Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBrook
aktív tag
válasz morfondőr #21933 üzenetére
Hali,
én azért veszek pont k-sat mert H-s lapom van és úgy van ,ahogy válaszoltak neked, H-s lapban -200mhz-ig boostol a gyárihoz képest, és eddig a 4690el is tökéletes volt(De most magonként is plusz 500mhzem lesz plusz HT, amit már egész jól kihasznál a bf1) végülis a bf1, dx12ben sokat javul a min fps, 60 alá tényleg nem megy és ulta+res scale 135(1080p). viszont 100%on ment a proci. dx11ben nagyobb droppok voltak, dx12 ben viszont nagyon jól tartja az fpst.
videó vágás miatt is léptem meg a cpu cserét.
de hogy válaszoljak, szerintem a non-k i7 is jelentős előre lépés lenne bf1ben.
rottenbull: áá, hülye voltam ,h régen nem olyat vettem, szerintem elég lesz nekem így, legközelebb már teljes platform váltás lesz inkább , remélem olyan 3-4 év múlva,
de lehet ,hogy rávetemedek.
és akkor még valami fasza házat még mellé, mert kb 10 éves a mostani,de nem izgat.
[ Szerkesztve ]
-
wildpig
tag
válasz hackeeeee #21946 üzenetére
Itt nem csak simán bottleneckről van szó. Elfogy az egész cpu, és semmi nem segít rajta. Próbáltam én mindent a 4460-nal. Felbontás, játék mappájában .cfg szerkesztés, windows szolgáltatások letiltása, előre renderelt képkockák limitálása, a játék renderének a lejjebb vétele parancssorral, bla bla. Ezzel ment el 2 héten át minden gépezős szabadidőm, mert millió (működésképtelen) megoldással van tele a net. Nem elég a 4460.
Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
RÓLA mik a vélemények? Hangjára, tuningolhatóságára és hőmérsékletére lennék kíváncsi igazából. Nem nagyon volt még szerencsém MSI vga-khoz, nem tudom mit várjak. Egy Gigabyte 970 G1 Gamingről váltanék és nem szeretnék sokkal hangosabb és forróbb kártyát lehetőség szerint.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz pcsabat #21961 üzenetére
Ha egy kicsivel többet rá tudsz áldozni, akkor inkább a Gaming-et vedd, én úgy olvastam, hogy az Armor nem a leghalkabb. Egyébként a 970 G1 Gaming-hez képest biztos csendesebb, mert ezeknek már leáll a ventije idle-ben. Nekem Gaming X van, az szinte hangtalan még terhelve is, a hdd-k, táp, és a többi venti között. Én is 970 G1 Gaming-ről váltottam és az MSI-nek sokkal jobb a hűtése!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
törölt tag
1080-as kártyákon a gpu-t milyen trutyival kenték gyárilag? Érdemes újrapasztázni?
-
cyber86
őstag
bf 1 nem gondoltam volna hogy ennyire zabálja a procim. Mondjuk v-syncet használok így hibátlan csak kíváncsiság képpen megnéztem mennyit megy Meg resolution scalet 135%-ra feltoltam így eléggé brutál a grafika meg a cpu és gpu is jól dolgozik
Ezek amúgy jó értékek? [link]
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Kezdenek szépen lemenni az árak. alza-n már csak 240k kuponnal együtt az FE
(#21970) Yany: Egy keményebb proci nem áratana.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Yany
addikt
BASSZUS! Ezt olvastátok?
Lehet, hogy Április 1, de ha nem, eléggé üt:
update: bah, korai voltam, az utolsó bekezdésből kiderül, hogy kamu
ps.: ja és köszi a BF1 feedback-eket!
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
deja vu
addikt
válasz keIdor #21979 üzenetére
Kedves Papi!
Az új Refresh 1080 tudja a packed math-ot, vagy jön a refresh refresh 1080? Most mi a bré van, azt mondtátok, hogy a Volta 2018 eleje, lehet a vége lesz?
"Régóta terítéken van egy nagy refresh, ami olyan VGA-kra cserélné a mostani GeForce-okat, amelyeknél aktív a packed math. Ez az FP16-os minimum precizitású shaderek futtatását 90-100%-kal gyorsítaná. Ilyen effekt például a TressFX 4.0. Ezt a mostani Pascal generáció nem tudja kétszer gyorsabban futtatni. Le van tiltva a képesség a GPU konfiguráló kódjában.
Igazából érdemes elgondolkodni rajta, mert az első, és már bejelentett Volta termék a Xavier, és ennek a megjelenése 2018 vége. Nem nagyon tudni, hogy a többi fejlesztés hogyan áll, de még úgy egy évig marad a Pascal és nem árt, ha például a TressFX 4.0-t kétszer gyorsabban futtatják, mert a Vega így fogja futtatni."Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
ÁdiBá
veterán
válasz keIdor #21979 üzenetére
Ez miatt pont nem lehet frissíteni, régóta nem volt olyan kártya amit úgy meglehetett volna oldani.
Emlékszem mikor még futószalagok voltak, akkor volt ez a divat hogy 24 van a kártyában és feloldjuk 20 helyett 24 legyen.
De az utóbbi időben inkább hardveres a módosítás, lást 1070 se lehet 1080ra feloldani.ÁdiBá
-
keIdor
titán
válasz deja vu #21980 üzenetére
Senki sem tudja, azt vedd figyelembe, hogy Abu már sok hülyeséget összehordott azért az évek alatt.
pl. hogy a Fury X kiba gyors lesz kiba drágán, de ebből csak a drága jött be, vagy a Ryzen féle 5GHz, meg szenzorok ezrei kijelentése. Csodálkozom, hogy utóbbiból még nincs mém.Szóval senki sem tudja, szerintem az FP16-ot driveresen fogják aktiválni és az összes GPxxx támogatni fogja. De ez csak az én véleményem. A GV104-es Volta az 1000%, hogy 2018 első félévében kijön, erre mérget vehetsz. Szerk.: Amiről cikkeznek meg pletykálnak mostanában, az a GV100-as Volta, abból nem lesz GeForce, illetve úgy fogalmaznék: nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
deja vu
addikt
válasz keIdor #21982 üzenetére
Köszi az infót! Igen tudom, Abu mindig lehúzza az Nvidia kártyákat, és mégis sehol sincs az AMD jelenleg. De ezek drága dolgok és szeretem körbejárni a témát.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
janos666
nagyúr
válasz keIdor #21982 üzenetére
Nekem tessellation a kedvencem. Előrevetítette, hogy az nVidia hatalmas lemaradásban lesz az AMD sokadik generációs "lappangó" hardware egységgel szemben (ami már ATI időkben is pazarolta a tranzisztorokat, bár egy-két XBox játék állítólag használta az ottani variációt), aztán mire elkezdték használni a PC-s techdemók/benchmarkok a technikát, az AMD nem tudott se köpni se nyelni, mert lekörözte az nVidia első "szoftveres" megoldása (ami így sokkal rugalmasabb volt, nem volt fixen limitálva a diszkrét hardware egység visszafogott képességeire).
A másik jóslat szerint már évek óta nélkülözhetetlennek kéne lennie modern játékokhoz az APU-knak, mert PCI-E csatin át nem lehet olyanokra használni a GPU-t, amire nem elég a CPU, de nagyon fontos lenne a játékok fejlődéséhez. (Ehhez képest most már az AMD is GPU nélkül hozta az első Zen generációt, és gondolom a "refresh" szériában is GPU nélkül jön a >4 magos). Annak idején ezért kellett volna Kaveri APU-t venni Intel CPU helyett.
Most meg ugye megy a mese, hogy X hónapon belül játéktesztekben is úgy alakul majd a látkép, mint CineBench-ben, mert minden játékmotort azonnal optimalizálni fognak Ryzen-re, azt is amit b@sztak valaha is optimalizálni bármilyen CPU-ra, vagy úgy egyébként is frissíteni rajta bármit megjelenés után, akár bugok miatt. (Bár ez nem feltétlenül Abu mese, de nekem épp ezért rémisztő, hogy már magától gyártja le ezeket egy kaptafára a "közösség".)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sto1911
veterán
Melyik 1070-eshez jar kupon? Konkretan a Zotac Icestorm 3x van nekem.
-
morfondőr
őstag
válasz sto1911 #21998 üzenetére
A bolttól kellett, hogy kapjál egy kupon kódot. Nekem rá volt ragasztva a számlára. Ha neked sehol sincs a dobozban, akkor érdeklődj a bolttól. Mondjuk valahol azt olvastam, hogy nálunk csak az Aqua és az Ipon az nvidia partner, lehet csak ők osztanak kupont?
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest