- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
erdey_a #81778 üzenetére
szerény véleményem szerint ezt a piac erőlteti, nem a vegánok.
én pl tök megvagyok mindenféle helyettesítő nélkül
ugyanakkor nem vagyok vegán, csak növényi alapú étkezést folytatok, és ez elég nagy küölönbség. rábeszélni pedig soha senkit nem akarok semmire, mindenki csinálja azt, ami neki jó. ha megkérdezik hogy én miért, akkor felsorolom a gondolataimat és érveimet, aztán lehet lövöldözni - nem várom el, hogy rábeszéljenek hogy meg fogok így halni, viszont én sem fogom vérben forgó szemekkel, fröcsögő nyállal elordibálni, hogy mindmeghalunk - mert ez anélkül is meg fog történni
egyébként meglepő módon kihagytam a tésztát a felsorolásból, abból viszont ipari mennyiségűt fogyasztunk - a szósz gazdagságától függően a fél kilós csomagot együltő helyünkben beverjük ketten, ami azért szemöldökemelésre ad okot sok embernél
katica: a bolognaid receptjét írd már le légyszi, aztán majd én is adok autentikus olasz változatot
-
válasz
erdey_a #81778 üzenetére
Nem a kisajatitasrol van egyebkent szo, hanem az identitasrol. Tehat ha te valami miatt perfekcionista vegan vagy, akkor az jo esellyel azzal jon, hogy rengetegszer gondolsz erre a temara (valami miatt, ez siman osszefugghet testkepzavarral, etc. - abszolut nem mondom, h ez mindig igy van, de sokszor). Namost ha valamivel sokat foglalkozol, az jellemzoen resze lesz az identitasodnak, mert valamivel magad szamara is meg kell indokolni, hogy ez miert ennyire fontos. Akkor, ha valakinek ez nem fontos (es most nem arrol beszelek, hogy valaki utalja a vegansagot, csak arrol, h nem erdekli az egesz kajatema), az megkerdojelezi a te identitasodat, es valahogy be kell (magadnak) bizonyitani, hogy az illeto buta/nem ebredt fel/etikatlan/egeszsegtelen/stb.
Tokre nem csak a vegansagra igaz ez, szoval no offense Katica -- hogy a sajat hazam tajan is sepregessek: pl. a futokra is igaz ez (aki nem fut/sportol, az nem lehet egeszseges ember).
Annyi, hogy a vegansag azert nagyon sokszor egyuttjar egyeb 'ezoteriakkal'.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- E-roller topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 2042
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- KEF R7 META Hangfal eladó
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip (Lite/V1/V2/OLED) készlet 1 év garanciával eladó
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest