Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
Nekem is kompaktos múltam van és ott bizony élveztem a 'minden egyben' obit.
Én is készítettem statisztikát, hogy felmérjem mely fókusztávokat használtam eddig
.
Amiatt is döntöttem egy 55-200 VR mellett.A fix obi biztos frankó képminőséget biztosít, de nem leszel nagyon lekorlátozva miatta?
Azért a 150 mm nem sokkal több a 105-nél. Elképzelhető, hogy kényelemből nem nagyon fogod cserélgetni.
Nemrég voltam egy vadasparkban és a 200 mm elkelt. Szerencsére az ottani állatok hozzászoktak az ember jelenlétéhez és nem nagyon rohangáltak el. Igaz nem is tudtak a limitált hely okán.
Valamint azt is tapasztaltam, hogy a mostani gépem zoomobival, max fókusztávon is szép képet készít a kompakttal szemben. Ezzel csak azt akarom mondani (vagyis inkább feltételezem), hogy pl egy 70-300 esetében már szívesen mennél 150 mm fölé.... -
Throme
veterán
Helló!
Én az slrgear oldalát szoktam olvasgatni, ha obikra vagyok kíváncsi.
18-105
[link]18-200 VR I
[link]18-200 VR II (talán ez a legjobb zoomobi, de az ára sem alacsony)
[link]esetleg Tamron 18-270 VC
[link]Érdemes ráklikkelni a "blur index"-re. A 18-105 kis f értéknél (3,5 - 5,6) is, a teljes fókusz tartományban szépen muzsikál (szerintem).
Sokat agyaltam ezeken (18-2xx) a lencséken, de sehogy sem akartam félrerakni a 18-105-öt, mert ugye a zoomobik teljesen lefedik ezt a tartományt, csak nem annyira jól.
Az 55-300-at vagy a 70-300-at nem nézted még? Igaz, hogy ezekkel nem úszod meg a cserélgetést, ha esetleg ez is célod lenne a nagy átfogás mellett ...
-
rumos14
nagyúr
a nagyobb átfogás helyett egy tele objektív beszerzését is fontolóra vehetnéd.
a 18-105 szerintem jobb kell, hogy legyen mint a 18-200. egy újabb teszt, ha még nem láttad volna: [link] (18-55-stb mm-kre külön képek vannak, csekkolt a lap tetején)makrózásra a legolcsóbb alternatívák a Sigma 105 és a Tamron 90, kérdés, hogy egy hüllő mennyire viseli el, ha az arcába mész. azt is hozzáteszem, hogy egy ekkora állatot makrózni nemigen szoktak, mert akkor kb. csak a lába férne a képbe, vagy kaméleon esetén az sem. erre tehát szerintem nem kell makró obi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Házimozi belépő szinten
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Medence topik
- További aktív témák...
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Dell OptiPlex GX520 SFF,Pentium D 820,512 MB DDR2 félkonfig
- 27% - GIGABYTE RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.