Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Milyen mosógépet vegyek?
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
itanczos
senior tag
Üdv a klubban!
Pont a xiaomi vonalon próbálom én is felokosítani a lakást.
A két kapcsoló között az a különbség, hogy az egyikhez kell a nulla vezeték is, a másikhoz nem.
Mindkettő zigbee.
A zigbee eszközökhöz kell egy gateway vagy központ is.
Xiaomi eszközök lehetnek zigbee és wi-fi-sek is.
Ha a xiaomi MiHome felületet akarod használni, akkor kell a gateway és csak xiaomi cuccokból építkezhetsz.
Ha másik felületet, szoftveres központot használnál inkább, akkor a sima wi-fi-s eszközök használata egyszerűbb.
Nekem van ilyen és olyan is, vegyes rendszerem lesz.
Egyébként a xiaomi cuccok jó kompromisszumot képviselnek!
Olcsók, szépek, kicsik, nekem egyelőre beváltak!
Viszont a MiHome app nem egy életbiztosítás! Ezért inkább Home Assistant-ot használok, domoticz-ot pedig nézegetem.[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
Sajnos a beépíthető kapcsolók nem EU szabványosak!
2 lehetőség van a megoldásra.
- Ha nem panelben laksz, akkor kis faragással be lehet 86x86-os dobozt tenni a falba.
- Külső doboz, esetleg egy normális kiemelő keret. Most leselkedem, hátha belefér valamelyikbe.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
fecus
őstag
SonOff kapcsoló? Abból van európai.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
itanczos
senior tag
Befaragtam a falba a szögleteset.
Egész jó! Egyedül az a gondom vele, hogy nem látom külön Home Assistant és Domoticz alatt gombokat és a reléket. Vagyis csak a relék látszanak! Vagyis nem tudok a gomboknak funkciókat adni!
Alapból a gombok közvetlenül kapcsolják a reléket. A MiHome-ban be lehet állítani, hogy külön működjenek, de hiába! Mivel nem látszanak az említett programokban külön.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
Mivel a xiaomi MiHome app-ban jól működik, ők nem fognak ebben változtatni szerintem.
Mivel sem a domoticz, sem a HA nem érzékeli az eseményt, egyelőre bukta a dolog.Most egyelőre ott tartok, hogy sanszos a koncepció váltás. Érzékelésre tök jó a xiaomi, de kapcsolásra más kellene. Rendeltem egy dual sonoff relét. Abból kellene kapcsolót faragni.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
balibatyo78
csendes tag
Esetleg node-red alatt meg lehetne nézni, hogy látszik-e a küldött csomagban a relé és a nyomogomb külön. Egész sok infó szokott ott lenni. Ha ott megvan, akkor mqtt-n át lehet adni a Domoticz-nak. Volt mikor még a Domoticz nem tudta az elem feszültséget kijelezni, de abban a csomagban már benne volt.
Xiaomi gw-re is jönnek újjabb firmware-ek, talán belekerül egyszer.[ Szerkesztve ]
-
nemethsza
tag
Az eu-s nálam simán bement a szabvány panel dobozba, de arra figyelj, hogy ez nem körmös, hanem csavaros rögzítésű. Állítólag létezik erre átalakító, én inkább kicsit "barkácsoltam".
A dobozban nekem mindegyik mellé volt ellenállás is, de mondjuk a 2-eshez is egy
Nem összeg, érdemes rendelni párat."Tanútt embernek párlya nincs!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- World of Tanks - MMO
- E-book olvasók
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- ArenaRacer Supreme (prémium szövet ergonomikus gamer szék)
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Új DXRACER L fekete-fehér gamer szék
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest