Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4201) mokus1


mokus1
addikt

Xarina:

Köszönöm a tippeket. A hely majdnem mindegy, viszont az időpont az elég kötött. Július közepétől augusztus vége időszak játszik, így abban határok közé vagyok szorítva.

(#4202) Xarina válasza mokus1 (#4201) üzenetére


Xarina
aktív tag

Az elegge behatarolja a lehetosegeket. Pl. nyaron nincs par ezer ft-os Izraeli jarat sem. Meg akkor mar itthon is nagyon jo ido van, sok tavoli otszagban meg akkor van pl. az esos idoszak.
Azert minden idoszakban lehet olcson utazni, nagyon sok szep hely van a foldon szerencsere van mibol valogatni.

[ Szerkesztve ]

(#4203) zeno70


zeno70
tag

Na, a politikai helyzetet (eseményeket) elnézve, Izráel a hanyagolt pályára került...legalábbis egy időre. Sosem voltam az a "túlélő vagy katasztrófa turista". Még jó, hogy van sok más hely is. :K

Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!

(#4204) Xarina válasza zeno70 (#4203) üzenetére


Xarina
aktív tag

Egy Izraelbe latogato turista kb. semmit sem fog eszrevenni a meghirdetett intifadabol. A Hamaszt egyedul Iran tamogatja. A Gazai ovezetbe amugy sem engednek turistat, de Cirszjordania sem az a nepszeru celpont. En nagyon sajnalom a palesztinokat, de sajnos nem nagyon fog ott valtozni semmi. A hirek miatt a turizmus vissza fog esni egy kicsit, de veszelyesebb semmivel sem lesz.

(#4205) choco01 válasza AMD Power (#4175) üzenetére


choco01
addikt

Esetleg Hotel Narád&Park Mátraszentimrén? Vagy valaki más.. :U

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4206) AMD Power válasza choco01 (#4205) üzenetére


AMD Power
titán

Ott meg nem jartam. Arra fele Parádon voltunk. Erzsèbet Park Hotelben.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#4207) sz.atesz89 válasza AMD Power (#4206) üzenetére


sz.atesz89
tag

Helló ! Valaki egy jó wellnessező helyet mondjon nekem. Dunántúl-on legyen inkább. Kapitányon gondolkozom Sümegen. Vélemény?

PSN: szuhi

(#4208) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Sziasztok!

Nászutunkat szervezzük, és első körben Tenerifét szemeltük ki, azon belül is Costa Adeje-t. Van valakinek tapasztalata a környékkel, vagy esetleg más ajánlata?

Lanzarote is terítéken volt még, de arról több helyen is azt hallottuk, hogy nagyon szeles, így inkább elvetettük.

(#4209) k-adi


k-adi
nagyúr

Hello.

Tud valaki ötletet hogyan lehet eljutni Montenegró, Kotor városból kelet felé a Lovcen Nemzeti Parkba / hegycsúcsra ?? gyalog!

vagy valami busszal ami legalább a hegy lábához elvisz ?? :F :F

nincs jogsi azaz kocsi nincs, bérlésre nincs lehetőség emiatt kéne valami jó busz járat... sajnos a google térkép nem jelez ki semmit, a buszokat se, kocsival (taxival) meg körbe akar vinni kotor-budva-pod útvonalon teljesen megkerülve.... ami nem jo nyilván

__

ugyanez a kérdés csak Vrmac hegy felé? Kotorból Vrmac felé csak gyalog lehet menni (kerülve ott is)? nincs olyan busz ami legalább féltávon elvinne?

(#4210) albiosz válasza k-adi (#4209) üzenetére


albiosz
őstag

Nem biztos, hogy itt választ fogsz kapni. Viszont az index fórumán rengeteg Balkán szakértő van, én anno Boszniáról olvastam csomó hasznos dolgot a fórumában, gyakorlatilag nem volt olyan kérdés, amire ott ne tudnának válaszolni. Montenegró topikja is pörög: [link]

(#4211) k-adi válasza albiosz (#4210) üzenetére


k-adi
nagyúr

kösz.. beírtam oda is.. hátha lesz valami info

(#4212) AMD Power


AMD Power
titán

CE Plaza Hotel Siofok? Volt mar valaki? Mi lassan leteszteljuk. ;)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#4213) zeno70


zeno70
tag

Én meg az Atlantis Hotelről érdeklődnék, Hajdúszoboszlón. Sok dícsérő véleményt olvastam már róla, de tényleg olyan szép, vagy van benne árny oldal is? Jártatok ott, milyen volt? (Ezzel szemezek a hó végére.)

Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!

(#4214) itouchfan


itouchfan
senior tag

Sziasztok!
Nem találtam túrázós vagy erre megfelelőbb topikot, úgyhogy itt kérdezném meg, hogy a Rám-szakadék nincs most lezárva ugye?

Közben a google segített, probléma megoldva, láma voltam bocsánat :B :D

[ Szerkesztve ]

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#4215) sasa134 válasza itouchfan (#4214) üzenetére


sasa134
addikt

A "Technika, hobbi, otthon" fórumcsoporton belül van "Túra és kirándulás" topic. Hogy miért ott, azt ne kérdezd :)

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#4216) itouchfan válasza sasa134 (#4215) üzenetére


itouchfan
senior tag

köszi, akkor már értem, hogy miért nem találtam... :D

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#4217) Xarina válasza Bazsee71 (#4208) üzenetére


Xarina
aktív tag

Az oceanpart szinte mindenhol szeles, barhova mesz. Raadasul a viz eleg hideg, amin a szel meg jocskan ront hoerzetileg. Costa Adeje lenyegeben egy nagy szallodasor, a part szinte egybefuggoen be van epitve Los Cristianos - Las Americas - Costa Adeje vonalon. Ha pihenni mentek, akkor elmegy, de sokkal hangulatosabb kis halaszfalvak vannak mindenfele. Persze ott meg nincs kulonosebb elet, az udulofalvakban meg gyakran volt tancbemutato, borkostolo, stb. Igaz, en tavaly a karnevali szezonban voltam, nem tudom maskor is igy van-e.
Szerintem erdemes legalabb 3 helyen megszallni es korbejarni a szigetet, mert a termeszet az gyonyoru.

(#4218) Bazsee71 válasza Xarina (#4217) üzenetére


Bazsee71
őstag

Köszönöm a választ, akkor ezt még átgondoljuk. Ahogy néztem, szeptember környékén a legmelegebb az óceán, akkor is "csak" 23 °C-os. Nekem ez még belefér, de páromnak 24-től élvezhető, ráadásul ha ennyire szeles, akkor biztosan nem ez az, amit keresünk. Sajnálom, mert egyébként rengeteg látnivalót ígér a sziget.

[ Szerkesztve ]

(#4219) Xarina válasza Bazsee71 (#4218) üzenetére


Xarina
aktív tag

Februarban csak 16-18 fok volt a viz, de joval hidegebbnek tunt. Este meg kimondottan huvos volt a levego. Nem veletlenul nevezik az Orok tavasz szigetenek, meg nyaron sincs tul meleg. Viszont a sziget szep, kar lenne kihagyni. A Kanari szigetekre amugy sem a strandok miatt erdemes menni.

[ Szerkesztve ]

(#4220) batai15


batai15
félisten

Sziasztok! Idén szeretnénk Horváth országba menni mivel sokan mondják hogy még lehet olcsóbb is mint a tavalyi Balaton ami csalódás volt.
Ebben kérnék segítséget, azt sem tudom hogy megy ennek a menete hol érdemes nézelődni stb..elsőnek olcsóbb helyre mennénk, de azért legyen elfoglaltság is egy hétre. Köszi a segítséget!

(#4221) batai15


batai15
félisten

Sziasztok! Idén szeretnénk Horváth országba menni mivel sokan mondják hogy még lehet olcsóbb is mint a tavalyi Balaton ami csalódás volt.
Ebben kérnék segítséget, azt sem tudom hogy megy ennek a menete hol érdemes nézelődni stb..elsőnek olcsóbb helyre mennénk, de azért legyen elfoglaltság is egy hétre. 4en mennénk kocsival, ami lpg üzemű is. Mindenre (szállás, kaja, starnd stb 200 250 ezer van /2 fő) Köszi a segítséget!

(#4222) Xarina válasza batai15 (#4221) üzenetére


Xarina
aktív tag

Horvatorszag (gondolom itt a tengerpart jon szamitasba) nagysagrendekkel szebb, mint a Balaton. Ha meg nem voltal, nagyjabol mindegy, hogy merre mesz, rosszul nem fogtok jarni. Nezz meg egy utikonyvet vagy nezz szet a neten es keress egy szamodra szimpatikus reszt.
Szallast barhol lehet talalni, nem szukseges elore foglalni. A helyiek gyakran az ut mellett hirdetik kiado apartmanjaikat. Elfogadhato helyek jellemzoen foszezonban 30 eurotol kezdodnek.
De persze foglalhatsz elore is a neten, ill. tajekozodhatsz az arakkal kapcsolatban, hogy nagyjabol kepbe kerulj. A booking.com eleg nepszeru oldal, de a neten egy rakas masikat talalsz.
Horvatorszag azert nem olcso, foleg foszezonban a tengerparton, de a Balatonhoz kepest sokkal jobban megeri. Montenegro joval olcsobb es az sincs sokkal messzebb.

[ Szerkesztve ]

(#4223) Bazsee71 válasza Xarina (#4219) üzenetére


Bazsee71
őstag

Végül ott foglaltunk szállást, Costa Adején. :)

Horvátországhoz:
Ha most mennék, biztosan egy szigetre foglalnék szállást, Brac pár éve lenyűgözött. Igaz a komp nem olcsó, de minden más kárpótol.
Omisban voltunk, meglátogatni érdemes, ott tölteni a nyaralást viszont szerintem nem (drága, illetve a Cetina miatt hűvösebb, és kevésbé sós a tenger).
Makarskán 10 perc séta kellett, hogy 2 törölközőnyi helyet találjunk. Gyönyörű a hely, de rettenetes a tömeg.
Összességében nekünk nagyon bejött Horvátország.

(Átugrottunk Mostarba is, egy élmény volt, de őszintén szólva vártam, hogy elérjük a horvát határt. :) )

(#4224) batai15 válasza Xarina (#4222) üzenetére


batai15
félisten

Szia! Az említett keret mindennel együtt kevés?
A 30 euró az per fő per nap vagy szoba?

(#4225) Xarina válasza batai15 (#4224) üzenetére


Xarina
aktív tag

Nem keves. 250 ezer eleg sok penz, persze igenyektol is fugg.
Termeszetesen szobankent (2fore). Persze ennyiert nem a tengerparti szallasok vannak, hanem nehany utcaval feljebb. Ill. itt is kell alkudni, mert kezdo arkent nem annyit fognak mondani. Ha helyben foglalsz, akkor meg szeretik, ha 1 hetre veszed ki, de lehet talalni 1 napra is.

(#4226) batai15 válasza Xarina (#4225) üzenetére


batai15
félisten

Tudnál írni egy két helyet ezen kritériumoknak? Ha lehet felpanzio, nem baj ha kicsit kell sétálni de a tavalyi Balaton szégyen volt majdnem meg vertem a szállás adót is.
Legyen látni való ha lehet értsék meg a nem perfekt angolt, vagy kicsit a magyart és olcsó legyen.
Mit írtam szalasra szórakozás kaja uzen anyag( benzin lpg) ennyi a keret. 1 hétre Juli aug időre. 4 en megyünk üzem anyag megoszlik. Mondjuk tudunk főzni is ha arról van szó szakács is vagyok. Köszi

[ Szerkesztve ]

(#4227) Xarina válasza batai15 (#4226) üzenetére


Xarina
aktív tag

Erre valoszinuleg nem en vagyok a legmegfelelobb ember. En nem rajongok az orszagert, az utobbi 15 evben nagyon elszalltak az arak es tulzsufolt az egesz. En soha nem foglalok sehol elore es a szallason csak annyi idot toltok, hogy este oda megyek aludni. Jobban preferalom a korutazasokat, ezert csak par napot maradok egy helyen aztan megyek a kovetkezore. Helyben sokkal olcsobbak a szallasok, a netes foglalas utan jutalekot kell fizetniuk a szallasadoknak. Ahol tobb nyelven beszelnek, ott eleve dragabban adjak a szobakat.
A tengerparton az emberek nagy resze a turizmusbol el, igy ha megszolitasz 2 embert, abbol biztos, hogy az egyiknek lesz kiado szobaja vagy ha nem neki, akkor a rokonsagbol valakinek. De mondom, nem kell megszolitani oket, ott allnak az ut mellett es hirdetotablakon kinaljak a szobaikat.
A 30 euro az egy alapar, egy magan apartman ara es nem szalloda. Annyiert semmit nem kapsz pluszban, nem hogy felpanziot. Jellemzoen azert 50 korul probaljak radsozni a helyeket, de kis alku utan nem lehetetlen foszezonban sem a 30 euro.
De hogy konkretumot is irjak itt van egy hely Pulaban foszezonban 35 euroert : [link]
Lefoglalhatod ingyenesen, s utazas elotti idopontig kovetkezmenyek nelkul visszamondhatod. De ezekkel neked kell elbogarasznod. Valassz ki egy szimpatikus kornyeket es ott te magad is utanna tudsz nezni az araknak. Az apartmanok nagy elonye, hogy konyha is van bennuk, igy fozni is tudtok, ami jelentosen csokkenti a kiadasokat.

(#4228) vans?


vans?
őstag

sziasztok,

van esetleg valakinek tapasztalata SZEP kartyas elorefizetesben szallashelyen? van esetleg konkretum, ahol lehet ilyet? webes felulet lenne a legjobb, mint a kartyas fizetesnel.

Edesanyamnak szuletesnapra fizetnek egy hetveget edesapammal, de szeretnem elore kifizetni SZEP kartyaval, mert maskepp csak mindenfele bena modon lehetne megoldani (odamegyek fizetni, ha eljonnek, adok nekik penzt stb...)

koszonom!

hábm bábm

(#4229) keIdor


keIdor
titán

Jelenleg Barcelonában vagyok, az évnek ebben az időszakában is bátran ajánlom bárkinek. Másodjára vagyok, 01.11.-én jöttünk, megnéztünk mindent. Megyünk tovább Valencia felé. 01.12.-én egy felhő sem volt az égen. Délben 20°C volt a napon, árnyékban 15°C. A tengerparton simán elvagy poló, rövidnadrágban 11-17 óra között... minden zöld, virágzik. Itt tavasz van.:)

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#4230) Xarina válasza keIdor (#4229) üzenetére


Xarina
aktív tag

Ketsegtelen, hogy sokkal jobb ido van mint nalunk de az idojaras eleg lutri, ott is ki lehet fogni rosszabb idot ilyenkor. Mi tavaly februarban voltunk ket napra, ebbol az egyik nap ugy szakadt az eso, hogy alig tudtunk kimozdulni a szallasrol. Masnap szerencsere mar sutott a nap es 20 fok korul volt. Sajnos ilyenkor nagyon koran sotetedik es par latvanyossag nem mukodik, mint pl. a zenelo szokokut. Viszont nincs tomeg es joval olcsobb minden, repulojegyet is nagyon jo aron lehet venni ilyenkorra.

(#4231) keIdor válasza Xarina (#4230) üzenetére


keIdor
titán

Igen, voltunk a Montserrat-nál is, ott azért felhős volt, de láttunk mindent, amit eredetileg akartunk.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#4232) vans?


vans?
őstag

sziasztok,

Szloveniaban volt valaki mostanaban? Tavasz vegen / nyar elejen mennenk par napra, arra gondoltam hogy 2-3 nap Ljubljana meg 2-3 nap Bled + valamilyen hegyi turazos szakasz lenne.

Ismertek esetleg ajanlott szallashelyeket? Ljubljanaba erdemes menni?

koszi!

hábm bábm

(#4233) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Na végre sikerült szállást foglalnom tegnap előtt Baska-ba. Július elején megyünk.

(#4234) sasa134 válasza vans? (#4232) üzenetére


sasa134
addikt

Ljubljana nagyon klassz sokszor voltam. Ott volt a legenybúcsúm is. Nyugodt kis város a Ljubljanica partján, rengeteg biciklissel. Jókat lehet sétálni, sok a teraszos hely, jókat lehet sörözni is. Érdemes felmenni a várba (tiszta időben látszik a Triglav csúcsa) és sétálni a városháza körüli kis sikátorokban. Reggelente a folyóparton piac van. Árak kellemesek, angolul mindenki beszél, én nagyon szeretem. Elég híres a Metelkova nevű hippinegyede én itt is megszálltam anno ( egy börtönből átalakított hostelben). Teljesen biztonságos, esténként koncertek vannak és őrült kocsmák amik úgy néznek ki mintha a Mad Maxből kerültek volna elő.
Ha Belednél vagytok ne hagyjátok ki a Vintgar-szurdokot, kb 2 órás túra oda-vissza. Nem megerőltető és gyönyörű.

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#4235) vans? válasza sasa134 (#4234) üzenetére


vans?
őstag

:R koszi a megerositest!

hábm bábm

(#4236) TheMarci válasza vans? (#4235) üzenetére


TheMarci
addikt

Ezt csak megerősíthetem, Ljubljana tényleg nagyon szép. Bled / Bohinj környékén szerintem érdemes Bohinj Card-ot venni, az összes parkoló fizetős, a kártyával sok minden ingyenes, (pl a parkolás, kivéve a Savica parkolója, de az szerintem nem ér meg annyit), vagy kedvezményes. Arra figyeljetek, hogy csak kijelölt parkolóban álljatok meg, végig büntetnek, bilincselnek, aki az út szélén áll meg. Kicsit messzebb van, de Pokljukától tök jókat lehet túrázni is, de pl a Bohinji tó körbe, vagy a Mostnica Gorge is egy jó túra, vagy akár felvonóval (gyalog elég meredek) a Vogelre, nagyon szép a kilátás, és onnan is lehet jókat túrázni.

[ Szerkesztve ]

Do You Dream?

(#4237) AMD Power válasza vans? (#4232) üzenetére


AMD Power
titán

Sogornom most van kint. Anyum tavaly volt. En meg aki kinezte meg el sem ment. :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#4238) keIdor válasza vans? (#4232) üzenetére


keIdor
titán

Szerintem Skofja Loka-t se hagyjátok ki. Predjama-i vár is szép, meg Postojna-ban ott a barlang.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#4239) vans?


vans?
őstag

koszi mindenkinek a valaszokat, igy mar biztos a celorszag :)

hábm bábm

(#4240) ImACeltic


ImACeltic
őstag

Sziasztok!

4 fős baráti társasággal szeretnénk nyaralni idén nyáron a Horvát tengerparton. Primostenről mi a véleményetek?

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#4241) -secret- válasza ImACeltic (#4240) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Első útnak bőven jó. Horvátban nem lehet nagyon melléfogni énszerintem pláne ha még nem voltatok.

(#4242) ImACeltic válasza -secret- (#4241) üzenetére


ImACeltic
őstag

4-ből 3-an voltunk már, de szülőkkel, rokonokkal. Baráti körben első ilyen nyaralás lenne.

[ Szerkesztve ]

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#4243) -secret- válasza ImACeltic (#4242) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Ha voltál már és ismered a helyet akkor miért kérded? :D

(#4244) ImACeltic válasza -secret- (#4243) üzenetére


ImACeltic
őstag

Magára Horvátországra mondtam. :D Pag-on voltam meg Rovinj-ba, haverok meg más helyeken, Primosten-en egyikünk sem volt.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#4245) AMD Power


AMD Power
titán

En az utolso haverokkal valo nyaralasomra (Vrasna 2005) szinte nem is emlekszek!! :) :))

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

(#4246) -secret- válasza ImACeltic (#4244) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Ja, vagy úgy. Nem voltam még én sem. Rovinj-Porec részre akartunk menni először de minden jó áras szállást lefoglaltak már. Úgyhogy Baskára megyünk mi.

(#4247) Sly189


Sly189
senior tag

Sziasztok,

saját szervezésben szeretnénk Kubába menni nyaralni. Melyik fórumon találok olyat aki már volt és megosztaná velem a tapasztalatait?

Ha esetleg itt is van olyan, ne habozzon írni nekem :) :R

(#4248) sasa134 válasza Sly189 (#4247) üzenetére


sasa134
addikt

Itt a Ph-n nem fogsz találni ilyen topicot, ellenben az index fórumán az Utazás/Kuba topic segíteni fog. (Nekem egy kollégám volt ott 2 hetes nászúton, utálták, mindenhol át akarták verni őket, sehol sem azt kapták amit ígértek stb. Harmadik világbeli ország, észnél kell lenni.)

Avanti Roma

(#4249) Sly189 válasza sasa134 (#4248) üzenetére


Sly189
senior tag

Köszönöm a tippet, idő közben én is ráakadtam az indexesre. Ott nem olvastam nagyon negatív kritikát róla. De köszönöm a megosztott tapasztalatot! :R

(#4250) AMD Power


AMD Power
titán

Szerintetek?

2 felnőtt és egy 4 éves gyerek mivel jár "jobban"?

Sima ház + old meg a kajádat ahogy akarod egy hétre 150e Ft-ért. Vagy 4* szálloda félpanzióval 200-220Ft egy hétre.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_watch_active_2_44mm_acel_hazas_okoso/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.