Hirdetés
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
-
daveoff
veterán
válasz #35434496 #2800 üzenetére
Pont ez mutatja ki mi a helyzet, nincs semmi mókolás, csak simán feltolta maxra a grafikát, én ennek hiszek, nem a tesztoldalaknak, ahol variálnak a beállításokkal. Itt jól látszik, hogy a részletesség, és a felbontás növelésével elfogy a 980. Igazából nem rossz kártya, csak egy új generációtól sokkal-sokkal többet várna az ember.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
ÁdiBá
veterán
válasz daveoff #2803 üzenetére
Nincs olyan 1 magos GPU ami 1440p ben kimaxolt állapotban bírná a TR, rengeteg kártyát kipróbáltam már, OC 780 GTX től kezdve végig R9 290X, most a GTX980.
Mindegyiket megöli, és az a vicc, az egészben hogy azért mérhető olyan jól ott a kártyák ereje, mert a processzorra rendkívül kevés terhelés jut.
Úgy hogy nem tudom mit akarunk mi 4K-ban...
SSAA ellehet felejteni FullHD fölött.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
kovsol
titán
válasz #35434496 #2800 üzenetére
Szövegértést még gyakorold.
"A TR-el ne tesztelj CPU-t, vagy memóriát. A 7950-ből mikor alátettem a CF-et, még akkor is 100% GPU-limitem volt a tuningmentes akkori 3570K-mon... "
Hol írta, hogy VGA tesztre nem jó?(#2805) players111 írtó nagy fáradozás lehetett, amikor itt mindenkinek az az első dolga, hogy lefuttat egy rakat tesztet a kártyán. Szerintem többség több időt tölt a tesztekkel, mint magával a játékkal.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
ÁdiBá
veterán
Metro LL ránéztem egy pillantást, többször mértem ezt a programot radeon grafikus kártyával is mert 1440p fizika nélkül nagyon alacsony minmum fps produkált. 14 FPS körül
Most lefutottam nvidia-val, és érezhetően simábban viszi a játékot közel 10 fps több a minimum.
Ez szerintetek mitől van?
Már érzésre jobban megy a kártya. Driverrel az biztos jobban áll mint az AMD.
Az is lehet, hogy azért mert a játék főleg nvidias.
Mindenesetre itt is gyorsabb mint az elődjei.
Nincs ezzel a kártyával baj főleg, hogy belegondolok mekkora potencia van benne, félelmetes.Most már igazán jöhetnétek ti is a Classfield kártyákkal illetve a Nitrozott GTX980 kártyákkal.
Hadd menjenek.(#2810) szasanyi Nincs ezzel baj, sok embernek van más hobbija, kipróbáljuk eladjuk vásárolunk mást. Kb ennyi.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
szasanyi
félisten
Ha visszatérően olvastad a 780/780Ti topikot majd ezt, akkor rájöhetsz arra, hogy amit itt leírtam azt nem poén kedvéért tettem, hanem mert valóban így van. Hozzáteszem: szerintem is hülyeség, de ha több embernek lenne évente párszázezer (e célra) kidobni való pénze, még több ember lenne itt.
h1mpi: jó, de akkor azt is el kell fogadni, hogy Ti itt már átlépitek a sokak által normálisnak ítélt "határt". Mind kiadást mind pedig az VGA lényegét, célját tekintve. Persze ez a Ti dolgotok, viszont ezzel azt akarom mondani, hogy nem csak a Ti nézőpontotok alapján lehet ezt megítélni, amit adott esetben ugye vki le is írhat.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz yodamester10 #2812 üzenetére
Na lehet Te így bizniszelsz én nem
Players111: tegyünk már be egy NV szűrőt a topicba, mert érdekes módon csak az AMD fanboyok osztják az észt 0-24.... Én be se néztem, abba a topicba már fél éve kb. mégis élek és virulok.
(#2810) szasanyi: Bárki bármit leírhat egy ilyen szabad világban élünk. Akkor ha mi túlléptük a határt, akkor elég sok mindenki a való életben is, aki nem csak arra használja a terméket, amire cél egyenesen ki van találva. Az összes rallis és motorversenyző is hülye, mert nem csak A-ból B-be megy, hanem mást is mert csinálni velük. Neked vagy nektek az a játék, hogy lövöldöztök, Nekünk ez a játék. El kell fogadni és el kell felejteni. Amúgy képzeljétek el Mi is játszunk, de 34 évesen már kevésbé köt le. Tudom Te még több vagy..
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
-
HSM
félisten
válasz Reggie0 #2799 üzenetére
Én bevallom, 1333-as ramokat nem is néztem... Saját szemszögemből csak az 1600 vs 2133-as volt érdekes, mert volt egy 2*4GB-os 2133-as kitem és 2*4gb 1600-as, és mikor elkezdtem a 4690K-t tuningolni, és valahol írták, hogy BF4-hez milyen jól jön a gyorsabb memória, akkor gondoltam, ezt érdemes lenne kipróbálni. Az eredmény, hogy az 1600-as kitem azonnal el lett adva, és +5K-t ráfizetve vettem egy 2133-as kitet a meglévő mellé. Persze, szerencsém is volt, hogy épp találtam pont ugyanolyat eladót aprón.
Pontosan, 4400-4500, amit ki lehet ezekből igen nagy valószínűséggel préselni, felette kell a szerencse.(#2800) players111: Félreértessz... Rendszermemóriát, CPU-t tesztelni nem jó, hiszen viszonylag kicsi a CPU-igénye. Ezzel szemben, pontosabban éppen ugyanez emiatt VGA-kat öszehasonlítani pedig tökéletes, mert nem CPU-limitet fogsz mérni, hanem a VGA erejét.
(#2797) daveoff: Én is így látom... Dehát utólag könnyű okosnak lenni....
-
bombibmw
veterán
válasz Erdei88 #2816 üzenetére
Kereső és már meg is lesz.
Egyébként hót meleg,ami a két topicban folyik.
Nem a kártyák összevetése a lényeg,hanem a másik oldal fikázása,amire van topic is nyitva,pont erre a célra,de még talán ott is az egymás elleni(saját kártya melletti) érvek a mérvadóak.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Én nem akartam minősíteni senki tevékenységét! Senki nem írhatja elő ki mit / mennyiért vásároljon, sem azt mire / hogyan használja. Viszont ugyanaz a dolog / tevékenység más nézőpont alapján más véleményt szül, amit - kulturált keretek között - publikus helyen / fórumban is ki lehet nyilvánítani, amit szintén tiszteletben kell tartani. Csupán ennyi, nem több.
Erdei88: igen, sajnos láttam. Nem is igazán kaptam választ a kérdésemre, mert ezekkel a sz@rságokkal túlzottan el vannak foglalva a népek. Szerintem jók a benchmarkok mert többnyire látványos, és jó összehasonlítási alapot ad (pölö az előző kártya teljesítményével, ami engem pld szokott érdekelni). De csak ezek apellálni túlzás és nem is ad reális képet. Én sem veszem a fáradtságot, hogy in-game méréseket, monitorozott videókat készítsek, de sok játék beépített (esetleg külön letölthető) benchmark része van ami már jobb a csupán szintetikus tesztek halmozott linkelgetésétől.
-
anytime
őstag
(#2806) kovsol
"Szerintem többség több időt tölt a tesztekkel, mint magával a játékkal."
Ez igaz is lehet, de a hw-hoz nem értő kollégáknak, mint én, - hogy a sort magammal kezdjem, mert így illik - , bizony, ezek a tesztek, legyenek azok szintetikus avagy játék alattiak, nagyon sokat tudnak segíteni ám .
Ezért mindenképpen köszönet illet mindenkit a részemről, akinek az eredményeit átolvashatom és jól megrághatom a békés kis irodai székemben, ingyen és bérmentve. Ne hagyjátok abba a munkásságotokat!
Azzal a kijelentéseddel mélységesen egyetértek, hogy a legtisztább képet a valós erőviszonyokról és egy kártya - család fejlődéséről talán a legjobb képet az ÁdiBá által készített, egyszerű, felhúzom a csúszkát című tesztek adnak. Ami tesztlaborba megy, ott a franc tudja, hogy mit állítanak a háttérben és az jön / jöhet ki, amit az adott tesztet készítő kolléga szeretne, nyilván kis túlzással írom ezt.
Ja és kovsol szerintem sem oktatta ki ÁdiBá-t, szimplán csak tényt közölt majd tett egy piros és zöld kezdetű utalás.
Szóval köszönet Mindenkinek, folytassátok, hogy könnyebb és olcsóbb legyen a döntéshozatal.
-
ÁdiBá
veterán
Fiúk nyugodjatok le.
Józan paraszti ésszel mértem le a kártyákat, úgy hogy nem kell neki esni másiknak sem.
Lényeg ugyan az, hogy ezek a csúcsok nagyrészt ugyan úgy teljesítik az igényeinket.
Mindenesetre nem kis időm ment el vele hogy ezeket végig nézzem, és ez csak a TR.
Nincs benne varázslat, érdekesség képen a minimum fps TR alatt mind a három kártya alatt R9 290X/GTX780Ti/GTx980 tized pontosan annyi.
Érdekes?Így személy szerint el kell dönteni ki mit részesít előnyben a vásárlásnál.:
MATNE/TDP/HŐ/ÁR Esetleg egyéb multifunkciókat?[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Crytek
nagyúr
Kint a Ryse Son of Rome . Jöhetnek az eredmények mit tudnak a VGA-k!
Next PC Upgrade: 2022
-
Crytek
nagyúr
Next PC Upgrade: 2022
-
Victor91
tag
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba 2db MSI GTX 970 Gaming-el Én szívesen készítek teszteket játékokból, 1 és 2 VGA-val, de sajnos csak 1680x1050 és 1920x1080-ban tudom lemérni nektek.
A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
nagyúr
válasz Victor91 #2828 üzenetére
Grat hozá.
Engem nagyon érdekel minden teszt amit csinálsz.
Én is SLI-t akarok (5760x1200 felbontáshoz),egy darab már van,MSI 970 Gaming.
Elsősorban a hőfokok érdekelnének és a zajkeltés mértéke..
Talán nem ártana kitölteni az adatlapodat és akkor láthatnám milyen környezetbe házba kerültek a vga-k.
1920x1080 tesztek jöhetnek.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Victor91
tag
válasz akoska07 #2831 üzenetére
Rendben, ha hazaérek melóból akkor kitöltöm az adatlapom, teszek be pár képet is, és készítek teszteket Képernyőképeket tudok feltenni, átlag fps-ekről, videókat is tudok készíteni Shadowplay-el, de azok lassabban fognak menni mert lassú az internet itt felénk (UPC)
Az egyik kártya az csendesebb, ami az elsődleges most. A másodlagos kártya az picit ciripelős de nem veszélyes egyáltalán, csak a másikhoz képest hallható a különbség.
Az egyiknek 76.2% az ASIC Quality a hangosabbnak 62.9% ( gyengébben is szerepel sajnos.)Az egyik 1512/8200 körüli értéken stablian megy +0mv-vel a másik 1502/7800 és +25mv kell hozzá, így elsőnekifutásra ezek az értékek sikerültek.
Hőmérsékletek játék közben olyan 65 fok körül mozogtak. Ventik teljesen csendben teszik a dolgukat, terhelés alatt is.
SLI-nél van egy bug amiről beszélnek, hogy az egyik kártya feszültsége alacsonyabb mint a másik. Nekem az első kártyánál mutatkozik ez, másoknál a második kártya produkálja ugyanezt. Nem tudom mire vélni, nem vesztett az OC potenciáljából semmit sem látszólag.
Az nem tudom mennyit befolyásol, illetve lehet-e segíteni rajta. Maximus VI Extreme lapban 8x-en megy mindkét kártya.
Elsőre ezek a tapasztalataim
h1mpi:Ha küldessz monitort azon is tesztelem
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Victor91 #2833 üzenetére
Nem rohanunk sehová ahogy időd engedi úgy tolod a teszteket.
Egyébként én is gondolkodtam,hogy eladom a 3 monitort és veszek egy 4K monitort.
Mivel járnék jobban 5760x1200 vs 3840x2160 ?Mondjuk a 4K-t kiszolgálja egy darab GTX 970 is.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Tehát nem kérdés,hogy 970 SLI kell.
Lassan készül már a vizes blokk is rá EK műhelyében.Remélem nem fogják majd nagyon túl árazni.
Én szerintem maradni fogok a 970 SLI-nél,ezért le lesz vizezve,bármily halk is tudna maradni a kettő együtt.
Nem hinném,hogy a következő 1 éven belül érdemes lenne bármire átváltani.
Azok a játékok meg amik 6-8-12GB ramot igényelnek,azok engem nem fognak érdekelni.Viszont a kérdés még mindig adott...
melyik felbontással járnék jobban.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
TTomax
félisten
válasz akoska07 #2838 üzenetére
Én meg nem adok 6hónapot és jönni fog egy 30-50%-al erősebb vga...mindkét oldalon...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
Hááát...
Ekkora gyorsulásra nem számítanék,mert direkt lassítják,nem adják ki a kártyákat.970 SLI sztem ki fog tartani 1 évig.
Én eddig tervezem megtartani őket.780 SLI is elég és már jó ideje piacon van a 780.
Szal remélem elég lesz 1 évig a 970 SLI.
-
TTomax
félisten
válasz akoska07 #2840 üzenetére
Én meg számítok.Csikszélesség váltás lesz,gyorsabb VRAM (nem kevéssel).Pontosan ugy lesz megint mint amikor a GTX670/680ra megjött a 780...
Nekem akkor 670SLI-m volt...most nem lesz 970SLI...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
válasz yodamester10 #2841 üzenetére
Reméljük még fog annyit érni.
Én hamarosan megyek az apróba,megrakom pár cuccal.#2842 TTomax : Nekünk az csak jó lenne. Részemről ÁMEN.
De én nem számítok akkor gyorsulásra.
Általában 15-20% szokott gyorsulni egy "újabb" széria.
Voltak nagyobb ugrások is,de nem jellemző,mert sok szériát el kell adniuk.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
TTomax
félisten
válasz akoska07 #2843 üzenetére
Annál biztosan több lesz,másképp senki nem venné meg... a 780sem 15-20%al gyorsabb a 680nál... a 680 utódja adott aka980...én személy szerint biztosan nem cserélnék 20%+-ért...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
zack
nagyúr
válasz Erdei88 #2816 üzenetére
Mennyire? Nem az eredmény a lényeg, hanem a hőmérséklet.
Szerintem nem kellene általánosítani. Meg kell próbálni 1,36V mellett 76 fokosan tartani léggel bármelyik jelenlegi VGA-t, és 60 fokon a VRM-et. Mindezt 50% környéki venti fordulattal...
Meg kell kínálni a Maxwell-t is 1,36V-tal és lássuk a GPU-Z screen-t...Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Victor91
tag
Csináltam egy tesztet a Crysis 3-ról egyenlőre csak 1680x1050-ben. A monitorom csak ennyit tud. Nagyobb felbontáshoz ki kell költöztetnem a gépet a TV-re, szóval azt majd csak később
Mindkét kártya dolgozott, de teljesen CPU limites az egész rendszer
Az adatokat Fraps-el mértem kb 20-25 perc játék után ezek az értékek:Avg: 88.743Fps - Min: 37Fps - Max: 140Fps
Néha volt 1-1 beakadás, akkor esett így le az FPS számláló.
Kitöltöttem az adatlapom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest