Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- koxx: Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
peace&love
aktív tag
Na álljunk csak meg....
Te azt mondtad, hogy a PS-ből akarod kiszámolni a fedettséget.
Ha a lézerprintered mint Adobe Postscript Printer van telepítve akkor a program pontosan az adott nyomtató paraméterei szerint fogja a feketét/szürkét számolni (under color removing, stb., hogy ne legyen egy adott pont 300% pl. mert akkor elázik a papír stb....) a PPD fájl alapján, ezzel a ''minden nyomtató másképp csinálja téma'' lezárva...
amit meg te mondasz, hogy nem működik, de működik:
1., a színrebontott PS file-t Distiller-rel PDF-é alakítod /nem composit/
2., a kapott PDF minden oldalát /4/ külön megnyitod a Photoshop-ban, mint BMP-t.
3., mindegyiket átalakítod grayscale-re /figyelem!->size ratio=1/
4., a histogram-ban megnézed a Percentile értéket úgy, hogy valahova ráviszed a pipettát a hisztogrammra, az az adott színkivonat fedettsége
5., összeadod, győztél! a zöld felület 50%cián+50%sárga+0%magenta+0%fekete=100%CMYK fedettségű
Elég macerás, de ez így egy viszonylag pontos eredményt ad, azért viszonylag mert a PS/PDF ugyanis raszterPONT-ok, illetve görbékkel határolt fedett/nemfedett felületek halmaza, míg ez a konverzió során amikor BMP-vé alakítod PIXEL-ek (fekete/fehér négyszögek) halmazává alakúl, így némi adat elvész.
jobb megoldást nem tudok... viszont van egy előnye, számontarthatod a különböző színek festékfogyását is!
remélem segítettem :)) :)) :)) :)) :)) -
tanti
csendes tag
Hello!
Sőt a tintasugaras nyomtatók a 100 % fekete alatt már automatikusan a többi színből rakják össze a szürkét. Egyszer direkt csökkentettem a fedettséget egy nagymennyiségű ff szórólapon, és nem a fekete tinta fogyott... PS-ben nem feltétlen lesz ugyanilyen automatikus ''szürkehelyettesítés''! Sőt... Egyébként a Szoftverbázison kb. 1 éve találtam egy ilyen programot, de már nem emlékszem mi volt vele a probléma. Valószínűleg csak bizonyos nyomtatókhoz lehetett használni pont azért, mert minden cég máshogy számolja ki a színeket a saját tintájához, papírjához. PS-ben talán egységes lenne. Engem is érdekel a téma, de szerintem általános program csakis általános infót adhat. Keress inkább a gyártó honlapján. Az én HP plotterem is csak utólag írja ki milliliterben mennyi tintát köpött ki. Persze egy plakáton (pl. A2) még teli kép esetében is csak pár (1-2) milliter volt, kb 10-nél már pontosabb a ''költségkimutatás''.
További jó kutatást!
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen monitort vegyek?
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest