Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saskakas18
tag
Sziasztok. Horvátorzágban szeretnénk idén nyaralni. Hova érdemes menni ahol jó meleg a tenger 28C++ és homokos? Rab-szigetről vélemény?
A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!
-
Xarina
aktív tag
válasz Saskakas18 #6251 üzenetére
Valami pici öböle, ahol jó sekély a víz, mert 28 foknál nem lesz melegebb az Adria. Ez nem a Vörös-tenger. Augusztusban az átlag vízhőmérséklet 25-26 fok.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz Saskakas18 #6253 üzenetére
Rab szigeten sehol nem lesz 26 foknál melegebb a tenger. Jó esetben esetleg 27, de nagyobb esély lesz a 25-re.
-
lorcsi
veterán
PMI-n berelsz egy autot es bejarod a szigetet
van egy V betus ajanlott ceg ( reg volt mar nem emlexem pontosan)
tele van jo helyekkel.. csomo cala
es trenc… meg a vonatozas
formentol fok, soller korul meg a vonatbuli magaluf kornyeken
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Lipton
őstag
válasz Saskakas18 #6251 üzenetére
Nem lesz 28 sehol, sőt... én részben ezért engedtem el évekkel ezelőtt a Horvát nyaralásokat. Simán egy hétig esik az eső vagy nincs is olyan meleg, a víz 25 sincs, a 28 az álom. Mellette az árak szépen elszálltak a sok év alatt. Mondjuk pont Rab szigeten van egy homokosabb öböl, ott a 30cm víz persze fel tud melegedni július végén, augusztusban. A horvát tengerpart nagy része köves, sziklás, gyorsan mélyülős így inkább hidegebb.
Melegebb vízhez délebbre kell menned. Mi egy ideje Törökországba járunk. Júnus 30+, július 35+, augusztus simán 38+ levegő és 25-28 fokos víz és messze a legjobb AI szállodák a "környéken".[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Egyetértek, Dubrovnik közelében nyaraltunk mikor igazi nyári melegben az éjszakai vihar szépen lehűtötte a tengert, aztán 1 - 2 nap kellett mire ismét elérte a vihar előtti hőmérsékletet.
24 - 25 foknál sehol nem volt melegebb a víz.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Lipton
őstag
válasz sherlock82 #6261 üzenetére
"Régen", kemping és sátor kombóval úgy, hogy vittük a kaját tényleg jó áron is volt. Persze nem láttunk mást amivel hasonlíthattuk. A mai napig a part gyönyörű, a víz tiszta. Az árak viszont elmentek nagyon, a víz nem elég meleg, a tengert kifosztották a turisták és simán benne van, hogy a várva várt egy heted esős lesz. Azért emlegetem ennyire, mert egyszer például nekünk kb 10 napig esett . Azóta én is válogatósabb lettem persze, finnyásabb de a nyaralási lehetőség is tőbb mint 30 éve.
-
-
sasa134
addikt
Mallorca bárhol jó, mínusz Arenal július -augusztusban. Többivel nem lehet hibázni. Ha relax kell, szeptember végén kell menni, akkor a kisebb öblökben is kevesebb az ember, nyugi van, a víz pedig elképesztő. Cala Llombards,+ Santanyi, vagy Cala d'Or öblei, S'Amarador + Mondrago, gyakorlatilag 50km-es partszakaszon belül mindenhol csodát látsz és mindegyik más.
10 nap és indulunk, majd jövök képekkel ha érdekel valakit.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Port d'Alcudia ismét. Nem berelunk most sztem, taxival oda aztán helyben leszünk, Murora megyünk egy nap strandolni, meg ugye Alcudia óvaros kötelező. Meg gyerekek akarnak nagyon hajózni, Coll Baix van kinézve oda amúgy is gyerekkel nem lehet lemászni a hegyoldalon. Harmadszor megyünk erre a részre, a környéket ismerjük jól, most inkább nyugira és pihenésre vágyunk egy helyben.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
F-ECT$
titán
Első SUP vételnél mire érdemes figyelni? Balcsira pl jó ez?
Dive ever, work never.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok
Balatonra szeretnénk menni, esetleg tudtok valamit ajánlani a határ közelében?
2-3 nap
Gondoltam teszek egy próbát, hátha találok valami értelmes helyet
200k a keretünk, Bécsben nézelődtünk, de németet nem beszélünk sajnos, az kilőve
Angol nyelvtudás van.[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
Garsza
veterán
Helló! Görögországba szeretnénk utazni július közepe vége fele. Tudna nekem valaki ajánlani jó hotelt? Strandon vagy 200-300 m belül. 2500eurotól olcsóbban. Sajnos az utazási irodák leírásainak már nem nagyon hiszek. Fontos a jó strand, 3éves gyermekkel mennénk.
-
arcsin
senior tag
válasz Imilenni #6270 üzenetére
Tolunk nyugatabbra azért beszélnek nyelveken, még ha itthon nem feltetlen. Mi is csak angolul tudunk, de ez nem gátolt soha abban hogy x vagy y helyre menjunk. Söt, Szloveniaban talalkoztunk egy idös magyar hazasparral akik semmilyen nyelven nem tudtak de bejartak europat. Google lens boltokban, helyeken segíthet.
-
sherlock82
senior tag
Mo. n a nyelv tanítás , illetve az idegennyelv gyatra ismerete több dologra is fogható.
- Orosz tanárokból átképzett tanárok tanárok tanítás módszerei és szintje a 90 - es években olyan volt amilyen
- Magyar nyelv sajátossága hogy a környező országok és a világ nyelveitől teljesen eltér ezért is nehezebben tanuljuk.
Illetve sok más ok is mondható.Attól függetlenül személyes tapasztalat hogy mennyire jó érzés megszólalni külföldön mondjuk angolul. Hiába nem kiváló a kiejtésed, megértik, illetve ha mondanak neked valamit és látják hogy nem érted akkor elmondják körülírva vagy lassabban.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6275 üzenetére
Tisztában vagyok ezzel, de a kérdezö korlátolt kissé, ha némettudás hiányában nem menne Bécsbe. Olaszul se tudtam, meg portugalul, se spanyolul, megis odamenten.
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6277 üzenetére
Öszintén én idehaza sem beszélek idegenekkel túlzottan sokat Tapasztalataim szerint megértőek és próbálkoznak még ha ök sem tudnak jól angolul. Lehet nekem több idő rendelni egy étteremben mert mindenre rágooglezok amit nem ismerek, de ez nem okozott még gondot.
Olaszországban volt hogy a tepsis pizzás kérdezte hogy tudok e olaszul mert ő nem tud angolul. visszakérdeztem hogy ungarese? nevetett egy jót aztan végül elmutogattam miből mennyit kérek, nem volt gond.
Én amit tudok németből azt az aldi/lidl/dm/rossmann-ból, meg ami úgy ragad az emberre kevés. Barátom tud ugyan németül, de mindig az angolt használtuk inkább német nyelvterületen is.
Legkevésbé a nyelvtől félek külföldön, szupermarketben, utcán google lens.-szel forditok amit szükséges. Ezek az utcai lehuzos(karkötős trükk, stb)sötét alakoktól meg zsebesektől jobban tartok általában. -
sherlock82
senior tag
Az étel rendelésnél nagyrészt olyat választok amivel nagyot hibázni nem lehet, a hozzávalók pedig külföldön angolul felvannak tüntetve általában.
Nálunk a Balaton közelében a német nyelv meghatározó de a cimborám olasz nyelv területen kb semmire se ment vele.
Milánóban pár nap után tudtuk meg hogy a lakókocsiban lévő büfés nem azért nem válaszol a barátomnak aki tudott olaszul mert nem szép a kiejtése és ezt rosszalja hanem mert nem tudott olaszul. Egyébként algériai vagy valami hasonló kinézete volt az embernek.
Angolul viszont egész jól elpötyögött.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #6279 üzenetére
Mi legalább egyszer beülünk valami olyan helyre ahol csak helyi nyelvü étlap van és tele van helyiekkel. Spanyolországban beultünk egy helyre ahol spanyol nagypapik soroztek meg ujságot olvastak, neha ettek valamit, focit neztek a tv-n Ott amugy valami azsiai nö volt a pultban/konyhában, de regen bekoltozhetett. Rigában is valami menzára betévedtünk, meg Varsóban is. Szerintem kifejezetten jo storyk ezek, nem kellemetlen emlékek vagy rosszak hogy "jol kibasztak velem hulye magyarral".
-
nubreed
veterán
Sziasztok,
Ryanair kérdés:
Mennyire veszi szigorúan a kézi poggyász méretét, amit felviszel magaddal a gépre a Ryanair? A hátizsák ami a kézipoggyászom lesz egy olyan kb. 6-7 centivel magasabb mint a Ryan által elvileg engedélyezett méret. Szerintetek ezért megbüntizhetnek?We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
AMD Power
titán
Anyumék szombaton mennek Side-be. Olyan hűde jó időt nem írnak....
-
arcsin
senior tag
Ha már feljött, Srácok a Malpensaból induló vonatra a jegy úgy müködik mint itthon a MÁVnál, hogy érvényes a köv x vonatra is?
Csak hogy érdemes megvenni a jegyet, helyben, indulás előtt appbol/automatásan hogy tudom fixen melyik vonattal fogok menni, vagy még idehaza mitudomen pld 9órásira és akkor az jó még x órára úgyis ha késne a gép, lekésnénk a 9 órásit. -
Lipton
őstag
válasz AMD Power #6286 üzenetére
Sok minden olcsóbb és számos oka lehet. Vannak olyan termékek/márkák amik az egyes országokba máshova vannak pozícionálva, ami az egyik helyen "kommersz" az lehet a másik országban "prémium".
A Barilla tészta speciális eset. Mindenhol olcsóbb mint nálunk. Valamiért itthon prémium terméknek lett bevezetve és rommá keresi magát rajta valaki (importőr?). -
nubreed
veterán
A kis kameratáska külön kézipoggyásznak minősül vagy azt be tudják annak, hogy fényképezőgéphez tartozik?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Lipton
őstag
válasz AMD Power #6295 üzenetére
Amikor én utoljára arra voltam nagy tömeg volt de ez nem az elmúlt évek.
Ezen felül nekem az Észak Olasz tengerpart "nem szép" annyira, mert ugyan homokos de "felkavarodó" homokos én pedig az átlátszó "kristálytiszta" vizet szeretem jobban.
Ebben amúgy a tipikus török tengerpart sem túl jó de ott engem (!) kompenzál a szálloda luxusa, a medencék és csúszdák tömkelege és az UltraAI ellátás. Szállodán belül ott van minden és emiatt sehol nincs tömeg, nem vársz a csúszda előtt sorokban, nem csak nyitáskor van a svédasztalon étel, stb., de ez már nagyon egyéni preferencia kérdése.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok
A következőben kérném a segítségeteket.
Nyaralni voltunk, szállás bookingon foglaltunk. Alapon jó értékelésű a hely, olcsónak sem olcsó annyira, Franciaország.
Adott napon megérkeztünk, recepció 7ig volt, után reggelig senki nem elérhető. Becsekkoltunk majd elmentünk várost nézni estére. Mire hazaértünk a konyhában (apartman és direkt konyhásat kerestünk) megjelentek a hangyák. Eleinte pár db, azokat leöltem gondoltam megesik bárhol.... Aztán a fürdőben is találkoztunk párral, majd ott penésszel is.
Persze hiába mentem 9 után már nincs recepció, se elérhetőség, szóval reklamáció sem...
Reggelre minden tele volt hangyával a konyhában, eléggé undorító volt (közben este 11-kor a szobából minden cuccot lehordtam az autóba, hogy nehogy belemásszon).
Mentem is recepcióra, hogy ez nagyon nem okés, mi nem vagyunk hajlandók egy percet sem tovább ott lenni. Ők mondták hangya mentes szobát garantálni nem tudnak, meg majd küldenek valakit aki lefújja. Jeleztem, hogy kösz nem, méregben nem fogunk egy percet sem tölteni, meg várni sem senkire, hogy majd jön... Mivel nem tudtak volna olyan szobát ajánlani ahol nincs hangya, így mondtam mi kijelentkezünk innen és kérjük a pénzt vissza amit levont előtte este a rendszer automatikusan...
Ők mondták erre nincs lehetőség, pedig abba is benne voltam, hogy 1 éjszakát max kifizetek, de a maradék hármat nem. Ők kötötték az ebet a karóhoz, majd a bookingon reklamáljak... Mivel pihenni mentünk és párom kivolt eléggé, így mondtam ok adjanak egy papírt, hogy elhagytuk a szállást hamarabb emiatt és csá (foglaltam másikat egyből és végül ott voltunk).
Na most itt a bookingnál indítottam egy vitát vagy minek fordítják a problémáról. A booking kezelése is megér egy misét, telefonon kellett zargatni őket, hogy legyen infó.
Hétfőn hívtam is őket, hogy mi a helyzet, mondták kedd estig van a szállásnak határidő adva, hogy visszajelezzen.
Semmi nem történt, ma megint hívom őket. Booking annyit mondott, hogy értékeljem a szállást, meg ők küldtek még egy levelet és 24 órájuk van válaszolni az ma járt le.Hosszas beszélgetés után eljutottam oda, hogy ügyintéző beszélt felettesével és adnak egy 10% körüli visszatérítést saját zsebből.
Na most kérdem én milyen opciónk van még? A szállás boldogan hirdet azóta is, meg 4 éjszaka árával elvan úgy, hogy ott voltunk egyet.
-
sherlock82
senior tag
válasz AMD Power #6295 üzenetére
Mindkettő elsősorban a turistákra épül. Jesolo- ban voltam nekem nagyon tetszett ( 2013 ).
Én a meleget kevésbé szeretem, így az estéket jobban élveztem. Június elején voltunk és akkor sem volt kevés ember. Ha beülsz valahova akkor az nyilván nem olcsó. A " take away " helyek árai picit barátibbak. De azt mondom 1 - 2 alkalommal érdemes kipróbálni a helyi dolgokat aki szereti, é n inkább mindig úgy voltam hogy olyan kértem amivel nagyot hibázni nem lehet.nubreed és arcsin
Ezeknek a fotóknak én is örülnék.
Amit én régebben mindig hoztam mikor észak Olaszországban jártam azok a tipikus helyi dolgok.
Tészta, tonhalkonzerv, Birra moretti ( ajándékba 0.7 l üvegben ), parmezán. ( Parmeggano Reggiano ) .Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
Új hozzászólás Aktív témák
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eredeti játékok OFF topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- Túra és kirándulás topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Drone - bontatlan - 2 év garancia
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest