Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thunderace
csendes tag
válasz Steady74 #32638 üzenetére
Akkor ezek szerint ez az egész okos otthonos dolog még egy elég kiforratlan dolog. F@sza.
Mondom hogy mihez kellene a távoli vezérlés. Palántanevelőben lenne kiegészítő fűtés (fűtőkábellel), és a növények milliós értéket képviselnének. Az eredeti fűtést (carborobot+ egy vegyes tüzelésű) váltaná ki nem túl hideg éjszakákon (0-5°C-os kinti hőnél még elég lenne ez a fűtőkábeles cucc). Nem mondanám tragédiának, ha az éjszaka közepén leállna az "okos" fűtés, mert bármikor beindítható a meglévő szenes fűtés, de csak ne gyomorideggel kelljen már lefeküdni, hogy bármikor leállhat ez az okos dolog. Szóval stabil dolog kellene.
Vagy rakjak be sima buta relés termosztátokat, és ezekkel az okos dolgokkal csak monitorozzak? -
Fall-N
veterán
Azért nem hinném, hogy ennyire komolytalan lenne a dolog. Rengeteg okosotthonnal foglalkozó cég saját fejlesztéseivel ellátott rendszert telepít HA alapon. Pont az üzembiztonság a legfontosabb ilyen esetben. Senki sem akarna állandóan a helyszínen szerelgetni.
Magam részéről én is az out of box dolgokat szeretem, de azért ilyen szerver leállások mellett a HA vígan működik tovább. Távolról viszont ilyenkor nem lehet vezérelni, ez sz egy hátránya van. Mérlegelni kell kinek mi kell. Nincs olyan megoldás, ami mindenkinek jó lenne.
Shelly honlapján nézegettem, azok elvileg elmennek offline is LAN módban, nem kötelező a szervert használni. De a Shellynek sincs mindenre megoldása.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
Hogy mi fagy ki téli nyári átállással?
hülyeségeket beszélsz konkrétan. Minden rendszernek van bugja. HA, domo, openhab mindenhol van bug. A közösségi fejlesztések és a gyártói cuccok is tele vannak bugokkal.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Politika
- Hobby elektronika
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Horgász topik
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek