Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- valakiyt: Az Iobit programok - el kéne engedni
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Tithian
őstag
A nevelés hiánya csodákra képes. Gondold el, milyenek ezen gyerekek szülei (már amelyikük lehet így nevezni). A gond - amennyire én tudom - elsősorban nem a bűnbe vivő közösséggel van, hanem otthon.
A folyamat egyébként tényleg döbbenetes, néhány éve furcsálltam, hogy egyes középiskolás társaim láncdohányosokká vagy alkoholistákká lesznek 18 éves koruk előtt (és ez a szüleiket mit sem zavarja, sőt), illetve hogy aki 14 évesen nem issza le magát pár naponta a sárga földig, s nem dohányzik rendszeresen, az már-már különc (s a statisztikák szerint egy némileg átlag feletti iskolába jártam).
Manapság pedig egyre természetesebb, hogy szinte derekamig érő általános iskolásokkal is megtelnek a szórakozóhelyek/diszkók/kocsmák/stb. Egyik tanár ismerősöm alig hitt a szemének, amikor egy weboldalon megmutattam neki a helyi lokál ''bulifotóit'', s számos 12-13 éves tanítványát látta viszont (úgy ahogy).
A káros szenvedélyeket csak kiragadott példaképp hoztam, lehetne ezeregy jellemző dolgot írni.
Persze biztosan van olyan város, ahol ez nem így megy, illetve vannak olyan iskolák, ahol a tanulók többsége normális családból származik, csak ritka. -
BLiNk3r
senior tag
Mivel napja nagy részét a hasonló korúakkal tölti, elég nagy hatással lehet rá a közösség, így akaratlanul is átveheti a rossz példát.
Én már abban sem vagyok biztos, hogy a szülők - ha csak a munka mellett tudnak a gyerekkel foglalkozni - mégha jól nevelik is, kellően tudják ellensúlyozni ezeket a negatív beütéseket, amelyek már az óvodától megjelennek.
...bajdövéj én egy boldog kiegyensúlyozott világban éltem, amíg meg nem ismertem pár fiatalabb lányt a baráti társaságból, és mesélték, hogy mik mennek ott...kész fertő. És az a boldog világ pár hét alatt össze is omlott bennem, ahogy elkezdtem észrevételezni a dolgokat a saját szememmel.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2i touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP AI Laptop 15 - Intel Core Ultra 7 255U 16GB 1000GB 1 év garancia
- LG 65QNED86A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Honor 200 pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest