Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Sokaknál nem az a lényeg, hogy a TV-re ne kelljen lejátszót (vagy játékkonzolt, PC-t, stb) kötni, hanem hogy az AVR-re ne kelljen.
Amúgy meg...
Én ~8 éve (mikor kezdődtek ezek a "smarttívík") is azt kérdeztem, hogy miért nem lehet akkor csatlakoztatni egy USB-s Blu-Ray (vagy legalább DVD) olvasót (legelőször azt vetettem fel, hogy legyen integrálva egy, mert akkoriban bőven elfért a vastagsága, de aztán hamar rávezettek, hogy sokan úgy fogatják falra vagy építik bútorba, hogy nem lenne praktikus) és azzal nézni (az akár eredeti, másolásvédett) lemezeket, ha már van beépített lejátszó.
Aztán eljutottunk oda, hogy LAN-on keresztül akár tényleg tudja is olvasni a TV a PC-be rakott lemezt (DLNA). Vagy talán ma már lehet is USB-s olvasót kötni a TV-re...? (Nem próbáltam, sohasem volt USB-s olvasóm.)
Aztán később vártam, hogy mikor lesz majd ARC támogatás a PC videokártyákon (mikor megjött a TV-kbe és AVR-ekbe), mert akkor én is tudnám használni (TV->PC->AVR, ráadásul úgy hogy az ARV még nem ARC-s, ez lett volna a poén: hogy ne kelljen új AVR, mégis kiválthassam azt az egy szál optika kábelt a TV és AVR közt). Ez még várat magára (Linux-on mint ha mozgolódtak volna kicsit idén, CEC már van, még 5-8 év és szerintem lesz ARC is
).
Csak az a bajom az eARC-vel is, hogy ez se fog működni úgy, hogy összekötöm a HDMI 1.3-as AVR-t, és a TV HDMI portja "kimenetté alakul", hanem ehhez is megint új AVR kell, legalább még egyszer cserére erőszakol(na).
Alapvetően még egy eARC-re dedikált port is jó lehetne, aminek nem kell tudnia bemenetként is működni. Arra rákötöd az AVR-t és az AVR-re nem kötsz semmit, amit a TV-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest