Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Megérkezett a múlthéten, tesztelem az Asus ROG Strix XG32UCWG
Sokat gondolkoztam rajta, hogy maradjon az Asus vagy legyen helyette inkább egy 27" LG 189e-ért, de valószínű maradni fog.Tipp a HDR beállításhoz?
Szörnyen néznek ki a színek, főleg a fekete az nagyon fakó HDR-ben.
SDR-ben nagyon jól be lehet lőni a beállításokat.Oled Tv-n ilyen gond nincs, ott nagyon jól lekezeli a HDR-t.
-
blountex
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Köszönöm
-
blountex
senior tag
8 évet használtam egy LG 34" IPS 144hz 2560x1080p monitort.
Még a PPI sem volt valami jó benne - 82 körül.Ma rendeltem egy ASUS ROG Strix XG32UCWG monitort.
Sokat gondolkoztam az AOC 32 méretében is mert 270e egész jó ár. Viszont az Asus featurei és a w-oled számomra sokkal meggyőzőbb volt.
Ha esetleg nem jönne be a 32" méret akkor 27'-nél maradok.Tv-m pedig 10 évet futott LG LED - ott a proci adta fel a szolgálatot - HDMI része egyszer csak lehalt.
Ez is cserélve lett egy LG G szériás oledre. -
blountex
senior tag
Egyesek látják, mások nem, vagy kevésbé éreznek akkora különbséget / előrelépést mint pl Tense is.
Amíg nem próbálja a 360-520hz-t az ember addig nincs viszonyítási alapja, de én is azt gondolom, hogy annyival nem lennék jobb mint 120on.
Valószínű nem tudnám meg mondani laikusként, hogy ezen a kijelzőn sokkal több az fps mint a másikon.
Bár azt mondják minél több az fps annál kevesebb az input lag.Viszont hiába dobálozunk ekkora számokkal, ha ezek javarészt DSC mellett mennek.
Az igazi pedig az lenne, ami DSC nélkül megy magas Hz-en, ilyen monitor pedig még elég ritka.
Ha van is DP 2.1 az általában nem UHBR20asAki próbálta már a DSC és DSC nélküli opciót -
Az látott valami különbséget közte?
Amit tudok, hogy elvileg nagyobb az input lag ilyenkor -
-
blountex
senior tag
Szerintem abban egyetérthetünk, hogy 27" 2k-ban a 120-240 fps manapság High beállítás mellett a legtöbb címben meg van egy középkategóriás kártyán pl 5070 TI.
4k-ban pedig a 60 fps biztosan elérhető a legtöbb címben.
Esetenként a 120 fps is fixen elérhető DLSS esetleg MFG-el.Pl: Dying Light The Beast
Ebből a szempontból kiindulva bőven elég 4k monitornál a 120hz ami DP 1.4 kényelmesen kihajt.
-
blountex
senior tag
27" most megjelenő Gigabyte új panellal nem rossz és W-oledes, viszont matt bevonat.
Átlagostól (250 nit) jóval nagyobb már a fényerő és talán még jobb a text clarity
Ettől szerintem nagyon több úgy sem kell, de a 280hz még HDMI-vel (2.1) se tudod kihajtani DSC nélkül - szerintem -
Alapvetően egy 3rd generációs panel is már egész korrekt.
Szerintem 32 monitorok közül most a ASUS ROG Strix XG32UCWG viszi a prímet főleg a TrueBlack glossy bevonat miatt egyedülálló és a panelja sem rossz.Oázisnál érdemes a pixel garanciára pénz kiadni?
Ahogy olvastam a leírást csak átnézik a monitort + 3 hetes azonnali csere van ha még is ki jön rajta pixel.
Na nem mintha 2 hét alatt nem lehetne eldönteni, hogy kell-e a monitor.... -
blountex
senior tag
32" oledben nincs túl sok lehetőség az is gyakorlatilag 300e-től AOC márkával indul a csillagos égig.
Én Asus és W-OLED-del szemezek.Tesztelés alatt van a hétvégén egy Sapphire 9070 xt pure kártya.
Maga a kártya könnyű, csendes, 60 fok fölé nem megy és a maximum kihasználtságkor a 304W fogyasztása is rendben van.
Magával a kártyával nincs bajom, de reméltem, hogy a 9-es szériánál javítottak annyit (6-os óta), hogy a szoftver része rendben legyen, de többször is idő túllépés miatt kilépeget egyes játékból és 1-2 programból.
Na, ez a része nem gyere be.Az FSR pedig bár látszólag jónak tűnik, de a másik oldalról viszont még nincs összehasonlítási alapom.
-
blountex
senior tag
válasz
bélanéni
üzenetére
Tv-n ami 4k oled
Ha kevés volt a kraft visszavettem játékon belül a felbontást 2k-ra.
Különbség?
Nem igazán tűnt fel, olyan jól néznek már ki az (UE5) játékok.Monitor esetén nem tudom mennyire lenne ez szembetünő.
A sweetspot mindenképp a 2k, de amit lehet 60-120 között fixen vinni 4k-ban akkor miért ne. Single player címeknél úgy sem kell nagyon több.
-
blountex
senior tag
QD-vel nincs semmilyen tapasztalatom.
LG panellel szerelt Tv-k téren igen, ami ugye W-Oled.Biztos hogy lehet köze a kalibráláshoz és egyéb profil beállítások amit a monitor enged, de ez a kép eléggé szembetűnő volt még ha nem is adja igazán vissza a valóságot .
Másfelől w-oked tényleg tudja biztosítani a teljes fekete színt. -
blountex
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Sziasztok
Ez az összehasonlítás tetszik.
Pont az XG32UCWMG-nek a kisebbik valtozatával szemezek ami csak 165hz tud, az is elég.Woled nekem sokkal jobban meggyőző a fehér fehér maradjon, ne sárgás mint a QD-oled esetében.
Az új Neo Proximity Sensor-ról mi a tapasztalatod?
Az előző változattal állítólag sok a gond, hol működik, hol nem.
Ez nem tűnik rossz featurenak ha nem vagy a gép előtt hamar elsötétül a képernyő mintha Windowsban van beállítva ami hol működik hol nem.....Ahogy olvastam az összefoglalóban a képernyő tisztítás kicsit jobban oda kell figyelni mint egy IPS matt led esetén.
De gondolom jó egy ilyen is ráMennyire tanácsos az ilyen kis apró repülő bogarakat a monitor kijelzőjén összenyomni?

Főleg esténként zavaróak
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Balesetben elhunyt Vince Zampella
- Gumi és felni topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 6. nap: Bloodstained: Ritual of the Night
- Hardcore café
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- új PHILIPS OLED 27M2N8500 27" QHD OLED / 240Hz gamer monitor Garis
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- Asus T.U.F gaming monitor 34"
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Skynet258