Hirdetés
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
swado
tag
Sziasztok!
A Giga 970 G1 és a sima WF3 között, az órajelen kívül van valami különbség? Mit tudom én, jobb minőségű kondik.
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
aviator
tag
Urak!
Kicsit segítsetek nekem! Melyik gyártót érdemes választani (Asus, MSI, Giga stb.)? Tudom megint egy tipikus kérdés, de tényleg érdekelne, hogy ki miért választotta azt amit választott, mik a tapasztalatok, miért jobb vagy rosszabb az egyik mint a másik?
Megköszönnék néhány jó tanácsot, jöhet akár privátban is, előkerült itt már néhányszor a téma, csak most nem olvastam át újra mind a 6000 hsz-t.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
kissd01
tag
Üdv!
A hónap elején fogok egy Giga 970 G1-et vásárolni. Két kérdésem lenne ez ügyben.
1. Egy 530-as Thermaltake Hamburg táp elég lesz neki?
2. Ha tuningra adnám a fejem az mindenképp garancia vesztéssel jár? Bocs, egy kicsit sügér vagyok ebben a témában.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
brumi1024
veterán
válasz #Morcosmedve #5814 üzenetére
Nem ennyire. Nem volt nagyon sokkal hangosabb sem a GTX770-em, sem a Gaming 290-em (főleg a játék kezdetekor, amikor még nem melegedett fel a kártya), de egyiknek sem volt ilyen hangja. A refi 290 cicergett ennyire, de annak volt más baja is, cserélték gariba.
-
Asbee
veterán
válasz #Morcosmedve #5814 üzenetére
Nekem 7950 óta egyik karim sem csinálta. A corsair ax750-es tápom na az brutálul csinálta, vissza is kaptam az árát. Szerencsére ez a 970 is halk.
-
daveoff
veterán
Akkor megcsinálom a fogyasztás mérést, mivel tudom a legjobban egyszerre leterhelni a CPU-t, és a GPU-t is, illetve külön csak a GPU-t mivel tudom?
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
#Morcosmedve
veterán
Jo, nyilvan vannak lepcsofokok a hangja mindnek volt es van is sztem. De ha kijon a gephazbol normal hasznalatnal, akkor az necc.
© asszongya'hogy
-
daveoff
veterán
Megcsináltam a fogyasztás mérést, egy sima noname konnektoros mérőt használva, szerintem viszonyításnak elég ez is, nagy eltérések talán nem lehetnek egy komolyabb mérővel sem, a mérések nagyjából stimmelnek a prohardveres tesztben mértekkel.
konfig:
3770K - 4,7GHz@1,280V
980 - 1514/2003MHz@1,2V
16Gb RAM - 2133MHz@1,5V
2db SSD, 1db HDD
1db venti szabályzó
Corsair AX750 Gold táp
Dell U2312HM monitoridle - 80W
(desktop)
100% CPU load - 190W
(Linx 0.6.5)
100% GPU load - 295W
(Unigine Valley 1.0 Extreme HD preset)
100% CPU + 100% GPU load - 375W
(Linx 0.6.5 + Unigine Valley 1.0 Extreme HD preset)[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már nem nagyon lehet sajnos. Az új driverekben ez a paraméter több új program esetében is le van zárva. A régi programokra még használható. Egyébként lehet akár 8-at is kérni, csak az már nem ideális.
Ez azt csinálja, hogy a képszámítás csak akkor fog elkezdődni, ha előtte a driver összegyűjtötte a beállított értéknek megfelelő API parancsokat. Ha három a pre-render, akkor a képszámítás akkor kezdődik, ha már három jelenetet előre kiszámolt a számítógép és az API parancsok mindhárom jelenethez fel vannak pufferelve. És így tovább megy az egész három jelenetes lépcsőkben. A 3-as pre-render érték a standard, amit nagyon jellemzően alkalmaznak a gyártók, de ritkán 2-t, 4-et is bevetnek, és nagyon ritkán az 5-höz is nyúlnak. Minél több a pre-render annál jobb a GPU kihasználhatósága, vagyis annál jobb a sebesség, viszont annál nagyobb az input lag.
Ezt majd a low-level API-k eltüntetik, mert az alkalmazás fogja beállítani, hogy mennyi legyen a pre-render. Jellemzően 1 lesz.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Láttam,hogy a játékok nagy része nem támogatja az Sli-t.
Azért érdemes Sli-ben gondolkodni,jönnek a játékokra olyan peccsek,illetve driverek,amik után kihasználhatóvá válik az Sli? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz daveoff #5712 üzenetére
Önmagában nem értékelhető ez a paraméter. Ha már fps-t is írsz mellé, akkor válik értékelhetővé.
Valaki érzékeny erre a tényezőre. Nem mindenki. Ez tényleg egyéntől függ. Ki kell próbálni ahhoz, hogy észrevedd az érzékenységed. Volt már aki mondta a másik topikban, hogy érzi. Ha nem érzed, akkor nem vagy rá igazán érzékeny.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Maga a paraméter a driverből nem került ki. Ott van, csak nem teszik módosíthatóvá, így az egyes játékokhoz az adott gyártó dönti el, hogy milyen pre-render értéket használ. Ezt azért zárták így le, hogy te ne módosíthasd, mert a mai komplex motorokban a mai GPU-k kihasználása időnként extrémgyenge. Lehetnek olyan szituációk, ahol 30%-os terhelés sem érhető el. A hardver 70% egyszerűen pihen. Erre az esetre nagyon hasznos funkció, hogy legyen akkor több előre kötegelt jelenet, és akkor a hardver kihasználása nő, tehát több lesz az fps.
Az, hogy mi a megfelelő egyensúly egy ideológiai kérdés. Tíz év alatt sokat változott a világ, mert kezdetekben az 1 pre-render volt az alap, majd a 2000-es évek elején elkezdték alkalmazni a 2-t, majd most a 3-at. A gond, hogy az fps-re vonatkozó hajsza lassan felülírta a többi tényezőt, és már a 3 is kezd kimenni a divatből, vagyis jön a 4 és az 5, mint paraméter. Szerencsére ennek már nem lesz ideje kiteljesedni. A low-level API-kkal ez a beállítás teljesen kikerül a driverekből, és a fejlesztők eldöntik, hogy az adott játéknak milyen pre-render a jó. Mivel a konzoloknál 1-et használnak, így ez a paraméter át fog csúszni a PC-be is. Az új API-k pedig a kihasználás szempontjából eleve sokkal jobbak, tehát olyan nem lesz, hogy csak 30%-os lesz a hardver terhelése. Okafogyottá válik az input lag növelése, mert kevés extra sebességet fog hozni a DX12-vel és ezzel az egész új iránnyal.[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Helló tudna nekem valaki 970 Strix kártyán vrm hőfokot nézni alapon és tuningolva is.
Valey vagy BF4 alatt? Lehet holnap rendelnék egy 970 elsősorban Asust akarok a márka miatt. -
nagyúr
pontosabban mindenki érzékeny rá, csak mindenkinél más, hogy mekkora késleltetésnél kezdi észrevenni, hogy valami nem kerek. 100-120ms felett a többség már látja/érzi (az érzékenyebbek pedig jóval alacsonyabban is) - és ebben az előre-renderelésen kívül a monitor input lagja és a monitor megjelenítésének gyorsasága is benne van (kb. 10-40ms). 5-ös prerender 60fps mellett már biztosan túl sok (100ms + monitor), 100-120fps-nél határeset (50-60ms + monitor), felette beleférhet.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
Garsza
veterán
válasz bandi0000 #5834 üzenetére
Amiben aggasztó az Asus az a VRM hőmérséklet: nekem tegnap tuningolva auto ventiprofillal 105 fokon tetőzött. Pedig a házhűtés rendben van, Shadow of Mordorral játszottam egy fél órát.
Akkor ez mitől lehetett? Idézet ebből a hozzászólásból
-
brumi1024
veterán
válasz bandi0000 #5834 üzenetére
Nálam gyári órajelen is felment 90 fokra a VRM a HWInfo szerint, és hőkamerával is hasonló eredmények jöttek ki.
Persze benne van, hogy rossz a szenzorkiolvasás, de külsőleg lemérni sem lenne egyszerű, ugyan van infrás hőmérőm, de hozzáférni nem tudok a VRM-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Érdeklődnék hogy melyik az a gyártó aki a ref kártyájuk csavarjait nem ragasztja le? Ha le szeretném cserélni a hűtést akkor nem szeretném bukni a garit.
-
rappit4
őstag
Akik használják a LED Visualizert a Geforce Experience-be, nektek is megeszik a progi jó sokat a prociból?
-
ffodi
veterán
válasz bandi0000 #5843 üzenetére
Igazából ez nem baj, és nem is betegség. Gyári ventivezérléssel alapfeszen tuningolva a gpu 60 °C környékén mozog a VRM 85-90 °C körül tipikusan. Ezek üzemi főfokok, tehát gond egy szál se. Más kérdés, hogy mindent jól befűt, így érdemes egy egyedi ventiprofilt gyártani szerintem.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
daveoff
veterán
válasz gainwardgs #5836 üzenetére
980 Gaming alap - max boost 1342MHz / vram 1753MHz
Valid X6237980 Gaming tuning - max boost 1567MHz / vram 2003MHz
Valid X7169[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok