel együtt, meg megkülönböztetjük magunkat az állatvilágtól. Elvileg.

A politikában amúgy a kormányzó párt(ok) éppenséggel pont az "erősebb kutya..."-elven kormányoznak jelenleg, legalábbis a belpolitika ezt mutatja, de ez már végképp off.

Újra mondom: nem a véleményeddel van gondom (mert szerintem is van alapja), hanem azzal a nagyívű általánosítással, amivel minden bringásra ráhúzod azt. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy minden autós idióta, a saját tapasztalataim alapján. Persze, nyilván egyszerűbb feketében-fehérben gondolkodni.

Új hozzászólás Aktív témák