Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Newton harmadik törvénye
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Ilyenkor a legtöbb esetben olyan személy hirdeti, aki kivesz több apartmant egy adott környéken és azokat adja ki. De adót nem fizet utána, így sűrűbben cserélgeti őket, ezért nem tudja megmondani, hogy hónapokkal később melyik szállása lesz pont elérhető.
Lehet, hogy erről van szó, ezért nem is kezeltem túl nagy fenntartással, hogy nem volt pontos cím megadva. Viszont így egy héttel az utazás előtt jó lenne már többet tudni, de éppenséggel úgy tűnik teljesen elérhetetlen lett a szállásadó.
Mindenesetre be fog következni, mert a szállást nem mondtam le, most már kíváncsi vagyok mire fog kifutni a dolog. Az igazi vicc az lenne, ha szállás nincs, de majd még engem vegzálnának, hogy nem fizettem ki... Na, akkor már lesz majd jogilag, meg gyakorlatban is bekövetkezett eset -
sasa134
addikt
válasz HussarF #7503 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de ennyi idő alatt, amennyit ebbe az ügybe belefektettél, már rég lemondhattad volna (ingyen, ugye -tehat kár nem ér), ha gyanús a szállás. Tedd ezt, és keress egy szállást amiről vannak ratingek, visszajelzések, valamint képek és térkép alapján is létezik a hely. Belgrádban pikk pakk találsz egy alternatívát.
Avanti Roma
-
arcsin
senior tag
válasz HussarF #7505 üzenetére
Én legtöbbször csak aznap kapok pontos címet, bejutást hogy megérkeztem az adott városba, persze nem jó jel ha már nem elérhetö az illetö. Ha nem elfogadható számodra akkor tényleg mond le a pi.ba, vedd kalandnak. Foglalj airbnb-n, foglalj egy szomszédos falu/ városba. Amúgy tényleg hisztizel olyasmin amire sem neked, sem másnak nincs ráhatása. Keresd meg és verd meg az illetot, ha ennyire zavar.
-
addikt
Lennie kéne, de nincs
Én is azt hittem naivan, hogy majd a booking-hoz fordulhatok, ha problémám van, de, mint kiderült, ők mossák kezeiket, őket nem érdekli semmi. A visszaigazolásban és mindenhol csak a szállásadó telefonszáma van és a szállásadóval vegyem fel a kapcsolatot.A telefonszám, amit küldtél, meg az első link a partnereknek, azaz a szállásadóknak szól. A második linken meg cuki, hogy ott van hogy "Hívás" csak aztán, ha elkezdesz továbbmenni és keresni, hogy hol is atelefonszám meg kit/hogy is lehetne felhívni, kiderül, hogy senkit.
Mondom, február óta tolom már az ügyet, nem most böffent fel bennem Jóhiszeműen Te is feltételezed, hogy lehet valamiféle érdemi segítséget kérni tőlük, de már végigjártam: Nem lehet. Ha beszoptad, így jártál, adieu. Hogy ebből neked milyen hátrányaid származnak, az őket nem érdekli.
(#7506) arcsin
Jópofa vagy. Gondolom ha valaki jól átver, akkor te mosolyogva lenyeled, hogy sebaj. Amit lefoglalsz a bookingon, az csak irányadó és ha az utolsó pillanatban kiderül, hogy amúgy az csak egy kamu, akkor jót nevetve keresel last minute 5x-ös áron egy szállást jóval messzebb és bólogatsz is hozzá, hogy ez így van rendjén.[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz HussarF #7508 üzenetére
Alkalmazkodni kell a helyzethez, ha a seggedet a földhoz vered sem lesz kevésbé scammer az illetö ur/hölgy. Ez van, vissza kell mondani, másik szállást keresni, kinyitni a péztárcát, vagy egy szimpi kisvárosba foglalni 10-20 p vonatozásra. Én ezt tennem.
Illetve ha EEEENYIRE telített idöszakrol van szó, nem ph- n verném a billztet, hanem keresnék vmi szállást amíg még van, és visszakérném a bookingos szallastol a pénzem. A booking sem Tud sztem többet tenni, visszautalják a pénzed és csokolom.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz HussarF #7508 üzenetére
A megadott szám egy ügyfélszolgálati telefonszám probléma esetére. Ha gondod van, biztosan nem fogják lecsapni a telefont, max. átkapcsolnak egy illetékeshez. Az appon keresztül is elérhető az online ügyfélszolgálat, de be kell hozzá jelentkezni, ill. foglalásnak is kell lenni mellé.
Téged senki sem vert át. Nem fizettél semmiért, semmilyen kár nem ért téged. Nem a bookingtól foglaltad a szállást csak rajtuk keresztül. Összekötöttek téged a szállásadóval, akivel tudtál is beszélni. Azt ők sem fogják tudni megmondani előre, hogy az adott időpontban megkapod-e a szállást csak azt látják hogy jelenleg a rendszerben valid a foglalás. Azt látják, hogy van egy ember, aki mindenáron a megadott helyre akar menni az utolsó pillanatban is annak ellenére, hogy sem a pontos címet nem tudja se nem tud kapcsolatba lépni a szállásadóval. Mit vársz tőlük, mit tegyenek ha anyagi kár nem ért téged?
Az a te felelősséged, milyen szállást választasz, nem a booking kényszerített. Ha egy magas értékeléssel rendelkező helyet foglaltál sok pozitív visszajelzéssel, akkor nagyon kicsi az esély rá, hogy gond legyen. Ha kevés értékeléssel rendelkezik a hely, ami még kifejezetten olcsó is volt és még címet sem kaptál hozzá, simán benne van a pakliban, hogy a megadott helyet kiadják/kiadták más néven jóval drágábban, főleg ha az adott időpont valamiért nagyon népszerű lett, a többire meg nagy ívben tesznek. -
bandus
veterán
válasz HUTCHDB #7474 üzenetére
forceberg leírta már a főbb látnivalókat. én hozzátenném a nockalmstrasset is, érdemes végigmenni rajta [link]
ezen túl, ha túráznátok a mapy.cz appot ajánlom, nagyon jól láthatók rajta a jelölt és nem jelölt turistautak is. az appban vannak különböző színnel jelölt útvonalak, de ez ne tévesszen meg. ausztriában a fákon csak piros jeleket fogsz látni
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz HussarF #7511 üzenetére
nekünk volt egy hasonló szituációnk amikor késő este los angelesben egy kihalt sarkon kellett felvenni a tesót, aki mindenféle sikátorokon keresztül elnavigált minket a szállás bejáratához. ami egyébként tip-top volt a staples centerhez közel, és tuti, hogy egy címmel sem találuk volna meg
szóval ne gondolj egyből a legrosszabbra, vágj bele a kalandba!
-
HUTCHDB
nagyúr
Van itt olyan fórumtárs, aki szokott Ausztriába járni?
Fizetős útszakaszakaszokkal (nem autópálya díjjal) kapcsolatban lenne kérdésem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
addikt
Mi júliusban megyünk a Grossglocknerre (mármint a panorámaútra, hegyet nem mászok xd). A Nockalmstrasse-t is útba akarom ejteni. Meg a Gerlos Strasse-n is gondolkozok, de sztem az már túl messze lenne.
Nekünk a Seeboden am Mittelstatter See-nél lesz a szállás. Ajánlás alapján még tuti felmegyünk a Hochalm strasse-n is a Kölnbrein-hoz. Meg tiktok-on nézegettük, hogy nagyon sok minden van a környéken, bőven lehet programot találni.
Még a Dachstein-ra is fel kéne felvonózni. Lassan meg kéne kérni az asszony kezét aztán lehet ez az út jó alkalom lenne... Mondjuk a Dachstein tetején szép a kilátás. Kár, hogy rohadtul tériszonyos
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz HussarF #7519 üzenetére
a grossglockner strasse nekünk két hét múlva esedékes, asszem 30-a csütörtök a céldátum, bár az nemzeti ünnep itt, elképzelhető, hogy elég sokan lesznek. vasárnap az esőnap
ha felvonóznátok akkor még a kitzsteinhorn is jó lehet, magasabban is van mint a dachstein, de nem annyira kitett, és fasza kilátás lehet a glocknerre.
-
Lipton
őstag
válasz mikrofon #7496 üzenetére
Személyes vélemény és tapasztalat lesz:
Halas élményt nagyon ne várjál azért. Nyilván látni fogsz néhány "kevésbé színes és látványos" halat de ez nem az a hely ahova ezért jártunk... gyerekként néha kővel megkopácsoltunk tengeri sünöket és arra jöttek enni halak de ennyi. A sziklákon még rákok tanyáznak és némi remeterák is látható.
Persze a sziklás part miatt (is) a víz nagyon tiszta, és a jellemzően gyorsan mélyülő víz miatt a biztos úszás itt nagyon fontos.[ Szerkesztve ]
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok,
Montenegróval van valakinek tapasztalata, érdemes-e valamire külön figyelni?Repülővel közvetlen járattal mennénk, a kinézett hely Budva és környéke.
Reptérről taxival, mert a vonat+busz kombóhoz nem igen van kedvünk a 20kg-os bőröndökkel. Sajnos egyéb transzfer nincs.Amit eddig olvastam, hogy kell majd ilyen turista sim-et venni a net miatt, meg a turista adó, amit majd gondolom határon/szálláson szednének be.
Egyébként az elmúlt pár napban lett számításba véve, eddig a tipikus spanyol/olasz/görög/török vonalban gondolkodtam, de több napnyi utazási iroda és booking böngészése után most már úgy látom, hogy késő foglalni ezekre, ha szeretnék benne maradni a büdzsében.
A szimpatikus szállások vagy épp a repjegy most már túl drágák, ami meg beleférne az nagyon lepukkant. Nyilván várható volt ez, majd legközelebb jobban előre tudunk tervezni.Viszont ahhoz képest, hogy turistaközpont Budva, egész jó áron lehet hotelt, apartmant foglalni még így is, hogy egy hónap múlva indulnánk.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Határon nem szednek semmilyen adót. Mint minden helyen idegenforgalmi adó van, azt a szállások alapból tartalmazzák. Ha a neten foglalsz előre, akkor ott meg úgy is fel van tüntetve, mennyi pontosan, de már ott is benne van az árban.
Főszezonban rengetegen vannak, autóval a tengerparton alig lehet haladni, de ez téged nem fog érinteni különösebben, ha repülővel mentek.
Budva/Kotor jóval drágább, mint a többi hely, de még így is jóval olcsóbb, mint bármely nyugat európai tengerpart. -
Des1gnR
őstag
Végül elengedtem a Mallorcai motorozást, béreltem autót a Budget-nél (AVIS). A goldcar volt a legolcsóbb, de nem mertem onnan, mert sok rossz véleményt olvastam. Persze a Budget-nél is megvettem a kiemelt biztosítást, nem akarok szívni semmivel ha lehet.
Az utolsó nap reggelén reggel 5-kor kellene leadnom, mivel korán jön vissz a gépünk. Ettől még kicsit parázok, hogy az nem-e lesz nekik korai.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Flashback
addikt
válasz Des1gnR #7527 üzenetére
Többféle opció szokott lenni:
- Ha reptéren kell leadni akkor ott szokott lenni saját parkoló és posta láda a kulcsnak.. Mikor kész vagytok csak bedobod a kulcsot.
- Ha hotelnél kell hagyni akkor általában a portaszolgálatnál ott lehet hagyni.Autóbérlésnél érdemes körbefotózni az autót elötte, utánna.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Héraklész
tag
Ha Budapestet be akarom járni néhány nap alatt (Gellért-hegy, Libegő, Csodák Palotája, Normafa, talán még Dunakanyar stb.) akkor milyen bérletet érdemes venni?
A család egy része ingyen utazik MÁK kártyával és ahhoz kísérőként. Amúgy milyen bérletet érdemes venni?
Találtam itt eddig 2 féle opciót ami használható lenne, de nem értem a sokkal drágább miért drágább, mikor csak 4 napos és ugyanazokra érvényes (ha jól olvasom)?
(1. Havi Budapest-bérlet: 8950 Ft.)
2. Félhavi Budapest-bérlet: 5950 Ft.
3. Budapest Kártya (96 órás): 29690 Ft.A bérletet nem lehet magában használni? Bérletigazolvány kell hozzá? Turisták csak a jóval drágább kártyát használhatják?
. -
blg
senior tag
válasz Héraklész #7530 üzenetére
A Budapest kártyában vannak ingyenes múzeumi vagy fürdő belépők is. De ez ott van a linken is, csak plusz egy kattintás.
A bérlethez személyi igazolvány, vagy jogosítvány, útlevél, diákigazolvány kell. Vásárláskor meg kell adni a számát, rá lesz nyomtatva a bérletre. Jegyellenőrzéskor kérhetik az igazolványt is. De ez is le van írva egy kattintásnyira...
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Airbnb-n régen mutatták piktogrammal is az ágyak számát és kiosztását. Ez megszűnt vagy nem látok a szememtől? Sokkal egyértelműbb, mint szövegesen írni.
Zürich tágabb környékén van esetleg ismerősötök, aki kiad kecót rövid távra?
(4 külön ágy, 2-3 szoba) -
addikt
válasz HussarF #7495 üzenetére
Na, a szállásadó végül nem jelentkezett, de a backup szállás tökéletes volt. Végül nem kezdtem el pénteken a booking-nak telefonálgatni, inkább lelazultam. Meg előtte a jogsegély, akivel beszéltem, nagyjából azt mondta el, hogy a booking az ÁSZF-ben elhárította a felelősségét, hiába van visszaigazolva a szállás.
Kis elégtétel, hogy tegnap küldte a booking, hogy értékeljem a szállást. Enyém az első értékelés, jelenlegi pontszáma: 1,0
-
Steve_Brown
aktív tag
Sziasztok!
Júliusban fogunk Pisában nyaralni és autót szeretnénk bérelni.
Vannak tanácsaitok erre vonatkozóan? Hol érdemes bérelni? Hol lehet hitelkártya nélkül bérelni? 4 személyre kéne egy kisautó. A lehető legköltséghatékonyabban. rentalcars.com-on néztem Toyota Aygo-t 116.100 forintért 7 napra. Elvileg kaukció nélkül(!?)
Ez igaz lenne? 22 éves vagyok.A tömegközlekedés nem alternatíva mert 20+ fős baráti társaság megy. Sokan autóval. Mi viszont a repülőt választottuk.
-
mokus1
addikt
válasz Steve_Brown #7536 üzenetére
Mi saját autóval mentünk, de pisaban nagyon figyelj arra hogy hol parkolsz, rengeteg helyen betörik az ablakot és viszik a cuccot. Ez akár parkolokra is igaz ha nem utcán állsz, de ha egy feka terel hogy ide állj itt vsn hely, na oda biztos ne parkolj.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Görögországban jártas fórumtárstól kérdeznék:
Zakynthos a kinézett sziget. A navagio öbölhöz közeli szállás/szálloda létezik? Vagy maga a sziget elég kicsi ahhoz,hogy gyorsan be lehessen járni,akár napi szinten oda elmenni párszor?
Lehet bérelni valami járművet ezekre az utakra vagy van esetleg valami járat? Ketten mennénk feleségemmel, repülővel (az autó nem tudom mennyire szívás).
Esetleg ha nem az emlitett öbölhöz közel, léezik ajánlott szálloda?
Van egyéb tanács,ha ide utaznánk 10 napra juni végén?Köszi ha tudsz segíteni
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
forceberg
veterán
válasz gordonfreemN #7538 üzenetére
Szia!
Mit szeretnétek ott csinálni elsődlegesen?
A Navaggiot szerintem felejtsd el, ha csak nem korlátozták, kb. sorba kell állni, hogy kimehess a sziklához, ahonnan rálátni, ha meg hajóval mentek oda, akkor az úgyis máshonnan indul, pl. Porto Vromiból.
Nyilván a bérelt autó adja legnagyobb szabadságot. Kb. 1 óra alatt át lehet menni a szigeten.
Fürdőzésre is kérdés, hogy milyen part érdekel? Sziklás, vagy hosszú homokos?
Sok nagyon jó strand van, de talán a legjobb, Laganas - Kalamaki szakasz egy több km-es lassan mélyülő homokos, nyugodt part, már júniusban is jó meleg tud lenni a víz.
Pár kép onnan, amik nem a valóságot mutatják
+ igaz 9 év alatt változhatott is: [link]http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
forceberg
veterán
válasz gordonfreemN #7540 üzenetére
Navaggio Zakyntos városától azért odébb van, egy 40-50 perces autóútra.
A kérdés, hogy lesz-e autótok? Ha nem, akkor ugye szoktak lenni buszos szervezett szigettúrák.
Az öbölbe a hajóroncshoz csak hajóval lehet menni, de az sem 100%, mert ha túl nagyok a hullámok, akkor a hajók nem kötnek ki ott, csak benéznek a roncshoz.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
sasa134
addikt
válasz gordonfreemN #7540 üzenetére
Több helyen volt hír, hogy le van zárva, partra sem lehet szállni, vagy megközelíteni: [link] [link]
Avanti Roma
-
m3tr0
őstag
Én voltam Zakin és idén is megyünk július elején.
Kalamakiban foglaltunk szállást akkor is és most is.
Béreltünk autót és quadot is, idén is fogunk valamit.
Simán körbe autózható a sziget,nincsenek nagy távolságok.
Amúgy nincs tömegközlekedés a szigeten,szóval legalább robogó vagy autó bérlés kell.Strandok:
Kalamaki,Gerakas,Marathon (Teknős sziget), Aykanas, Xigia - ez elég extrém de érdemes megnézni.Érdemes felmenni majd a világítótoronyhoz naplementét nézni.
A Navaggio öblöt fentről is érdemes meglátogatni, nem tudom most hajók elmennek-e arra egyáltalán. Mi anno úgy voltunk,hogy hajóval vittek,akkor még lehetett ott fürdőzni is de a hajós elvitt más fürdőzős helyekre ahol snorkelezni is tudtunk illetve megnéztük a barlangokat is.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Amiket átküldtem. Nézd majd meg. Több opció is van.
-
gordonfreemN
addikt
válasz AMD Power #7544 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat!
Sajnos nem voltunk idáig nagy utazók (nem volt lehetőség...), 18-ban voltunk, meg előtte 16-ban. Nincs sok tapasztalat.
Most azon kezdtem el törni az agyam, hogy:
◉ van-e értelme szállodába mennünk, ha időnk nagy részét úgy is a tengerparton vagy kirándulva töltenénk?
◉ ha még is szálloda, miért vagy ha apartman, miért?
◉ van-e ajánlott Zakinthos-on?
◉ félpanzió vagy teljes?
◉ repülővel érdemesebb menni, vagy autóval? Nagyjából árban mi a különbség?
szerk.: azt hiszem az autó elengedhető, az azért már erősen kompromisszumos.
◉ ha repülő, mennyivel hamarabb (és mely weboldalon) érdemes foglalni, hogy olcsóbb legyen és mely légitársaság a megbízható arra (nagyon félős vagyok repülőn)?
szerk.:
◉ van olyan oldal, ahol egyben le lehet foglalni vagy érdemesebb külön nézni repülőt és szállást?[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
AMD Power
titán
válasz gordonfreemN #7545 üzenetére
Görögországba mi most megyünk 6x-ra. Szerintem mind1 Görögországon belül merre mentek szerintem a reggelin kívül minden ellátás "felesleges". Ez nem Egyiptom vagy Tunézia. Minden sarkon egy kajálda. Egyik jobb mint a másik. Felesleges ellátással menni Görögbe. Szerintem egy jobb apartman is bőven elég. Repülővel kell menni és ott autót kell bérelni ha akartok.
-
Xarina
aktív tag
válasz gordonfreemN #7545 üzenetére
Szálloda általában drágább, apartmanokban viszont gyakran van konyha (nem törvényszerű). Booking, Agoda, Destinia, Zenhotels, stb oldalakon tudod nézegetni az árakat. Ha ráírsz privátban a szállásra és közvetlenül nála foglalsz, akkor a legtöbb esetben jóval olcsóbb, illetve helyben is lehet keresni, de ha nem vagy nagy utazó, akkor azt kevésbé ajánlom. Ha neten foglalsz, akkor a véleményeket mindenképp nyálazd végig az adott helyről.
Kaja megint attól függ, akartok e főzőcskézni vagy csak étterem. Én nem foglalnék sehol ellátást, akkor időhöz is vagy kötve meg kevésbé tudsz mást kipróbálni. Kaja, étterem, büfé van minden nyaralóhelyen dögivel.
Már nyár eleje van, így ha találsz jó ajánlatot repjegyre, akkor már lefoglalhatod, inkább már csak drágábbak lesznek a főszezon alatt. Szeptemberre felesleges még foglalni. Görögbe rengeteg jegy volt most több útvonalra is 20-30 ezer között returba június elejére - közepére, viszont a suli végeztével egyre jobban megugranak az árak. -
gordonfreemN
addikt
Nagyon köszi megint mindeninek!
Xarina: de jó, hogy említetted ezt a rá kell írni a szállásra és olcsóbban meg lehet fogni dolgot, már el is felejtettem! Írtam is nekik. Ezt néztem ki egy nap keresgélés után: [link]
A repülő ryanair meg wizzair van elérhető árban, swiss pl már fél milla.
Ezekkel sajnos semmi tapasztalatom, de remélem nem lesz gond. Az árak most úgy néznek ki, hogy 140 körül találtam jegyet 2 személyre.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Xarina
aktív tag
válasz gordonfreemN #7548 üzenetére
Teljesen jó a 2 fapados társaság. Ott tudod kombinálni is a kettőt, akkor jobb árakat is ki tudsz fogni.
-
törölt tag
Rendkívüli: a magyar állam visszavásárolta a ferihegyi repülőteret – a kormány megtette a bejelentést
Akkor a fejlesztések is elindulnak végre
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest