Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregpowi
tag
Ha ennyi az 1080, akkor ki fog ezek után Titan X-et venni, közel 80-100 ezer plusszért ?
-
blu79
addikt
válasz matteo_szg #3641 üzenetére
Ez nagyon ott van. Vajon ilyen lesz 1070 es -be is ?
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
keIdor
titán
Következő van, egyelőre kerülje mindenki az MSI Gaming APP-ot, az Afterburner beta-t, meg ezeket. Valaki kérte, hogy mentsem le a kártya BIOS-át nVflash-el. Valamelyiktől a háromból meghülyült a Windows. (drivert lelőttem előtte természetesen, meg a programokat is lelőttem)
Újra kellett tennem a Windows 10-et, mert valami nagyon elkutyulódott.
Böngészés közben minden órajelváltásnál elkezdett csíkozni a képernyő. Le uninstalláltam mindent, nem javult meg, ott egyébként a registy-be is maradnak dolgaik, meg bele is nyúlnak másba.Már megijedtem, hogy küldhetem vissza a VGA-t. De a másik SSD-re raktam friss Windows-t, most megint minden tökéletes. Szóval én egyelőre csak használom a VGA-t, tuning se lesz, mert még vannak bajok ezekkel a szoftverekkel... Szerencsére a kártyának semmi baja, de nekem ott valamelyik szoftver nagyon belenyúlt oda, ahová nem kellett volna.
Pascal tulajoknak csak óvatosan ezekkel a szoftverekkel.
Egyébként az MSI Gaming APP csak azért kellett, mert csak azzal lehet állítani a logo RGB ledjeit. És nincs memória, ami fail, szóval futnia kéne a háttérben. De inkább nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Locutus
veterán
válasz Ren Hoek #3648 üzenetére
Jók is, ahogy a tesztek mutatják. Annak ellenére, hogy az 1070FE hűtőjében sajnos nincs vapor chamber.
Amúgy nálam is az 1070FE az esélyes jelenleg. De nem kapkodom el, majd max ősszel veszek. Addig inkább nyaralásra költöm a pénztKomplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
keIdor
titán
Nem, mert jöttek a bajok, egyébként sanszos, hogy az nVflash lesz a ludas. Összeakadt valamivel szerintem, nem hiszem, hogy önmagában ő volt, de onnantól jöttek anomáliák.
Majd ha GPU-Z-vel le tudom, akkor átadom, most elment ezzel az egész délutánom.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
Cole86
senior tag
válasz Locutus #3662 üzenetére
Az kemény! Ez a gta 5 egy szánalom... tele van cheaterekkel minden és még a jónépet bannolja az automata..
AB-t sok helyen használom, számít milyen driverrel és melyik verzióját használod, az biztos..
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #3656 üzenetére
Nekem jön egy,a postán van már!
Holnap összemérem Gtx 680 4way sli 4gb vs 1080, 5940x1080 felbontással. -
-
CactuS
Arcképgyáros
-
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz KorbiAniko #3670 üzenetére
Nála megy az boost. Letörölted a gaming app-ot?
-
Landon
őstag
válasz KorbiAniko #3673 üzenetére
Aniko, nem akarok captain obvious-t jatszani de elolvastad Westlake uzenetet?
Keldor: coolio, koszi!
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Milka 78
nagyúr
válasz KorbiAniko #3673 üzenetére
Azt írtad, hogy felraktál egy Gaming app-ot amivel váltogatod a bios modokat. Na azt töröld le, mert már másnak is megvadult a rendszere tőle.
Gpuz-t letöltöd, elíndítod, majd indítasz egy valley, heaven tesztet vagy akármilyen játékot. Mindeközben a gpuz monitorozza a kártyád amit vissza tudsz nézni.
Sanszos, hogy a vga-nak kutya baja ez valami driveres frixi lesz, vagy a fentemlített gaming app akadt össze valamivel. Lehet kéne egy driver uninstal is, majd telepítsd a legfrissebb fellelhető drivert. -
KorbiAniko
csendes tag
Nos. Párom (már otthon) leszedte a Gaming appot. Ablakban fire strike tesztet futtatott, gpuz szerint1987mhz gpu core clock, 1271,8mhz gpu memory clock. 72 fok mellett, 56 % fan speed. Ennyit írt most. Illetve 1995,5 Mhz is volt, 2012 mhz is a sensor.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz KorbiAniko #3681 üzenetére
Bonthatsz egy sört. Párod is.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz KorbiAniko #3681 üzenetére
Ezek szerint nem sikerült ezt a gyári appot rendesem megcsinálni...
(#3684) GeneraL_XTX: AB-t sikerült, bár még béta béta 1080-nál.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz #Morcosmedve #3683 üzenetére
Eddig se volt jó
-
Bandi79
aktív tag
Asus Strix GTX1080 :
Hiába 2x8 pin, custom PCB, stb, 2100 MHz-nél nem tudta feljebb küzdeni, se Powertargettel, se magasabb feszültséggel.
Úgy tűnik, tényleg ennyi van a chipben, hiába teszel alá bármilyen kártyát
-
nagyúr
-
tome.jr
addikt
válasz FollowTheORI #3688 üzenetére
Aki olvasta a bejelentés körüli/utáni híreket az igen. Aztán kiderült, hogy hardveres és szoftveres korlátozás van a tuningban. Legalább egy 50%-os órajel emelést vártak az emberek mint a 980 Ti-nél. A kis bőrkabátos CEO is crazy overclockability-ről beszélt a bejelentéskor, illetve a hírek is arról szóltak, hogy lesznek vizes példányok 2,5 Ghz-es gpu-val. Ehhez képest léggel a 2100 Mhz elég karcsú egy 8+6 pines custom pcb-től. Ezt nagyjából hozza az FE is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tome.jr #3690 üzenetére
Ez max valakinek a nedves álmában lehetett...
Senki nem ígért vagy mondott ilyet hivatalosan.
Mellesleg az 1600-as alapórajelről az 2100MHz testvérek között is vállveregetést érdemel, nem síránkozást.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Landon
őstag
A 980 Ti-ben 50% lenne? Hmm, azert joparaknal elverzett 1500 korul... A nagy atlag 1450Mhz korul ketyeg de legyen 1500 az sem 50% ha a boost clockot nezem. Nem akarok okoskodni de az eleg soknak tunik. Szemely szerint ha a custom 1080-am majd tartosan tartani tudja a 2Ghz-2.1Ghz-et tuningal minden jatek alatt anelkul, hogy dobalna az orajeleket nagyon boldog leszek.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
tome.jr
addikt
A 1000 base clockhoz képest az 1500 akárhogy is számolom az +50 %. A 2100 Mhz pedig "csak" +30% az 1600-hoz képest. Mivel az FE-n az nv korlátozásai miatt nem megy többet a gpu, ezért igen, a plusz tápellátású custom pcb-k esetén azt lehetett várni, hogy a korlátozást kiiktatják és menni fognak 2100 fölött.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz tome.jr #3694 üzenetére
Az 1500MHz egyáltalán nem egy átlagos érték. Sokkal inkább 1400MHz, ha már átlagról beszélünk. A 980 Ti piacon van egy ideje, a 1080 meg még alig jelent meg.
Egyedi PCB, meg több PCIe tápcsatlakozó? Igen, és? Szajkózzátok, pedig semmi köze nincs ezeknek ahhoz, hogy a referencia kártyák "csak" 2100MHz-re képesek. Promózták ezt a giga-mega-brutál custom PCB-s bullshit-tet, ti meg bekajáltátok! Nem megy tovább? Persze, mert TDP, meg vGPU limites. Nade a custom PCB-s kártyák is vGPU limitesek lesznek. Miről beszélünk?
Sokak szerint a Pascal eleve "csúcsra" van járatva az 1700-1800 körüli sebességével. Mi van akkor, ha ennél (ezeknél) a GPU-knál bele kell majd törődni abba, hogy levegővel maximum 2200MHz-ig lehet őket húzni? 16 fázisú VRM ide, vagy oda.Egyébként a Maxwell II BIOS Tweaker írója nem nagyon foglalkozik a Pascal BIOS-okkal, és nekem úgy tűnik, hogy nem is nagyon érdekli a dolog.
#3696: Pontosan. Magyarul az egyedi kártyáknak csak az egyedi hűtés miatt van értelmük!
A két MSI GAMING tulajdonos leírná, hogy mi a BIOS verziója (GPU-Z)? Vagy valaki publikálta az eredetieket (1070, 1080), vagy már vannak is újabbak.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Bandi79
aktív tag
Szövegértés...
Nem a 2100 MHz-et keveslem, hanem a custom PCB-k "értelmét" nem látom, mivel a GPU maga a limit, nem pedig a bios vagy az áramellátás. FE ugyanúgy 2100 MHz-ig húzható.(#3695) westlake Pontosan...
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Kíváncsiság? az engem is hajt, de minek küldje át, ha nem mész vele semmire? Vagy tudsz valamit, amit más nem?
#3660: Az NVIDIA kártyák BIOS-át csak az nvflash tudja írni és olvasni. Nem véletlen, hiszen az NVIDIA írta. Amikor azt írjátok, hogy a GPU-Z nem tudja lementeni, akkor valójában az nvflash egy régebbi (5.278-as) verziójáról beszéltek. A GPU-Z 0.8.8 kódolásakor még nem volt ettől frissebb. Legalábbis nem volt publikus.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Landon
őstag
válasz tome.jr #3694 üzenetére
Igen ezert is irtam, hogy "boost clock" ami viszont 1075 es mar "csak" 40% pluszt jelent az 1500. 1500MHz a boost-al jon ossze akkor hasonlitsunk alap boost-ot OC boost-hoz es ne a core-t az OC boost-hoz mert az egy kicsit ferditi az eredmenyt.
Persze ezen az egeszen nincs sok ertelme vitatkozni mert 75Mhz nem fogja megvaltani a vilagot. Igazabol bele se kellett volna szolnom a dologba csak 50% 980Ti-re altalanositani talan picit tulzas.
[ Szerkesztve ]
-
Hmmm1
aktív tag
Na végigpörgetve 200hsz-t, már majdnem odakiábaltam, hogy Anikó ne legyél már kétségbe esve miért lenne baj a kártyával, jajj már: D De a végére csak megjavult (bár jó volt mindig is). Még ilyet, ez már butaság volt, s méghogy visszavinni. Egyébként én azon csodálkozom hogy hogy ennyire benne van egy leány, hogy 260 ezres kártyára dobálgatja ki a kesst?! (Még jó hogy az ország nagy része nem olvas itt ph-t, meg nem nézi ezt a "világot":d elszrönyülködne : d
-
csibuka85
senior tag
válasz matteo_szg #3641 üzenetére
Hát az Asus Rog Strix nem sokkal gyorsabb mint a Giga GTX 980Ti Extreme Gamingem ami volt. Már sajnálom hogy eladtam.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest