Hirdetés

2024. július 1., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6501) Rodzser Mór válasza F-ECT$ (#6500) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

Oppá, bocsánat. Itt néztem a bookingos linket, az került be.

Szóval a jó link:

[link]

(#6502) dellfanboy válasza Rodzser Mór (#6501) üzenetére


dellfanboy
őstag

ahogy nezem nincs rajta foglalas...
lehet elirta, nem akarja kiadni, varja a penzes balekot...

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6507) F-ECT$ válasza Xarina (#6503) üzenetére


F-ECT$
titán

Ki kellene venni poénból 2 napra :DDD

Dive ever, work never.

(#6508) Xarina válasza F-ECT$ (#6507) üzenetére


Xarina
aktív tag

Fél millából (2 napra már egy milla) már jobb poénokat is lehetne csinálni. De pár évvel ezelőtt, mikor ezek elkezdtek terjedni oknyomozó újságírók megpróbálták. Volt olyan szálláskiadó, aki inkább lemondta technikai okokra hivatkozva. De ha kiveszik fél milláért, akkor sem járna rosszul.

(#6509) F-ECT$ válasza Xarina (#6508) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha ott élnek és ki kell költözni, azért az lehet szívás. De persze nekem sincs erre 1 millióm.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#6510) mokus1


mokus1
addikt

Sziasztok!
Van bookingon foglalásom és most kaptam egy emailt, hogy erősítsem meg a kártyaadataimat.

Ez a link: https://booking.procesz.cloud/ ******
Nekem nem tűnik bookingosnak...

(#6511) Xarina válasza mokus1 (#6510) üzenetére


Xarina
aktív tag

Biztosan nem bookingos, tuti valami csaló aki a kártyaadataidat szeretné megkapni. Olyat amúgy sem küld sehol senki, hogy erősítsd meg a kártyaadataid, az mind csaló.

[ Szerkesztve ]

(#6512) mokus1 válasza Xarina (#6511) üzenetére


mokus1
addikt

Köszi, nekem is gyanús volt. :R

(#6516) mufi


mufi
senior tag

Sziasztok,

Egyiptomba utazott valaki mostanaban? Carthago tours mennyire megbizhato ceg?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#6517) Boond


Boond
addikt

Az ügynökség által indított felmérésben eddig 2290 vállalkozás nyilatkozott úgy, hogy tartozik neki a szállásközvetítő cég. Mindössze 5 százalék válaszolta azt, hogy ez az összeg 100 ezer forint alatti, míg 30 százaléknak 100-500 ezer forint közötti összeggel tartozik, 28 százaléknak 500 ezer és 1 millió forint közötti összeggel, 26 százaléknak viszont 1 millió feletti összeget nem utalt még el az online platform. A közlemény szerint 34 százaléknál a rendszer nem a késedelmes fizetést jelzi, hanem tartozást az oldal felé. Mindössze 15 százalék volt annyira szerencsés, hogy jelentős csúszással ugyan, de megkapta a szállásdíjat.

(#6518) Xarina válasza Boond (#6517) üzenetére


Xarina
aktív tag

Nem úgy tűnik, mint egy olyan cég, akinek 14 milliárd készpénzfeleslege lenne. Kiváncsi leszek, mi lesz belőle vagy mi van a háttérben (bár az igazság valószínűleg már soha nem fog kiderülni). Remélem nem tűnik el a süllyesztőben. Ugyan én nagyon ritkán használtam (bár akkor nagyon jól jött), de nem lenne jó a turisztikai szektorra nézve, ha tényleg valami komoly gond lenne.

(#6519) Gergőke88 válasza mufi (#6516) üzenetére


Gergőke88
addikt

Kartagora gondolsz nem? Régóta a piacon vannak.

(#6520) Xarina


Xarina
aktív tag

Mufi kérdezte privátban, hogy lehet olcsón Egyiptomot megúszni. Ha már ennyit gépeltem, gondoltam közzéteszem itt is, hátha valaki mást is érdekel, hogyan lehet bejárni Egyiptomot 1 hónap alatt 190 euróból. Ezek idén április-májusi árak.
Rómába volt a jegy 7ezer ft. Ott voltunk 2 és fél napot, de nekem ott vannak ismerőseim, így ingyen volt a szállás és csak a városba bejutást kellett fizetni 1,5 eurót (vissza 1,3-al több). Onnan 25 euró volt Alexandria. (mondjuk ott a reptéren kellett aludn (hajnali 1 után érkeztünk +még 1 óra a vízumért sorbaállás útlevélellenőrzéssel együtt)i, mert onnan nincs semmilyen tömegközlekezés, csak taxi lett volna 50 dollárért, reggel meg 150 ft-ból bejutottunk az 50 km-re lévő városba, igaz, hogy a 10 km-re lévő főútig stoppolni kellett, mert oda sem volt semmilyen közlekedés) De ez az egyetlen reptér, ami ilyen az országban, a többi az mind közel van vagy vannak helyi járatok a belvárosba (kivéve Marsha Alarm, ott nem tudom, hogy van, de tippre ott is csak taxi van).
Egyiptomi szállások 2000 ft-tól vannak/szoba. Egyedül Sharm el Sheik-ben nem aludtam még, ott nem tudok olcsó szállást. A bookingon ott is voltak 3ezer ft-tól, de kb 25-30 km-re a központtól. Minden más helyen a központban, busz/vasútállomások környékén rengeteg olcsó szállás van. Helyben a legolcsóbb keresni, legtöbb nincs fent a neten. Nagyobb városokban gyakran egy emeletes épület minden emeletén más-más hotel van.
Kaja szintén olcsó, egy falafel 33 ft-tól van, de inkább 55ft. Ahol ennél több, az már mind a turistáknak van, de ott helyi nem eszik. Egy éttermeben kushari 110 ft-tól indul. Sült tejberizs 88 ft-tól. Hússal töltött pizzaszerűség 170 ft, helyi sülttészta félék 90 ft-tól vannak. Töltött padlizsán, szőlőlevél, stb. 170 ft. Fagyi 55 ft, de ezért már több gombócot adnak. Narancs, banán 55 ft-tól/kg. Torták cukrászdában 110 ft/szelet, de ahol az utcán árulják, ott lehet venni már fele annyiért is. Baklava és egyéb finomságok kilója 600 ft-tól.
Tengerpartokon jóval drágább a kaja. Sharmban nem is tudok olcsó helyet, de oda mindig csak 1 napra szoktam menni, azt nem is ismerem annyira. Hurghadán az óvárosban is jobbára a fenti árak vannak, meg a nagymecset melletti kikötő környékén is. A turista resortok környékén 3-5x ennyi.
Közlekedés szintén olcsó, kivéve, hogy idén már vonatra nincs normál jegy csak turistáknak való árakkal, ami kb. 20x ár. De busszal minden elérhető olcsón, rengeteg magántársaság van, de én leginkább az állami Deltával szoktam menni, annak van a legnagyobb hálózata. Gobust nem használok, az a leggyorsabb/legkényelmesebb, de 2x annyi, mint a többi, bár néha nekik van a legnormálisabb menetrendjük.
Egy Alexandria-Cairó táv kb. 700 ft, Cairó-Luxor 1800ft-tól, Luxor-Hurghada 1400ft, Hurghada-Sharm 2200 ft. De pl. Cairó-Dashur táv is megvan 150 ft-ból, ami több, mint 30 km.
Ha Vörös tenger a cél, akkor Sharmban és Hurghadában nagyon kevés az ingyenes strand (leginkább nem is nagyon van), a jobb helyekre drágább a belépő 1 személyre, mint 2 főre egy olcsó szállás. Hurghadán mondjuk a korallszirtek leginkább hajóról érhetőek el, Sharmban rengeteg hely van, ami a partról is jó. Snorkeles hajótúrák a covid közben szintén megdrágultak, most 15 eurótól lehet menni, de idén kihagytam, lehet van olcsóbban is, nem nagyon kérdeztem utána, csak 2-3 helyen kérdeztem rá az árra. 20 euróért már delfinekkel való úszás is van. Ezek (az olcsóbbak is) 2-3 helyen lévő merülést tartalmaznak ebéddel, üdítővel együtt.
Én Dahabba szoktam járni, ott a partról is elérhető több korallzátony és ott sehol sem kérnek pénzt. De a többi helyhez képest ott semmi nincs, éjszakai élet nulla. Persze sok helyre lehet menni kirándulni onnan is, de sok helyre már nem engednek kísérő nélkül, nem úgy mint régen.
Visszafelé meg főként Izraelből szoktam jönni, onnan általában olcsóbb és Dahabhoz már közelebb is van. A ősztől tavaszig gyakran 10 euróért szokott lenni Eilatból a jegy Budapestre. (Sajnos ez május végén már nem közlekedik, így most 13 ezer volt Tel-Avivból haza). Ráadásul Egyiptomból belépve nem kell fizetni (csak 22 ft-nyi kilépési illetéket az egyiptomi oldalon), míg fordított irányban már az Izraeliek 12 ezret kérnek kilépési illetéknek, az egyiptomiak meg 5 ezret belépési illetékként.

[ Szerkesztve ]

(#6521) Mr.Csizmás válasza Boond (#6513) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

és teljesen valid hogy egy falusi szálláshely elnöki lakosztály meg párizs, new yorki árszinten rak fel egy éjszakát :D :C inkább az ilyen nem történt semmi/nincs látnivalóval kardozó kommentelők nem komolyanvehetők :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#6522) Boond válasza Mr.Csizmás (#6521) üzenetére


Boond
addikt

Egyrészt nem erre a részére reagáltam, másrészt lehet elírás is. Nekem Airbnb írt ki magas árakat, aztán kiderült, hogy több hetet, 1 hónapot számolt alapértelmezetten. Ez még nem fogja legitimálni a másik hülyeségét. Nincs összefüggés a kettő között. Sőt még az is meglehet, ha tényleg trükközik valaki, az nem is szimpatizál esetleg azokkal akikre asszociáltok... még ilyen lehetőségnek is van esélye. Nem érzelmi alapon kell az ilyen kérdést megközelíteni, mert nagyon fals következtetéseket lehet belőle levonni.

Ha Booking bedőlne lenne helyette más, a piac nem marad üresen. Leginkább a szállásadók szívnák ezt meg.

[ Szerkesztve ]

(#6523) AMD Power válasza mufi (#6516) üzenetére


AMD Power
titán

Karthago Tours megbízható. De a gépek indulása mostanában elég problémás. Májusban nekünk is volt problémánk vele.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#6528) Valty válasza Xarina (#6520) üzenetére


Valty
aktív tag

A Cairo - Luxor éjszakai vonattal esetleg utaztál már? Én még nem mertem bevállalni, mert képeken elég szörnyen fest, de volt akinek ez élete élménye volt :)

(#6529) Valty válasza Boond (#6522) üzenetére


Valty
aktív tag

"Ha Booking bedőlne lenne helyette más, a piac nem marad üresen. Leginkább a szállásadók szívnák ezt meg."

Leginkább a részvényesek szívnák meg, tekintve hogy a cég érteke kb. 110 milliárd USD
Amúgy ezeknek a "Booking-botrány" cikkeknek van valamilyen külföldi hivatkozásuk is, mert az egyetlen róluk szóló cikk ami mostanában szembejött, az a legutóbbi akvizíciójukról szólt, tehát ez a "botrány" inkább tűnik magyar bulvárnak :)

(#6530) Xarina válasza Valty (#6528) üzenetére


Xarina
aktív tag

Persze. De mint említettem, idén már 20x annyiba kerül a vonat külföldieknek, mint előtte (legalábbis a 3. oszályhoz képest). Jóval olcsóbb a busz, negyed vagy ötöd ár. De vannak olyan busztársaságok, akiknek kifejezett luxusbuszaik vannak, olyanok mint törökbe vagy iránba, malayziába. 36 személyes ülésekkel, amelyik mindegyike ággyá alakítható. Ezek ált. 400 font körül vannak ezen a távon, így az is jóval olcsóbb, mint a vonat és sokkal kényelmesebbek, mint a vonaton az első osztály. Hálókocsikat nem tudom, azt nem próbáltam.
Amúgy az első és másodosztály szerintem jobb, mint nálunk, ami szörnyen festhet, az a 3- osztály, de az meg fillérekbe került ekkora távon is . Viszont oda már az utóbbi 15 évben pont ez miatt nem adtak el külföldinek jegyet, de ha felszáltál, a kalauztól simán meg tudtad venni. De ott még a csomagtartó részen is feküdtek.Viszont ezeken sokkal érdekesebb volt utazni, jönnek fel állandóan az árusok és próbálnak rádsózni valamit, de olcsó kajákat is hoznak. Rakás cuccot baromi olcsón meg lehetett venni.
Vonat amúgy nem túl jó, még ha sokan ajánlották is. Csak a 3. osztály árai miatt volt érdemes vele utazni. Volt, hogy 5 órát késett Luxori indulással Assuánba és hiába volt jegyem és ezen időtartam alatt befutott 6-7 vonat, csak arra szálhattál fel, amelyikre a jegyed szólt. Ha nem lett volna jegy, simán felszálhattam volna. Persze azt meg nem tudták megmondani mennyit késik. A táj miatt nem érdekes, a Nílusból szinte semmit sem látni ezen a részen, max a szegény helyieket, akik odajárnak mosni. Alexandia-Cairo útvonalon még anyi érdekesség sincs, az egyedüli, ami érdekes Port Saidből indulva bármerre, mert onnan lehet látni a Suezi csatornán a hajókat, de ott szinte mindenki rádszól, hogy tilos fényképezni, ha hatóság kap el, akkor le is tartóztatnak. Mondjuk egész Suezben ez van, de Port Saidben meg simán lehet fényképezni őket bárhol és ott a komp is ingyenes.

(#6531) Xarina válasza Valty (#6529) üzenetére


Xarina
aktív tag

Sajnos nem csak magyar vonatkozása van. Grúzoknál, törököknél is ez van, de vannak német ismerőseim, akiknek szintén nem fizetnek 2 hónapja. Némelyiknek már 10 ezer euró feletti összeggel lógnak, ők már a múlt hónaptól le is mondatják a vendékekkel a bookingos foglalást, pedig előtte még a 30%-os jutalékkal is megérte nekik.

(#6532) Boond válasza Valty (#6529) üzenetére


Boond
addikt

Kétlem, hogy sok magyar részvényes lenne. De ha már itt tartunk, a vállalatra is kihatna aminek része a booking, egy hullámot is elindíthat. És nem csak Magyarországon tartozik, hanem Európában más országokról is hallani, hogy nem fizetett. Komoly átrendeződés lenne a piacon. Te tényleg csőd lenne, és nem vmi más gond van.

Valty, volt külföldiekről is szó egyes cikkekben korábban.

[ Szerkesztve ]

(#6533) arcsin válasza Xarina (#6531) üzenetére


arcsin
senior tag

Szerettünk volna Esztergomba foglalni szállást bookingen, de nem volt elérhető az adott időszakra, viszont airbnb-n igen. Végül betelefonaltunk és úgy foglaltunk, mert tényleg szabad volt az adott időre a szállás.

[ Szerkesztve ]

(#6534) Valty válasza Xarina (#6530) üzenetére


Valty
aktív tag

Köszönöm :R

Engem is a 3. osztály miatt érdekelne, leginkább a hangulat miatt. Az első ötletem az volt, hogy veszek egy jegyet bármelyik osztályra és átmegyek a 3. osztályra legalább körülnézni. De ahogy írod a jegyek elég drágák (hasonló áron már repülni is lehet), szóval még egyelőre nem döntöttem el, hogy mennyire kell ez a vonatút nekem, de szerintem megyek inkább busszal

(#6535) Xarina válasza Valty (#6534) üzenetére


Xarina
aktív tag

Olyan nincs, hogy átsétálsz. A 3. osztály a csóroknak van, az csak olyan kocsikból áll. Az első-másodosztály megy csak együtt. Ha menni akarsz, akkor azt esetleg meg lehet tenni, hogy Suezből Alexandriába mész (fordítva biztosan nem engednek fel, mert már beléptetőrendszer van, régebben még átfutottam rajta vonatindulás előtt, de most már az is lehetetlen.) Ott csak 3. osztály közlekedik, nem tudom felengednének-e még vagy már ott sem. Cairo, Luxor, Assuan-ban már sajnos az sem működik, hogy egy helyit lefizetsz, hogy vegyen neked jegyet, mert már büntetik őket ezért. Esetleg még azt lehet megpróbálni, hogy Cairo után egy kisebb állomáson szállsz fel a 3.osztályra, ahol nincs beléptetőrendszer. Annyit nem fejlődött az ország, hogy a kisebb állomásokra is rakjanak, de szerintem még a nagyobbakon sincs.
De 3. osztályok között is vannak különbségek. Még 25 éve láttam Matruthban egy vonatot, meg is örültem neki, mert azt mondták mindenhol, hogy nincs arra már vasúti közlekedés. Mikor közel mentem hozzá, akkor láttam, milyen igénytelen, ha fizettek volna akkor sem szálltam volna fel rá. Sajnos akkor még nem volt digitális gépem, a rendes fényképet meg akkor sajnáltam rá, azóta is bánom. Akkoriban megkért az egyik internetes utazási oldal, hogy írjak egy cikket Siwáról, mert az hiányzott az oldalukról. Ott írtam, hogy rettentő igénytelen volt a vonat, erre átírták arra, hogy igen rosszul nézett ki, amit eléggé sérelmeztem, mert az nem fejezte ki kellőképpen az állapotát.
Ha a vonatozás érdekel, akkor érdemes Thaiföldön utazni 3. osztályon. Az szó szerint igazi fapados, de kicsit hasonló az egyiptomihoz. Ott is jönnek az árusok, bár ott szinte csak kaját árulnak. Ott sajnos nincs az a sok előadás, amit egy-egy árus bemutat a portékájával. Az is nagyon olcsó és ott a táj is szép szinte bármerre. A vonat vége nyitott, csak egy lánc zárja le, így remekül lehet onnan fényképezni, bár ablakok sincsenek raja, így majdnem mindegy. A vonatok végébe ültek a szerzetesek, ha összebarátkoztál velük, meg is áldottak vagy csináltak egy masszázst. De szerintem már ott is szigorítottak rajta vagy előbb utóbb fognak. Már 10 éve a Kwai folyóhoz menő vonalat megemelték a turistáknak kb 50x-ére, szerintem előbb-utóbb a többi vonalat is emelni fogják. Az meg külön poén volt régen, hogy vonatindulás előtt megszólalt a himnusz, vigyázba kellett állni és elmondani egy imát a királyért. Mozikban is ez volt.
Ami még szintén kihagyhatatlan, Mauritániában az ércszállító vonat. Ott nem is érdemes a vonatba ülni, hanem a 4km hosszú vagonok egyikébe bemászni, az ráadásul ingyenes is. Hatalmas élmény így beutazni többszáz km-t a sivatagba. Bemernek 3-4 maroknyi homokot a sarokba, az a wc.
De Ukrajnában vagy Oroszországban az elektricska is jó, bár hosszabb távon baromi lassú. ( A háború miatt sajnos most macerás menni, bár a haverjaim most is gyakran járnak minden gond nélkül). Sajnos a grúzoknál már kinyírták, sajnos előbb-utóbb mindenhol megszüntetik őket.

[ Szerkesztve ]

(#6536) AMD Power


AMD Power
titán

Nagyon agyalok azon,hogy jövőre csak egy nyaralás legyen, de akkor valami számomra komolyabb helyen. Egy Szardínia vagy valami hasonló Olasz helyszín. Teljesen szerelmes lettem abba az Országba. :B Pedig csak Rómában jártam.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#6537) arcsin válasza AMD Power (#6536) üzenetére


arcsin
senior tag

Szerintem észak és dél olaszország közt hattalmas a különbség. Milano nekem nagyon tetszett idén, rengeteg növény van a házakon, a tömegkölekedés is perfekt a sok metroval villamossal nagyon kényelmes, Roma/nápolyban elég foghijjas volt a buszozás meg minden. Söt milanóban egyik vonatállomàs sem ...olyan mint napolyban v romaban. Azt hittem eloszor hogy nincs sok latnivalo Milanoban, pedig de, 2x is voltam idén és sokmindenre nem volt idö .
Váltig állitom hogy anno napolyban nem véletlen 2en vittek egy összecsavart szönyeget a kukához:U. Csak nagy különbségek vannak orszagon belül tapasztalataim szerint.

(#6538) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Sziasztok!

Kabinbőröndöt szeretnénk venni de kicsit el vagyunk bizonytalanodva. A legtöbb bőrönd mérete 55x40x20 viszont mi döntően Emirates-el fogunk utazni és náluk a mérethatár 55x38x22. Ez valami nonszensz, szinte bármilyen Samsonite vagy American Tourister bőröndöt nézek az 40-es szélességű. Na most ezért tudnak minket vegzálni? Minden egyes utazáskor bünti? Vagy kénytelen vagyok keresni 38-as bőröndöt? Segítsetek kérlek, nektek mik a tapasztalatotok vagy nektek mekkora/milyen bőröndötök van?
Előre is köszönöm! :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#6539) dellfanboy válasza Tsebacsi (#6538) üzenetére


dellfanboy
őstag

altalaban van egy femkalitka, ha abban nem fer bele akkor jon a bunti. ha befer nem nagyon tudnak mit csinalni.

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6540) arcsin válasza Tsebacsi (#6538) üzenetére


arcsin
senior tag

Decathlon kínálatát nézd át, hátha van jó, Bár ezek puhafedelesek, szerintem bírják is a gyürődést. Nekem annyi pozitív tapasztalatom van velük hogy nem 4db kicsi és kitörős kerekük van hanem 2 nagyobb, masszívabb.

[ Szerkesztve ]

(#6541) Xarina válasza Tsebacsi (#6538) üzenetére


Xarina
aktív tag

A fapadosoknál van durva büntetés, de nem hinném, hogy az Emirates méricskélni fogja a csomagokat.

(#6542) dellfanboy válasza Xarina (#6541) üzenetére


dellfanboy
őstag

en mar qatar-al szivtam

eztet irjak iden majusban rola:
Emirates are relatively strict
[link]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6543) Tsebacsi válasza dellfanboy (#6539) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Igen ezt tudom, de arra nincs lehetőségem, hogy megveszem a bőröndöt aztán kiviszem a reptérre és belepróbálom. :(
Komolyan nem értem ezt a 2 centis dolgot, mintha direkte akarnának kibaszni a világ 2/3-val. :(((

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#6544) dellfanboy válasza Tsebacsi (#6543) üzenetére


dellfanboy
őstag

hacsak nem samsonite, en mar tuszkoltam bele 45-os borondot 40esbe ;]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6545) Tsebacsi válasza arcsin (#6540) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Pont 4 kerekes kellene, régi 2 kerekes van, az mérethatáron belüli is, de a 4 kerekes kényelmesebb.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#6546) Tsebacsi válasza dellfanboy (#6544) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

A kemény fedeles (olyat szeretnék) nem igazán alakítható :P

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#6547) Xarina válasza dellfanboy (#6542) üzenetére


Xarina
aktív tag

Ezen a linken én nem látok olyat, hogy azt írnák, hogy gyarkran vagy akár bármikor is büntetnének. Az természetes, hogy a hivatalos álláspont az, hogy a szabály az szabály, ne vigyél nagyobbat.
Én a Qatarról sem gondoltam volna, hogy pár centin szívózik, de ha neked volt már rossz tapasztalatod velünk, akkor nyilván az Emirates sem lehet jobb. Nesze neked prémium kategória. Azért vicces, hogy egy indiai fapadoson már jobb a minőség, mint ezeken a drága társaságokon.
A lényeg akkor is az szerintem, hogy nem szabad keményfedeles bőröndöt, táskát vinni a puhafedelest legrosszabb esetben fizikai erővel is bele lehet nyomorgatni.

Amúgy mi van olyankor , ha én ellenőrzéskor döntök úgy, hogy kidobok pár cuccot a táskámból, hogy beférjen a ketrecbe? Azt még lehet, vagy akkor már nem?

(#6548) dj79 válasza Tsebacsi (#6546) üzenetére


dj79
senior tag

a celebisek pl megoldják a kemény fedeles bőröndök formázását az "óvatos handling" keretében, emiatt nem kell aggódni :D

Amúgy szerintem bele fog férni a ketrecbe.

(#6549) dellfanboy válasza Xarina (#6547) üzenetére


dellfanboy
őstag

Amúgy mi van olyankor , ha én ellenőrzéskor döntök úgy, hogy kidobok pár cuccot a táskámból, hogy beférjen a ketrecbe?

kukaba?vagy hova dobod ki? mert olyat mar lattam, hogy fiatalok fennakadnak, es akkor taska ki, felveszik a pulovert kabatot (ha van), ne adj isten kajat megeszik/kidobjak es akkor taska vissza a ketrecbe befer es go. vagy pl. legutobb vki a nyakparnajat a taskajaba rakta de ugye tul lott a limiten, kivette a nyakaba taska befert es mindenki boldogan ment a maga utjara.

sajna ez a taska check, nagyreszt pofara megy, + ha bal labbal kelt fel a check in-es agent vagy ki akkor biza szivat. januarba volt olyan wizz air es utam, hogy meg a hatizsakom is bele kellett tennem holott az nem 38 hanem kb 20cm, szemmel lathatoan belefert, de eroskodott a srac. befert nem volt gond. visszafele megpakolva jottem kutya ram se nezett...

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6550) Xarina válasza dellfanboy (#6549) üzenetére


Xarina
aktív tag

Nyilván a kukába dobnám ki. Nálam nincs olyan cucc ami 70 eurót (vagy nem tudom mennyi a büntetés most) megérjen, hogy magammal vigyem mindenáron. Mondjuk én nem megyek soha keményfedelessel, de a táskám szinte mindig fullon van és gyakran nem tudnám a ketrecbe eröltetni. Azt én is látom sokszor, hogy törik le a kerekeket, öltöznek be, stb. De itt arra irányult a kérdés, hogy ha már nem tudom belerakni a ketrecbe, akkor kidobhatok-e belőle valamit vagy akkor már mindegy és köteles vagyok kifizetni a büntetést? De itt nem feltételezések érdekelnek, hanem konkrét tapasztalatok, ha valakinek volt ilyen.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.