Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Üdv. Tudna valaki valós fogyasztás eredményeket közölni 970 és 980-ról? Elsősorban Prime95 vagy IBT + FurMark egyidejű futtatásával. Ennél jobban nem terheli meg semmi a rendszert. Előre is köszi.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Tudom hogy ez az oka a Hz vadászatnak, csak azért megemlítettem egy alternatívát is. Viszont az IPS panelnek vannak egyéb hátulütői is mint az aránylag magas inputlag, jobb esetben ez átlagos viszont általában a képminőség komoly elektronikát igényel és ennek ára van.
(#5782) JoolsNOS köszi. Ez alap órajeles mérés v tuning?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Érdeklődnék hogy melyik az a gyártó aki a ref kártyájuk csavarjait nem ragasztja le? Ha le szeretném cserélni a hűtést akkor nem szeretném bukni a garit.
-
Joshi
titán
válasz akoska07 #5915 üzenetére
A DP annyival jobb hogy magasabb felbontásokat is támogat mint pl a divatos 4K, ebből adódóan sokkal magasabb a sávszélessége mint a HDMI 1.4-nek. Most ne keverjük ide a HDMI 2.0-át mert annak pont az a lényege hogy felvegye a box kesztyűt a DP-vel. De a specifikációkat mindenki megtalálja a neten szóval nincs zsákbamacska.
A lényeg hogy kell venned egy átalakítót és kész. -
Joshi
titán
válasz t72killer #6024 üzenetére
A helyedben én megnézném a Fractal Design Arc XL házat is mint alternatívát mert nagyon jó és ahhoz képest nem drága.
-
Joshi
titán
Üdv mindenkinek. A közeljövőben venni szeretnék 2db(SLI) 970-es kártyát UHD(4k) felbontáshoz. Igazából 3 kérdésem lenne.
1. még mindig ciceregnek ezek a kártyák? Melyek azok a modellek amik nem ciceregnek?
2. olyan kártya lenne jó ami nem cicereg és van rá Full Cover vizesblokk.
3. valaki tesztelt 970 SLI konfigot UHD(4k) felbontásban? Esetleg van valahol teszt erről a témáról?Válaszokat előre is köszi.
-
Joshi
titán
Köszi de mivel a hűtést lecserélem ezért a lehető legolcsóbb referencia kártya kellene. Akkor úgy kérdezem hogy létezik olyan ref kártya ami nem vagy csak kis mértékben cicereg de ajánlott kategória?
(#13291) kovy29 jó persze 3840 vs 4096 de sokan így ismerik ezért tettem zárójelbe. Ha egy konfig viszi az UHD felbontást annak szerintem nem lesz gond a 4k sem. Szóval akkor konkrétan az UHD felbontásos teljesítmény érdekelne.
ui.: a linkelt kép nem jó mert az UHD és 4k vertikálisan megegyeznek azaz 2160 pixel.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz #16729600 #13297 üzenetére
Mondjuk nekem nem a BF4 lenne a referencia de ettől függetlenül nem valami meggyőző a 970 SLI. Esetleg lenne egy oldal ahol több játékkal is tesztelik UHD-ban?
(#13296) westlake az igazi megnevezések az alábbi táblázatban vannak és a DCI - Digital Cinema Initiatives akar lenni. Egyébként röviden Cinema 4k-nak is nevezik a 4096x2160-as felbontást. Bocs a fél offért.
-
-
Joshi
titán
Üdv. Egy kérdésem lenne azon fórumtárs/társakhoz, akik HDMI 2.0-val elérték az UHD (3840x2160) 60Hz-es képfrissítést UHD TV-vel. Hangsúlyozom hogy nem monitoron, hanem TV-én. Előre is köszi.
-
Joshi
titán
válasz bubcsi03 #19118 üzenetére
Én egy Acer K272HUL monitort használok viszont nem nv-vel hanem egy 290-el, a Radeon valamivel erősebb magas felbontásban mint a 970. Teljesen játszható WQHD-ban és szerintem szebb is mint FHD-ban. A helyedben én mindenképpen vennék monitort ha van rá keret. Az élsimítást egy fokkal visszább lehet venni WQHD-nél.
-
Joshi
titán
Nekem most a HDMI 2.0 hiánya az ami bosszant, 980-ra addig nem váltok amíg meg nem érkezik az új Radeon. Ha a 980 ára leesne 100k alá, akkor még SLI is szóba jöhetne feltéve ha a Radeon 200k fölött lesz árban. Ha 200k alatt lesz akkor már megint mérlegelni kell.
Nem a WQHD miatt írtam ezt, hanem a UHD TV miatt amin az Assetto-val játszom. -
Joshi
titán
válasz Televan74 #19128 üzenetére
Nem értem ezt az "nv verő radeon" és hasonló jelzőket, az csak nekünk felhasználóknak jó ha van konkurencia. És igen, én örülnék egy erős radeonnak, mert ha nem másért akkor arra jó lenne hogy az nv csökkentené az árait. Egyébként se vennék új kártyát, eszem ágába nem jutna.
-
Joshi
titán
Sziasztok. A 980 SLI hogy skálázódik Assetto Corsa, Project Cars játékoknál? Valaki tudna FPS értékeket dobni 2560x1440 vagy 3840x2160-as felbontásban? Érdekel más játék is, de elsősorban ez a kettő kellene nekem. Köszi.
-
Joshi
titán
válasz akoska07 #24584 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék hogy nagyon sz@rul megy a SLI Project Carsban, igaz hogy a két videó se ugyan azokkal a beállításokkal és feltételekkel futott. A SLI csak FHD-ban ment igaz hogy esőben és 32 autóval. Egyenlőre csak érdeklődési szinten vagyok, az új kártyákat mindenképpen megvárom.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Most dumáltunk a 980Ti-ről, aztán itt a PH teszt.
-
Joshi
titán
válasz Assdak #24743 üzenetére
"Játékba hol látom?"
Félreértesz, nem mint értéket vagy grafikont látod hanem érzékeled hogy valami nem stimmel. FPS csökkenés, akadás stb.Egyébként nem értem hogy mit akarsz figyelni. A monitorozás általában a hőmérsékletekről szól, a jelenlegi GPU-k már nem mennek végig 100%-on, ha nincs szükség a nagy teljesítményre akkor néha leesik az órajel de ez normális. Ha a hőfokok rendben vannak akkor én inkább az FPS-t monitoroznám pl a Fraps-al, mert annak inkább látom értelmét.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Üdv. Az Asus GTX980-4GD5-ről mi a vélemény? A hűtés most nem számít csak a tuning és az esetleges egyéb dolgok érdekelnének.
-
Joshi
titán
válasz SchumiBácsi #25078 üzenetére
Nézz vga teszteket, de már most mondom hogy felejtsd el az FHD-nál nagyobb felbontást 120fps-el.
-
Joshi
titán
válasz SchumiBácsi #25084 üzenetére
Már ne is haragudj, de egy Alien Isolation-nál mi értelme van a 120fps-nek? Ez nem lövöldözős fps ahol minden tényező számít. Sőt, te Hardcore játékos vagy? Szerintem nem és nincs is szükséged ilyen monitorra és fps értékekre. Egyébként a HC játékosok olyan szinten lebutítják a grafikát amennyire csak lehet. Te nem tudod hogy mit akarsz.
-
Joshi
titán
válasz SchumiBácsi #25088 üzenetére
Akkor kösd fel a gatyót, mert 120fps még FHD-én se lesz egyszerű. Egyébként nem értelek, számtalan teszt van neten miért nem nézed meg?
-
Joshi
titán
válasz SchumiBácsi #25091 üzenetére
Most miért ragadtál le az Alien Isolation-nál? Ez a játék egyáltalán nem erőforrás igényes játék sőt, nálam a jelenlegi konfigommal 1440p-ben simán hozza a V-Sync 60Hz-et (full grafikai beállítás mellett). Még milyen játékokkal játszol?
ui.: te milyen grafikus beállítással értél el 140fps-t?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Ren Hoek #25196 üzenetére
Minden a hűtésen múlik.
A 980Ti topikban éppen egy NV-és fórumtárs szopik a most szerzett 980Ti kártyájával, mert a 353.06-os driver nem igazán úgy működik ahogy kellene. Én is kínlódtam anno a 290-el driver téren, de mára már nincs vele gond. Gyakorlatilag 1,5 éves kártyáról beszélünk és még mindig nagyon jó. Nem kell bántani, örüljünk hogy van konkurenciája az NV-nek. Szerintem így is mesterségesen generáltak az árak (kartel).[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz SchumiBácsi #25201 üzenetére
Milyen grafikus részletességgel? Igazából ez a kulcsa annak, hogy a 120 fps-ed meglegyen. Maximális grafikus beállítással 1440p-ben, még egy most megjelent 980Ti is kevés. Ez tuti biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Crytek #25436 üzenetére
Akkor kell árat csökkenteni amikor nem megy a bolt, most már az is világos hogy a 980 tartja a helyét így nincs kényszerhelyzetben az nv. Szerintem inkább az amd lesz nehéz helyzetben, mert a 390x nem lett erősebb a 980-nál ezért csak kis haszon marad a kártyákon. Az amd talán a fury szériával kerülhet jobb piaci helyzetbe, de ugye még mindig nincsenek konkrét tesztek.
(#25443) Asbee most már tényleg várom, ennyire talán még nem voltam kíváncsi egy vga teljesítményére sem mint a Rurynak. A választásom már megtörtént, de ettől még kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Napelem
- Ukrajnai háború
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest