Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5951) Xarina válasza Real_Necro (#5950) üzenetére


Xarina
aktív tag

Inkább idegesítő. Mikor ki van írva, hogy 2 font a narancs és pár kilóért elkér 50-et. Mutatom neki, hogy oda van írva az ára. Ja, az nem arra vonatkozik. Jó, akkor adjon abból, aminek az az ára. Erre visszaönti és kiszedi a kocsi másik végéből a pont ugyanolyant. De szerencsére csak a Vörös tenger mellett ilyen, meg Luxor központjában. Amúgy meg nem csak a piacon lehet alkudni, hanem rendes boltokban is, annak ellenére, hogy ki vannak írva az árak.

(#5952) AMD Power válasza Kobe (#5938) üzenetére


AMD Power
titán

Mi Eurót vittünk ki. Csak a vizum miatt vittunk dollárt.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#5953) AMD Power


AMD Power
titán

Volt csótány, hányás, hasmenés, káosz, betegség, orvos! - Erdélyi Mónika nyaralni ment

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#5954) gergo5991


gergo5991
őstag

valaki volt már Porec-ben? valami programot ajánlani tudna?

(#5955) perempe


perempe
addikt

Ždiarban -Magas-Tátra- voltam a múlt héten 5 napot: a panziós, akinél találtam szállást, 1 szobát adott ki a 8 közül, amikor érkeztem. Csak azért írom, mert nem célszerű interneten foglalni, pl. a booking.com-on, jóval olcsóbb telefonon vagy helyben, akár az utolsó pillanatban. 20€/nap-ban állapodtunk meg, de annyiért állítólag vacsorát is kaphattam volna akár. 347 volt a cím, ha valakit érdekel.

Egyedül voltam, de legközelebb 120€/hét lesz, és viszek még vkit.

A levegő nem volt jó, itt Egerben jóval jobb.

Komolyabb túrát nem vállaltam:
Csorba-tó - (S) - Fátyol-vízesés - vissza - (P) - Poprádi-tó - (K) - Poprádi-tó elektricska megálló
itt gondolkodtam, hogy meg kéne csinálni a körtúrát, de a vízesés utáni láncok elbizonytalanítottak.

Tatranska Polianka - (Z) - Sziléziai-ház- tovább zöldön a Lengyel-nyereg irányába, a 2. tó után visszafordultam - (S) - Stary Smokovec
itt át lehetett volna menni a lengyel határ felé (Lysa Polana) viszonylag egyszerűen (K jelzés)

Lomnic - (Z) - Kő-pataki-menedékház - (P) - Zamkovszky-menedékház - Óriás-vízesés (Obrovský vodopád) - Rainer-kunyhó - (Z) - Dlhý vodopád (Hosszú vízesés) - (S) - Tatranská Lesná

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#5956) perempe


perempe
addikt

[Ždiar 347] [link]
Talán 10€/éjszaka árat is ki meg lehet tárgyalni.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#5957) Louro válasza Louro (#5849) üzenetére


Louro
őstag

Sziasztok!

Erre valakinek tippje, infója? Egy benyalt Covid miatt nem szeretnénk bukni mindent. Bár necces, tudom, hogy ezt bármelyik biztosító biztosítsa, de hátha....

Mess with the best / Die like the rest

(#5958) dkaro


dkaro
őstag

Sziasztok!
Látom volt 1-2 beszámoló ezért én is leírom, mely programokat ajánlom annak aki a Paklenica nemzeti park környékére téved Horvátországban.
Raftingolás a Zrmanja folyón:
https://raftrek.com/tour/kayaking-zrmanja-river/
Inkább kajakozás mint raftingozás, szóval gyerekeknek és nagyon kezdőknek is ajánlott. Rendesen szervezett, jófej vezetők és gyönyörű látvány.

Modric barlang:
[link]
Azt hiszem getyourguide-on foglaltunk hozzájuk. Egy kb 2 órás program a Modric barlangban. Kellemes hűvös van, ami nagyon jó a baromi melegben :). Szintén jófej túravezetők és érdekes történetek a túra során. Tériszonyosok is mehetnek és csak 5-6 szűk hely van ahol át kell préselned magad, de természetesen segítenek a vezetők.

Quadozás a nemzeti park környékén:
https://www.start-travel.hr/
Van hosszabb és rövidebb túra. Személy szerint nagyon élveztem, a látvány magáért beszél.

Zadar közel van és érdemes a várost, a tengeri orgonát és a naplementét megnézni.
Éttermek közül ezt nagyon ajánlom:
https://m.facebook.com/ProtoZadar/

Paklenica nemzeti park:
Gondolom ezt a parkot mindenki ismeri. Elképesztő látvány, de nehéz útvonalak vannak. Mindenképp túracipő, sok víz és étel ajánlott az útra. Érdemes több nap is visszamenni más-más útvonalon.
A park előtt van egy étterem amit szintén nagyon bátran ajánlok:
[link]

(#5959) Real_Necro válasza dkaro (#5958) üzenetére


Real_Necro
veterán

Mit jelent az átpréselés?

Anno voltam hobbi barlangász barátommal meg még pár emberrel Mátyás hegyi barlangban. Kb a 4. "Superman"-ezés után már fogyott a bátorságom. Igaz kis tériszonnyal meg kis klausztrofóbiával mentem be...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#5960) dkaro válasza Real_Necro (#5959) üzenetére


dkaro
őstag

Van néhány szűkebb lyuk, ahol kell a túravezetők segítsége, hogy átjuss. Én is tartottam tőle de abszolút nem vészes. Én még sosem voltam barlangtúrán előtte.
Nem olyat kell elképzelni, hogy hason csúszol 2-3 métereket, hanem, hogy van egy szűk lyuk amin fura pózban kell átbújni.

(#5961) mokus1


mokus1
addikt

Pár hét múlva Albániaba utazunk. Akartam venni albán leket, de nem tudtam. Valahol ralehet keresni hogy váltják? Gyanítom jobban megéri a revolutos eurós számlámról fizetni mint a hagyományos forintosrol. Ezt jól gondolom?

Milyen valutát vigyek? Alapvetően kartyazni szeretek

(#5962) Xarina válasza mokus1 (#5961) üzenetére


Xarina
aktív tag

Értelemszerűen Eurot vigyél, de a dollárt sem vetik meg. Itthon teljesen felesleges lekket venni, garantáltan szarabb árfolyamon tudsz csak, mint ott. Revolutos euro számla vs hagyományos forint számla esetében meg csak a banki kondicióktól, átváltási árfolyamtól függ, ezt neked kell megnézned saját bankodnál, látatlanban senki nem tudja megmondani pontosan neked. Bár a magyar bankok híresen szarul váltanak, gondolom jobb a revolut.
Én váltásnál az xe.com szoktam nézni viszonyítási alapnak.

(#5963) AMD Power válasza mokus1 (#5961) üzenetére


AMD Power
titán

Én kint váltottam Leket. :B

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#5964) attiati


attiati
veterán

[Megpróbáltuk beutazni Németországot 9 euróból. Nem kellett volna]

mondjuk ennyire durvaságokat én nem tapasztaltam, de ők többet utaztak

(#5965) Xarina válasza attiati (#5964) üzenetére


Xarina
aktív tag

Végigolvastam, de én itt nem látok semmi problémát, csak helyén kell kezelni a dolgokat. 9 euroért egy hónap korlátlan utazás nagyon megéri. Negatívumként felhozni, hogy nagyon lassú elég nagy hülyeség, mivel eleve csak regional járatokra jó, ami kb. minden bokorban megáll. A cikkben Luxemburg München távolságot említik, hogy 10 óra alatt akarták megtenni sok átszállással. De az több, mint 500 km. 1 napra teljesen hülyeség annyit betervezni még akkor is, ha nem késnének soha. Az 500 km közben is rengeteg látnivaló van, ráadásul a cikk elején azt írták, hogy egész nyáron utazni akartak. Akkor meg minek akartak ennyit menni 1 nap alatt? Éjszaka meg ott se nagyon járnak a helyközi vonatok. Ha valaki olcsón akarja beutazni Németországot, annak teljesen jó ár/érték arányban. De ehhez rengeteg idő kell. Ha meg valakinek az ideje kevés, akkor meg teljesen felesleges a leglassabb közlekedési eszközre vesztegetni az idejét. Ha meg valakinek van ideje, de nincs pénze és hónapokon (de legalább heteken) át akar utazgatni, annak meg az is beleférhet, hogy oda menjen, ahová épp indul egy vonat, ha a másik késik. Egy célállomásra több irányból is el lehet jutni, még ha kerülővel is.

[ Szerkesztve ]

(#5966) attiati válasza Xarina (#5965) üzenetére


attiati
veterán

Szintén nem értettem a koncepciót benne.
Illetve azt sem, hogy egy extrém terhelés alatt levő német vasút hogyan hasonlítható a MÁV feelinghez. Utóbbi felbecsülhetetlen :D
Tény, hogy a német kalauzok nem nagyon ragozták túl a bocsánatkérést, ha lekéstek egy 5-10 perces csatlakozású vonatot.
Mellesleg az olasz vasúttársaság már induláskor összeszedett 30 perc késést.
Meg az is megérne egy misét, hogy a Bécs-Budapest járatot miért úgy indítja a MÁV (?), hogy 10 perc átszállást hagynak a München-Salzburg-Bécs járatról. (Bár úgy nézem, hogy ezen módosítottak). Természetesen lekéste csatlakozást az osztrák vasút, úgyhogy két IC-nyi ember jött az utolsó Bécs-Bp járattal aznap, Sziget előtti napon... Fürtökben lógtak az emberek, kalauz meg sem próbált végigjönni a vonaton. De szerintem az se tudta megkeresni a helyét, akinek érvényes helyjegye volt. Inkább végigállta az utat ott, ahol felfért.

(#5967) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Sziasztok

Páromat meg szeretném lepni egy utazással, hogy November közepén elmennénk 3-4 napra valamerre, csak külföld legyen. Gondolkodom Svédországban , Dániában , Belgium-ban, de nem tudom, melyik lenne a jobb, ide repülővel mennénk. Gondolkodom még Prágában, oda viszont kocsival. Véleményetek szerint, melyik lenne jobb ötlet és persze szebb?

Egy nagy problémával küzdök. Olyan munkahelyen dolgozom , ahol előre nem tudom, hogy dolgozom e vagy sem abban a pár napban, vagy ha igen, szabival meg oldható e. Nos, ha netán a Ryanair, vagy Wizzair-nál veszek repülőjegyet, akkor azt le tudom mondani esetleg, vagy ez hogy működik? Sajnos ilyenben, hogy én foglaltam volna, nem volt részem ( párom intézi általában :D )

Vélemény, tipp?

Köszönöm! :R

(#5968) Xarina válasza zeus_2k14 (#5967) üzenetére


Xarina
aktív tag

Jegyet nem lehet lemondani. Van flexi szolgáltatás jó drágán, amikor módosítható a dátum, de a különbözetet akkor is ki kell fizetni (sok esetben olcsóbb lenne új jegyet venni).
Prágába is van repülő általában olcsón, pár napra nem biztos, hogy megéri kocsival.
Mindegyik ország nagyon szép, azt neked kell eldönteni, hova szeretnél menni. Az északi országokban viszont jó esély van az esős, rossz időre és jó korán sötétedik.
Ha ezek közül kellene választanom, én Charleroi (semmi érdekes, de oda megy a repülő)- Brüsszel -Gent - Brugge úta mennék.

(#5969) zeus_2k14 válasza Xarina (#5968) üzenetére


zeus_2k14
senior tag

Köszi. És ilyen ajándékutalvány hogy működik, mondjuk ilyen repülős? Wizzair, ryanair.. :F

(#5970) Xarina válasza zeus_2k14 (#5969) üzenetére


Xarina
aktív tag

Fogalmam nincs, milyen az ajándékutalvány. De ha van ilyen, akkor gondolom úgy, mint bárhol máshol, hogy levásárolhatod, leutazhatod az utalványon szereplő összeget.

(#5971) -Faceless-


-Faceless-
őstag

Sziasztok!

Tudtok esetleg ajánlani olyan várost/falut ahová télen karácson körül tudnék egyedül menni pihenésre?
(lehetőleg olyan ahol valamilyen fürdő is van, és megközelíthető értelmes időn belül Pestről [értem ez alatt, hogy tömegközlekedéssel, repülővel nem egy nap csak az út])

Első sorban norvég fjordokat néztem de az utazásnál elbukott

(#5972) Valty


Valty
aktív tag

Sziasztok,
járt mostanában valaki Jordániában? Mennyire húznak le, ha eurót és nem dollárt szeretnék váltani dinárra?

(#5973) Xarina válasza Valty (#5972) üzenetére


Xarina
aktív tag

Az euro pont olyan konvertibilis deviza, mint a dollár, szinte az egész világon normális áron váltják. Ne a reptéren, határon, szállodában válts. Mind Ammanban, mind Aqaba-ban rengeteg a váltó. Ha repülővel mész, a reptéren csak annyit válts, amennyivel be tudsz menni a városba.

(#5974) Tom1939


Tom1939
őstag

Tudja véletlenül valaki a wizzair melyik Orly részre érkezik (1-3 vagy 4)? Illetve 4 embernek mivel legjobb bejutni Párizsba? Orly-n még nem voltam, de ahogy nézegettem 4 embernek már a taxi sem drágább (32-35 euro fix tarifa ha igaz). Köszönöm az infót!

(#5975) Xarina válasza Tom1939 (#5974) üzenetére


Xarina
aktív tag

Orlyról a legolcsóbb a 183-as busszal elmenni a Pont de Rungis RER állomásig, és ott átszállni. Ha idén nem emelkedtek az árak, akkor az 6 és fél euró összesen.

[ Szerkesztve ]

(#5976) Tom1939 válasza Xarina (#5975) üzenetére


Tom1939
őstag

Köszönöm! Manuálban találtam csak meg, google maps opcióként sem adta ki, de lehet hogy mert a Porte d'Orléans megálló közelében lesz a szállásom. A taxi tényleg 32-35 euro fix tarifa? És megbízhatóak? Mert akkor plusz 10 eurót megér nekem (26 euro 4-ünknek akkor a tömegközlekedés is).

(#5977) Xarina válasza Tom1939 (#5976) üzenetére


Xarina
aktív tag

Nem tudom, soha nem taxizok. De a helyszínen kiderül, ha meg drágább, akkor mész a RER-rel.

(#5978) Tom1939 válasza Xarina (#5977) üzenetére


Tom1939
őstag

Ok, köszönöm! Ha valakinek van Párizs (Orly) taxi tapasztalata kérem ossza meg velem (családdal megyek ott kisebb a rugalmassági tényező, egyedül kb én is a meglátjuk álláspontján lennék :) ).

(#5979) Xarina válasza Tom1939 (#5978) üzenetére


Xarina
aktív tag

Itt vannak a hivatalos taxitarifák: [link] A Szajna bal partjára 32, a Szajna jobb partjára 37 euro. De van egy sokkal olcsóbb lehetőség is.A Terminal Sud-ről villamossal 1,5 euróért (ha 10-es gyűjtőjegyet veszel) be tudsz menni a 7-es metróig, így onnan átszállva már csak 3 euro-ra jön ki a bejutás a városba.

(#5980) Tom1939 válasza Xarina (#5979) üzenetére


Tom1939
őstag

Köszönöm! Google maps minden áron az OrlyBust nyomja...Ha meg OrlyVal akkor szálljak át kétszer. Bár ez már szállásom függvény is nyilván. de 12 vs 32 az már lényegi különbség :)

(#5981) Xarina válasza Tom1939 (#5980) üzenetére


Xarina
aktív tag

A T7-es villamosról átszállva sajnos nem érvényes a jegy a metróra, így ott új jegyet kell venni, de utána már át lehet szállni azzal a jeggyel, így átszállások számától függetlenül be lehet jutni 3 euroért a központba. Nem ajánlom, de simán lehet bliccelni is, ha ellenőrzés van, akkor azt a kijáratoknál szokták nézni, ilyenkor simán vissza vagy tovább lehet menni egy megállót. Viszont a metróban érdemes figyelni a cuccokra, többször láttam, hogy indulás előtt négerek kikapják valakinek a táskáját a kezéből és kiugranak a záródó ajtón.

(#5982) Tom1939 válasza Xarina (#5981) üzenetére


Tom1939
őstag

Hát elég este érkezzünk, szerintem első este taxi lesz, aztán visszafelé majd meglátjuk. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Valty: Köszi a terminál számot!

[ Szerkesztve ]

(#5983) Valty válasza Xarina (#5973) üzenetére


Valty
aktív tag

Köszi a tippet :) :R
Azért kérdezem mert régebben gyakran több helyen az eurót ugyanolyan árfolyammal váltották, mint a dollárt, így inkább a dollárt szoktam használni, mert jobban megérte. De mivel jelenleg az EUR-USD árfolyama 1:1, így inkább használnék eurót.

#5974 Tom1939: a Wizzair az 1-3 terminálra érkezik Orlyn :)

[ Szerkesztve ]

(#5984) Garfield.37


Garfield.37
tag

Sziasztok!

Itt belföldön is vannak nagyon klassz helyek.
Pl ez itt : Puchner Élménybirtok Bikal [link]

Üdv : Garfield.37

(#5985) Xarina válasza Valty (#5983) üzenetére


Xarina
aktív tag

Bazárokban meg ilyen fekete váltóknál váltották csak egy az egyben eddig, hivatalos helyen mindig normális árfolyam volt. Én régen még oszták schilinget és német márkát is váltottam, az sem volt rosszabb soha, mint a dollár.
Amúgy ha teheted, Aqabában lépj be az országba, akkor nem kell vízum, ami rohadt drága, meg onnan szinte ingyen be lehet jutni a városba.

[ Szerkesztve ]

(#5986) Louro


Louro
őstag

Norvégiáról pár gondolat: [link]

Mess with the best / Die like the rest

(#5987) AMD Power válasza -Faceless- (#5971) üzenetére


AMD Power
titán

Komárom, Eger, Mezőkövesd. De ha jó a nyitott fürdő akkor Leányfalu vagy környékén egy szállás és ott van a termálfürdő.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#5988) AMD Power válasza Garfield.37 (#5984) üzenetére


AMD Power
titán

Itt voltam már én is! Zseniális egy hely!! Mondjuk BP elég messze van, és elég drága. De az tény,hogy a francia, török fürdője iszonyat jó. Mondjuk mi lakosztályt béreltünk jakuzzival a közepén. :DDD :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#5989) Iramirez válasza AMD Power (#5988) üzenetére


Iramirez
aktív tag

Hmm Ez tippnek jó,be is vettem a bakancslistára...Tudtok még olyan szinvonalas helyet ahol van privát jakuzzi ? :)

(#5990) AMD Power válasza Iramirez (#5989) üzenetére


AMD Power
titán

Nagy show volt gondolhatod... ;)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#5991) Garfield.37 válasza AMD Power (#5988) üzenetére


Garfield.37
tag

Nekünk is nagyon bejött. :R

Üdv : Garfield.37

(#5992) Real_Necro válasza Iramirez (#5989) üzenetére


Real_Necro
veterán

Janus Boutique Hotel Siófok

Nem tudom most színvonalban milyen, anno nekünk tetszett. Kaució persze van, ha miattatok tisztítani kellene a jakuzzit. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#5993) Iramirez válasza Real_Necro (#5992) üzenetére


Iramirez
aktív tag

:R
Köszi,elküldtem főnők asszonynak :DD

Viszont.Most jöttem Gyuláról,ajánlom mindenkinek..csendes sétálós kajálós várnézős szexelős 7 végére :)

(#5994) tboy93


tboy93
nagyúr

Megvolt az 5 nap 4 éj Rómában (igazából 4 teli nap, érkezés a szállásra szombat hajnal 1:30 körül volt)

Röviden: Hatalmas élmény volt, teljes ki tudtunk kapcsolni a feleségemmel, egy pillanatra nem jutott eszembe a meló és a hétköznapi gondok. Fú, de kellett már egy ilyen.

Róma hatalmas és elképesztő. Minden sarkon van egy épület aminek utána fordulsz, már-már túl tömény ez a város, első körben sokkol. Úgy éreztük, hogy nem tudjuk feldolgozni ezt a sok ingert ami ér bennünket. Az olasz életérzés azonnal átjött, a közlekedés érdekes, az olasz jókedv ragadós. Az idő Miami volt, 25 fok körül, nulla eső, egyszerűen tökéletes.

Próbáltunk nem olyan túrát szervezni, ahol csak kipipálunk mindent és amúgy nem látunk semmit a látványosságokon kívül, de azért így is sikerült megnézni a Vatikánt, a Szent-Péter Bazilikát, a Trevi kutat, a Pantheont, a Colosseumot és a Forum Romanumot (atya ég mekkora élmény!) a Spanyol lépcsőt és még tudnám sorolni egy darabig :D Emellett jártunk nyugisabb részeken is, megnéztük a Villa Borghese-t, itt egy nyugis park van, ez is jól tud jönni a nagy nyüzsgés közepette. A Angyalvár után pedig a Tiberina sziget is lenyűgöző. Kedvencünk talán a Trastevere negyed volt mégis, ahol az olaszos szűk utcákban jó hangulat közepette sétál át az ember a tengernyi étterem között, 4-ből 3 nap ott sikerült éttermet választani.

Ha néhány tuti kajáldát kéne említenem: Bonci (top 50 olasz pizza között szerepel), Tonnarello (elképesztő panna cotta), Roscioli pékség (mennyei maritozzi).

Akit a költség vonzata érdekel, annak szolgáljon ez segítségül: [link]

(#5995) Tom1939


Tom1939
őstag

Pénteken megyek Párizsba wizzair-rel, 48 órán belül vagyok mégsem enged online becheckolni... Visszafelé enged ami hétfő. Valamit ellenőriznek még mint múlt évben vagy elkerüli valami a figyelmem (nem szeretnék pótdíjat fizetni de kiestem a fapad gyakorlatból :) )? Köszönöm a segítséget.

(#5996) AMD Power válasza tboy93 (#5994) üzenetére


AMD Power
titán

:R

Róma Zseniális!! Róma nem város , hanem egy múzeum! Én alig várom ,hogy újra visszamenjünk. :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#5997) sherlock82 válasza Louro (#5986) üzenetére


sherlock82
senior tag

Nekem nagyon tetszett az írásod, de az a 3 x ár kicsit elriaszt engem.

Iphone 8, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2

(#5998) dkaro válasza Louro (#5986) üzenetére


dkaro
őstag

Köszi az írást. Lehet kérni egy linket a szervezett úthoz?

(#5999) Louro válasza dkaro (#5998) üzenetére


Louro
őstag

[link] Bár a linkje megvan, de az oldal nem hozza be. :( Ez hasonló. A hajó ugyanaz. Tudom, hogy az ár riasztó és ez az alap szoba, aminek ablaka sincs (, na nem mintha csak aludni és tisztálkodni járna az ember "haza"). Persze van drágább szoba erkéllyel akár. Van kötelező borravaló, ami most nem ugrik be mennyi volt, de nem sok. De kajára igazából nem költöttünk a hajón. Persze vannak fizetős éttermek ott, aki kicsit válogatósabb :)

sherlock82: Nem a hajón 3x, hanem a kikötőkben. Nem muszáj vásárolni. Bár egy kis helyi nasi, egy kis szuvenír. Ezeknél érezni a többletet. Mielőtt mentünk a szervezett kis túrákra, reggelinél bepakoltunk pár kis szendvicset és gyümölcsöket. Vizet is vittünk magunkkal. Szóval összességében sokat nem költöttünk. Bár, ha nem hajós út lett volna, akkor biztos éreztük volt a helyi közlekedésen, szálláson ezt a 3x árat.

[ Szerkesztve ]

Mess with the best / Die like the rest

(#6000) bugizozi


bugizozi
őstag

Sziasztok!

Január első hetében tervezünk 3-4 éjszakát telelni Ausztriában.
Tudtok olyan helyet ajánlani ahol kisgyerekkel lehet szánkózni, olcsó (max reggeli lenne jó, de ha nincs megoldjuk önellátóban is) és nincs túl messze? (4 max 5 óra kocsival Budapestről)
Úgy tudom bizonyos szállások adnak kártyát amivel a közeli felvonó ingyenes, az pl praktikus lenne.

Köszönöm! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.