- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thom7
csendes tag
Köszi!
A ventiprofil az saját. Azt hittem az AB tempLimitnél kezd visszavenni és mivel az 90, így hagytam hogy 80ig menjen halkan. Meg fogom próbálni magasabb fordulaton mit produkál és aztán az alulfeszt a fentebb linkelt videókból.
Hány fokon kezdenek visszavenni? Próbáljam 70-75 alatt tartani? -
őstag
őstag
A hűtés miatt lesz. A kezdeti órajelek nem rosszak. De aztán 80 fokra felmegy. Ott már rendesen visszavesz, a teszt nagy részében azon fut, ezért annyi a pontszám. Csinálhatsz egyedi venti profilt, hogy kiderüljön mennyit hoz ha magasabb fordulaton tekernek, de lesz hangja nem ez a megoldás. Alulfeszelést próbáld.
-
Thom7
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbálkozott már ASUS 3060 DualOC-vel?
Próbálgattam mit megy alapon és picit húzva, hát húzva olyan mint másnak az alapjalehet valamit rosszul csinálok vagy ez csak ennyit tud.
Itt van pár kép, ti biztosan tudtok valami okosat mondani róla.
[kép] [kép] [kép] [kép]
Curve-t még nem mertem állÍtgatni, de lehet azzal kellene próbálkozzak. -
őstag
őstag
válasz
Találtgyerek #194 üzenetére
Kell hozzá. De csak felrakom, beállítom és uninstall. Innentől külön nem lehet állítgatni a külső ventiket, AB nem is látja őket, de működnek rendesen.
A lényeg, hogy nem az alaplap vezérli a proci hőfok alapján, hanem a VGA a GPU hőfok alapján.
A resizable bart nem tudom mennyit hoz, mert mióta az Asus elérhetővé tette Z370 -re is azóta be van kapcsolva. 3070 -el még nem volt, 3060 -al meg csak bekapcsolva használom. -
őstag
őstag
válasz
Találtgyerek #192 üzenetére
Csináltam. Nekem sem tetszett a gyári. Induláskor mordul egyet, azt nem szeretem. Több kártyával is tapasztaltam ezt különböző szériáknál, úgyhogy inkább nem hagyom leállni. A Strix már a 10xx széria óta vezérel két külső ventit is, azokat is arra kötöm.
-
őstag
őstag
válasz
Találtgyerek #190 üzenetére
Tudom. 3070 -ekkel végigcsináltam, ott megérte. Egyik egy Aorus Master 300w tdp-vel. Jó kártya. 0.818V -on 164 wattal beéri, ami -112 watt a gyári OC-hoz képest. Azzal 276 wattot kajál.
-8 FPS, -8°C (még úgy is, hogy auto 1950 rpm -ről 1275 rpm-re levettem a ventiket) Húzva még vagy 10 FPS-t hozott és 307,5 watt volt a legtöbb amit láttam vele SP alatt.
Ez még resizable bar előttről, azóta nincs a gépemben, nem tudom az gyorsított-e valamit Sp alatt.
-
Találtgyerek
veterán
Az függ a kártya gyári tdp limitjétől, hogy mennyit javul az alulfeszeléstől.
Az az 5°C és -30W is jó, ha teljesítményben nem is lépsz előre.Azt is nézd a hőmérsékleteknél, hogy az alulfeszelés után nem vártad meg, amíg visszahűlt a kártya annyira amennyire az első "gyári beállítású" mérést csináltad.
Gyári beállítással 32-ről indult és 60 fokig ment el.
Alulfeszelve 36-ról indítottad a tesztet és 54 fokig ment.
Ez nem 5 fok különbség...
Nekem eddig minden kártyámnál jobb eredmények születtek alulfeszelés után.
A HWiNFO szerintem bebugolt a 1080p-s mérésnél azért jelzett TDP limitet.
Ezt nekem is szokta közben csinálni.
1080p-ben 174W-nál van limit.
4K-ban 180W-nál meg nincs. -
őstag
őstag
Alulfeszelés kérdéshez annyit, hogy nem minden kártya profitál belőle akkorát, de van amelyiknél látványosabb az eredmény. Ezek az előnyök FPS-re lefordítva elhanyagolhatóak.
A Rog Strix hűt annyit, hogy szépen tartja a magasabb órajelet.
Alulfeszelés 0.950V -on hoz 5°C -ot és 30 wattot, de pontban semmit.1.081V full alapon minden, power limitet ír a HWiNFO, erre majd visszatérek.
0.950V közelítőleg ugyanaz az órajel és pontszám, mint az előzőn, itt nincs power limit
A fenti kettő GSync OFF és teljesítmény centrikus beállításokkal készült.
Ugyanez GSync ON és 3D alkalmazás vezérelt ( így játékra életszerűbb)
A power limithez annyit, hogy 1080p extreme -ben a HWiNFO szerint van, 4K optimized -ben meg sehol nincs. A pontszámokon nem látszik, hogy lenne, és a TDP sem jár a 123%-os határ közelében sem.
És akkor 4K optimized minden alapon
Húzva, csak a pontszám miatt, játékban ez használhatatlan és már baromi hangos is.
A kettő között van 4 FPS. -
Morris
veterán
Hali!
Honnan lehet megtudni hogy LHR-es e a kártyám?(MSI Gaming X)Szerk: Megvan
-
-
Találtgyerek
veterán
válasz
JoolsNOS #181 üzenetére
Igen az Afterburnert használd! [Így próbáld]
1V-hoz próbálj meg 2000Mhz-et az biztos, hogy megy. De az alap eredményedből kiindulva 1V-on menni fog 2100Mhz-et is a tied.
Memóriának kezdésnek +500 és a powerlimit csúszkát húzd fel teljesen! -
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #180 üzenetére
Msi afterburnerben vegyek vissza feszt? Mennyit? Miért is?
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #172 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #172 üzenetére
Lefut akkor is ha csak full hd a monitor?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Találtgyerek #170 üzenetére
Köszi!
Milyen tesztek futnak mostanában. Nagyon régen nem teszteltem. -
Találtgyerek
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Köszi!
Ez lett belőle.
319ért sikerült venni még pár órával előtte. Igaz a tegnapi ipon 310ről lemaradtam, reggelre ott már 410 volt
Ez a tesztekben elég elöl végzett mindenben. -
Találtgyerek
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Melyik gyártó kártyái félpasszívak? Van kerülendő gyártó?
Köszi -
Chaser
legenda
válasz
Találtgyerek #164 üzenetére
lehet
engem sose zavart, így kisebb a hőingadozás, és az a lényeg - na meg akkor biztos néma, pláne ha nincs cw mellette ami megöli a néma módot is - -
Chaser
legenda
válasz
Találtgyerek #162 üzenetére
úgy már más
-
Chaser
legenda
válasz
Találtgyerek #158 üzenetére
nem sok az a ford.szám?
ha jól rémlik az a hűtés van rajta ami 3060ti/3070-en, de lehet keverem -
Találtgyerek
veterán
válasz
Bjørgersson #159 üzenetére
Rendben.
Bár mostanában nem sok időm lesz játszani.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Találtgyerek #158 üzenetére
Majd írd meg, hogy tetszik a DX12.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Bjørgersson #157 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Találtgyerek #154 üzenetére
Csak egyszer minden pályán, amikor legelőször játszol rajta, utána nincs semmi lag.
-
Találtgyerek
veterán
-
válasz
Találtgyerek #154 üzenetére
én kipróbáltam, de ritkán nyomom, akkor meg nem akarok szaggatva játszani semmilyen szinten sem... úgyhogy ment vissza a dx11 mód..
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Bjørgersson #153 üzenetére
Ezt minden játék indításnál csinálja? Vagy ha beállítod a Dx12-öt és játszol azon a pályán, akkor másnap már nem szaggat 1-2 percig?
-
Bjørgersson
félisten
Battlefield V esetében minden pályán csak először, néhány percig tart az "elviselhetetlen" szaggatás amíg cache-el magának mindent a gép, utána viszont sokkal-sokkal simábban fut DX11-hez képest. Szóval szerintem mindenképpen megéri kibírni azt az 1-2 percet pályánként.
-
Opsat
csendes tag
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a választ! Én sem vettem észre, hogy annyira megérné azt a Dx12-t be nyomni. Akkor nem csak nálam csinál érdekességeket -
Üdv helló,
BF5-öt kipróbáltam hát egy okádék ez a DX12 mód, microlag, szaggat stb, ráadásul a raytraceing sem dob hozzá a grafikához ráadásul nem is kerestem...
DX11-ben vajsima a játék.
RT-vel a sivatagos mapon mentem pár percet (annyit bírtam), amikor normálisan futott akkor 100 körül volt az fps talán.
3060, 5600x, 2x8GB DDR4, WIN11, 2560*1080 -
Opsat
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg nekem segíteni abban, hogy van egy Rtx 3060-as kártyám, viszont hiába állítok ultra performance dlss-t (dx12-vel) akkor sem bírja a játékokat rendesen. Értem ez alatt, hogy egy Days Gone 50-60 fps között mozog és vannak benne mikro laggok/lassúlások is. Ez igaz más játékra is mondjuk egy BF 5-re . Videókon pedig ez a kártya ennél jóval többet kellene, hogy tudjon. 240hz-es G-sync kompatibilis monitoron játszok FullHD-ban.
Spec:
Gigabyte Z490 Gaming X
Intel i5 10400
Kingston 16GB 3200Mhz Ram
Válaszotokat nagyon szépen köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
Üdv,
Write-only csak feltennék egy kérdést:
Ennek a kártyának mennyi az idle fogyasztása, ha csak üres desktop van a képen?
Köszi! -
válasz
geckowize #146 üzenetére
Hi,
Én egy mezítlábas Manli kártyát hajtok cirka 2 hónapja.
+200Mhz core clock KB 2100MHz körül maximalizálódik játék alatt, ez kb 70 fokot, 80 fokos hotspotot jelent, gyári fordulat mellett, ami kb 1600rpm. A fogyasztás 170W maximum, ezt csak lefele lehet állítani.
Nyáron 100W-ton használtam +200Mhz-vel akkor kb 55 fokig ment csak el, nyilván az fps kevesebb volt, de nem túl sokkal. -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Tudnátok tippet adni, mik a jól bevált konkrét márkák konkrét típusai RTX 3060 GPU-val?
A válaszokat előre is köszi!
-
-
-
gidalight
tag
válasz
tasiadam #139 üzenetére
Hát ha nem megy a PL kitolása, akkor marad az alulfesz, legalább nem fog úgy zajongani a kártya. AMD-ről jöttem, wattman-hoz képest itt AB-ben ez nagyon egyszerű (curve editor megnyit, aztán az adott feszen felhúzom az órajelet /nálam pl. 0,925V-on 2000MHz-re/, nyomok egy alkalmazást, és megcsinálja a görbét).
-
tasiadam
veterán
En nem tudom MSI afterburnerben a power limitet kitolni, pedig elv 214w a vege. Most a gyari 170 v 180w van. Vagy egyszerubb alulfeszelni es ugy huzni, vagy huznines alulfeszelni? De ugyis a cpu a gyenge nalam, nem a kartya.
Ja es ujrakentem a kartyat (eagle OC) hirtelen -10c es alig megy fel 60c fole. Az rgb a tempet koveti es 65c folott narancs. Na azota zold hogy ujrakentem.
-
shakti69
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
Nem LHR-es
Dobozon nincs rajta, valamint a Device ID eleje 10DE 2503. -
válasz
shakti69 #132 üzenetére
enyémnek az ESD zacsiján rajta volt hogy LHR,
hirtelen ezt a cikket találtam
de sztem a kártyán lévő SN-ből vagy PN-ből is ki lehet találni... -
warcat
veterán
válasz
shakti69 #132 üzenetére
How to quickly tell whether your graphics card is the LHR version?
És igen, növeli az árát.
-
shakti69
tag
Felmerült bennem, hogy honnan a viharból tudhatnám, hogy a kártyám LHR-es vagy sem, anélkül, hogy csákányozásra fognám. Március végi vétel, talán nem az. Ha nem az, mennyire értéknövelő tényező ez?
Amiről szó van: Palit 3060 Dual OC. -
trek81
senior tag
[link]
német gar de nincs sajnos ...mert megszünt a bolt ahonnan vette -
-
nobela
senior tag
Nekem 0,85v mellett megy 1950-en a TUF.
Nem sok hangja van
-
gidalight
tag
Nem hangtalan, de kicsit dolgozva rajta, nagyjából azzá tehető.
0.95V 1912MHz , ill kézileg beállított ventivezérlés -
Kicsit babráltam a kártyával, +230Mhz core, +50% core voltage (lehet csak placebo), és így BF5 közben beton stabil 2145-2137MHZ, ~120-150W fogyasztás, GPU temp 60°c körül, a hotspot pedig max 73°c volt.A ventinek adtam egy fix 56%-ot, hallani, hogy megy de fülessel már nem
1-2 másik játékkal is megpróbálom, remélem menni fog...
-
Szia Urak,
Manli RTX 3060
Kedd óta hajtom a kártyát, meg vagyok vele elégedve (bár ami ennyibe került mindennel meg lennék xD).
Manli kevéssé ismert kártya otthonunkban, de nekem már volt vele dolgom egy GTX570 személyében.
A kártya burkolata műanyag, a ventik kis törékenynek tűnnek.A hűtés nekem tetszik, használja az nvidia féle """új hűtése technológiát""", miszerint az egyik venti teljesen átfújja a lamellasort, nyitott a kártya végének teteje.Ha már hőmérsékletek, szerintem jól alakulnak, játék közben max 65 fok kb, a hotspot jellemzően egy 10-12°c-szal magasabb.Max fogyasztás 150-160W körül van játék alatt, amúgy 170W neki a limit, ezt nem lehet kijebb tolni.A képeken látszik, hogy a memória és a VRM is be van hűtve ami örvendetes hír, bár a hűtés csavarjain rajta a warranty void matrica...
Jellemzően 1900Mhz körül duruzsol, kicsit nyüstöltem bírta a 2100Mhz-cet is
Haver MSI RTX 2070-ével mértem össze Superposition-ben 1080p extreme beállításon. Az övé csinált 5200pont körül, az enyém 5040 körül. Kis órajel emeléssel be, esetleg túl is lehet szárnyalni ezt a teljesítményt.
Összessségében bejön a kártya, tetszik a rajta lévő 12GB VRAM, mégha a valóságban lehet, hogy a valóságban nincs is sok értelme.Hőfokok tetszenek, bár a TDP limiterrel szoktam azért szórakozni. 2560*1080 75HZ-cel játszom, oda azért bőven elég ez a kártya. BF5-ben High beállításon 58%-ra (ez a legalacsonyabb) állítom a TDP limitet mert az FPS így is meghaladja a 75-öt (120-ra limitálva 90-120 között mozog), cserébe 100w-ot fogyaszt és a hőmérséklet is megáll 53-54 körül.
Jövőre jön a STALKER2 emiatt vettem kártyát, hallani híreket, hogy 2023-ra normalizálódhat a piac, de nincs az az isten hogy megjelenéskor ne nyomjam xD
ui.: sry a floodért -
Thom7
csendes tag
válasz
tupacamaru #103 üzenetére
Szia!
Az asus dual 3060oc-val mi volt a tapasztalatod?
Ilyenem lett és gondolkodom egy kis minimál tuningon, de nemtudom hogy és mivel induljak neki, rég csináltam már ilyet -
slimG
tag
Sziasztok!
Erősen nézem ezeket az új 3060 kártyákat. Egy Gainward GeForce RTX 3060 12GB Pegasus darabot néztem most ki Gianni-nál HA-n. Egy Chieftec CTG-500-80P táp elvinné egy Ryzen 5 2600X és 2 HDD mellett? Illetve az 1 venti megoldás nem kevés neki?
Előre is köszi a válaszokat. -
nobela
senior tag
Az áraktól eltekintve, pusztán technikai szempontból mik a kifejezetten ajánlott, és mik a kifejezetten kerülendő RTX 3060 modellek?
-
ralfee106
tag
Sziasztok! Valaki fel tudna homályosítani, hogy az ASUS ROG STRIX 3060 O12G V2 GAMING vga-n lévő "mining limiter" megoldás még mindig driveres, vagy február/március óta már találtak jobb megoldást a crypto mining blokkolásra, ami a developer driver telepítésével nem kerülhető meg? Köszönöm a választ előre is!
-
maross
nagyúr
válasz
MegalodonS #110 üzenetére
(+vam+afa+kezelesi koltseg+nem szallitanak ide, de ha UK-ban vagy, persze)
-
MegalodonS
őstag
MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 GAMING X Ampere GPU with MSI MAG CH120I PU Gaming Chair
£689A szeket leszamitva £489x 395Ft = 193.155Ftt
Megeri vagy tularazott szerintetek??
-
Jacek
veterán
Driver melyik ajánlott a bányába? Köszi ha valaki segít.
-
Gerzsi
tag
válasz
tupacamaru #103 üzenetére
várjuk, jöhet minden infó
-
tupacamaru
veterán
Gainward GeForce RTX 3060 GHOST
Műanyag ventilátor keret és hátlap. Sárgásan világító Geforce RTX felirat. A hűtőn a lamellák keresztben vannak. A hűtés és a hátlap is le van matricázva. A hátlapon nincsenek alkatrészek.
STOCK:
3dmark Time Spy: FullHD felbontás
4K superposition:
Még tudok majd csinálni MSI Ventus 2X OC és ASUS Dual 3060 OC-t, ha valakit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen routert?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Windows 11
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest