Új hozzászólás Aktív témák

• keIdor

titán

válasz cyberkind #103620 üzenetére

Hát azért ilyen fejlett gyártástechnológián nem sok cég tud gyártani. Mindjárt jön az 5nm (az Apple tavaly óta használja már, iPhone 12) majd a 3nm 2 éven belül, erre konkrétan a TSMC-n kívül csak a Samsung képes talán.
    Túl gyors a fejlődés, a többi gyártó már nem tudja követni az elszálló igényeket. Valamint hiba volt a két új konzol mellett pont most az AMD-nek CPU-t és VGA-t is cserélni, egyidőben.
    Videókártya már csak a bányászok végett nincs. Amúgy az többé-kevésbé helyreállt volna már, ha nem lenne ez a kriptó.
    Tegnap beszéltem egy minerrel telefonon, most száll ki, van nála 4-5 darab 3080, több hónapja teker már nála az összes. És mennyi ilyen van... nem is gondolnád.
    Annál is van egy csomó VGA, akinél nem is sejtenéd, mert amúgy nem gamer.
    Amúgy degradálódnak a 100 fokos memóriától, mert mérhetően kisebb frekvencián stabilak már csak állítólag több hónap után. Szóval erről ennyit, tudtam én, hogy ez így lesz... :) miner kártyát sem kell venni majd. Csak szólok.

Az a baj, hogy egy ember elvisz komplett készleteket. Shkizo is elhintette itt valamelyik nap, hogy amúgy X mennyiség EVGA 3080 is teker nála 0-24. :D Amit én nem is tudtam, de ha kereskedő volnék, én is élnék a lehetőséggel szvsz.

Amíg tart ez, addig nem lesz kártya. A konzolhelyzet közel sem ilyen gáz. Ha előrendeltél tavaly, már mindkét gépből lehetne nálad 5-5 darab minimum. Ha meg felmész HA-ra, azokra “már csak” 15-20% hasznot tesznek, nem 200-300%-okat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés