Hirdetés
Aktív témák
-
bolondember
MODERÁTOR
köszönöm a szorítást.
de mint mondottam korábban is, nem én leszek.
nem én lettem.ez va'.
most átfésülöm a CV-m, aztán körbeküldöm...
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
Tim82
félisten
válasz ngabor2 #47693 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy (pl.) mi a francért kell tudni azt, hogy a DNA adeninból, timinből, citozinból és guaninból áll? (Remélem, jól írtam le. )
Nem maga az évszámok tudása fontos, de ez az alap, aminek ismeretében látsz összefüggéseket. Hogy mire jó az összefüggések látása? "A történelem ismétli önmagát" - a múlt ismeretében jobban látod a jelent és jobb esélyeid vannak a jövő kifürkészésére. (Ez most nem science fiction. ) Szvsz a történelem széleskörű ismerete nélkül nincsenek állampolgári ismeretek és a demokráciához nagyon is kellő civil kurázsi.
De jó messzire vezető vitatéma.
Mellesleg ez a "túl sokan vannak" kérdéskör nem a bölcsészek és még csak nem is az egyetemek hibája: a felsőoktatásra rá lett kényszerítve a fejkvóta-rendszer, aztán meg a bolognai szisztéma, innentől mélyrepülés van.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bubu79
addikt
Dehogy visz messzire - már előkotortam a távcsövemet és kereslek benne Téged
Bon3ss: Kezdesz gyanús lenni - mi ez a fatalizmus? Mit ittál, amit én nem ?
[ Szerkesztve ]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Pisztillus
senior tag
Így van. De akár elméleti, akár valós síkon vagyunk, én azt vallom, hogy semmilyen rossz nem tart örökké, előbb-utóbb átadja a helyét a jónak, az meg a még jobbnak, és így tovább... De nem elmélkedek tovább... (Hmm, de azért medvére vadászni? )
Yetike: Akkor ennél már csak jobban leszel.
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
Tim82
félisten
válasz Pisztillus #47706 üzenetére
Velem az utóbbi három napban egészen jó dolgok történnek, tehát most .
Yettenet: nem, nem nekem való a pszichohistória, ráadásul az kőkemény matematikán és tömegpszichológián alapszik. Ebből a matek kilőve nálam.
Bubu: pont két hete volt heves nosztalgiám Brassó után, életem egyik legjobb napját töltöttem ott úgy hat éve. (Nem semmi élmény egy nyári jégesőt átélni a Fekete-templom tövében. ) De ha visszamegyek, akkor ezek után szigorúan a városba.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bubu79
addikt
válasz Pisztillus #47706 üzenetére
Csak gombászni indultam egy unokatesómmal és mi lett a vége? Simogatni akartak, meg babusgatni - gondold el mi történik, ha puskával jönnek nekünk...
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Pisztillus
senior tag
válasz Bubu79 #47709 üzenetére
No, most egy kicsit komolyra fordítva a szót: az a medve vagy bocsokkal volt (azokat a közelben elrejtve), vagy orvvadászok sebesítették meg. Szerintem ok nélkül a medve sem támad emberre.
Tim:
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
Bubu79
addikt
Eszem azt a nagy szívedet
Mod: Naná
Pisztillus: Lehetséges
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Pisztillus #47712 üzenetére
Lehet, hogy vérmedve volt.
-
Thrawn
félisten
De nem szeretem mikor evés közben csörög a telefon...
Csak mondja és mondja, én meg közben nézem ahogy kihűl a kaja és a táplálkozási kedvem is alábbhagyDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Bubu79
addikt
válasz philoxenia #47716 üzenetére
Ha már könyv - ezt ne hagyd ki - letettem a hajam, amikor az illusztrációk között felbukkant a Jägermeisteres üveg címkéje az agancsokkal
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nagy nehezen kiszedtem a képet, ami engem fogadott Kép
-
venember83
nagyúr
Nem szebb a hull a hó szókapcsolat? Az esik a hó nem tetszik...
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz venember83 #47722 üzenetére
Hóesésre sokkal kevesebb kifejezést használ a nyelvünk, mint az esőre. Esik, hull, szakad, hirtelen csak ezek jutnak eszembe.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz philoxenia #47723 üzenetére
Nem is vagyunk finnek, ugye.
Bár ezeket hóra is szokták használni... De attól függetlenül lehet azt mondani, hogy "porka havak esedeznek" ha a hangzás a lényeg."Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
bolondember
MODERÁTOR
hullahóéshózik,micimackófázikzikzik...
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
7
addikt
Hulljon a fergese!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz elmoraan (r) #47724 üzenetére
Ezeket a hóra gondoltam, esőre: szemerkél, ködöl, zuhog, pilinckázik /esetleg ez hóra is/, csepereg, ömlik így hirtelen.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz philoxenia #47728 üzenetére
Jaaa, akkor módosítok: ezeket esőre is szokták mondani.
"Esik eső, szép csendesen csepeeeeereg."
A hó egyébiránt még szállingózik is, amit az eső nem tud.
Ja, és a hó havazik is, az eső meg nem esőzik."Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
NoLF
veterán
válasz philoxenia #47728 üzenetére
pilinckázik?
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz elmoraan (r) #47729 üzenetére
A szállingózik az jó..
-
Thrawn
félisten
Kér valaki kávét?
#47733: Nem, csak megkívántam, kérhetne nekem is valaki
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Verus
senior tag
Olvad a hó
Az angyal olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.
-
frame>24
addikt
válasz bolondember #47725 üzenetére
"Hull a hó, és hózik, hogy imádkozik nagyanyám,
Micimackó vérzik, halkan sziszeg a szamovár.
Fehér pelenkák lengenek, katonaing, nyög a kötél,
Nyíló öklök, nyíló ölek - élet a világ közepén."'45 - de ez eredetileg mintha lassabb lenne...
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
-
kételkedem
addikt
Az nem az a fószer, akinek valamije csörög-morog a Mátrában? Lecsúszott a harisnyája?
Verus itt is csak korlátozottan felhasználható demo hó esett, ami a melegben összeesett, majd olvadni kezdett.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Bubu79
addikt
Csak aztán nehogy az elfekvő raktárkészleteket a nyakatokba zúdítsák a hegyek
Kell is a mosdatás a csinos Hölgyeményeknek
-
7
addikt
válasz kételkedem #47741 üzenetére
De bizony... meghozza a hires nyaja csorog-morog
-
Bubu79
addikt
-
Tim82
félisten
Valaki nem tudja, hol lelem fel a neten azt a kellemes ügyfélszolgálatos beszélgetéses hanganyagot, az ominózus "DE VAN, DE VAN, DE VAN!!"-mondattal (amit Kékszarvas előszeretettel idéz)?
-
-
Verus
senior tag
válasz kételkedem #47741 üzenetére
Pár órás?
Bubci: Hát elvileg az első hóban megmosott arc nagyon szép lesz az évek folyamán Nagyimmal mindig megmostuk, kiskoromtól kezdve
A titkos készlet is jöhet - már láttam hókotrót, no para
Thrawn: Nem panaszkodom - lehet ki kellene menni Bánkútra - ott tuti még szánkózni is lehet. Lehussanok - huuuuuuuuuusss - hopp egy csipkebokor
Az angyal olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest