Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
simico
aktív tag
válasz LouiS22 #27952 üzenetére
Na akkor még egyszer
Bent a házban, az előszobában van a kinti világítás (és egyéb, benti világítások) kapcsolója. A képen jelzett bal oldali kapcsolóval lehet kapcsolni a bejárat előtti kültéri lámpát. Tehát jelenleg csak belülről lehet felkapcsolni a képen látható kinti lámpát, ami teljesen nonszensz. Home Assistant van, jelenleg csak wifis Shelly relék vannak itthon, mindegyik a meglévő kapcsolók mögé berakva, hogy a kapcsolókkal is bárki tudja kapcsolgatni a világításokat. A tervem ide egy Shelly 1L volt, megadott esti időtartamban naplemente után felkapcsolná a lámpát (vagy naplemente után a kocsibejáró kapujának nyitása esetén a kocsibeálló világításával együtt felkapcsolná ezt a lámpát is), hazaérkezés után a benti fizikai kapcsolóval meg lekapcsolnánk. De nem csak a lekapcsolás miatt kell megtartani a fizikai kapcsolót és itt jön képbe a nagypapa, kisgyerek, stb: van egy olyan fura hóbortunk, hogy sötétedés után nem csak bejönni szoktunk a házba, de kimenni is (állatot etetni, vendéget beengedni vagy kikísérni, elmenni valahova, stb). Ekkor a fizikai kapcsolóval van felkapcsolva a lámpa, illetve ha elmegyünk valahova akkor a tervek szerint a HA kapcsolná le a világítást (például 10 perc után minden világítás off ha senki sincs otthon).Mindez tök jól működne a relével a kapcsoló mögött, ha beférne oda. De nem fér és ahogy írtam, helyet se lehet ott csinálni neki mert egyéb 230V és gyengeáramú vezetékek is ott mennek el a lakás- és gyengeáramú elosztóba (ahova sajnos már szintén nem fér be semmi). Ha a relét a lámpához rakom át, akkor viszont egy plusz jelkábelt kéne behúzni a kapcsolótól a lámpáig (a relé SW bemenetére), de ahogy írtam ez sem lehetséges (olyan f.sz módon vitték el a kábelt a lámpához, új kábelezésnek meg nem vésetem szét a nemesvakolatot). Elemes wifis/zigbee nyomógomb meg hülyén mutatna a meglévő kapcsolók felett. Esetleg ha valahogy be lehetne illeszteni a keretbe a meglévő kapcsoló helyére.
gya/352: mozgásérzékelőket éppen kiírtottam a többi kültéri lámpából, kisállatok mellett teljesen hasznavehetetlenek. Itt macska, róka, nyest, néha őzike, csomó repkedő és a kertben leszálló madár (meg k.rva nagy pókok) vannak. Állandóan minden szarra kapcsolgatták kerti és kocsibeálló lámpáját, emberre bezzeg késve reagáltak. Ez a lámpa egyébként is egy boltíves védett esőbeállóban van, nem lehetne szépen elhelyezni az érzékelőt, hogy észrevegye a járdán közeledő embert.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest