Hirdetés

Aktív témák

• P.H.

senior tag

válasz supesz #406 üzenetére

Csak felkenem a véleményem az offtopik-olvasók desktop-jára egy árgörgetés erejéig.
    A TV a nézettségi adatokból él, nem abból, hogy az adott műsor milyen negatív véleményeket vált ki utólag. Az emberek nem kis része (és az értelmiség is) másnap olyan jókat tud csámcsogni utólag, hogy ''láttad tegnap a TV-ben [ezt+azt], de sz@r volt'', pedig pont ez a célja. Hogy megnézzék. Nem kell, hogy tetszenek, csak nézd meg. Ugyanez van a bulvárlapokkal is, nem azért veszik reggelente a kifli+kefír mellé, mert információt közvetít, hanem mert lehet miről beszélni. Az meg ugye, ha van közös téma, összehozza az embereket a ''munkakörnyezetükben'', mert milyen ciki is az, ha a fél iroda Győzike vagy Pákó tegnapi produkciójától határolódik el collective, Te meg azt sem tudod, miről beszélnek (ezért rosszabb esetleg gyorsan megnézed online).

A többiek az ignorance alatt azt értik, hogy ha meg se nézted volna, nem tudnál rajta ilyen jókat fintorogni. Ha meg megnézted, máris beleillesz a tervbe.

Én sem ''nézek kereskedelmit, és nem olvasok bulvárt''. Hál' Istennek, itt olyan konstrukció van, hogy az alapcsomag nem tartalmaz kereskedelmi TV-ket (M1, M2, Duna, ATV, meg pár képújság és szovák/ukrán/román közszolg.), lassan 4 éve ez a csomag van bekötve. Mert tudom, hogy a többit már csak azért is megnézném, mert elkezdenék (hasonlóan) szörnyülködni. Fél éve a tunerem befogta a TV2-t (sistereg kicsit, de fekete-fehérben nézhető), akkor elkezdtem minden este nézni az ''Áll az alku''-t, szerencsére megszűnt; és a HBO-t (a hang kristálytiszta, a kép elég piros), ami ott megy, az minden megvan divx-ben. Egy NATGEO vagy egy Spectrum elkelne, szerettem is őket még egyetemistaként az albiban, jó volt rájuk elaludni, de nem éri meg az, hogy ezek mellett legyen kereskedelmi sz@r is (mer' még megesne, ''hogy átkapcsolások között megpillantok ezt-azt''.

The more the sense of ignorance, the more intense is the pain., hogy idézzek kedvenc előadómról az érintett médának. Nézőként az egyetlen megoldás. Persze nem kívánom vissza a kertv-k előtti időkben kultúradiktatúráként emlegetett választékot sem.

Leültem, feladatokat nem vállalok. :)

[Szerkesztve]

Aktív témák