Hirdetés
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
KingPin Achieves New 3DMark Firestrike World Record: GTX 980 already Close to 2100mhz
EVGA GeForce KingPin GTX980 Players111 vajon mikor szerzi be az első darabokat külhonból.
(#3098) TTomax Azért egy Kingpin még is Kingpin, brutálisak azok a kártyák, persze nem kevés árcédulával.
Személy szerint én se cserélném le, főleg látván hogy mennyit megy alapon az a kártya.(#3102) TTomax Így van.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
törölt tag
Majd ha radeon lesz az elején. Engem elsősorban ez érdekel és itt bizony a legjobb 290x a 43. [link]
-
HSM
félisten
Meglepődnél, milyen szépen szalad 850Mhz-en is, mindenféle antiboost nélkül is a 290, nagyon messze van a kikapcsolttól.
De mind1 is, nem én hoztam fel a jövő-kérdést. De sajnos ez a szomorú tapasztalat, hogy amit nagyon durván energiatakarékosra terveznek, ott komoly kompromisszumokat kell kötni, ami általában a jövőtállóságban bosszulja meg magát. De ne legyen igazam!
Halkan megjegyzem, ahogy titeket ismerlek, úgysem lesznek nálatok egy évnél tovább ezek a kártyák, akkor meg nem édesmindegy a jövőtállóság? -
zack
nagyúr
Nem értelek ám téged sem.
Valaki kitalálta, te meg fújod utána, azt aminek semmi köze semmihez.
Gondolod egy jobb hűtésű 980 többet fog menni? Kétlem, mert a ref sem megy 70-75 fölé, nálam pedig a Giga 67 fokos volt 1540Mhz-en. Tehát nem a hőtermelés szab határt a tuningnak, hanem egész egyszerűen ennyi van a chippekben. R290/290X-nél más a helyzet, mert architektúrálisan jóval melegebbek, de itt sem ez a része befolyásolja a tuningot. Nem 1 és nem 2 290X tulaj van odaát, aki eléri, vagy át is lépi a Vapor-X tuningját. A Vapor, Lightning nem azért drágább, és erősebb mert über brutál módon mennek. Az 1170/5800 eredmény nem elérhetetlen a 30-40k-val olcsóbb R9 esetében sem. Amiért AMD oldalon fizetsz, az a hűtés hatékonysága, a VRM hűvössége, mert ott számít.
Szerinted egy über brutál 980 220k-ért mennyivel lenne hűvösebb nálam, mint a Giga 970 G1? Semennyivel. Mert ezek alapból jó hűtéssel jönnek, és a technológiából adódó maximum húzhatósággal. Tehát hiába adnék ki többet egy csúcs 980-ért nem fog többet menni, és nem lenne hűvösebb.
Innentől kezdve ezt a felvetést le is zárhatjuk, hogy mi mellé kell odatenni a Lightning/Vapor-t.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ÁdiBá
veterán
Egy referencia kártyának nem úgy tudsz feszültséget állítani ahogy azt te szeretnéd.
Ott bizonyos szinten megvan kötve a kezed, én is örülök neki hogy ennyit kitudtam hozni a GTX980-ból, komolyabb varázslat nélkül.
Egy izmosabb VRM, egy jobb feszültség szabályzástól még ennél is menne többet a kártya, ebben biztos vagyok.
Itt nálam a tuningnak az szab határt hogy még 0,1V se lehet a programmal neki adni.
Hiába próbálod meg túl lőni, egy bizonyos szintél olyan 0.040mv fölött nem adja le a kártyának azt a feszültséget, és ezt szerintem a kártya felépítése miatt, vagyis hogy referencia nyákos.
Jó formán addig húzom ameddig a gyári értékek engedték.EVGA kártyánál mint a KingPin vagy társai, esetleg Mátrix kártyáknál, ha akarom még az alaplappal és úgy szét húzom a kártyát hogy fűstől a gépből és ilyet nem csinál hogy nem adja le a feszültséget ahogy te azt szeretnél.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
helkis
veterán
építő jelleggel, akkor lenne igazságos bármilyen összehasonlítás, ha nem is játékokkal, és bench-ekkel mérnénk a kártyák teljesítményét, hanem valami spéci Tflops mérővel, illetve, ha még drivernek is max a picipuháét használnák.. (azon felül, hogy ugyanabban a gépben, c2c, stb lenne a dolog)
hogy miért? mert a többi cuccra épül egy rakás reklám, cégprofit, stb magyarul, rendesen meg vannak gyárilag hackelve a programok, driverek, benchmarkok, stb.. ill. a cél mindig a profit maximalizálása.. mindig kell egy új termék ami elhiteti a néppel, hogy ez jobb mint a korábbi, (többnyire így is van) ha kell erőből, ha nem erőből, driverből, ha nem driverből akkor jön a TWIMtbP vagy GamingEvolved.. aztán ott vannak még a neves tesztoldalak, akik szintén sok vásárló döntéséről dönthetnek.. őket is lehet támogatni.. így megy ez..szóval szvsz pont hogy az optimalizálatlan fosokból derül ki, hogy melyik kártyának van több ereje, az hogy így meg úgy optimalizálunk az egy jó dolog felhasználói szemmel, de vissza is lehet vele élni.. előfordult már olyan nv oldalon úgy tudom (valszeg a másikon is), és szvsz mindig meg is lesz, egy új drivert mindig az új kártyákra optimalizálják, a régieknek a "teljesítményét" jó esetben nem bántják, de mennyi ideig tart, ha olyat írnak a driverbe hogy a régebbi kártyákon kicsit lassabban fusson le valami vagy más paranccsal oldjon meg valamit az adott gpu? semeddig.. eredmény: mindenki új kártyát akar, eladások mennek az egekbe, stb.. mindenki jól járt..
ki ellenőriz ilyesmit? senki szvsz, ill. aki néz egy grafikont, annak csak az számít, hogy az ő kártyájának legyen a leghosszabb a csíkja, az hogy a diagramm 77 és 78fps között van felosztva, és az új kártyánál 2x akkora a csík abból csak az tudatosul, hogy mennyivel jobb az új..amit szintén nem győzök hangsúlyozni, hogy ezekkel a dolgokkal lesz kerek egész egy történet, ezek ugyanúgy hozzátartoznak egy új termék megítéléséhez, illetve az objektivitáshoz, szakmaisághoz..
valaki korábban kitalálta itt nekem, hogy ez az egész egy önigazolás számomra hogy miért nem váltok: nem az. csak nem erre a termékre várok, bár szépen mennek a kártyák, de majd a gm210 fog igazán lázba hozni, vagy a köv. csúcs amd, amelyik jobb lesz..
u.i.: tiszteletben tartom a véleményed, de az ne csak annyi legyen hogy: szar, hanem vezesd is le hogy szerinted miért is az.. peace!
(#3110) ÁdiBá - kérhetném, hogy egy screenshootot készíts, amin van cpu-z, gpu-z boosttal, stb.. a szokásos, ebből nem sok mindent lehet leszűrni..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
zack
nagyúr
"Egy izmosabb VRM, egy jobb feszültség szabályzástól még ennél is menne többet a kártya, ebben biztos vagyok."
Mondod ezt úgy, hogy a hasadra ütöttél. Linkelj nekem jobb nem ref 980-at,ami nem egyedileg jobb tuningos, hanem adott típuson belül szinte mindegyik tudja azt. Van a neten elé sok tulaj. Az összes Maxwell-nek 1450-1550 között vége, amiket eddig láttam. 1550 felett pedig nem is láttam stabil eredményt.
De te ennek ellenére azt mondod, hogy biztos van ilyen. Nosza. lehet keresgélni.(#3116) players111
Ja. Csak ott a plusz pénzért nem 200Mhz húzol majd a GPU-n hanem 100-at, mert az EVGA megtette helyetted gyárilag amiért súlyos tízezreket kérnek majd.
Mindenki álomvilágban él. Azért mert gyári tuningos a kártya, nem fog kitolódni a húzhatóság. Ez eddig amióta létezik VGA így van gyártótól függetlenül. Sőt. Sok esetben a sima non-OC-s verziók többet mennek OC-s társaiknál. Lásd ÁdiBá 290X-ét ami gyárilag emelt volt (1050Mhz) és kemény 20Mhz lehetett rajta emelni stabilan. Ezeknél a gyárilag húzott kártyáknál a garancia miatt fizetsz többet, mert a gyártó garantálja az adott tuningot, és ha nem menne a gyárilag emelet órajelen, az gari, míg normál társaiknál ez nem garanciális gond, ha kevésbé húzható.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
csibuka85
senior tag
Mikor jönnek már a GTX 980-as nem, refhűtős kártyák ? Szeretnék már egyet kipróbálni hogy megy. Sajnos eladtam az EVGA-mat.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
senior tag
Az MSI GTX 970 GAMING 4 egész jó lett a tesztek alapján főleg Watch Dogsban 3500 mb-os kihasználtság van Ultra felbontáson MSAA nélkül.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Milka 78
nagyúr
-
csibuka85
senior tag
Supersapling az durván lehúzza az összes játékot sajnos és nem lehet észrevenni a különbséget. 2560-nál már egyáltalán nem veszed észre.
Durva gépigénye van és a grafikája is elég durva a játéknak.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Hi all
Tudni már mi a vége egy jó 980-nak fesz nélkül? Nem tudom hányan vettetek eddig, én még biztosan várok vele néhány hír miatt, de jónak tűnik
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
csibuka85
senior tag
Szia Ádibá , nagyon szép lett a játék és szerintem a videók alapján ha nem küldöd rá a Supersamplinget akkor nagyon szépen fut Maxon.
-
csibuka85
senior tag
válasz Milka 78 #3147 üzenetére
Gyönyörű a játék szerintem . Kellet már egy ilyen játék , mert ilyen még nem nagyon volt , legalábbis PC-re.
Gondolom mindenkinek bejön a játék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest