Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 4264adam

veterán

válasz Garsza #1555 üzenetére

WOLED és QD OLED közötti különbség az hogy az LG variáns nagyobb fehér fényt tud mert ott a White led. Ellenben a Samsung többi subpixel sprektális fényerőben erősebb, színek erőteljesebbek.

LG-t mindenképp csak 4K-ban keresnék mert a Text clarity neki a legrosszabb a sub pixel elrendezés miatt.

Reditten sokan panaszkodnak fejfájásra a QD OLED-el és megváltás nak a WOLED LG-t írják. Hiszen a Samsung kék színű QD réteget alkalmaz és ahogy írtam a sprektrális színek erőteljesebbek ergo a kék fény is magasabb

De szerintem csak rosszul használják a monitort: max fényerőben és full sötét szobában

OLED előtt Miniled VA monitorom volt. Ne akard összehasonlítani a kettőt.

SDR előnye hogy nincs színtorzulás a széleken. Valós fekete van de a VA is fekete már.

Gyors a panel de a mai VA-k sem lassúak.

HDR-t pedig csak OLED-el tudsz használni úgy ahogy ki kellene néznie.

Ne érts félre 1110nites VA-m volt 9 ezres kontraszttal. Volt fehér fényerő bőven 50cm-re de az OLED mellett csak fakó színeket tudott.

SDR-ben az is pöpec volt

• emiki6

veterán

válasz Garsza #1555 üzenetére

Nincsen baj a woleddel, preferencia, mindkettőnek megvannak a hátrányai és előnyei, utána kell járni és eldönteni melyik szimpatikusabb. Én a QD szimpatizáns táborba kerültem valamiért.

A hsz-em amúgy arra vonatkozott, hogy qd-oledből a 21:9 csak gen1 és gen2. Ha valaki qd 21:9-et akar, akkor érdemesebb nyilván gen2-t venni abból, ami a 240hz-ről ismerszik meg. A gen1 sem kuka, csak érdemes tisztában lenni a különbségekkel és mérlegelni, hogy melyik éri meg jobban.
    WOLED-nél nem tudom mi a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák