- Fórumok
- Videokártyák
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
26300 - 26201
39313 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-11-03 08:23 Téma összefoglaló
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
-
s.bala31
őstag
Nekem is most írtak hogy holnap vagy legkésőbb pénteken itt lesz a Palit Dual OC 1080. Megvártam a Vega startját és az első hivatalos teszteket, ami után úgy döntöttem nem várok tovább és beruházok egy 1080-ra. Kíváncsi leszek erre a Palit Dual-ra mert 166.542.-ért nagyon "olcsó"-nak tűnik főleg hogy kb ennyiért mennek az alap 1070.-sek is. Remélem nem füstöl el bekapcsolás után, vagy nem valami kínai replika 
-
salvation
aktív tag
-
Laraxior
titán
-
salvation
aktív tag
-
salvation
aktív tag
-
Laraxior
titán
Ugy beszelnek errol a kulfoldi vasarlasrol mintha egy masik bolygorol szarmazna.
Ha nincs papir akkor van email, vagy invoice.
Ha az sincsen akkor meg tokmindegy hogy melyik boltbol loptak ki., melyik orszagbol.
Mondjuk 230-ert lehet hogy megeri igy is, de ilyen csehszlovak szoveggel hirdetni...
-
Gtaati
őstag
-
salvation
aktív tag
Sziasztok! Valaki nem tudja ha egy új MSI videókártyához nincs vásárlói papír (külföldi vétel) lehet valahogy legalább gyártói garanciát rá intézni MSI oldalán vagy valahogy vagy semmi?

-
Raymond
titán
-
warcat
veterán
Nincs hivatalosan forgalmazva Magyarországon Gigabyte videokártya,elmúlt évek alapján szürkeimportra használhatják őket (és lenyúlják az ÁFÁ-t) ezért van árszint alá belőve.
Érdekesség: az előbb ahogy ránéztem az árakra, volt iponon 210k-ért Giga 1080 Ti kirakva (már nincs) -
Siszibatya
tag
Szia !

Köszönöm az egyettértést Karesz !

Visszatérve 10th Doctor-nak :
Msi Gaming X+ az a legújabb kiadás , talán " refresh példányok közé " tarozik és emelt órajellelel. Nem tudom , hogy megérné e a felárat a sima X -es verzióhoz képest, ha be tudod szerezni akkor veheted nyugodt szívvel.
Lehetséges fel lehet húzni az elődjét is közel azonos órajelre afterburnerben , ezt azonban ne vedd készpénznek .Kiegészítésként :
- Inno3d márkát is kerüld el , nem ajánlott.
Asus-nál pedig volt valami összeszerelési probléma - hőleadó felület , hőcsövek érintkezésével eléggé elbaltázták - működésbe mennyire okozott problémát azt nem tudom .
Fórumtárs képeket is rakott be róla , nevére nem emlékszem.Melyiket veszed az csakis a te döntésed !

-
salvation
aktív tag
Egyetértek az elöttem szólóval

-
Siszibatya
tag
Szia !

Gigabyte kártyával már volt problémája pár embernek itt a fórumon. Gondolom volt akinek hibamentes volt.
Kerregő zajt adott ki a ventije , miközben felgyorsult. Olyan hangja volt mintha beleérne valamibe. Lehetséges hogy ezt a hibát már javították valahogy. Én nem ajánlom a megvételét.
Garanciája/ gariztatása miatt is olcsóbb. Hűtéséről nem tudok mit írni , a fent leírt dolgok maradtak meg bennem leginkább.Sokkal jobban jársz ha ezek közülválasztasz : Legjobb hűtésű , halkságú kártyák : gainward phoenix , palit super jetstream és a palit gamerock, msi gaming x és KFA2

zotac amp extreme - méretét nézd meg brutális ,bazi nagy kártya hosszra és súlyra is
- 26120 hozzászólásomba benne van minden
-
10th Doctor
csendes tag
Üdv!
Ez a kártya: Gigabyte GTX1080 8GB GDDR5 GV-N1080WF3OC-8GD - miért tízezrekkel olcsóbb a többi 1080-nál? Eddig egy MIS Gaming X+ volt kinézve, de eltűnt a boltból, ahol venném.
Köszönöm.
-
nubreed
nagyúr
-
Fitzgerald
veterán
-
Rabbitf_24
addikt
Én is.
Majd jöhetnek a tapasztalatok. -
gainwardgs
veterán
-
Jacek
veterán
-
nubreed
nagyúr
Jó döntés, gratula.

A Vegára várók meg most olyanok, mint a picsogó kiskölykök.

-
Fitzgerald
veterán
Na, most hogy a Vega hivatalosan is megmérettetett és ár/érték arányban könnyűnek találtatott, én is könnyebb szívvel veszem át holnap a Palit Dual OC 1080-at.
-
Siszibatya
tag
Szia !

Rendben , előfordul az ilyen , félreolvas/ értelmez az ember valamit és válaszol normális stílusban rá.
Szerintem ezért nem kell bocsánatot kérni.Mindenki használja elégedetten, boldogan, hibamentesen sokáig a saját kártyáját / konfigját !

Azért van a fórum , hogy a gondolatokat és tapasztalatokat megosszunk egymással , segítsük a másikat , kérdéseket tegyünk fel stb.
Tévedésekre , hibákra felhívjuk/ják a figyelmet bizonyos témával kapcsolatban. Ezekből tanul az ember. -
RazoR
veterán
OK, bocs, benéztem, azt hittem 1080-ról van szó!

-
Siszibatya
tag
Szia !

Nem is kell ugyonazon véleményen lenned velem mindenben , ezzel nincs is baj.
Én gtx 1070es kártyáról írtam véleményt nekem olyan van és iszilardnak is.
Gtx 1080-ról én nem állítottam ilyent, az erősebb kártya ez egyértelmű. ( tuti meg lehet fektetni 1080at is és lagolni fog a game - van az a beállítás és hozzá optimalizálatlan játék )
Én simán használnék 1080ti kártyát FullHD felbontású monitor mellett és szerintem vagyunk így még néhányan egyébként . Nem tartom overkillnek egyáltalán ehhez a felbontáshoz
60Hzen tudja tarani a 60fps-t - ez el is várható egy ilyen kártyától még 1440p-ben is.
1440p 144Hz és 165Hz-en már egy kicsit másként alakulnak a számok.Egy 1070et is be lehet úgy állítani ,hogy jól/ elfogadhatóan fusson szinte minden 1440p-ben.
Egyénfüggő ki mit hajlandó beáldozni azért hogy számára jól fusson az adott játék - pl. - szórzók levétele , élsimitásoké, akár teljes kikapcsolása , dof és motion blur kikapcs, ultra helyett very high , high beállítás használata stb.
Vannak optimalizálatlan játékok amik alá tehetsz szinte bármit nem fog jól menni, ezt mindenki tudja. -
hackeeeee
Jómunkásember
Az 1080 Sea Hawk (kompakt vizes) már 45 fok körül ugrott 1 szintet.. Éljen a boost 3.0.

-
RazoR
veterán
Nem teljesen értek egyet veled, Full HD 60Hz-re mindenre elég a 1080 és nyugodtam maxolhatsz minden beállítást! Én 2k 60Hz-en is fullra húzok mindent és kb minden játékban megvan a stabil 60fps!
-
Siszibatya
tag
Szia !

Az nvidia boost 3.0 szerint igen és benne gtx 1080 szerepel.
A 1070 is hasonlóan működik ez alapján írtam és következtettem . A techpowerupos cikk 29 oldalán van egy kép onnan vettem az 50 fokot : [link]
-
hszilard666
veterán
Ilyen szép sosevót'!
Holnap után jönnek képek a megfelelő totyikba. 
-
Snip3r_HUN
addikt
Most mekkora a rend a házban ?

-
hszilard666
veterán
50 foknál veszi vissza az órajelet?! Why?! A GK110 em 83 foknál még 1200mhz felett rohant minden gond nélkül. Nem akkor veszi vissza az órajelet ha a kártya powerlimitbe ütközik? Nekem teljesítmény ügyileg abszolút okés eddig 2560x1080 ban játszom, például a witcher 3 at fel tudtam tenni maxra és szépen fut, a 780Ti vel ugyanilyen beállítások mellett 25-30 FPS em volt, ezzel meg 50-60 körül. De amit tényleg imádok az a csend. Konkrétan meg merem kockáztatni hogy most csendesebb a gép mint anno amikor egyedi vízzel hűtöttem. De leeht hogy csak a placebo beszél belőlem

-
Siszibatya
tag
Szia !

Nagyon sokat számít ha nagy és jóllszellőző házban van a kártya és a ventillátorok minősége és száma is . Egyedi ventiprofillal szerintem jobban jársz , pörögjön jobban a venti ha magas a hőfok.
55 fok felett nemigen látod akkor a kártyát és cserélheted ha van rá lehetőséged a radin lévő venti jobbra. pl. lepa bol quiet 12cm ventire
30 fokos szobában 55 fok alatt van az a sajátom gyári ventivel .Kártyát én alapon használom. 1db lepa bol quiet elől, hátulra van rögzítve a videókártya radija gyári ventivel. Procihűtő fújja rá a meleg levegőt. Se fölül , se oldalt nincsen venti.
Nincsen ssd-m . Egyetlen egy akadás nem volt játékokban FullHD-ban, amiket próbáltam, ésszerűen kell beállítani ennyi a titka , nem kell kimaxolni minden beállítást meg full ultrára húzni mindent szerintem . Online gamelés már más kategória sokfős szerveren , ami más beállítás igényelhet és gyors netet.Fullhd felbontáson még csak csak elmegy, de 1440p már necces és vissza kell venni a beállításokból , főleg ha rosszul van optimalizálva a játék.
Egyéni vélemény a videókártyákról és a felbontásokról :
1440p-re ultrán minden kimaxolt beállításhoz már 1080Ti kell. Lehet az is kevés lessz néhány estetben , főleg ha 144Hz és az fölötti fps a cél. ( van game aminél elérhető ,de annak nem annyira komoly a grafikája és/vagy régebbi a játék )
4k-ra meg édes kevés a 1080Ti , vissza kell venni a beállításokból , hogy mennyire az egyénfüggő és monitor Hz függő .
4k 144Hz és főleg 4k hdr 144hz-re még kell várni pár generációt ,mire azt 1db kártya kihajta maxon , minimális fps droppal .Arra is hogy emberi ára legyen majd azoknak a monitoroknak.G-synces monitor megkönnyíti az ember dolgát ,folyamatos játékmenetet biztsít, aminek meg kell fizetni az árát főleg ha IPS panelos a kiszemelt .
Nemhinném ,hogy egetverő különbség van az alapórajeles boost és a 2100ra húzott kártya között játékokba , akkora plussz fps-t szerintem nem ad .
50 foktól elkezdi visszavenni a boost órajelet 12-13mHz lépcsőkben. 50 fok alatt kellene tartani . / nem lehetetlen ezzel a hybrid megldással sem /
Épített vízzel meg simán megoldható (nagy/ túlméretezett radiátorokkal ) annak kiépítése meg jóval drágább összességében.
Magasabb hőfokon hamarabb droppolhat és plusszba melegszik , ami tovább melegíti a konfig alkatrészeit is.Benchmarkokban a húzásnak lehetséges hogy van jelentősége , nagyobb pontszám meg fps értékek, de az engem soha sem érdekelt. Útmutatás , stabilitás és teszt erejéig még okés, de állandóan benchmarkolni fölösleges szerintem. Adott játék/ program mutatja meg úgyis az instabilitást amivel éppen játszunk.
-
dergander
addikt
Van itt olyan, akinek Gigabyte Aorus 1080 11gbps kártyája van?
-
salvation
aktív tag
Hát az késöbb jobb lesz ha elhelyezed rendessen a hütöt meg a ventit és jobb házban is --nekem GTX 1080 van de alap hőfok 30-33 fok --max hőfok 50--55 fok ebben a nagy melegben --télen a kisebb értékek mennek --igaz én alap órajelen használom 2036-ig boostól és 2000-et tartja

-
Raymond
titán
Azert az szep, az aranylag jo hutesu Quicksilver-em szinten 2100-as OC-val siman felmegy 77 fokra olyan talan 28 fokos szobaban igaz kis hazban keves szellozessel hogy csend legyen olyan futos cuccokkal mint Valley vagy 3DM FS Stress. Ilyenkor a venti kb. 60-65% es mar hallani, de meg nem feltuno. 55% korul meg gyakrolatilag hangtalan mert egybeolvad a 600-800RPM hazventikkel es a szinten 600-800RMP Evo 212-vel, alatta tenyleg nem hallani.
-
RazoR
veterán
Hát ha tényleg 35 fok van a szobában akkor egyrészt részvétem, másrészt akkor jó a 65 fok! 22-25 fokban az szerintem megáll 45-50 fokon.
-
hszilard666
veterán
Nah, full jó ez a seahawk, 5V on megy a radin a venti, semmi hangja a gépnek, és 2100MHZ ig felhúztam a CC-ot, és megáll 65 fok körül a kártya. Síri csendben. Imádom.Mondjuk lehet hogy egy jobb ház, jobb radi elhelyezéssel hozna pár fokot, de nekem így is abszolút megfelel. Megjegyzem hogy tetőtéri a lakásom és 35 fok körül van a hőmérséklet. Szerintem ez abszolút nem rossz érték. Szerintetek?
(képet nem merek lőni a gépről, mert szörnyethalnátok annyira gány
) -
syIex
nagyúr
Valószínű azért, mert ahhoz még kell egy egyedi hűtőrendszer!

-
Snip3r_HUN
addikt
-
Lidl
senior tag
Sufni tuning rulez

Igen, azt én is néztem, hogy beférne-e a proci hűtőtől, de már mindenképpen tárgytalan (AIO van a procin, és nem is seahawk-ot vettem
és már nem akarom cserélni 2-3 évig)Snip3r_HUN: Igen, láttam. De gondoltam, hogy 135k-ért nem az EK-st adják
Az elég speckó és a vizesblokk jó drága lehet pluszban.Köszi
Lidl -
hszilard666
veterán
Azaz!
Meg is hoztam a cuccot, de beszerelni már nem sikerült, mert a procin lévő duplaradis corsair kompakt víz elfoglalta az összes radi helyet a házban, szóval a radit úgy rögzítettem hogy közvetlen a kártya felett van merőlegesen, és szívja le a levegőt róla. Meglátjuk milyenek lesznek a hőfokok. -
Laraxior
titán
Ha esetleg azt mondja az overclockers.co.uk, hogy le kell vasarolnom a 980Ti arat, akkor pont neztem hogy az 1070 Sea Hawk EK belefer a keretbe.

Ha hasznat vennem jo is lenne, viszont eladni nehezebb, a szukosebb vevőkör miatt. -
Snip3r_HUN
addikt
-
Lidl
senior tag
Ha ez egy Seahawk (vízhűtéses) akkor szerintem 135k -ért nagyon megéri.
Oké, kérdéses a gari, meg az életkor, de elég jónak tűnik.Én is ilyet szerettem volna venni 1080-ban, de akkor csak drágán volt, ezért maradtam a jó kis Palit/Gainward léghűtésnél

Lidl
-
petymeg
addikt
-
GRaul
őstag
-
L4mie
veterán
Newegg webshopról van tapasztalata valakinek? Itthonihoz képest még a magas szállítási költséggel együtt is nagyon jó áron adnak VGA-T
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
shteer
titán
-
hszilard666
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nézőpont kérdése... Ahhoz képest, hogy 100-120k körül mentek az 1070-ek újan korábban, ahhoz képest szerintem nevezhetjük rossznak.
Attól függ, hová garis, stb. Onnantól a többi rajtad múlik, hogy megéri-e, vagy sem.
Az meg, hogy mikor "pukkad ki" a piac, arról nagyjából senki sem tud semmit. Volt már rá példa, hogy elkezdett esni az árfolyam, aztán pár nap után vissza állt minden a régi kerékvágásba, és nem történt semmi.
-
hszilard666
veterán
-
cyberkind
félisten
Untam, így kértem, hogy cseréljék vissza.

Most már mindennel 1070-ig és ez meg is látszik az árakon. Filléresek lesznek ezek a kártyák csak kérdés, hogy neked kell-e olyan kártya ami csonton ment nem kevés ideig.
Jobban jársz egy 900-as kártyával szerintem.
-
hszilard666
veterán
-
cyberkind
félisten
Bányászkodás.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Lenne egy pici off kérdésem. Miért ennyire drágák a 1070 es kártyák? Most kezdtem érezni hogy kevés a 780Ti, fel is lestem apróra, de drágábbak mint 2-3 hónapja voltak... -
hackeeeee
Jómunkásember
Előnye is van annak azért, hogy testesebb a hűtő.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
zzola
titán
-
snecy20
nagyúr
-
zzola
titán
-
snecy20
nagyúr
-
zzola
titán
-
snecy20
nagyúr
Háj!
Nagyon szemezek egy Giga 1080 Aorus-szal, de mág nem eldöntött, mert az Inno3d Ichill X4-e is szimpatikus.
Még 3 hetem lesz dönteni, ill. ahogy az árak alakulnak addig.
Viszont kérdés; Jelenleg a GTX 970-em 6+8-as tápkábelt kér, a 6+8pin tehát már adott, viszont némelyik 1080 kéri a 2*8 pin-est. Na most az tartozék a kártyák esetén, vagy az beszerzendő? -
Puma K
nagyúr
Utoljára 2013-ban frissített teszt helyett használj inkább 2017-es progit: Unigine Superposition Benchmark
Itteni topikja: Unigine Superposition Benchmark
-
Raymond
titán
A boost alapon OK, nalam is kb. 1936Mhz-ig ment. Egyebkent jatekfuggo, van ahol tobbet megy van ahol kevesebbet mert picit jobb a kihasznaltsag es jobban terhel. Valley-ben ezt adja nekem +120Mhz GPU es +400Mhz VRAM mellett:
Hagytam eloszor "uresben vegigmenni hogy felmelegedjen a kartya es a masodik menet volt a benchmark. Igy 2100-rol indul, de aztan lassan visszavette egesz 2026-ig a valley inditas es a benchmark vege kozott. Egesz 77 fokig ment a kartya, N200-as hazban elso venti 800rpm hatso pedig 700RMP, mas nincs benne.
Most hogy OA alatt ingyenes lett a BF1 azt is kiprobaltam az utobbi napokban, ott siman 2062Mhz-en tartja a GPU-t meg 2 ora jatek utann is.
-
Shodan
őstag
-
Shodan
őstag
Beléptem a klubba egy msi 1070 Quicksilverrel.
A gtx970-hez képest enyhe nagyon minimál sagging, ami kicsit lelombozó mivel azon még backplate sincs.
Első gyorsteszt egy Valley volt ahol az értéket egy kicsit kevésnek találom 3670pont és ahogy elnézem inkább 3900 fele kéne lennie. Bár a vas nem nagy alatta, de valleybe ez pont nem nagyon számít.
1070 valley eredmény másnak?
kilépéskor szokásos minimális coilbizsergés, egyébként minden ok. Hűtésbe nem csalódtam ,kártya is nagyon jól néz ki , végre nem piros
GPU-Z szerint 1923mhz-ig boostolt alapon, nem tudom ez mennyire átlagos? -
Puma K
nagyúr
Akkor nem gyönyörködtél eleget a kártyádban

Strix 1070 után azonnal láttam a különbséget

Amit linkeltem kép, annál ha balról jobbra elindulsz a két kártyán felváltva figyelve akkor rögtön kiütközik az eltérés.
Amit hackeeeee linkelt ott valóban jobban észrevehető
-
GeneraL_XTX
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem is kapartam, fel sem tűnt.. De tényleg vaskos darab a kártya... Elég tekintély parancsoló. Pedig, a GLH sem volt kicsi, de pl. a ventiket át kellett pakolnom az XB-ben, mert nem fért volna el.
Majd este szerintem leszedem.
A tapasztalataim alapján Én bátram ajánlom a kártyát azoknak, akik váltanának. Nem bántam meg, pedig Lightning-ra váltottam volna.
-
Puma K
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem nagyon bejön amúgy, főként a Gainward után.
Engem azzal győztek meg, hogy megcsinálták a vram chipek hűtését. Annó 1080-ból is strix-et szerettem volna, de ez miatt nem lett az. A vaskosabb hűtő már csak hab a tortán.
Most, hogy hűvösebb van, Overwatch alatt, map függő, de max 70 fok körül megáll. Bár, azért még mindig meleg van a lakásban.
Mondjuk azt nem tudtam, hogy a Geforce felirat matrica, azt majd leszedem Én is.

-
Puma K
nagyúr
Remélem aki gondolkodik a váltáson és leginkább csak ezt a fórumot olvassa annak segítettem a linkkel.
Akinek van 1070/1080 Strix a gépében az a képek alapján látja a különbséget.
Ha picit jobban megnézed kivehető az 1080 Ti dundisága azaz a +0,5 slot a 2-höz képest.Ezt a képet kellett volna nekem is beszúrnom

-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem is állította senki az ellenkezőjét.
Vastagabb borda, plusz a vram chipeket takaró "lap" teljesen fedi a chipeket.
Azért itt látszik főként:

-
GeneraL_XTX
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Puma K
nagyúr
-
Shaza
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Shaza
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Shaza
senior tag
Szia!
A legújabb van fent (3401)
Chipset frissítés? -
gainwardgs
veterán
-
Shaza
senior tag
Hello!
Nem biztos hogy a topic témája ,de hátha tudtok segíteni.
Kb 1.5 hete csinálja a gép hogy bekapcsolásnál ,felpörögnek a ventik,kattan az alaplapi relé,de kép az nem jön csak nagy feketeség ,a kurzor ott van csak épp nem lehet megmozdítani.(a monitor is bekapcsol)
Amikor kérné a jelszót ott már sötétség van.
Resetelem a gépet és minden rendben van simán belép.
Ezt kb heti kétszer csinálja,ami újdonság a a gépen az egy új vga driver és volt egy windows frissítés is.Mi lehet a gond?
Előre is köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Teszi a dolgát minden gond nélkül.
Elvileg amúgyis érdemes, mert több biztonsági rést is javít, elvileg.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
384.94-es WHQL drivert használja már valaki? Érdemes felrakni?
-
Zsohi
őstag
-
salvation
aktív tag
Accelero Extreme IV lesz belőle tuti

-
zzola
titán
Ha neten, akkor van 14 nap, igen...
-
Fitzgerald
veterán
Raktáron majdnem biztos hogy nincs, 2-3 nap beszerzési időt írnak. Nem hiszem hogy hiánycikk, 3 másik boltban is van nagyon hasonló áron, pár ezressel drágábban. OEM 7700K-mat is náluk vettem nemrég, arra is 2-3 napot írtak akkor, 1 nap múlva jött is az értesítés hogy mehetek.
Hűtés meg majd megnézzük mit bír. Pasztázással kezdek valószínűleg, amennyiben nincs ugyanaz a buzulás a matricával a Palit-nél is mint az MSI-nél.@L4mie
Állj el a vásárlástól, vedd meg ezt.

Ha neten vetted elvileg van rá 14 napod, nem? Én úgy tudom. -
L4mie
veterán
Jó vétel!!
1070 est vettem ennél drágábban 1.5 hete
-
zzola
titán
Ha rendelésre, akkor nincs. Általában ez a boltok trükkje...
Ha, talán szerencséd lesz...
Ez a duál hűtés az egyik leggagyibb... -
L4mie
veterán
hol van ennyiért O.o
-
Fitzgerald
veterán
Én meg is rendeltem 166-ért, kedd-szerda körül veszem át. Phaszom várjon a Vegára, ennél úgysem lesz olcsóbb, valószínűleg gyorsabb sem, és 90W-al nagyobb lesz a TDP-je.

Sajnos teszt nem nagyon van erről a kártyáról, de a hűtése eléggé hasonló drágább Palit modellekéhez. Szerintem jó választás lesz. Ha meg mégsem, akkor megy rá egy Accelero Extreme IV oszt cső.
-
Laraxior
titán
Volt W10, de újrahúztam az egészet, most W7 van nekik.
Végre szereztem egy normális CPU hűtőt a QX9770re, ha hazamegyek elhozom a BeQuiet 450-es tápot, mert a Corsair 650-es elég karcsú.
Itt nagyjából ugyanaz a környezet mint nálam.
PCI-E sávszélességhez:
Beltettem az egyik Ultrát a P35-DS4 alaplapomba is. PCIE1.0, felső 16x, az alsó 4x. Felül oké volt minden, viszont alul majdnem a felére esett vissza a teljesítmény.
Mondjuk manapság a 4x-es sávszélt már az SSDk is kihasználják
-
Puma K
nagyúr
-
RazoR
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
26300 - 26201
39313 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- (kiemelt téma)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Bluetooth hangszórók
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- EVGA RTX 3080 10GB GDDR6X XC3 ULTRA GAMING Eladó!
- EVGA RTX 3080 10GB GDDR6X FTW3 ULTRA GAMING Eladó!
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- OUTLET DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 192GB RAM, 4x1G, áfás
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem is most írtak hogy holnap vagy legkésőbb pénteken itt lesz a Palit Dual OC 1080. Megvártam a Vega startját és az első hivatalos teszteket, ami után úgy döntöttem nem várok tovább és beruházok egy 1080-ra. Kíváncsi leszek erre a Palit Dual-ra mert 166.542.-ért nagyon "olcsó"-nak tűnik főleg hogy kb ennyiért mennek az alap 1070.-sek is. Remélem nem füstöl el bekapcsolás után, vagy nem valami kínai replika 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én vártam a Vegara de úgy hogy egy 1080 Palit GameRock van a gépben, jelentem marad
és már nem akarom cserélni 2-3 évig)