- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gainwardgs
veterán
Azt nem tudod hogy ezeknél is működik-e bios flash mint pl.1080 szériánál

Kb megvettem anno a sima verziót és rádobtam a GS biost
Király lenne ha itt is működne.
Köszi a visszajelzést
, én is ezzel szemezek amúgy, volt pár gainward kari nálam mind jól teljesített.
Meg hát a név kötelez

-
shakti69
tag
Tegnap óta van nálam egy, részemről ajánlott. Nekem eszméletlenül csendes, a házventik elnyomják a zaját. Van egy GS is ebből, az kb. +20-30 W-ból tud +90 MHz-et, de ugyanúgy csendes. A 3070 ti-nál vagy 40-50 W-tal kevesebbet fogyaszt. Coil whine: én egyiknél sem tapasztaltam, de konkrétan az orrom előtt hoztak vissza egy Reuinont ezzel a panasszal.
-
Maelephant
senior tag
De, technikailag teljesen mindegy, de az Aero csak fehérben létezik, a Gaming OC a fekete és szinte teljesen azonos variánsa (a hűtő borítás talán más egy kicsit), de, horribile dictu, az Aero formaterve jobban tetszik és ez akkor is szempont, ha nem is látom, csak évente néhányszor, takarítás közben

De ha az a köztapasztalat, hogy CW-zik, visítanak a ventijei stb. akkor ez is felejtős (a fülem miatt bizonyos zajok nagyon bántóak). -
PowerBuldog
veterán
Akkor meg nem mindegy, hogy fehér vagy sem?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html -
Maelephant
senior tag
Giga fehér (sz)Aeroval valakinek tapasztalat? Nekem az RGB nem lényeg, a házam meg fekete-néholfehérbelül, esetleg az még illene bele (bár édesmindegy, a felrakott vaslemeztől úgy sem látni).
-
PowerBuldog
veterán
-
ScomComputer
veterán
"mondjuk a gainwardnak nincs hozzá semmilyen alkalmazása"...va az..."ExperTool " a neve, ebben van benne at RGB vezérlő is !

...
#993KisBundi..gyorsvótá...
az baj,hogy nem bios szinten állít és tehát mindig kell fusson az alkalmazás,van olyan vga jó pár amit beállítasz pl. kikapcsolod a fényeket és aztán törölheted az alkalmazást is...EZ nem olyan...
-
KisBundi
őstag
GW-nek ott a ExperTool, amivel minden tökéletesen működött.
-
PowerBuldog
veterán
mondjuk a gainwardnak nincs hozzá semmilyen alkalmazása. cserébe direktbe rálehet kötni az alaplapi headerre és onnan szabályozható. így lehet az openrgb is tudja állítani
BigBlackDog
veterán
Szomorú, pedig reméltem, hogy már megy a 4xxx-es kártyákkal is. Mindenesetre issue már van rá, ahogy látom.
-
PowerBuldog
veterán
nekem se ismeri fel a vga-t.
koxx
MODERÁTOR
Nem ismeri fel a vga-t.
-
BigBlackDog
veterán
-
gainwardgs
veterán
Valaki Gainward Rtx 4070Ti Reunion-al
Ajánlott ez a típus?
-
koxx
MODERÁTOR
A venti lapát sarkán van az rgb led, azt ugyan nem ragasztod le. De az rg fusionnel kioffolható teljesen.
-
PowerBuldog
veterán
-
KisBundi
őstag
Az volt és aki szeretne egy jó kártyát CW nélkül és kiváló hűtéssel, de romhalmaz szoftverrel, annak tökéletes lehet.

-
Maelephant
senior tag
-
koxx
MODERÁTOR
-
Maelephant
senior tag
Ez igaz, tervezem is, hogy csináltatok egy kvázi-natívat az általatok ajánlott személlyel, vagy rendelek CableMod-osat, csak azok elég drágának tűnnek (a kártya árához képest persze semmi, csak amúgy szemöldökrándító egy darab kábelért a 20+ EFt).
Koxx, neked (is) Giga Aorus Elite van? -
hoffman_
nagyúr
ezért kérdeztem a fentieket, hogy VRR mennyire jó élmény. írtam is, hogy régi játékokkal használom inkább, illetve azt is, hogy elég a 60/72fps.
Witcher 3-al játszom, azt még az 1070Ti is elviszi 30-40fps között 4k-ban, megnéztem saját méréssel. akkor egy 4070 ne már, hogy nem tudja tudja a 72 fpst, de megkockáztatom még a 100+ is rendben lenne (nem next-gen).
Back4blood is megy a mostani kártyámmal 70fps felett 4k-ban.
engem az érdekel, hogy HA valami nem megy csak stabil 48fps-el, akkor mennyire élvezhető a mai kártyákkal (konkrétan 4070/4070Ti alatt) egy 144Hz Freesync/G-sync monitor, mert csak azt olvasom, hogy a VRR szuper és nincs tearing, vagy azt, hogy használhatatlan
Halo Infinte pl. pont ebbe a kategóriába esik, azt is gyűröm multiban. erről pont nem találok videót, de 1440p esetén 220/120fps (avg/1%) egyf 4070Ti-nál, szóval ezért is merült fel, hogy vajon 4k-->1440p leskálázás hogy néz ki manapság.
"The time you enjoy wasting is not wasted time." -
koxx
MODERÁTOR
-
hoffman_
nagyúr
sub 9L házba kerül és csak 2-slot kártya fér be, az SF600Platinumot sem szeretném emiatt cserélni. teljesítményoptimalizálok, szóval elégnek kell lennie. a beállításokban való turkálás, medium settings, VRR, stb., nem gond. elvileg a Ti-t is elvinné a táp, 3080 is megy vele, főleg alulfeszelve, erős a 12V ág, de nem szeretném kicentizni. a hőtermelés is más lesz. aztán persze ha kijönnek a tesztek meglátom még, hogy valóban lesz-e diffi azonos X3 hűtőnél. 3070 és 3070Ti közül az előbbi volt a jobban sikerült kártya szerintem.
már ott tartottam, hogy veszek a napokban egy 3060Ti-t, szóval ahhoz képest előrébb lennék."The time you enjoy wasting is not wasted time." -
KisBundi
őstag
-
- = Zk = -
félisten
átpakolom, meglátjuk....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
monitorváltás előtt állok és egy 4k 144Hz IPS lesz valószínűleg a kiválasztott. a jelenlegi 1070Ti megnyekkenne alatta, a többi hw marad, viszont egy Inno3D 4070 X3-ra szeretnék váltani, ha megérkezik (még csak Ti van, de a simát tervezem). elég sok régebbi játékot nyúzok, így az fps általában rendben lenne. viszont újabb AAA címekhez kevés lesz, így nem tudom, hogy hogyan fog viselkedni a monitor (vagy az LG C1).
4k 60fps meglenne sokszor, de ahogy olvasgatom, a natív képfrissítést kellene belőnöm, vagy annak egész osztóját, jelen esetben 77fps vagy 48fps-t, hogy ne legyen tearing meg egyéb probléma. ha nem tudom tartani a natív képfrissítés által várt fps számot, akkor mire számíthatok fenti két fps számmal? tegyük fel, hogy az avg és a 0,1% low is megvan ennyi.
tud VRR-t a monitor, G-sync elvileg van.ui.: 10 éve 1080p-n játszom, így fogalmam sincs, hogy ma hogy viselkedik egy lefelé történő skálázás. ha 4k helyett 1440p-n hajtok néhány játékot, akkor annak van érdemi hátránya a megjelenítésben? 32" és megfelelő távolság esetén azt gondolnám, hogy nem gond.
"The time you enjoy wasting is not wasted time." -
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Semmi ilyesmi. Sima sata-s SSD-ről fut.
-
KisBundi
őstag
-
- = Zk = -
félisten
én azt nézem, hogy enyhe lagok vannak nálam
monitorozom a HDD-ét (SSHD) amiről fut, és bizonyos időközönként felugrik a használat 100%-ra.. ilyen tüskéket hozva létre...
most elkezdtem a cpu tuningot lejjebb venni, hátha az... neten írtak effélét is.
nálad esetleg ilyen "mikro-akadások"?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra -
Peace
nagyúr
Negoldottam, lekorlátoztam 60-ra az Atomic Heart-ot, kussol a kártya.
Lehet akkor már átállok a 4K-ra, abban úgyis csak 60-at tud megjeleníteni a tv. Nem halok bele, ha a single játékok ennyivel mennek. Ha pedig 2-3 havonta egyszer összejön egy online lövölde a többiekkel, visszaállítom 1440p@120-ra Windowsban.
-
koxx
MODERÁTOR
Én ilyet nem írtam
-
koxx
MODERÁTOR
2x8 pinről táplálom én is, igaz natív kábellel. Ezek a toldók hajítófát nem érnek és bazi igénytelenül néznek ki.
-
Maelephant
senior tag
koxx, Scom:
köszi, sajnos részben pont az a bajom, hogy a Giga Elite és a Zotac is 3X8-as átalakítóval jön, amibe max két kábelt tudnék bedugni, arra meg lehet, hogy panaszkodna

És az létezik (nem néztem meg a gyártó honlapján még), hogy a Zotac 3.11 kg (vagy ez a full dobozzal, mindennel)? -
koxx
MODERÁTOR
-
torma1981
veterán
-
ScomComputer
veterán
-
Maelephant
senior tag
Ez valóban elég pofás, kellene! Gondolom (a linkelt szövegből is ez látszik) még sehol nem elérhető, pláne nem itthon.
Visszatérve a korábbi kérdésemre: szerintetek mit vegyek, ha két 6+2-es PCIE tápkábelem van összesen a tápomhoz, a netes tapasztalatok szerint a Gigák szoftvere egy fos (volt egy 2080-asom, akkor is az volt), az ASUS TUF-ok vinnyognak, az MSI-k dettó, a Palit Gamerock VRM-je gyenge, mert csak 9 fázis és olcsó alkatrészekből épül fel, PNY-k, Galaxok nem is kaphatók itthon stb. stb. -
Vigneau
félisten
Azért ez a név nem semmi: Galakuro...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah... -
Maxxxim
tag
-
arpi6k
addikt
-
ScomComputer
veterán
Ez is igen szép darab.... [link]
-
Maxxxim
tag
12VHPWR csati/kábel margójára:
Nekem ITX-es házban tekergett az eredeti 2db EVGA tápkábel, plusz a végén a kártyához kapott 2xPCI-E - 12VHPWR átalakító.
Neten találtam EVGA-hoz való gyári kábelt azt hiszem 40 dolcsiért, ráadásul EU store-ból nem is lehetett rendelni. (plusz azt hiszem, az is 60 cm) Másik megoldás CABLEMOD-tól lett volna, ahol EU store-ban természetesen a 2xPCI-E verzió hiánycikk, 3x, meg 4x rendelhető.
Végül én is inkább csináltattam vele: [roger.smith]Eredeti verzió:

A készített kábellel:
Így nem kell a kátya fölé begyűrnöm a "felesleges" kábelt, méretre csinálja olyan színben, amilyenre akarod, olyan táphoz való csatival, amilyenhez akarod.
Mielőtt valaki agyf@szt kapna a fehér kábel/fekete harisnya kombótól, azért lett ilyen, mert extra hajlékony kábelből most csak fehér volt neki raktáron, nálam meg tök mindegy, mert a házat összerakva úgysem látszik. Végúlis az volt a fontos, hogy a kis ITX-es kuckóban minnél könnyebben tudjam hajlítgatni
-
Peace
nagyúr
Felvételen rohadtul nem jön át. Csak amikor leülsz 2,5 méterre a kanapéra, a játék szól max hangerőn és közbe meghallod a magas cucergést, ami néha megnyugszik, néha felerősödik jobban. Most egyelőre undervoltoltam a karit 950mV-ra. Majd tesztelgetem. De lehet még egy tápcserét is meglesek majd...
-
flexxx2
őstag
-
Hegyikecske
csendes tag
-
gaben88
őstag
Techpowerup tesztek alapján én ezt néztem ki magamnak: PNY RTX 4070 Ti XLR8 OC! Nagyon halk és hűvös kártya elméletben...
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch 2, Steam Deck OLED, Quest 2, Apple Watch S10 46mm -
Gyuri09
tag
Én ajánlanék neked akkor amit én is használok Asus TUF…. hűtésével meg vagyok elégedve, halk, és néha egy minimális CW ha le veszem a gépház oldalát és oda hajolok akkor lehet hallani de elenyésző egyébként…. Utóbbi jelenség egyébként minden kártyánál egyedi milyet fogtál ki
-
Vigneau
félisten
-
Maelephant
senior tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy 4070Ti-t, néztem itt is, netszerte is tesztekben, hogy melyek az ajánlott (számomra fontos tényező: halk, jó hűtésű) modellek - nem egy van köztük, de akár a nem igazán tesztelt modellek között is olyan (pl. majd az összes Zotac, Inno akármiChill, Giga Auorus Elite stb.) amelyek 3X8 pint kérnek betáphoz, ilyen átalakítót is mellékelnek hozzájuk. A gépemben egy Seasonic Prime Gold 650W-os táp van, amihez eleve csak két PCIE kábelt adtak, így a hármas átalakító csatlakozót (extra PCIE kábel vagy hármas natív 12VPWR beszerzése nélkül, amit nem tervezek, mert ahogy néztem, nem triviális, nem oldható meg gyorsan, csak rendelgetéssel, illetve új tápot sem vennék, ha lehet) nem tudnám teljesen feltölteni. Így is működnének a 3X8-at kérő kártyák, vagy felejtsem el és maradjak egy 2X8-asnál (Palit GameRock, Giga Gaming)? -
koxx
MODERÁTOR
-
torma1981
veterán
-
atom18
senior tag
-
torma1981
veterán
-
atom18
senior tag
Nincs mert mikor kilépek és újra elindítom a játékot újra jó 5 percig majd onnantól fogva mindig csökken az fps és mikor kilépek minden visszaáll miden terhelés 0-1%ra (CPU és gpu is)
-
- = Zk = -
félisten
cpu gpu terhelés? nekem ilyen akkor volt, mikor bekaptam egy bányász progit....
évekkel ezelőtt.. outlook .exe volt... X idő után indította a háttérben magát..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra -
atom18
senior tag
-
snecy20
nagyúr
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút. -
Peace
nagyúr
-
ScomComputer
veterán
-
snecy20
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Elküldik szívesen MSI-nek, de még sose cseréltek semmit cw miatt. Bolt már nem veszi vissza. Rajtam maradt. Megnézem az UV-t afterburnerrel. Ha nem jön be, akkor táp csere. Ha az sem, akkor fejhallgató.
-
Peace
nagyúr
-
atom18
senior tag
-
PowerBuldog
veterán
-
koxx
MODERÁTOR
Gyártassál, olcsóbban kijön és olyan lesz amilyet szeretnél.
-
SkyTrancer
senior tag
Én nagyon vártam a csatlakozót, de sem a 40$ sem a 15$ szállítást nem fogom kifizetni
Még a felét se. szóval részemről jó helyen van ott náluk, nem érdekel tovább amíg ennyi
-
PowerBuldog
veterán
Elérhetőek előrendelésre a CableMod 90-180 fokos adapterei.
Nem akar valaki közösen rendelni? A $40-t még lenyelném, hogy ennyi egy minőségi csatlakozó, de $15 a szállítás is...Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html -
Peace
nagyúr
Még semmit. Délután felhívom őket, ha nem méltatnak válaszra. Bár elgondolkodtam rajta, hogy lehet meg kéne próbálni az UV-t előbb. Annyira szép ez a kártya és imádom a hűtésének a hangját. Nem akarok megválni tőle.
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
A következő jelenség volt tegnap este
VGA: GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4070Ti 12GB MASTER
Az adott játékban (Far Cry 5) mikor megvettem 150-160fps volt msi afterburnerrel nézve szerintem hétfőn is még jó volt de nem futott az msi afterburner. Tegnap játszom és arra lettem figyelmes hogy nem folyamatos a játék elindítottam az msi afterburnert és 30fps látok... gpu kihasználása 30% volt kB. kiléptem és újra elindítottam a játékot jó volt tehát hőfok 55 gpu kihasználása 99-100% volt Fps 150-160, majd 20 perc után kezdett csökkeni a gpu kihasználása 60%rá ezzel csökkent az fps is 80-100ra majd leesett 5%-rá fps 7 igen 7 nagy nehezen kiléptem újra indítottam a játékot majd kis idő elteltével megint kezdett minden csökkeni... Ez mi mitől van???!
Sry új hozzászólásnak szántam
-
s.bala31
őstag
Legutóbbi 2 Asus TUF kártyám közül a 3070Ti-nél volt egy kis cw, főleg játékok menüjében amikor bőven 100+fps volt. Kis idő után halkabb lett vagy csak megszoktam
A mostani 3080 viszont teljesen néma ilyen szempontból, pedig kicsit aggódtam mert volt nemrég egy tápcsere is. Atomic Heart full grafon rendesen megtekeri a vga-t lehet emiatt van hogy nálad felerősödött a cw. -
KisBundi
őstag
Alapvetően semelyik kártyánál nem kellene hogy legyen cw. Sőt, szerintem extrém cw esetén meg lehet próbálni garanciába cseréltetni, mert biztos van olyan hanghatás ami felett értékcsökkenést vagy egyéb kompenzációt lehet kérni, bár itt szerintem a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot.
-
ScomComputer
veterán
-
Peace
nagyúr
[link] A gépház elejéhez és hátuljához téve a telefon. Szerintem így nem jön át annyira. Az jobban szemlélteti, hogy 2,5 méterről is hallod játék közben. Most toltam egy fél órát fejhallgatóval, úgy nincs semmi gond. Max a tudat ba**kurálja az agyadat. Jó lett volna ezt sokkal előbb megtapasztalni......
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Megnézem majd mit tehetek az ügy érdekében. De úgy képzeldel, hogy 2,5 méterre ülök a géptől kanapén és a játék szólt az 5.1-es hangrendszeren és mellette hallottam a cicergést. 3 játékot végigjátszottam a kártya vásárlása óta és mellette még többet kipróbáltam, de nem tapasztaltam ilyet. Persze tegnap este olvastam, hogy később is előjöhet, meg csökkenhet és el is tűnhet. De a jellemző az, hogy inkább megmarad.
-
KisBundi
őstag
Lehet rajta segíteni uv-vel és fps limittel, de sajnos az MSI-n nekem se segített semmi. Fogalmam sincs az Aorus miatt csinált, hogy nem jellemző a CW, de az MSI valamit nagyon elrontott. A TUF 2850MHz-en 1050mV-al teljesen csendben van már, hogy közelről se hallani semmit.
-
flexxx2
őstag
-
Peace
nagyúr
-
KAMELOT
titán
-
KisBundi
őstag
-
Peace
nagyúr
-
koxx
MODERÁTOR
-
KisBundi
őstag
Igen és a Seasonic-al is. Sajnos elég nagy a szórás az MSI-nél. ASUS szintén zenész, de a TUF-om meglepőan jó, bár minimális van, de akkor oda kell hajolnom hozzá teljesen közel. Aorus nagyon jó volt, szinte 0 CW, de botrány a szoftver.
Az Aorus még nálam van, de megy vissza alzához. -
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
-
koxx
MODERÁTOR
-
Peace
nagyúr
Kíváncsian várom a válaszukat. De ha sikerül is elállni, már abszolút nem vágom melyiket kellene venni. Annyira vágytam egy ilyen Gaming Trio-ra!!!
De amit Atomic Heart alatt művelt ma, az brutál.
60-ra korlátozva semmi, 90-en már kezdi és hallható, 120-on már nagyon durva. Nem hallottam ilyet a kártya felől januárban........ -
KisBundi
őstag
Rendes, magyar bolt visszaveszi szó nélkül ha csak el akarsz állni a vásárlástól, mivel nem tehetnek mást.
Sajnos a CW tényleg nem garis probléma, de az ami nálam volt MSI szerintem még gariban is elment volna, mert már olyan határt súrolt ami minőségi aggályokat vet fel. Amikor egy csendesre tervezett hűtéstől már sokkal hangosabb a CW, ott már a gyártó renoméja a tét. -
Peace
nagyúr
-
KAMELOT
titán
-
koxx
MODERÁTOR
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Nálam is felütötte a fejét a CW.
Eddig egyáltalán nem tűnt fel és nem volt zavaró Dead Space Remake, 2-3 és Darktide esetén, de ma elindítottam az Atomic Heart-ot és tisztán hallom a játék hangja mellett.
-
BigBlackDog
veterán
4070 Ti-t a kettő közül. Alacsonyabb fogyi, kisebb hőtermelés, halkabb működés és szerintem teljesítményben is jobb itt-ott.
Viszont FS2020 esetén inkább a procira gyúrnék. Én QHD-ban (ami kicsit több pixel, 2048*1080 vs 2560*1440) tolom egy 3070-el nem teljesen maxra húzott beállításokkal. DLSS ki van kapcsolva, mert a panelben lévő kijelzők iszonyat homályosak lesznek.
Így egyszerűbb terepen, nagyobb magasságban (>10 000 feet) 80-90 FPS megvan legalább. Itt GPU limit van. Viszont közepes-nagyobb repterek esetén, már megközelítésnél is megjelenik a CPU limit egy 5.0 GHz-es 11600K esetén. London-Heathrowban, felszállásnál 30-40 között ingadozik az FPS és proci limitál. A fő gond az, hogy hiába használja az összes magot/szálat, a mainthread még mindig csak egy szálat terhel és annak a sebessége limitálja sokszor az FPS-t.
Ha most állítanék össze gépet, akkor 3080 szintig mennék el (normális garival), vagy inkább megvárnám a 4070-et és prociból alátennék egy 5800X3D-t, vagy ott is megvárnám az új 7800X3D-t.
-
KAMELOT
titán
-
PowerBuldog
veterán
Arról nem is beszélve, hogy a 3090 fogyasztása jó 2x annyi mint a 4070ti-nak.
koxx
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Mikrotik routerek
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Androidos fejegységek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, én is ezzel szemezek amúgy, volt pár gainward kari nálam mind jól teljesített.

az baj,hogy nem bios szinten állít és tehát mindig kell fusson az alkalmazás,van olyan vga jó pár amit beállítasz pl. kikapcsolod a fényeket és aztán törölheted az alkalmazást is...EZ nem olyan...

60-ra korlátozva semmi, 90-en már kezdi és hallható, 120-on már nagyon durva. Nem hallottam ilyet a kártya felől januárban........