Hirdetés
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Nem tudom miért olyan meglepő, hogy a ref ára nem olcsóbb. Ebben a kategóriában nem szokott olcsóbb lenni, sőt... Mondjuk talán az MSI az egyetlen aki kijött ezzel a saját burkolatossal. Én még 970-et nem láttam a mostani szokásos nv ref hűtővel.
[ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
Üdv,970gtx vásárlásának gondolkodom kettő kiszemelt lenne az asus strix vagy az msi gaming.melyik jobb választás nekem csak az tűnt fel,hogy az asuson 1x8 tapcsati van míg az msi-n 6+8as nem tudom számít-e ez valamit
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
cristijAn
tag
válasz viktor82 #2554 üzenetére
Mindkettőre jött elég panasz, hogy zörögnek a ventik meg a hangja igen érdekes.
Én a Gigabyte G1 GAMING 970-et ajánlom. Több embernek is volt már itt és igencsak bivaly lett. Ha elolvasod az előző kommenteket volt itt is olyan akinek a Strix igencsak rossz ventivel érkezett.. Úgyhogy én az MSI-t meg az ASUS-t hanyagolom is. Ettől függetlenül biztos jó kártyák de engem azért zavarna egy hajszárító a gépben..
-
szasanyi
félisten
válasz viktor82 #2554 üzenetére
Fölösleges, tesztben konkrétan negatívumként értékelték az MSI több tápcsatlkozóját - ami miatt (gondolom többek között) 40W-tal fogyaszt többet a ref. változatnál.
Ezen kívül én úgy tudom, hogy csak az ASUS garantálja a néma üzemet, kvázi ha coil whine probléma merülne fel, biztosan csak ott gariznak emiatt a többi vagylagos / üzletfüggő lehet.Asbee (#2557): azért mert nem ugyanolyan, csak ez a ref amit linkeltem. A nyákon nvidia felirat és gyári NV refhűtő (ami egyébként nagyon jó, szinte biztosan jobb mint az MSI féle ref hűtés). Nem akarok olyan vitába bocsátkozni amihez nincs kellő ismeretem, így azt mondom: nembiztos a két nyák / alkatrészek egyezése, a hűtés pedig tutira nem ugyan az. A gyári, NV refkártyák nagyon jók, és valóban drágák így ha ez az lenne sztem sem biztos, hogy túlzott lenne a 109k.
[ Szerkesztve ]
-
-
Asbee
veterán
válasz szasanyi #2556 üzenetére
A borda ugyanaz, ahogy a gainwardon is és az evga-n is. Ezt azért mondom mert minden szériánál eljátsszák ezt. A nyák is szinte biztos ugyanaz, max alkatrészben kis különbség de elrendezés ugyanaz. Mutass egy élő képen 970 refet ami az nv féle design-al jön. Egyszerűen a körítést olcsó műanyagra cserélik nincs másról szó.
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
-
szasanyi
félisten
Mint mondtam: nem megyek bele ilyen vitába, még ha nem is osztom a véleményedet teljes mértékben. Nincs kellő információ a pontos megítéléshez, sőt az általad említett kártyákról (beleértve az echte NV refet is) nincsenek hűtő nélküli képek amik már valóban összehasonlíthatóak lennének.
Így én továbbra is azt mondom, hogy a GTX 970-ek (az un. ref kivitelek is) túlárazottak, és csak az veszi akinek kellően vastag a buxa (vagy ostoba módon erőn felül, mert nem tud várni). De ez már legyen mindenki magánügye, nem akarom se megmondani sem pedig megítélni ki-mit-hol-mennyiért vesz/vett vagy éppen nem.hpeter10: igen, így az MSI ref mellett elég jól mutat a kártya és az ár is.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz #Morcosmedve #2561 üzenetére
ajha... pont erre vártam
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
#Morcosmedve
veterán
válasz - = Zk = - #2563 üzenetére
egy jó ideje én is... e-mail persze most se jött a raktárfigyelésre... de nem is adtam rá, ahogy kellett vmi a telorol frisittettem a weblapjat egy par napja ezt csinalgattam...
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
warcat
veterán
Na akkor legyen megint: Teszteket csak el tudjátok olvasni magatoktól is
Which GTX 970 version is king?
Itt van a szavazás alatt egy csomó egyéni vélemény.
Összességében az Asus Strix,MSI Gaming és a Giga G1 is kiváló kártya.
Az Asus Strix hátul kullog,ami nem meglepő tuningolással foglalkozó fórumon,azt a kártyát a csendességre gyúrták ki,cserébe kevesebb kakaót lehet adni neki.Viszont a Gigáim +fesz nélkül mennek 1480-on tehát ez nem akkora tragédia ha nem akarsz rekordokat döntögetniA venti kikapcs üzemmód nekem is értékelhetetlen,mert a Gigát sem lehet hallani 30% ha nem ülsz konkrétan mellé...Ahogy írtam már,ha a házventik nincsenek 800 alá szabályozva + vízhűtés a procin,a többi cucc hangosabb lesz.
Gigán nem igen talált fogást senki,alapból magas órajelek,a max engedélyezett tdp a biosban az egekben,2 tápcsati,kiváló hűtés,ami a VRM-et is hűti ezúttal(MSI-n nem ezért ott +20-25 fokos) és még backplate is van.
Mindezzel szemben annyi lett felhozva,hogy valaki kifogott coil whine-os példányt...Naszóval mindhármat nyugodt szívvel vehetitek de ha mód van a választásra, Giga G1 Gaming (ne keverjétek össze a sima WF3-al ami később érkezett,valószínű az sem rossz de nem azt lett most vizsgálva)
Szerk.:Látom míg írogattam meg is érkezett az ígért Giga szállítmány.Gyorsan csapjatok le rá! Azért +10k-val drágább mint a múltkori 5db-os készlet De egyébként ennyi a normális VAT-os ára.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
clyvejhamma
aktív tag
Köszi az infót, nekem is jön egy!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz clyvejhamma #2566 üzenetére
Nincs mit! Tudom, hogy hiánycikk...
Javitok: most jott a raktarfigyeloos email, de sztem necces ilyen esetben 10-15perc is, mert megveszik xD© asszongya'hogy
-
fLeSs
nagyúr
Megjött a tegnapelőtt iponból rendelt MSI Gaming 4G-m.
Érdekelne, hogy másnak volt-e egérpad a dobozban?[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
viktor82
őstag
válasz szasanyi #2562 üzenetére
Palit ref 312euró nem olyan rossz ár
5 percen belül tudod szerkeszteni az előző hozzászólásod, kérlek, tedd ezt meg a jövőben!
[ Módosította: BomiBoogie ]
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
FragMaster
addikt
válasz szasanyi #2556 üzenetére
Az Msi és a Giga a magasabbra beállított TDP miatt eszik többet az Asusnál, elvileg így nagyobb a tuningpotenciál is. Az Msi és biosfrissítés után az Evga acx 2.0 hűtésű változat is lekapcsolja bizonyos hőfokig a ventilátorokat.
Amúgy azon gondolkodom, hogy a Giga rendelkezik a legmagasabb TDP-vel, mégis lespóroltak egy VRM áramkört a 6-ból az Asus és az Msi-hez képest. Milyen hátránnyal járhat ez?
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
warcat
veterán
válasz FragMaster #2571 üzenetére
Sokkal nem,mivel a Bios-ok nem moddolhatóak jelenleg,a mostani fogyasztást meg könnyedén bírják.
Annyi a trükk ha jól értelmezem a dolgokat,hogy a gyengébb,jobban szivárgó chipek esetén ugyanakkora core fesz eléréséhez több kakaót kell belepumpálni.De ezeknek is ugyanúgy csak max +87mV adható...mindenesetre a magasabb TDP max ilyenkor jól jön.Egyébként még mindig van 6 darab,egy órával később,ez jó hír lehet a leendő vásárlóknak,talán elcsitult végre a hatalmas igény és lesz rendes ideig készlet.
-
JoolsNOS
veterán
1 óra crysis 3 alapfeszen 1500 gpu boost, 1900as mem. 65-67 fok 1150es max venti fordulat. Igaz "csak" fxaa, high beállítás (shaderek very high, mert ettől tükröződnek a felületek) de így fix 60 fps végig.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
#Morcosmedve
veterán
válasz FragMaster #2571 üzenetére
Szerintem a G1-en 6+4 van ugyan olyan fuse ból,
MSI gamingen 6+2 es két kisebb,
Asus 6+1
De javítsatok ki!JoolsNOS: milyen kartya is az? Kimonitoroztad, hogy vegig azon az orajelen tartja?
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
szasanyi
félisten
válasz viktor82 #2569 üzenetére
Ezzel az euróval nem tudok (sokan nem tudunk) mit kezdeni. Itt nálunk forint van, arra váltanak és abban érkezik a jövedelem is. Ennyi erővel a németeknek meg jobb, mert nem csak euróban, hanem jóval többet is kapnak havonta.
FragMaster: úgy tudom, hogy a magasabb TDP önmagában még nem generál nagyobb fogyasztást. Talán HSM kolléga értekezett erről korábban, hosszasan ha előkerül (vagy más hozzáértő) meg is erősítheti ezt.
-
FragMaster
addikt
válasz #Morcosmedve #2574 üzenetére
Innen szedtem.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
cristijAn
tag
Én is megvettem
-
zack
nagyúr
Grat hozzá! Majd összemérhetjük a Vapor-ral.
off:
Visszavittem az SSD-t...Szerintetek kaptam újat? Pedig tegnap direkt megrendeltem a 250-es Evo-t, hogy ott legyen a csere. Egy 3 napos gariba napokat kell várnom míg levásárolhatom?? Vicc ez az ország úgy ahogy van.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
#Morcosmedve
veterán
válasz FragMaster #2577 üzenetére
Koszi!
Nem tudom hogy lehet, valaki mas? Kepek alapjan?
adiba: megerte?
zack: kis naiv
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
zack
nagyúr
válasz #Morcosmedve #2583 üzenetére
Örülök, hogy te ennek örülsz, én nem annyira.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz FragMaster #2577 üzenetére
Ez egy jó írásnak tűnik, nekem a Giga a legszimpatikusabb, már persze annak, akinek nem számít, hogy hangosabb.
-
szasanyi
félisten
válasz #Morcosmedve #2583 üzenetére
Nem naiv, csak azt hitte mint sokan: fejlődőképes az ország - az emberek, a kereskedelem, hozzáállás, érted - és mivel 2014. év vége felé járunk, gondolta jobban erezhető ennek eredménye.
-
zack
nagyúr
válasz szasanyi #2586 üzenetére
Évek óta az éjszakában melózom és közel 37 éves vagyok. A naívság tőlem messze áll.
Nem akarok bármilyen előnyt kovácsolni ebből, de feltettem nekik a kérdést, hogy "amikor megveszem, mit szólnának ha 3 nap múlva fizetném ki. Ja ha fizetés nélkül jövök el, akkor kihívják a kékeket? Most akkor nekem is ki kellene hívnom őket?"
A válasz, hogy a beszállító megnézi tényleg hibás e. Mondom itt a szervizetek, dugjátok be bárhová, BIOS szinten se fogjátok látni, mert totál kakukk az SSD. Nekem adtok egy másikat amit berendeltem, ti meg majd lerendezitek a beszállítóval. Válasz Ez nem így működik.
Az a baj hogy ebben a tetü országban nem hogy "nem így" hanem sehogy sem működik".[ Módosította: BomiBoogie ]
-
#Morcosmedve
veterán
nem öröm, hanem az a valosag, ahol az ember ep gondolata csak naivitast szulhet.
-leforditva a torveny nem ismerete nem mentesit alola- ez a hivatalos forma de nem offolnek...
az erem masik oldala, hogy mondjuk valaki 13 napig hasznal valamit es visszaviszi...
nem vedek semmit, de minimum egy cseret kellene adniuk, elvbol...[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
batt
aktív tag
Nagyon köszönöm szépen a válaszokat! zack,ST05,Reggie0,h1mpi
Kicsit tesztelgetem és írok ha megvan a bibi!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
h1mpi
félisten
Mivel 980-nak se híre se hamva (sehonnan nem tudnak hozni nem refet épkézláb áron) rendeltem egy Gigát én is. Legalább ilyet is látok.
Fully electric lifestyle!
-
brumi1024
veterán
Az a gond, hogy tényleg nem így működik, és ez nem a bolt, hanem a gyártó hibája. A bolt saját kútfőre nem cserélgeti az SSD-t, mert ha megtörtént a csere, és a gyártó kitalál valami mondvacsinált indokot, akkor a bolt bukik rajta. És ebben az egyenletben a gyártó szívózik mindenkivel.
Példa (kicsit off, de számítástechnika): ott a jelenlegi legnagyobb notebookgyártó a Lenovo. Nem gyárt rossz gépeket (a mai piachoz képest, fogalmazzunk inkább így), de a szervizszolgáltatásuk kritikán aluli. A pár éves 300-350k-s Y500/Y510-ek hullanak, és több hónapos procedúra, míg eljutnak odáig, hogy bocs nincs alkatrész, majd valamikor (30 napon belül) visszakapjátok az árát. És ezen a legnagyobbat általában a bolt szív, mert náluk veri a felhasználó az asztalt, pedig ők nem szervizelhetnek, mert a Lenovo sz.rrágó. Ráadásul a csere eleinte a boltot terheli, majd fél-1 éven belül rendezi ezt a gyártó, nagy nehezen. Pár ilyenbe egy kisebb bolt simán belebukik.
(#2551) szasanyi: Ez oké, de én a -(-10)-re gondoltam (negatív számmal kevesebb az több), ami plusz 10. Értettem, csak előbújt a nyelvtannáci
-
zack
nagyúr
Szerintem elégedettebb leszel vele.
Szépen szaladgál a Vapor X egyébként. 1160/5800-on 40 pont híjján hozza a szénné húzott 970 teljesítményét (1540/7900). És ez ugye szintetikus teszt. Játékok alatt, ezt már a 980 szint felett lesz.
72 fokos GPU-val 50% ventivel, 60 fokos VRM-mel. Szóval van hűvös 290X csak ennek ára van.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Na jó de abból a 200-ból pár ezer forint az övék,szerintem egyszerűen nincs keret rá,hogy milliós értékben pörgessenek hitelezett cserehardvereket garanciális cserék ügyintézése közben.(Mert ha neked engedélyezik,akkor minden egyes vásárlónak kell különben megeszi őket a fogyvéd).Túl kicsi ez a piac meg túl csórók az emberek/boltok hozzá.
Igen,tőlünk nyugatabbra van ilyen,de ott a bolt a saját pénzéből állja a dolgot,hogy ezért is visszajárjon a vevő.
Itt pénz sincs rá,meg a kedves vásárló is 1000 forintért olcsóbban kapható termék esetén már képes máshova átmenni[ Szerkesztve ]
-
Qtya72
aktív tag
Az úgy működik, hogy ha 3 munkanapon belül viszed vissza, cserélnie kell. Nincs joga vizsgálni, hogy hibás-e a termék, ha nem tetszik neki hívod ott helyben a fogyasztóvédelmet. Tudom már jártam így.
Ezt olvasd át
Legalább megúszod azt, hogy várj a garis cserére 3-4 hetet, pár nap alatt elrendezik.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest