Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Nincs rutinom mit lehet LG TV -n állítani. Van egy LG C(?) a családban, azt én üzemeltem be, de nem én használom így nem nyomkodtam szet annyira. Ma ránéztem de továbbra is extrém bonyolult a képbeallítas menü és első olvasásra nehéz megérteni mit akar jelenteni. Már a magenta menü színtől ki tudnék szaladni a világból.
Én később vettem a Sony A83J-t, most használom egy éve. Az LG -vel összehasonlítva, nekem az LG valahogy túl harsány még filmmaker módban is. Például a YouTube piros színű grafikus elemei kivilagitanak a képből, a Sony esetében az csak szimplán piros.
A Sony esetében, mivel a régi plazman is használtam, az autó fenyerot bekaocsoltam, energia takarékos módot nem.
Egyik TV sincs kalibralva, film módban futnak, apró szín és fényerő beállítással, de a Sony A83J lágyabbnak, természetesebbnek tűnik mind linearis tv, mind streaming esetén. A legjobb képminőséget külső coreelec lejátszóról tudja.
Ezek az én tapasztalataim, bizonyítást és gyozködést nem igényelnek. Mobiltelefonos képernyő fotózást és azok ismeretlen képernyőn való elemezgeteset meg végképp semmirekellőnek tartom. -
junkpod
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Semmit nem konyitasz a témához... Össze vissza irogatsz, saját magadat cafolod, mobil telefonos fotókkal bizonygatod a semmit...
Mit mutassak meg? Egyrészt nem lehet, másrészt minek ez neked ha LG TV -d van?
Nem mondtam, hogy csúcs szuper, csak nem értettem, hogy másnak ez miért nem jó? Magamból indultam ki én is, azt gondoltam tévesen, hogy ha nálam jó, akkor másnál is. Ezek szerint tévedtem. -
junkpod
nagyúr
válasz
Malfroy
üzenetére
Összes OLED=LG? Miért gondolod folyamatosan azt, hogy az összes TV a világon ugy működik mint a tiéd és az összes néző szemetes agya úgy érzékeli a képet mintha tiéd?
"Ja, de maga a fényerő szónál a klasszikus fényerőt érti mindenki,nem a feketeszint fényerejét . Ezt próbáltam kifejteni."
Az a baj, hogy a klasszikus"fényerő " az pont a feketeszint. Minél magasabb annál szurkebb a fekete, minél alacsonyabb annál sötétebb a fekete. Brightness. -
junkpod
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Inkább hallgass Vhiktorra, az LG OLED fényerő nem egyenlő fényerő. Akárhány emojit tolsz mellé.
Áhhá...és nem zavaró hogy bassza össze vissza a fenyerot?mert akkor mocskos szerencsés vagy tényleg.
Hát nem zavaró. Mert nem csinál olyat. Ehhez nem kell szerencsés, csak nem LG TV -t kell venni.
Malfroy: pedig nem... [link]
-
junkpod
nagyúr
válasz
Malfroy
üzenetére
Ti mondjátok, hogy az LG autó fényerő sz@r, de más TV esetén, pl. Sony meg jó.
Most akkor miért toljatok ezt a kizárólagos hozzáállást, hogy ha neked nem jó az LG egy bizonyos beallitason akkor másnak egy Sony TV -n sem lehet az úgy jó? Azzal érveltek, hogy a saját TV keperol fotoztok egyet? Ez miota referencia bármire is? Közben meg a vitában a másik fél hiteltelenitesevel probaltok gyozedelmeskedni...Vhiktor: na akkor azt a beállítást hiba volt a user kezébe adni szerintem...
-
junkpod
nagyúr
válasz
Malfroy
üzenetére
Azt kb. Ő sem gondolta komolyan. Egy napfényes nappali és egy éjszakai sötétség között azért van pár lux különbség. Ha középre állítod azzal csak azt éred el, hogy a két szélső esetben egyformán rosszabb lesz.
Nálam a fényerő sdr 32, hdr max, fogalmam sincs hány nit, autó fényerő érzékelő bekapcsolva, hozzá sem nyúlok oszt ' kiváló.
(Azt továbbra sem tudom mi az OLED fényerő és miben különbözik a fényerőtől, így nem tudom megítélni, hogy egy 60as beállítás jó-e vagy sok. De elég ha neked tetszik.) -
junkpod
nagyúr
válasz
Malfroy
üzenetére
Azert te se érted teljesen. Az a "normálisan beállított TV" egy adott környezeti fényviszonyhoz "normális". Ha mad körülmények között nézed akkor már nem az.
Ezt MINDENKI kompenzálja itt is: van aki csinál külön profilokat és azokat kapcsolgatja, van aki a gyári világos és sötét szoba profilokat váltogatja, van aki csak teker egyet a fényerőn és van aki ezt a tv-ben érte a célra beépített hw -sw megoldást használja.
Te is pont annyira akarod másra erőltetni a sajat szokasodat mint amit kifogásolsz. -
junkpod
nagyúr
-
junkpod
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Hát én eddig csak LCD TV -ken láttam ilyen "panel fényerő" szintű hülyeséget.
A régi Panasonic TV -n is volt automatikus környezeti fény érzékelés ami alapján állította magát, itt a Sonyban is van ilyen. De egyik sem a beállított fényerő értéket rángatja, semmi látható beállítás érték nem változik a napsütés függvényében, csak a képernyő fényereje. Az sdr ugyanúgy 30, a hdr ugyanúgy 90, ahogy egyszer beállítottam.
Ha még rásüt a nap a szenzorral, akkor a képernyőre is.
Remélem nem gondolod komolyan, hogy a tiedtol eltérő tapasztalat vagy vélemény feszko keltes. -
junkpod
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Hogy lehet dovi videót HDR -ben lejatszani?
-
junkpod
nagyúr
válasz
bokorugró
üzenetére
Ez totális baromság. Az LG TV gyártó, nem építési vállalkozó, nem is ért hozzá.
A felszerelés minősége nem függ a fal anyagatol, sokkal inkább a használt anyagoktól és szerelési munkától.
(Bakker, konyhabútorokat, fali szekrényeket rögzítenek tégla falra és gipszkartonra is...) -
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Így van, a plazma tv nem HDR megjelenítő.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem nem. Amit én kaptam egy nagyobb kontrasztú, telitetteb színekre képes, szebb átmenetet tudó, plazma szintet hozó szín hűség és természetesség.
-
junkpod
nagyúr
-
junkpod
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Kevésbé értem, hogy ha nincs saját velemenyed és tapasztalatod akkor mire alapozod a minőség iteleteidet. Még saját magadnak sem sajat velemeny és tapasztalat útján valasztottal TV -t. Biztos vagyok benne hogy Vhiktor ért annyira a tv -khez, hogy nem kell neki szócső.
Véleménye mindenkinek van a saját tv -je alapján, de másik tipusokrol közvetlen tapasztalatok hiányában, csak olvasott és megtekintett tesztek alapján szerintem nem érdemes minősítést fogalmazni. -
junkpod
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Szerintem váltani csak méret növeléssel érdemes. Oledről oledre, azonos méretben nem éri meg. (Ráadásul ha jól emlékszem buknád a DTS támogatást...)
-
junkpod
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ne óvodázzunk már! Azt ír ide amit akar és ahányszor akarja. Miért kell rászólni ?
Ha te kevesebbet írsz az is jó. Ha ő többet tipródik, az is jó. Tudunk görgetni... -
junkpod
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
Azt gondolom, hogy amíg maga az OLED technológia bármelyik típusa magasan a többi tv technológia felett van minőségben addig nem lesz jelentős minőség fejlesztés. A minőséget majd "megcsinálja" a marketing.
A fejlesztés meg megy a gyártási költségek csökkentése felé. -
junkpod
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
Azt gondolom hogy érdemes külön kezelni a 360 fokban körülvevő valóság és 20x10 fokban látott kép között.
A valóságában a szemünk folyton alkalmazkodik a különböző fényviszonyok hoz. Amire figyelünk ahhoz állítja magát. Nem lehet egy képen elé rakni az 50 nites félhomályt és az 1500 nites vakítást egyszerre, mert akkor nem tudunk a látványhoz adaptálódni. Ahogy te is írod a nit érzés az agyban keletkezik, nem a szemben. A szem pont, hogy csökkenti a dinamikát hiszen a hatalmas fényerőt lecsökkenti az alacsonyat megnöveli.
Egy 100 nites képet tartalom függvényében erzekelhetunk sötétnek vagy ragyogonak. -
junkpod
nagyúr
Azért ne tulozzatok! Kár olyat írni, hogy kalibralas nélkül fakoak a színek még sapadtak az emberek. Biztos hoz részleteket, finomságot egy kalibralas, de ha nem tökéletes forrást (BD lejátszók) használsz akkor kb mindegy. Tv adás, SD, fhd, streaming tömörítés... Ez mind többet visz el mint amit (szerintem) hoz a kalibralas egy jó beallitashoz képest.
Nekem jónak tunik a saját tv beallitasom. Pl jó teszt a reklámokban a céges logó színek, nyomdaiparhoz van kozom6, látom mi jó. Nagy gond biztos nincs. -
junkpod
nagyúr
Szerintem már az sincs rendben, hogy miután polírozó szerrel ledörzsölte a képernyőt egyáltalán megfordult a fejekben, hogy garancia keretében kifizetteti.
Értem, hogy nagy pénz, de azért ne akarjuk már szándékosan átb...ni a másikat és velük kifizettetni a saját hibát. A 32 napon ugrandozni meg egyszerűen koktél cseresznye a tejszínhab tetején.
Az meg, hogy ez alapján itt még tömegesen le is minősítik a Samsung garanciát különösen furcsa.
(Amúgy a szakvélemény szövege alapján a dörzsölésnél is nagyobb hiba volt idejekorán kiírni ide a teljes sztorit) -
junkpod
nagyúr
Ha veszel egy modern TV-t, akkor a streaming appok azon futtatva hozzák ki a legtöbbet és kényelmi szempontból is azokat fogod használni, így, szerintem, a külső androidos eszköz nem fontos, nincs előnye.
A letöltött anyagok lejátszására viszont továbbra is egy külső lejátszó a legjobb megoldás, arra meg pont elég a CoreElec. -
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Városi legenda, vagy mínusz 30dB... Hihetetlen hogy a hangok fizikaja helyett a rairt wattok és hangszóró darabszám a fontos.
Sohasem fog 60Hz-et értelmes hangerővel kiadni3egy 5cm-es csipogó. Még a közép kategóriás mélynyomók is küzdenek egy 60Hz hanggal. -
junkpod
nagyúr
Nem ezt írtam. Olvasd el szavankent.
Egyrészt nem az USD ár "általában" nettó, hanem a nettó USD ár általában nettó eur árral egyenlő.
Műszaki cikkek nagyon ritkán olcsóbbak az EU bán.
Másrészt itt nem volt említve eur ár, pláne nem ország specifikus. Nem mostam össze semmit.
Arra számítok, hogy a nettó USD 2000, itthon bruttó eur 2500 lesz. -
junkpod
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
ezt tudták mondani AVS sony topikban:
Most likely chrominance overshoot with macro blocking. An artifact of streaming and certain OLED panels coming out of black:grey 1-5% stimulus. If you have the ability to rent a disc chances are it will be much less visible. There are lots of Reddit threads and discussions on AVS about this issue. It’s not often visible but distracting when it does show up.
Lehet pont az a gond, hogy nincs balck crush? Ha lenne az a szürke is becsukódna feketébe?
-
junkpod
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszi, megnyugodtam
Van szakdék a HDR/DV demo videók és a valós filmek között, de a demók alapján sokan inkább azt a színvilágot szeretik. Na meg akik LCD-ről váltottak OLED-re azok hiányolják a világosságot a sötét jelenetekben.
Viszont az még nem derült ki, hogy mi okozza a szürke utánhúzást nálam. Mivel utánhúzás, hajlok én is a stream minőségére. De piszkál engem ez...
Van olyan tuti jó minőségű demo anyag amivel ezt tudnám ellenőrizni? Vagy keressem meg virágboltban ezt a wakanda filmet BD remuxban? -
junkpod
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
Tegyük tisztába, ki mit írt!
Én ezt írtam a képre amit beraktam: "Próbáltam videót lőni, de a sötét jelenet kihivasos a kamerának, itt egy rossz minőségű kép.", tehát NEM ezt látom.
Te ezt írtad a képre amit beraktál: "Itt egy fotó, ez kb fedi azt amit látok a valóságban."
dropi meg azt írta, hogy a sötét éjszakában is ki kell égetnie a retinát a sárga ruhának.Másik jelenetrész, amikor égetik a mackóruhát, hát nálam az se vakít, fényes, mint a tűz, de nem vakít.
@dropi: a (HDR/DV) fényerő sem a sötét részek láthatóságára, sem a sötét jelenetekben, sem a világos jelenetekben a színek "világítására" valók, hanem a direkt fényforrások és azokról jövő fényvisszaverődések megjelenítésére valók. Vagy bármi művészileg elvárt dologra. DE a ruhák színeinek világítása bizonyosan nem lehet cél. Nagyon más mozit nézünk.
-
junkpod
nagyúr
válasz
zenit73
üzenetére
Fekete párduc 2, Disney+, 4k DV imax verzió, 23:30-kor kezdődik mikor a herceg csaj és az anyja a tűz mellett beszélgetnek.
Amikor a fiatal fekete hajú csaj mozog a sötét háttér előtt akkor a fejének/hajanak van egy később mozgó szürke glow, ami mozgás után utoléri. Pause nem látszik mert csak mozgásban látható.
A jelenetben mikor zaj lesz és feluvoktenek az elefántok és mindketten odafutnak a partra, akkor a gyors mozgás közben kifejezetten látszik a fejének a szürke szellem kép utánhúzása.
Próbáltam videót lőni, de a sötét jelenet kihivasos a kamerának, itt egy rossz minőségű kép. Picit látszik a feje mögött jobb oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- HP EliteBook / ZBook topik
- Háztartási gépek
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Tekken 7 Playstation 4
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest