Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem okos funkciók hanem egy monitor TV hibrid és az internet tele van emiatti panaszokkal.
Black Screen randomszerűen, ez a legnagyobb probléma.
VRR problémák, CTD
2 monitoros setupok nem megfelelő működése.
És a legtöbb gond pontosan az Nvidia 572 branchel jött. RTX50xx szérián nem is tudsz visszább menni FW-ben. -
4264adam
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Szerencsére az idei Samsung G8-ban végre elengedték a tizen rendszert és "csak" monitorként fukcionál sallangmentesen.
-
4264adam
nagyúr
Matte és Glossy bevonat összehasonlító tesztet végez most már az RTINGS.
Visszamenőleg is megcsinálták a teszteket a már megjelent monitorokra.

-
4264adam
nagyúr
Valós tapasztalatom nincs, de :
Szöveg olvashatóság-ot nem is kell nézned mert 4K nem pedig 1440p. Tökéletes 4K-n minden subpixel elhelyezés akár WOLED akár QD-OLED.
VRR villódzás mindig jelen lesz a gyors pixelenkénti fényerő változtatási képesség miatt ez OLED technolgóia.
Hátrány:- 50-80cm-re ülsz tőle és lehet nagy az átló ide.
- Ilyen közelről a HDR csúcsfényei tudnak bántóak lenni.
- 120Hz 240/360Hz helyett. -
4264adam
nagyúr
Ahogy Garsza
kolléga is írta:Nem meghatározható exact szám. Általában üzemórát írnak ameddig nem kell semminek megjelennie, de az Organikus led folyamatosan degradálódik, ennek a mértéke egyénileg és felhasználástól függően változik.
Amit Swaggering78
írt nem valós, 3 év burn in garancia van szinte minden márkán. Amit a Hardware Unboxed pedig csinál, hogy minden védelem kikapcsolva és napi 10-12 órában használják megállás nélkül --> legrosszabb forgatókönyv felhasználás alapján direkt azért, hogy a beégést vizsgálják. Lassan másfél évnél tartanak és a 6. hónapban kezdődött egy nagyon halvány szürke képnél látható enyhe beégés de "beégés". Napi felhasználásban más színekkel szinte nem is észrevehető.Szóval nem tudni kinek hol jelentkezik. Pont mint bármely használati tárgy valakinél a szalonos autó még garancia idő alatt is a szervízben van és motorcserés tud lenni másnál pedig 20 év után sem.
Ugyanígy az LCD monitor is tönkre mehet csak ott nem beégés van, de szintén elszállhat a vezérlő elektronika, háttérvilágitás, sérülhet a fényáteresztő rétege, az elektromos hatásra rendeződő folyadékkristály szerkezet és sokaknál a tápegység szokta megadni magát.Amit tehetsz:
- Nem használod max fényerőn. Meg úgy általában minek is használnád amikor 50-80cm-re ülsz tőle. HDR modot ne soroljuk ide mert az metaadat, nem mindig maxon mennek a pixelek.
- hagyod standby mode pixel refresht hagy csináljon amikor csinál.
- nem kapcsolod ki a beépített védelmeket.A mai OLED védelem már eléggé kiforrott és ritkább a beégés garancia idő alatt "3év" de ha van, cseréli szinte minden gyártó, még a Samsung is.
És szintén vannak akik a mai napig 2018-2019 LG OLED B6 TV-t használnak a nappaliba beégés nélkül de mondjuk 5-10 halott pixellel a széleken.
-
4264adam
nagyúr
Nem lehet egy szóval leírni.
Van ahol hozzá tesz az élményhez és van ahol nem. Ez még játékokra is igaz.
Illetve a CP2077 gyári HDR Masterelés sem az igazi, kívánja a RenoDX és Reshade alkalmazást.
A beépített Saturation (2.3 verzió) állítási lehetőség is sokat dob már rá. De a RenoDX-el az igazi. -
4264adam
nagyúr
2025.07.17.-én már átbeszéltük ezt veled, lapozz vissza ott vannak a hozzászólások.
Utána
"Ribi" kollégával mélyebben elemezgettük, boncoltuk a témát de az utolsó hozzászólások elvesztek a leállás miatt 

ACE- :Használd így:
1- Natív frissítés
2- Vsync helyett Lock a 120FPS-re.
1829 és 1870 közötti hozzászólások elvesztek, ami pont ide kellett volna
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nem fog semmi változni az FPS szám alatt, hiszen a villódzás nem más mint a hirtelen fényerő változás ami az OLED esetén pixelenként történik ezért annyira feltűnő. LCD esetén is van csak mivel nagy zóna ezért nem annyira látszik.
-
4264adam
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem gyengébb a HDR, csak max fényerő különbség van és amiatt érzed annak.
Mondjuk próbálj meg 50cm-ről 1000nit-et folyamatosan nézni --> nem fog jól esni.
Elgendő a 400nit -
4264adam
nagyúr
Így van (van képtörés) de:
mivel 240Hz és 360Hz van jelen ami már 4.3ms és 2.8ms -->
elméletileg van képtörés, gyakorlatilag szabad szemmel nem látod. Csak lassított felvételen. Ezt tudod is ellenőrizni Nvidia Pendulum Demo-val szemeddel.Így vissza is érünk ahhoz amit írtam, hogy a
- VRR Flicker miatt
- input lagg növekedés
- alacsony FPS = alacsony Hz és magas frametime (ms ) értékek miatt:jobb követni az Online lövöldözősök példáját. És hagyni a Natív max Hz-en a monitort.
V-sync Off
FPS Lock oda ahova szeretnéd In-game belül. Ha ez nincs akkor a Driverekben az FPS Lock
Valóban jó lenne ha ezt is megvizsgálnák review-ban, nem csak elméleti fix max és 10FPS érték esésekre. -
4264adam
nagyúr
Nem tudom. De akkor vissza vonok mindent amit írtam
és feltételezett fizikai levezetésnek szántam
mert látom azt is amit ti akartok mondani.ennyire egyszerűsítem a mondannóm:
Szamomra kényelmesebb érzetet ad Fallout4-ben a 180Hz Lock, 360Hz fix monitor mint a VRR On 70-180 FPS és ehhez redukált monitor frissítés.
Ugyanigy Cyberpunk 2077 VRR Off, 180 lock (130-180 között van hála az X3D miatt) és mellé 360Hz fix
Ezek előtt 90FPS lock VRR On volt LCD esetén is mert 144Hz volt az Acer IPS
-
4264adam
nagyúr
Nincs tökéletes megjelenítő technológia, semmi nem lehet teljesen "azonnali" 0ms változásra képes. Van a rendszerben késleltetés és az OLED is csak "ettől jobbat most nem tudunk"
De attól az még valós, hogy az egyik legértelmetlenebb dolog VRR-el a natív 200 feletti Hz Frissítést lerángatni a GPU 60-120 értékére. Mellé behozva az input lagg növelést és az állandó VRR Flicker jelenséget.
A monitor maradjon a natív max értékén, és címenként játékon belül FPS lock vagy AMD / NV Appon belül a kívánt maxra.
-
4264adam
nagyúr
Igen, igazad van mert nem ugyanazt rakja ki. Hanem a Motion blur csökkentése a minél több Hz-el és az input lagg csökkentés.
-
-
4264adam
nagyúr
Mert nem kell a VRR Flicker-el szenvedni.
És a 240Hz monitor frissítést visszafogni az FPS értékedre, Ezzel növelni a frametime értéked. Ami a Framrate értéked reciproka.
A VRR a képtörés ellen van. 240Hz esetén 4.2ms, 360Hz esetén 2.8ms a frissítés --> elméletileg van képtörés gyakorlatilag nem tudod látni.
Biztosan nem szenvednék a VRR-el.
Ez a kifejtésem rá: [link]
-
4264adam
nagyúr
Hiába jelzed az ÜFSZ-nek. A firmware így képes lekövetni feldolgozni és kiadni az utasítást. Ez talán majd javulni fog ha lesz frissítés fm-ben, de ne igen számíts rá. --> Ez ilyen lesz, vagy kikapcsolod vagy megszokod vagy 1 fix színt állítasz be.
Ha VRR On-ban a flicker-re gondolsz az jelen van minden monitor esetén, nem csak ezen a Philips-en.
Legtöbb esetben VRR Off-ot használunk. -
4264adam
nagyúr
Sok felhasználó itt rontja el :
-Max fényerő használat mindig és sötét szoba. Ez a kettő valóban szép képet ad vissza, ellenben jobban is terheli a szemet, a QD OLED sprektrális színfényereje nagyobb mint a WOLED —> erősebb kékfényre képes.
Tehat SDR esetén ne 100% fényerő használat legyen, plusz este is legyen valami háttér fény “kis lámpa/ olvasó lámpa” ne csak a monitorrol érkezzen fény
-
4264adam
nagyúr
válasz
Atish19
üzenetére
Minden OLED monitor egyforma max fényerőt tud. Olyan eltérések vannak mint 50nit
SDR anyagot pedig nem max fenyeron használunk. Ebből kiindulva minden nit elég ami az OLED technológiában van 50-80cm-re ülve.
Valoban gyengébb mint egy OLED TV csúcsa, és az OLED TV is gyengébb mint egy Miniled VA max értéke.
Csak éppen itt 80cm-re ülsz. Teljesen más -
4264adam
nagyúr
Attól függ hol használod. Nappali fény mellett a Matte jobb.
Este pedig valóban sokat hozzá tesz a látványvilághoz a sötét szoba.
Persze a Glossy adja a legjobb Vivid érzést ez nem vitás, de mindig sötét kell.
[Philips Evnia 27M2N8500/00] 250kG6 mellett ezt is tedd be a talomba,
-
4264adam
nagyúr
válasz
Aby_2014
üzenetére
nem tudom hogy öregíti e vagy mit takar ez a szó az internet népénél.
Másik oldalról pedig akiknek itt a topikban OLED monitor van nem hiszem hogy megvárjuk a garancia idő lejártát.Hamarabb eladjuk még ezidő alatt és veszünk majd másikat új garanciával

Amúgy is a beégés veszélye statikus tartalom mellett érvényes, mind a játék mind a HDR használat nem releváns arra a használatra. Maximum az állandó HUD
De itt is további védelem van:
így használom:
SDR: 30% fényerő
HDR: 80% fényerő -
4264adam
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hauptmann
üzenetére
De nem kell a monitor Nativ frissítését elérni FPS számban. Nem az a lényeg, te amit akarsz ezzel mondani a képtörés megszüntetés.
2.3ms 3.2ms-el nem tudsz látni képtörést. Szóval nem értem miért akarná bárki is ha éppen a GPU 60FPS- tud adni lelassítani a monitort oda 240-ről.
Jobb érzést fog adni hogy az a 60FPS többször rajzolódik ki a 240Hz-en mintsem a sync miatt 1 alkalommalVan egy hosszab írásom is ezzel kapcsolatban itt és a monitoros topikban. De elég egy YouTube short videót megnézned lassítva hogyan fest a 60-144-240-360Hz sync nélkül
-
4264adam
nagyúr
4K révén a 32"-ban kell nézelődnöd, ez viszont jócskán drágább mint a 27" 1440p.
Onnan tudod hogy Konzol kompatibilis: Teljes HDMI 2.1 sávszélességet támogat (ez kell a 4K VRR konzolhoz).Monitorok tekintetében a Samsung G6 27" ami nem támogatja a konzolt teljesen mert butított HDMI 2.1 elektronika van benne.
Ez most 392k-ért jó áron van. A jó árat érts úgy, hogy akció nélkül 500k.
-
4264adam
nagyúr
Plusz vannak címek ahol a HDR nem hozzátesz hanem elvesz.
Pl: Assassin Creed széria. Mai napig nem értenek a HDR implementációhoz és rosszabb mint az SDR, Reshade nem javít
Ghost Of Tscusima: HDR nem rombol de nem is tesz hozzá sokat, kicsit szélesíti a kontraszt tartományt és emeli a színek fényereit főleg fehérben.
Cyberpunk 2077: RenoDX Reshade nélkül a feketeszint nullpontja el van mászva felfelé, nélküle fakóbb mint kellene lennie mert mindent eltol felfelé.
Fallout 4: 2015 cím így csak az Auto HDR és Nv RTX HDR létezik rá. Szépen javítja a kontrasztot és a színek sokkal teltebbek "vivid szerű".
-
4264adam
nagyúr
válasz
NyalokAA
üzenetére
Windows és a legtöbb alkalmazás SDR-ben van meg. Nincs HDR implementáció. Így használd a win alt + B gombot váltani HDR On OFF mellett.
Játékok + HDR film --> HDR On
Windows és minden més --> HDR Off
WoW érzést a Glossy bevonat tudja jobban hozni főleg WOLED mellett mert a sprektális fényerősség kisebb mint a QD-OLED-en. -
4264adam
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
It's generally recommended to let the monitor run the pixel refresh while in standby, rather than turning it off completely
While some monitors might offer a manual pixel refresh option, it's generally recommended to allow the automatic refresh during standby. Turning the monitor off completely may not trigger the necessary refresh cycleASUS:
When the power indicator light is on, after five minutes in standby mode, the ROG logo will flash five times, and then the pixel refresh process will start and last for about 5-6 minutes. After completion, the ROG logo will flash five times again.Nem akarunk mi meggyőzni, használd ahogy akarod.
De azért 1 tanács:
Legközelebb ha kérdezel angolul, törekedj a tömör kérdésre mert a választadó customer care kolléga szerintem bele is kavarodott.pl: "pixel refresh process is still working at turn off mode or just standby? "
semmi sallang és háttértörténet, csak amit tudni akarszHa nem használod (ezt írja), kikapcsolt állapotban az sokat segít, de a kérdés az volt hogy fut e pixel refresh turn off mode-ban.
-
4264adam
nagyúr
válasz
kiszi07
üzenetére
OLED előnye komptetitiv játékban hogy 1ms helyett 0.03ms a válaszidő, 240 hz 3.4ms helyett 360Hz-en 2.3ms az input lag és ezek mellé szinte nulla az RGB túllövés tehát azonnali a színek beállása. LCD esetén a folyadék kristály elektromos hatásra rendeződnek és ez is időbe telik.
Ezeket tudom felhozni előnynek amik téged érintenek FPs shooterben.
Emellé végtelen kontraszt és hatalmas színtér lefedettség.
Nincs tökéletes kijelző de jelenleg az OLED áll legközelebb hozzá
-
4264adam
nagyúr
Nem vitatkozunk mi, eszmét cserélünk.

Lehetséges, hogy így van.
Amit tudok hogy a marketinges reklámanyag szerint hegesztették a védelmet tovább a 2.5 és 3th genen és a pixel elrendezést igazán.
Védelem alá értik a burkolat alatti hűtés variálást is, fejletteb A.I (IntelliSense AI 2.0) proci a HUD és statikus tartalom érzékelésre a megjelenítőn. Más algoritmus a pixel refresh.

240Hz az már 2.5th gen 34"-ban
2025:

2025:
- Színek hegesztése
- Nagyobb PPI sűrüség
- Kicsit magasabb gényerő és sprektális fényerő növelés
- Bivaj bemutatása 500Hz-es elektronikával.Nem nagyléptékű már a változás
-
4264adam
nagyúr
válasz
karacka01
üzenetére
Nem is a beégéstől félni, hanem a 3th gen már fejlettebb védelmet használ.
LG A2 C2 TV-t küldtem vissza mert nem tudtam megszokni a stutter-t ami LCD-n nincs meg. Maradtam TV terén LCD vonalon Samsung Q80 és QN91-el (nappali és háló).
Féltem én is a szemfájástól mert rettentően zavar, ezért idén januárig ódzkodtam az OLED vásárlástól. --> de semmi bajom azóta sem.
Szerintem akinek fejfájása van:
- Túl magas fényerőn használja túl közel
- Nincs semmi más fény ami éri a szemet csak a Monitor mesterséges fénye. -->ezért szokták javasolni hogy 1 lámpa este is legyen a szobába valahol felkapcsolva. Csökkent a terhelésen
- Túl sok órányi használat egyhuzamba."Olvastam már itt is valakitől, hogy csak HDR mode-ban és csak teljes fényerőn használja mert neki az úgy jó és hát azért vette. "
Én ezekkel a beállításokkal vagyok:
SDR fényerő: 15 (50-es a skála)
HDR fényerő: 40 (50-es skála)Soha nem teljesen sötét szoba.
Hálószoba QN91-el HDR fehér fények légvédelmi keresőlámpa szembe, ott sem használom teljes fényerőn de sötét a szoba.
De: Megveszed és kiderül. Ha előjön a gond akkor van 14 napod elállni és tesztelni.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
2025-ben tesztelték, Igorlab is. Szerintem 3th gen lesz csak a butított Hz verziós ahogy az AOC szokta adni.
Olcsóbb mint a konkurens és a frissítésében tér el csak.

-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
Meg kell nézned valahol azt is akkor, én azért nem venném ami miatt sokan félnek "oled beégés". Illetve sokat javult a Text Clarity is a 3th genen ami nagyon is mérvadó 1440p-n.
3th gen : OLED védelem javult / kicsit szebb színvisszaadás / 1440p-n javult a Text Clarity.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
egyéni preferencia kinek mennyit ad élményben a HDR és OLED,
Én szeretem IPS és Miniled VA után is. De ugye 2x van az árban tehát legyen is jobb!.Illetve még ha van is HDR implementáció akkor sem biztos, hogy az jó --> lehet szórakozni Reshade-el a javításon.
Inkább hobbi ez mintsem plug and play megoldás

27" méretben az egyik legjobb ár értékben a Philips.
4K-hoz pedig az összes GPU is kellene.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
Philips Evnia 27M2N8500/00
250k-ért most ilyen Best buy a QD-OLED 3th gen miatt. 27" 360Hz32"-ban mindenképp 4K-t néznék de az pedig nem a 9070XT igazi terepe.
Nézem a teszteket az AOC termékéről, még az is lehetséges hogy 3th genes csak csökkentett frissítésű 165Hz Ezért olcsóbb mint a 240Hz társaiAOC AGON PRO AG326UD
-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
Tapasztalat nincs, de azért hozzászólok:
- Nincs olyan hogy 2K, 1440p létezik.
Méghozzá a AG346UCD - 3440x1440p és nem is 2540x1440p
- 1th genes QD-OLED panel 175Hz-enNem venném meg az első generációs mivolta miatt.
AOC AGON PRO AG326UD: 4K de 165Hz így nem tudom meghatározni, hogy első genes lenne vagy 3th, mert a 4K 3th gen 240Hz-es panel.
Milyen áron és hol vásárolsz? Talán tudunk segíteni. -
4264adam
nagyúr
válasz
Frorika1972
üzenetére
Szerencsére ma már minden mérhető.
Framerate, 1% és 0.1% Framerate
Frametime
input lag minden hardverrészen
késleltetések
G-sync modulos korszakban nem voltak 360Hz és 480Hz monitorok OLED gyorsaságú RGB váltással

Egyébként aki Multiplayer-t nyom és egérrántást érez az nem használ VRR-t mert 2-3ms késleltetést visz az egész rendszerbe. Ugye ekkor a VGA és Kijelző megbeszéli mennyi FPS renderelődött és mi megy ki. Na ez is időbe kerül.
Szóval mire itt mindent összeadok, hogy input lag + RGB változás ideje + mai 360Hz 2.3ms frissítési idő + Renderelési késleltetés + bekapcsolt VRR késleltetési idő -->
teszek egy jópofa mosolyt a G-sync modul érezhető de nem mérhető előnyére

Szerk: Megnéztem az Nvidia oldalát.
1db OLED van G-sync modullal és az is 175Hz max. Tehát a ms(frametime) 2x több mint a 360Hz.
IPS panel pedig megint lassabb mint az OLED. így azokat nem is nézem már tovább
Plusz a VRR miatt a monitor frissítés (frametime) az alacsonyabb GPU általi framrate (FPS) által növelt értékre áll be.
-
4264adam
nagyúr
G-sync Compatible: A monitor gyártó fizetett azért hogy az Nvidia-tól megkapja a G-sync compatible plecsnit, de nincs elektronika, hogy 48Hz alatt szinkronizáljon. Ugyanaz mint a Freesync / Adaptive-Sync
G-sync: Van elektronika a monitorban és 30Hz vagy 1Hz az alsó tartomány.
G-sync Ultimate: További teszteket csináltak mégtöbb pénzért
-
4264adam
nagyúr
válasz
Busterftw
üzenetére
A szabvány alja 48Hz. Hol nem teljes a tartomány ahol látsz képtörést ?
GTX10xx óta hibamentes. Az hogy Black screen és villogás van NV csak Displayport-on hibamentesebb. Villogas lehet két monitoros rendszer különböző frissitesi frekvenciája is, driver gondok.
Villogas és a VRR flicker szinten két külön dolog de lehet egyként hivatkoznak rá
-
4264adam
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
VRR hogy tisztábban lássunk:
Az eljárás, hogy szinkronizálja a monitor frissítési frekvenciáját a GPU FPS értékéhez --> képtörés megszüntetés.
Ennek a VRR-nek a szabványa VESA által: Adaptive-Sync.
AMD marketingesei ezt Freesync-nek hívják. Freesync Pro, hogy az AMD-nek kifizettek egy összeget amiért ők megnézték, hogy valóban tudja a sync-et az AMD kártyákkal --> Marketing célból felhasználható az "AMD Freesync Pro" felirat.
Ezeknek a frissítési tartománya: 48Hz-től a felső Hz tartományig terjed
G-sync régen: monitorba épített elektronika amivel ezt a szabványt kitolja 30Hz alsó értékig és még 1 lépcsővel később ez már tudott szinkronizálni 1Hz és felső Hz érték között is.
Nvidia marketing szempontból megkülönböztet: G-sync Compatible / G-sync / G-sync Ultimate
G-sync Compatible: A monitor gyártó fizetett azért hogy az Nvidia-tól megkapja a G-sync compatible plecsnit, de nincs elektronika, hogy 48Hz alatt szinkronizáljon. Ugyanaz mint a Freesync / Adaptive-Sync
G-sync: Van elektronika a monitorban és 30Hz vagy 1Hz az alsó tartomány.
G-sync Ultimate: További teszteket csináltak mégtöbb pénzért
A mai monitorok 99%-a képes a G-sync / Freesync-re. És ezek mind Adaptive-Sync-ek.
Nekem a Samsung G6 OLED-em:
Adaptive-sync.
Se az AMD-nek se az Nvidia-nak nem fizettek bevizsgálásért ezért nincs plecsni és egyikkel sem lehet hirdetni.
De mind a kettő működik.Sőt a Samsung a VESA felé sem fizetett így még a HDR 400-as szabványról sincs plecsni. holott a legtöbb IPS-es monitor is ezzel marketinggel.
Mégis az IPS és OLED HDR között óriási a különbség.
Dehát ha egyszer mind a kettő tudja a 400 nitet teljesíteni akkor csak ki kell fizetni a licensz-t és használhatod a dobozon a feliratot
-
4264adam
nagyúr
Vica versa mind a kettő.
Adaptive sync az alapja AMD marketing Freesync nevezi.
Ha a monitor gyártó fizet akkor kaphat G-sync compatible plecsnit de 99% hogy működik a 48Hz - felső határSamsung G6 egy sóher lépés marketinge:
Se AMD se Nvidia licensz, de még a Vesa HDR400-at sem fizették ki
persze mindet tudja
-
4264adam
nagyúr
Én nem tudom, nem én vagyok az akit ezekkel be lehet vonzani. Sokszor próbáltam már Rtings alapján azokat az értékeket másolni amihez nem kell eszköz de a végeredmény mindig az volt hogy nekem az tetszik amit én állítok be saját magamnak
(szemre ami tetszik) —> na ennek semmi köze egy generátorhoz állítás -
4264adam
nagyúr
válasz
karacka01
üzenetére
Vhiktor tudása alapján a Kijelző is mint a hangtechnika kell jópár órát járatni és utána fog már kisebb mértékben változni azonos idő alatt, de mindig fog. OLED esetén főleg változik az organic mivolta miatt.
Gyári állapotra nem áll vissza, de ha az elején kéred 100 óra után is mérhetően elmászik attól amihez kalibrálták. Persze ezek mérőeszközökkel kimutatható értékek.
Vhiktor szerint az Rtings mérések jók de az általuk használt eszközöktől is (3-4nm) már vannak pontosabbak és neki van is. Így érdemes tőle kérni majd 100 óra üzem után -
4264adam
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hauptmann
üzenetére
Matte az pont ez, hogy plusz egy réteg van a kijelzőn és emiatt viselik jobban a Matte réteges a tisztítást mint a Glossy.
De olyat még nem olvastam, hogy Matte réteges Monitoron még van egy valami felette.
A glossy-n meg egyszerűen nincs réteg.
De fenntartom hogy én nem tudom.
Szerk: Megtaláltam:A glossy ilyen is van:

Semi- Gloss
Tehát nem a Matte van még valami, hanem van 3 réteg változat:Glossy | Semi-Gloss | Matte
Panel típusban pedig QD-OLED és WOLED
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hauptmann
üzenetére
Szerintem több Glossy létezik mint Matte de még nem számoltam össze csak amikor én kerestem vásárlásra akkor inkább Glossy jött szembe. WOLED esetén is
Erdekes hogy azt írod hogy a Matte rétegen van még valami. Van erről valami ?
mert azt már tudjuk hogy a Matte réteg leáztatható es Glossy szerű kijelző lesz belőle -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igen, csupán tisztázni hogyan is éred el a pixel refresh-t mielőtt "abridabri-t" jobban összezavarjuk

-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Gépet kikapcsolod, de a monitort bekapcsolva hagyod?
-
4264adam
nagyúr
válasz
Frorika1972
üzenetére
Nyugodtan használd ameddig kell és ha tartasz egy szünetet akkor mehet 30 perc mert annyi kell a refresh-re
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GS85QX-B Gamer Monitor! 27"/Nano IPS/2k/200hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR400
- AOC AGON PRO AG276QZD2 2K/240HZ/0.03ms
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kolléga is írta:
írt nem valós, 3 év burn in garancia van szinte minden márkán. Amit a Hardware Unboxed pedig csinál, hogy minden védelem kikapcsolva és napi 10-12 órában használják megállás nélkül --> legrosszabb forgatókönyv felhasználás alapján direkt azért, hogy a beégést vizsgálják. Lassan másfél évnél tartanak és a 6. hónapban kezdődött egy nagyon halvány szürke képnél látható enyhe beégés de "beégés". Napi felhasználásban más színekkel szinte nem is észrevehető.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"Ribi" kollégával mélyebben elemezgettük, boncoltuk a témát de az utolsó hozzászólások elvesztek a leállás miatt 

(szemre ami tetszik) —> na ennek semmi köze egy generátorhoz állítás 

Skynet258