- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
A hosszabbításra értem haza, tényleg jó volt határozottan, le a kalappal a csapatok előtt!
Meg kellene próbálni este 8-ig letenni a melót, sajna, mostanság nem akar összejönni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #58780 üzenetére
gázolajjal mennek
Tönkre.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #58701 üzenetére
Éves biztosítás ~30-40k, súlyadó 20, és az egyéb járulékos költségek.
Múltkor kiszámoltam, évi 20k körül megyek, és minden költséggel együtt valami havi 80ba kerül az autózás.
Szóval ésszel! Nem tudom, mennyit keresel, de drága játék. Ilyen munkába járós, mindegyleszarom célra drága autót semmiképp nem vennék, legalább az amortizáció ne fájjon, szóval bőven guriga alatt. Ha másra is kell (pl. nyaralni járni), akkor persze már más a helyzet.Viszont utóbbi esetre fogadd meg Te is azt a (talán kiszámoló által megírt) tanácsot, hogy az autód értéke 3-6 havi fizud legyen, mert reálisan ezt engedheted meg magadnak.
Jah, ha már autó: most először jutott eszembe, hogy praktikusabb lenne egy kombi IS. Öregszem?
emvy: +1, kis mértékben nem káros, és függőséget sem igazán okoz. Napi szinten kávézom, most egy hétig hegyekben túráztam, és megittam 2 instant kávét hidegebb reggeleken, nem is kívántam.
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83 #58532 üzenetére
Kristóf divat pl. nem rossz. Árban középkategória.
A francia-svájcin brit estet tartottam: kilkenny után india pale ale. Kizárólag ebben a sorrendben.
-
EQMontoya
veterán
Amikor az autóipar és a sales találkozik:
Tier1 és autógyár A megállapodik egy termékről, amelyet Tier1 kifejleszt, majd A igényeire testreszabja.
A kész termékkel Tier1 pályázik B autógyártóhoz is: testreszabás költségei, első x darab ennyi, utána kicsit olcsóbb, y mennyiség fölött még olcsóbb.
Ugyanezen pályázaton elindul A gyár is: mi sokat veszünk, nagy tételben, olcsóbb. Testreszabatjuk nektek mi x pénzért, aztán y/db-ért kapjátok a cuccot.
Így A autógyár Tier1 termékét eladja B-nek, olcsóbban, mint Tier1 adná.Nem kicsit röhögtem, mikor hallottam a storyt.
-
EQMontoya
veterán
Atyaég... Kúriadöntés: facepalm1. Majd ezután a két meccs között Rogán unortodox módon értelmezi a kúria döntését a tévében: teatyaúristen!
Ez kajak demagógia szakon végzett egyetemen.Ha bekapcsolom a tévét, mindig megerősít, hogy sokáig ne tegyem.
-
EQMontoya
veterán
Haljon éhen az összes önkormányzati seggfej, aki előzetes tájékoztatás nélkül hétfő reggelre elkerít autókat, majd mellettük egy méterrel gödröt ás - reggelre nyertem egy kordonbontást, egy kurvaanyázást és egy autómosást. A kordonbontás így nem teljesen reverzibilisen történt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #58315 üzenetére
Ezért nem vagyok hajlandó én sem költözni. 53nm, Kelenföld, tégla, gázfűtés, erkély, kert, 60+rezsi.
Az ilyenek mostanság 80-ért mennek kb.Be vannak szívva az emberek, könyörgöm? Mondjuk a lakás értéke 14M, a jegybanki kamat meg 3.5%. Kicsit soknak érzem az évi 7%-os bérleti díjakat, amiket kérnek a lakásokért...
Lassan megint eljutunk oda, hogy kutya-macska hitelre fog lakást venni, mert alig lesz drágább, mint az albérlet.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #58251 üzenetére
Nincs velük nagy bajom, csak füstölnek mint az állat. Illetve gyanítom, a józsipiacon veszik a zöldkártyát.
X5-X6ban pedig általában tahók ülnek, ez tény.
-
EQMontoya
veterán
a fogyasztás egyenes összefüggésben van az emisszióval
Daily ecobullshitet olvasol?
'gyammár, akkor a széttuningolt 2-es tdi Golf lenne a legkörnyezetkímélőbb, mert 5-6 litert fogyaszt. Igen, az, amelyiket először - mikor még nem látsz át a füstjén - Ikarusnak tippeled a füst méretéből. -
-
EQMontoya
veterán
Reggeli fun:
Két kisebbségi asszony beszélget a gyerekekről az utcán:
-Én is átéltem ezt, nagyon jó volt. Nem az Ármádóval, há' a Dzsulióval! -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #57838 üzenetére
22 fok volt ma künn, pont jó.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #57765 üzenetére
Asszem, nekem is ideje lesz megnéznem a sarki lidlt. Kár, hogy nem végzek ma, ameddig nyitvavannak.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #57755 üzenetére
Nálunk is esett meg mostanság olyan, hogy az irodából láttuk a napfelkeltét... Azért a 18. munkaóra egy napra már elég minimális hatékonysággal rendelkezik.
-
EQMontoya
veterán
Mekkora parasztság poénból megpályázni egy állást a németeknél?
Ulm, és automotive infotainmentbe keresnek senior c++ developert, tehát igazából rám van kiírva, de itthon is kényelmesen megvagyok, igazából a piaci értékemre lennék kiváncsi. -
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
Ezt annyiban azért kiegészíteném, hogy a másik véglet is káros, ugyanennyire. Élsportolók is gyakran hullanak 40-50 éves korban, infarktusban, agyvérzésben, pedig már rég nem spórtolnak, mert az izületek 35 éves korig sem bírták. Szóval jó dolog a mozgás, heti 1-2 kell, de én még nem láttam se idős bányászt, se idős dokkmunkást - a tartós fizikai megterhelés ugyanúgy kinyír, szóval csak ésszel.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #57566 üzenetére
Nem vagyok egy izomállat én sem, de a múltkor meglepődtem. Felpróbáltam egy inget, és szűk volt mellben illetve vállban, hasban meg simán kényelmes volt. Pedig van azért rajtam pár kiló felesleg...
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #57550 üzenetére
Olvasd el _figyelmesebben_
-
EQMontoya
veterán
Napifun: a navinak popupot kell dobnia, ha Izraelben pakisztán területre akarsz utat tervezni.
Hát arra biztos, kettőt is, baszd meg! -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #57469 üzenetére
Repjegy Isztambulba: 200 euro. Jó bőrkabát Isztambulban: 300 euro.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #57432 üzenetére
Amikor először olvastam, majdnem leestem a dínómról a röhögéstől.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #57228 üzenetére
Mert az angol egy szép nyelv, a német meg rusnya.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #57055 üzenetére
+1. Főleg, hgoy beágyban azért illik olvasható, de gyors kódot írni... Nah ez sokaknak haladja meg a képességét.
-
EQMontoya
veterán
Semmi tisztelet nincs a mai fiatalokban. Hát hétköznapra tenni a születésnapi ivást?!
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #56900 üzenetére
Biztos nem tudtok ebben dűlőre jutni? No offense, nem akarok belepofázni az életedbe, mert egyébként is semmi közöm hozzá.
Együtt vagytok x+1 éve, nyilván nem könnyű döntés. de úgy látom, először azt kellene eldöntened, hogy ebben a kapcsolatban szerenél-e élni hosszabb távon, vagy sem. Ha igen, és mondjuk akartok gyereket, simán célszerűbb lehet maradni.
Ha nagyon a pénz motiválni, én is mehetnék, esélyesen megkereshetném a két-háromszorosát külföldön. De az ottani árszinvonal mellett esélyesen nem élnék belőle annyival jobban, hogy megérje azért itthagyni mindent és mindenkit.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #56885 üzenetére
Legalább gond nincs, ez a fő.
Ma reggel edzettem egy alaposat, asszem, holnap nem nagyon fogok tudni felkelni...
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun #56783 üzenetére
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac #56780 üzenetére
Csak azért nem, mert ma idén először szabin vagyok.
Az legbetegebb munkanap mostanság reggel 10-től reggel 6-ig tartott, szóval ne rijjá, lehet még rosszabb.
Azon a héten, amelyiken 3 munkanap volt, sikerült 83 órát dolgoznom. Mondjuk legalább fizetik a hétvégi munkaórákat, szóval a fizu elég fincsi lesz...
-
EQMontoya
veterán
Németeknél olyan dolgokat árulnak néha, hogy jááájjjj, ez fel se tűnik.
Itthon meg: Cövek közeg azt sem tudja, mi ez. Bóvli xeon ha nincs benne, akkor max a sportkormányba köthet bele. Az meg üzemeltetési költség, évente egyszer öt rongy, ha megállítanak. Teszem hozzá, engem még nem állítottak meg az IS-sel megtett közel 30.000km alatt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #54742 üzenetére
Az USA verzióban tuti nincs hátul tárcsafék, az ojrópain tehát jobb fék van. Futóműhangolásban is lesz szerintem különbség, illetve abban sem vagyok biztos, hogy az USA verzióba berakták a 6-os manuális váltót - lehet, hogy csak ötös van benne.
Szóval én mindenképp ojrópait vennék belőle!
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #54642 üzenetére
40Hz és 4000Hz között? Az fincso lesz...
Értem én a logikát abban, amit mondasz, de a végeredmény mérsékelten fog zenére emlékeztetni. Kb. mint nagyanyám békeidőkbeli rádióján, a határmenti, hegyivédéki területek vételi adottságaival fűszerezett Kossuth rádió... -
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #54482 üzenetére
Milyen verdát vettél végülis?
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #54322 üzenetére
Te inkább igyál, ha már vakvarnyúnap van! Boldogat!
-
EQMontoya
veterán
Félreértesz, tényleg nem akartam most beszólni. A PHP programozó is ugyanúgy programozó, én arra akartam utalni, hogy sokan vallják magukat PHP programozónak csak azért, mert fel tudnak telepíteni egy fórumot egy lampra, aztán ezért elkérnek bruttó 12 ropit a szomszéd bt-jére számlázva...
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #54177 üzenetére
IT ipar: mindenki IT iparnak vallja magát. PHPistike és a 3 iskolában rendszergazda Jó Áron is. Meg persze sok helyen megy a feketézés is kisebb cégeknél. A valóság szerintem is több valamivel. De pénzügyi területre ugyanez igaz, az az érzésem...
Tothgera30: nettó 380k még itthon se olyan hű meg ha...
-
EQMontoya
veterán
Mai érdekes jelenség: noti és wifi router nem szeretik egymást (packet loss, néha hatalmas pingek), de csak ha a noti nincs rajta a töltőn. Más routerekkel viszont töltő nélkül is jól működik együtt. Thefuck?!
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #53796 üzenetére
A rendkívüli felmondás imho pont arról szól, hogy a másik fél olyan mértékben szegte meg a megállapodást, hogy az a továbbiakban nem tartható fenn illetve nem áll módodban fenntartani. Ez nem egy rendes "felmondás", amelyben Te vetsz véget a munkaviszonynak...
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #53793 üzenetére
Bár nem vagyok túlzottan járatos munkajogban, de nekem gyanús, hogy ha rendkívüli felmondással mondasz fel, akkor igényt tarthatsz végkielégítésre. Már csak azért is, mert különben itt lenne egy erős joghézag. Tegyük fel, régóta nálam dolgozó Józsinak járna 4-5 havi végkielégítés, én két hónapig nem fizetem ki (ez már bőven elég rendkívüli felmondáshoz), majd megspóroltam 2-3 havi fzetését? Kétlem, hogy lenne az a munkaügyi bíróság, amelyik ezért nem szopatná rommá a munkáltatót, teljesen jogosan.
BS: ha munkajogi tanács kell, írj egy pm-et, aztán adok kontaktot.
-
EQMontoya
veterán
Sejj, rég jártam itt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #53351 üzenetére
A router, amit adnak, az valami félelmetes módon foshalom. Ha meg tudod oldani úgy, hogy azt csak modemként használd (akár saját modemmel), és saját routerrel, akkor szerintem nem lesz vele gond.
A ZTE rotuerük, az olyan szinten fosputtony, hogy wifin packet loss volt a pingben.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #53266 üzenetére
Én meg
elfoglalt kurvakurva elfoglalt vagyok!Egyébként támogatom a dolgot, pár nappal előtte egyeztessünk.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #53195 üzenetére
Ez reális, nekem állásinterjún térképadatokból kellett kinyernem és kilistáznom nagyon nem triviális dolgokat házi feladatként. Nincs is ezzel semmi gond, problémamegoldó mérnökök lennénk, nem kóderniggerek, vagy mi.
Viszlát: kemenyebb volt mint amire szamitottam - ezt nem az állásinterjú kontextusában szoktam hallani.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #53130 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a linkedin törzsközönsége nem az átlag Józsi, aki bárhová beküldi a cv-t. Nyilván sokat itt sem jelentenek a számok, de azért nem arról van szó, amit a HR-es ismerősöm szokott mesélni, hogy java dev pozicióra asztalos meg buszsöfőr is jelentkezik kb.
Btw. a mostani melóm úgy lett, hogy linkedinen kerestek meg, hogy érdekelne-e. Szóval nekem pozitív tapasztalataim vannak vele.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #53120 üzenetére
De hát informatikus, biztos csak trollkodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest