- Fórumok
- Videokártyák
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
14300 - 14201
39313 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-11-03 08:23 Téma összefoglaló
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Modst3R
senior tag
Simán csak érdekelt h vásárolt e már vki...mi a tapasztalata stb. Gondolom neked bejött ha ilyen sűrűn rendelsz. Tehát kérdésemre megadtad a választ

-
Modst3R
senior tag
-
rottenbull
őstag
-
Evome
senior tag
Kipróbáltam amit először tanácsoltál, azzal is ugyan ez a gond. Most lefuttatom akkor ezeket a teszteket és az eredményt majd ha nem egyértelmű megosztom veled

(#14296) szallasi007 : Rendben kipróbálok többet is

Köszönöm a kitartó segítséget

(olyan gondja nem lehet hogy win7-en nyűgös ez a kombináció ? )
-
szallasi007
őstag
-
Modst3R
senior tag
-
Leon77
őstag
-
Evome
senior tag
Milyen programokkal tudom ezt megvizsgálni ?
Illetve hogy húzom le a gyári oc-t ? Mindenki csak ajánlja hogy csináljam, de sajnos nem tudom hogy kell.
Aránylag ez volt a legjobb vétel pénzügyileg, + jó kis akciót is kifogtam hozzá.
-
szallasi007
őstag
-
Evome
senior tag
Lehet hogy megtaláltam a gondot arra miért hal be mindig a 1080-as Driverje.
Nos mikro bekapcsoloma gépet elindul szépen a kártya, majd mikor betölt a windows, akkor leállnak a propellerek. Ez gondolom nagyon nem normális. Így 43 ~42 fokon fut.Lehet ennek köze az összeomláshoz ? Vagy nagyobb hőfoknál majd szépen bekapcsol a propeller ?Kipróbáltam, elindul és hűti rendesen.

Illetve Ezt az OC-t tudom valamilyen programban lentebb venni ? Mert mindenhol olvasom hogy le kéne venni, de fogalmam sincs hogy kell.
-
Modst3R
senior tag
Akk oké

-
Fehercsoki
aktív tag
Gainward Phoenix és EVGA FTW DT 1070 most hasonló áron van, így melyiket érdemes inkább megvenni? Melyik lehet a jobb?
-
rottenbull
őstag
-
Modst3R
senior tag
Aha. Nem vt vmi korrekt részükről. Evvan...
Más: lehet h már kérdeztem...ocukról rendelt már vki?
-
Avicularia
veterán
Igen. Mai áron 110 koronával drágább lett volna az MSI, felment közben az G1 ára 4889 koronára. Az MSI 4999 volt. Viszont én még 4489-koronáért vettem 3 hete, és nem engedték, hogy most 110 korona ráfizetéssel elhozzam az MSI-t, hanem 510 korona ráfizetéssel hozhattam volna el. Ezért inkább cseréltettem ismét gigára.
-
Tomassy00
senior tag
-
Evome
senior tag
-
s4hu|SyD^
addikt
Azért elég kicsi az esélye, hogy 2x csapágyasat hoz el. Kivéve ugye ha pont olyat próbálnak rásózni. Akkor viszont elég nagy az esélye.

Én meg vagyok elégedve az MSI-vel szépen végigpróbálgattam a játékokat, amik vannak és nagyon nagy ugrás egy 750ti-ről. Kb. akkora, mint amekkora árban.
50% körül talán a venti szélzaja hallatszik kicsit, de majd kiderül ez este mikor néma csend van zárt ablaknál. Az egész gépben a vinyók a leghangosabbak az elég zavaró. A kártya 1980 körül boostol amúgy és ahogy megy a hőmérséklet úgy veszi vissza 13 Mhz-enként. 69 fokot sikerült elérnem legutóbb Watch Dogs-ban. Persze minden maxon, ami belefért. Egy jó venti profilja nincs valakinek? Próbáltam beállítani ezt-azt, de más már biztos többet próbálgatta, mint én.
Valami progi ami logolja a hőmérsékletet, fps-t meg egyebeket? AB nem tudom, hogy csinálja-e. Egyébként ha mindig azt a venti profilt akarom használni, akkor az AB-nak indulnia kell winnel? Benchmark-ok nagyon nem érdekelnek, játékban szépen muzsikál az a lényeg. -
KAMELOT
titán
-
ittakary
nagyúr
-
KAMELOT
titán
Nemhogy MSI-t hoztál volna annak nicns hangja!
-
Modst3R
senior tag
Csak egy kérdés: 3.jára is G1-et hoztál el?

-
Avicularia
veterán
Ma begurultam, és visszavittem a második giga 1070 G1-et is miután annak is kerregett indításkor a ventije és más ügyből kifolyólag felidegesítettem magam, hogy ennyi pénzért ipari hulladékokat adnak el a gyártók. Úgy néz ki szerencsém van, mert a harmadik nem csinálja. De a boltban húzták a szájukat rendesen.
-
s4hu|SyD^
addikt
-
KAMELOT
titán
-
P.e.t.ya.
senior tag
-
n3m3r3
tag
-
s4hu|SyD^
addikt
-
KAMELOT
titán
-
n3m3r3
tag
-
KAMELOT
titán
-
Janika!2
aktív tag
-
Modst3R
senior tag
ddu elöbb
aztán driver telepitésnél: egyéni telep, 3d baromságok meg xperience nem kell, tiszta telep pipa
-
Evome
senior tag
-
blu79
addikt
-
Evome
senior tag
-
Modst3R
senior tag
-
Evome
senior tag
-
voodoo98
addikt
Kicsit off:
De hogyan lehet nyelvet váltani az Nvidia Control panel-ben, szeretném ha angol lenne.
Próbáltam direkt US/UK release-t letölteni, de emlékeim szerint azzal sem sikerült.
Köszi! -
Evome
senior tag
-
Janika!2
aktív tag
-
Modst3R
senior tag
Végig probáltál mindent amit javasolhattunk vna, én még egy win reinstallt megpróbálnék...vagy ha van kéznél másik vga azzal megnézni fenn áll a hiba, ha csak az új vga csinálja akk lehet gpu-ba textúrázó klaszter elment kapálni és ilyen bugot csinál, de marha érdekes...
drivert ddu-val törölted?
-
Rasiel
senior tag
-
s4hu|SyD^
addikt
Bocsi nálam volt a hiba. Auto beállításon 20% a venti. Saját profillal viszont megállíthatom mondjuk érdekes. 0 ventivel 35-36 fok az azért jó.
Azt AB-ben hogy tudom beállítani, hogy ne csak az fps-t írja ki hanem cpu, gpu usage stb.
Amúgy a Quantum Break megette a 8 giga ramot simán a kártyáról 100% gpu usage mellett.
-
Evome
senior tag
-
Rasiel
senior tag
Display Driver Uninstaller-t (DDU-t) szoktak ajánlani grafikus illesztőprogramok eltávolítására. Én nem használom ugyan, de egy próbát megérhet neked, mert sokaknak oldott meg hasonló problémát. Egyébként szoftveres problémának tűnik, főleg, ha más játéknál nem fordul elő ilyen vagy ehhez hasonló.
-
Evome
senior tag
-
Rasiel
senior tag
-
ЯΞD
senior tag
Szia.
Nekem Giga 780OC- csinált ilyet Bf4-nél. Leginkább akkor ha feltettem a grafikai beállításokat magasabbra, és be volt kapcsolva a Shadowplay. Nos ha le volt véve a grafika és offon volt a SP akkor sosem volt semmi baja. Szerintem sok volt az OC neki. Próbáld meg, hogy vissza veszel az OC-ból és mást ne változtass.
-
Evome
senior tag
-
blu79
addikt
-
Modst3R
senior tag
-
Rasiel
senior tag
Nem lenne pénzkidobás, nyugodtan mehet a 1070.

-
Evome
senior tag
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja a választ.
Amióta beinstalláltam az új kártyámat "Gigabyte GeForce GTX 1080 WindForce O.C" Overwatch elég fura színkezelési problémákba ütközik. Néha az egész kép kap egy ilyen neon zöld effektet, és úgy marad amíg ki nem lépek belőle. Néha egy feketeség kezdi "megenni" a textúrákat (LINK) ami olyan mint a régi windows crash, ahogy nézelődök kb kezd egyre jobban kitakarni mindent a feketeség, majd csak a HUD látszódik és a piros körvonalak az enemy körül.Ez játék probléma lehet ? Vagy driver ? ... lepucoltam minden régi drivert, és felraktam az újat, + Geforce Experimence-t is hátha megoldja... de fogalmam sincs mi okozza ezt a textúra bugot* elő.
A játékot is újra raktam már, de semmi.
-
s4hu|SyD^
addikt
Na megjött az MSI hát sokkal nagyobb mint gondoltam, de bőven befért. Teljesen megértem, ha valahol lehajlik. Egyébként a ventin kell valamit állítani kezdésnek? Afterburner 20%-ot ír auto módban, akkor ezek nem is kapcsolnak ki? 33-37 fok most úgy, hogy a ház ventik Low-on mennek és nincs is csak 1 elől meg 1 hátul.
-
blu79
addikt
-
sixpak
nagyúr
-
Janika!2
aktív tag
Sziasztok!Napok kérdése és beszerzem a GTX 1070-et...kérdésem az lenne ,hogy melyik gyártó hűtését ajánljátok?
-
core i7
addikt
Vehetsz hozzá 1070-et habár lehet nem fogja mindenhol kihajtani belőle a lelket
Az 1060-al kihúzni 1080p-n ki lehet 2 évig csak attól függ milyen beállításokkal -
Flamehearth
csendes tag
Üdv!
i5 4590-hez (3,7 Ghz) pénzkidobás lenne egy EVGA 1070 SC 1080p-hez ?
Nem szeretnék procit fejleszteni mostanában.gtx 1060-al ki lehet húzni 2 évet? -
Modst3R
senior tag
-
cyberkind
félisten
Itt nem az volt a kérdés, hogy megteheti-e, hanem az, hogy ha elég az i5 akkor minek van i7 a gépében, ennyi, nekem pl a Haswell i5 kevés volt még a 970-hez is, azért van i7 a gépben.

Én is így tervezném a váltást de szerintem a következő szériánál úgyis cserélek.

(#14239) modster
Ha ez tényleg így van akkor viszont lehet előbb is cserélek mert jelentősebben olcsóbban jönnék ki.
-
Peak
addikt
-
Modst3R
senior tag
-
cyberkind
félisten
-
Laraxior
titán
-
imi123
őstag
Sziasztok!
Ismét beléptem a klubba egy ZOTAC 1070 AMP Extreme kártyával.
Hát baráti ajánlat volt az IPON-tól 150-ért Gears of War 4 kuponnal
-
Modst3R
senior tag
I5-el kihajtható bármelyik vga. Játékok zöme nem is kezeli a ht-t. Ez a téma is kezd kissé uncsi lenni és túl tárgyalt...
-
KAMELOT
titán
-
core i7
addikt
-
Tomassy00
senior tag
-
Livius
őstag
Hello!
Egy GTX 1070 tisztességes kihasználáshoz milyen CPU és RAM ajánlott? -
keIdor
titán
Térjetek vissza ON-ba légyszi! Sok az OFF!
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Ha valóban azt a kártyát választod, akkor írj tapasztalatot-véleményt a kártya kialakításával kapcsolatban, és ha játszanál pár játékkal úgy hogy közben megy a GPU-Z a háttérben és monitorozza a kártya órajeleit, hőmérsékleteit és kihasználtságát majd a maximumot és az átlagot megmutatnád akkor az tök jó lenne!

Üdv
Puma -
blu79
addikt
-
qdam
csendes tag
-
salvation
aktív tag
Én meg lehet lecserélem a G-Synces Philipsemet 4K Asusra

-
Lidl
senior tag
Hali,
Azt magyarázzátok el nekem lecci, hogy miért van teljesítmény impactja a v-sync-nek?
Eddigi ismereteim szerint a v-sync annyi, hogy a videókártya megvárja a vertikális szinkron jelet a monitortól és akkor adja ki a képet. Ha már kész a kép akkor várakozik (memoriaban van a kép) tehát amíg várakozik nem dolgozik. Ezért nincs 100% kihasználtság.
Ha viszont nincs kész akkor kiadja a képet de előfordulhat hogy emiatt (főleg gyors mozgásnál) elcsúszik a kép az előzőhöz képest. Mivel a monitor folyamatosan teszi ki a jelet amit kap (mondjuk 60 Hz-el).
Ekkor dolgozhat maxon a kártya mert nem éri utol a 60Hz-et. Nincs meg a 60FPS.
De akkor hol van itt a 10-15% teljesítmény csökkenés? Miért lenne?
Természetesen eltekintünk mindenféle egyéb sync-től, mert azok csavarnak a dolgon egyet.
Szóval kérlek világositsatok fel.Köszi
Lidl -
ZrogNV
tag
-
s4hu|SyD^
addikt
Van 4k SUHD Samu TV, de a 750Ti-vel nem vett rá a lélek még, hogy átvigyem a gépet a másik szobába. Dying Light-ot meg a Batman Arkham Knight-ot próbáltam még akkor mikor költözködtünk és minden 1 helyen volt. Csak ugye a 750Ti nem nagyon szerette a nagyobb felbontásokat, viszont 1080p-ben is nagy élmény volt főleg az FPS nézetű zombivadászat/menekülés, asszony az rosszul is lett a gyors mozgásoktól. DOOM-ot mindenképp kipróbálom majd a 4k TV-n, lehet holnap miután beüzemeltem az 1070-et. Abban a játékban gyönyörűek a fény árnyék effektek és az SUHD-nak csodásak a színei. Félek attól, hogy ott marad a gép és kitúrom az asszonyt a nappaliból is, így is van egy szobám a gépnak gyakorlatilag.

-
sixpak
nagyúr
Rengetegen játszanak tévén, és az uhd tévéket szó szerint szarérthúgyért dobálják...persze van az a nézet, hogy szar válaszidő, játékra alkalmatlanok, de szerintem ez nem egészen így van, mindenképp nagy élmény 4K-ban tolni.
Hozzáteszem, hogy 90%-ban én is 1080p monitoron tolom, de néha odavonszolom a gépet a tévéhez és az tényleg frankó.
-
s4hu|SyD^
addikt
Elnézést akkor itt a hiba. Nálam úgy jelenik meg a kép a fejemben, hogy van a QHD sima meg a WQHD ami meg szélesebb (az nem fordult meg a fejemben már a megszokás miatt sem, hogy ez a FullHD is szélesebb, mint a régi montiorok), de akkor az az UWQHD. Szóval na lényeg, hogy a FullHD-nál egyel feljebbi monitorban gondolkodom, nem 4k, mert az marha drága (jelenleg, viszont lehet érdemes befektetés lehet, bár soha nem tudni mi lesz képmegjelenítés terén sem) meg jelenleg nincs alá megfizethető videókártya, biztos lesz a jövőben majd, de én nem akarok ismét videókártyát venni az elkövetkezendő 2-3 vagy akár 4 évben.
Egyébként szerintem videókártyában meg montiorban is nehéz a választás, mert néha nagyokat ugranak a gyárók és már nem tudod követni pénztárcával. Holott pl. játékokban néha én downgradet látok mégis megeszi a videókarit. Csúnya, kidolgozatlan játékok és kettőbe lenyeli az egész vadonatúj gépet.
Én sem Magyarhonban keresek, de azért sehol nem veri az ember a fogához a garast főleg, ha már a 30-as években van ahol már kicsit gondolkodni kell, lakás, ház, család, autó, nyaralás téren is.
-
Razi
tag
Erről tudnék mesélni hosszan, most viszont lefordulok a székről a fáradtságtól. Tervezem hogy egy videóban mesélem el a tapasztalataimat erről, illetve más monitorokról amik már voltak nálam. Összességében meg vagyok vele elégedve, arra amire nekem kell (játékra) arra több mint jó, ugyanakkor nem volt ez felhőtlen szerelem
Acer X34 nem volt még a kezem ügyébe, még csak nem is láttam élőbe olyat, de mivel ugyanaz a panel van benne mint a PG348Q-ba nem lehet nagy eltérés. -
voodoo98
addikt
-
Razi
tag
Igazából így van, de sokféleképp találkoztam már velük. Leegyszerűsítve a dolgot, a QHD a Quad High Definition rövidítése a W a Wide vagyis a széles (16:9) az UWQHD pedig az Ultra Wide, tehát az ultra széles (21:9). Mivel a sima QHD is a 2560x1440-et jelenti sokan úgy írják a 21:9-es verziót hogy WQHD mert ugye szélesebb
Szakirodalom szerint a QHD és a WQHD ugyanaz bár nem értem miért alakult így mert valóban megtévesztő. Az egyik videómban említettem is hogy nekem UWQHD-monitorom van (3440x1440) 
-
voodoo98
addikt
-
Razi
tag
Ne haragudj én értettem félre

Sajnos ilyen ajánlással nem szolgálhatok
Illetve az, hogy kinek mi az olcsó relatív... Nem mindegy hogy havi 2500 euróból élsz vagy 250 ezer forintból
Ettől függetlenül 27"-es QHD G-sync monitorból nagyjából 2 brand jöhet szóba. Asus és Acer, ezek közül is az Acer az amelyik olcsóbb, ettől függetlenül ugyanazokat a paneleket kapják a monitorok szóval különbséget a dizájnnál fogsz észrevenni kizárólag. Ugyanez vonatkozik WQHD-ra is. Időnként találkozok BenQ és más egyéb brandekkel is amiknél van G-sync de ugyanaz az árkategória.Egy hasznos gondolat
: Ilyen kaliberű kiadások előtt mindig figyelembe veszem, hogy milyen alternatívák vannak még a szórakozásra szánt összeg elköltésére ár/érték arányban. PL: Elmegyek inni a cimboráimmal, és kikérek 4cent whiskey-t az kb 800ft manapság egy kocsmába vagy egyéb szórakozóhelyen. Na de hányszor 4cent whiskey-t kell meginnom hogy jól érezzem magam és miután ez megtörtént meddig tart
Vagy pl elmegyek moziba megnézni egy fasza filmet 3d-be amire a jegy mondjuk 1700ft + popcorn+kóla meg egyebek és 2 órán keresztül jólérzem magam sacc/kb 3000ft-ért. Mikor megveszek egy játékot mondjuk 12-16k-ért mindig belegondolok ezekbe. Witcher 3 pl nekem 120 óra felhőtlen szórakozást nyújtott és potom 10k-ba került újkorába (én 980-asok mellé kaptam kupont) a kiegészítőkről ne is beszéljünk. Ahogy te is mondtad, ha 5 évig megvan a monitor... 
-
s4hu|SyD^
addikt
Nem kétszer annyit írtam, hanem még egyszer annyit, amit úgy értettem, hogy 1070/1080 x összeg és ha veszel még monitort is akkor az az x összeg megint, ami megy a monitorra. Érted na 250 ezer videókártya + 250 ezer monitor pl.
Teljesen egyet értek azzal, amit mondasz, nem mindegy mit bámul az ember órákig napi szinten és mondjuk ha 5 évig megvan az a monitor akkor nem egy nagy összeg. Főleg ha nyersz vele teljesítményben.
Én várnék egy olyan ajánlásra tőled, amiben egy olcsó és jó 27" QHD vagy WQHD monitor szerepel.

-
voodoo98
addikt
-
Razi
tag
Teljesen érthető és szerintem ezzel nagyon sokan vannak még így rajtad kívül. Félreértés ne essék, én nem valami mozgalmat akarok itt indítani, hogy most aztán mindenki szaladjon G-sync monitorért. Csak ha egyszer lehetőséged adódik rá, ha úgy alakul, érdemes egyszer nagyobb összeget beleinvesztálni egy jó megjelenítőbe. Ha figyelembe vesszük, hogy egy átlagfelhasználó milyen sűrűn cserél megjelenítőt, hosszútávon jó befektetés lehet. Az első mondattal amit írtál nem tudok kibékülni sajnos
Én speciel 300 ezerér vásároltam a GTX 1080-amat. Ezt már sokszor leírtam itt a forumon, de egy GTX 1080 Sea Hawk EK X-ről van szó. Ha az FC blokkot és a backplatet megvásárolod külön bármelyik gyártó kártyájához, kb ugyanitt vagy, de ez egy speciális eset hiszen a vízhűtés nem kritérium. Most 250k környékén vannak a 1080-asok sacc/kb. Egy 27" QHD monitor, teszem azt egy Asus PG279Q 270k környékén mozog. Ennél fogva nem feltétlenül értek egyet azzal hogy kétszer annyi mint egy 1080. Az 1070-es árakkal nem vagyok teljesen tisztában, de kb 150-170k tehető az árkategória szerintem, ott már közel a duplája, de tényleg nem vitatkozni akarok. Összességében én azt gondolom, hogy ha valaki komoly beruházás előtt áll, akkor egy GTX 1070-el kompromisszummentes élményt kap ha egy G-synces QHD felbontású monitort vásárol mellé. Ha belegondolsz hogy a GTX 1070 és GTX 1080-as kártya kb 100k difi, körülbellül ugyanez az összeg a felára egy G-sync monitornak. Ezzel azt szeretném mondani, ha valaki beruházás előtt áll, célszerűbb a nagyobb összeget a megjelenítőre fordítani, ez esetben inkább lemondanék a GTX 1080-ról és 1070-et vennék, ezzel spóroltam 100k-t amiből hagyományos monitor helyett inkább G-synceset veszek. Szerintem ezzel a felállással sokkal előrébb lennék mintha 1080-at vásároltam volna hagyományos monitor társaságában. Egyrészt 45FPS környékén ugyanazt fogod érezni mint hagyományossal 60fps-el másrészt a Vsync-et megspórolod ami azért lecsíp egy 10-15%-ot a teljesítményből, és ha figyelembe veszed hogy referencia értékek mellett kb 15% különbség van a GTX 1070 és GTX 1080 között nos akkor... 
-
s4hu|SyD^
addikt
"Ez persze csak spekuláció, de úgy gondolom hogy aki hajlandó ekkora összeget kifizetni egy videókártyáért, az ne sajnálja már a pénzt pont a megjelenítőre ami végsősoron meghatározza az élményt, a G-sync nagy áldás."
Persze igazad van, de azért egy jó G-sync monitor még egyszer annyi, mint egy 1070 vagy 1080. Nekem egy 24" Acer Full HD monitor van, kellett egy annó és nem nézelődtem milyet kéne venni. Én csak akkor nézek utána a dolgoknak alaposan mikor mondjuk egy hardvert cserélek, nem biztos hogy követem a hardver híreket addig. Pl. nekem ez a G-sync, Freesync meg társai új dolog. Viszont idén komplett gépet cseréltem (8 éves gépet cseréltem, amiben egy GTX 280 XT (OC) volt, ami meghalt) jelenleg 750Ti-vel meghajtva, holnap pedig jön az MSI Gaming X 1070. Azért így már elég szép kis kiadás. Emellé még ha vennék egy G-sync monitort is, ami persze akkor már minimum 27" QHD vagy WQHD lenne akkor nyilván az asszony kinyírna még úgy is, hogy telne is miből. Nyilván fogok rá áldozni, ha nem idén majd jövőre, mert elég sokat játszom már elég kis korom óta, de pl. nekem a 25-30 fps sem mindig bántja a szemem. Simán kijátszom úgy egy játékot. Nagy ugrás lesz az 1070 ilyen téren.
-
voodoo98
addikt
-
Razi
tag
Ahogy mondod kolléga, egyéni preferencia
BF1, DOOM és társaikról szándékosan nem készítettem videót mert ezek annyira bitang motorral mennek hogy még 4k-ba is vállalhatóak 1db 1080-al abban az esetben persze ha a fix 60FPS a cél. Tudom, hogy így van mert teszteltem
Ugyanakkor a legtöbb játékra ez sajnos nem igaz. Bár több olyan engine lenne elérhető mint amilyet a DOOM használ, valami kegyetlen. Vagy volna egy kicsivel több Frostbite 3 motorral megáldott játék. Persze mindent ki lehet akasztani AA-val ha éppen ez a "cél"
Én kb 70 centi távolságra ülök a monitortól, és a legtöbb esetben nem érzem szükségét egyáltalán AA-nak, de tudod ez én vagyok
Van ahol állítok élsimítást, de max egy FXAA-t. Ami az FPS-t illeti nekem ha már 60 felett van boldog vagyok AAA címeknél maximális részletesség mellett, de ugyanez nem mondható el az online shooterekről mint pl BF1. BF1-nél ragaszkodom a 100FPS-hez ha már egyszer 100hz a monitorom, hogy minél több embert szedjek le rövid idő alatt, ugyanez vonatkozik CS:GO-ra Overwatchra és még egy csomó játékot ide tudnék sorolni. Viszont egy Witcher 3-ba vagy bármelyik másik történet orientált egyjátékos RPG-ben nekem a 60 vagy valamivel afölötti érték bőven elég, hogy maximálisan tudjam élvezni azt. Ezeknek az állításoknak esetemben a GTX 1080 maradéktalanul eleget tesz 
-
Razi
tag
Természetesen így van, egyébként valószínűleg félreértettél. Én az overwatchot nem benchmarkként hoztam fel példának, hanem mint kompetitív (versengős) játéktípust. Minden kompetitív játék szándékosan úgy van megírva, hogy a gyengébb képességű gépeken is faszán fusson, nehogy ez legyen az oka, hogy kevesen játszanak vele. A teljes mondandóm egyébként annyi volna, hogy GTX 1070 vagy GTX 1080 videókártyákkal szinte kivétel nélkül minden mai játék kompromisszummentes. Illetve ha valaki rendelkezik G-sync technológiával megáldott megjelenítővel, annak egyébként is elég adott esetben 45FPS is egy single player AAA címhez ahhoz, hogy az élvezhető legyen. Kompetitív játékoknál ahol számít, hogy mennyi FPS-ed van ott meg úgy is meglesz amennyi kell.

-
voodoo98
addikt
Itt ugye már bejönnek a képbe az egyéni igények is, hogy kinek mi a jó:
- ilyen felbontáson AA állitasa vagy sem? Én szeretek legalább egy 2xAA-t
- stabil 60 fps vagy sem. Én "100 alatt szédülök"
Lehet vkinek elég 50fps gsync-kel, nekem nem.
- játék függő is, vmelyik cim jobban fut, a másik sokkal rosszabbul
- stb.Én elég jól elvoltam egy gtx980ti-al (ami kb. 1070) 1440p-n (Unity, ACS, FC primal főleg), de a primal volt, hogy beesett 49-ig is, nem ultran. GTX 1080 talán 70 alá sem megy ultran.
De ezt irtam is, hogy meg lehet vele probálkozni (1070-nel 1440p-n)Tehát ebből következik, hogy 3440x1440-ben is el lehet lenni egy db GTX1080-nal, ha úgy van, de oda nem árt még több kajak, vagy visszavenni 1-2 beállitasból. Láttam BF1-es videót, ott elég jól muzsikált!

-
xPraetoriaNx
senior tag
Mondjuk Overwatch nemtudom mennyire jó "benchmark" játék bármihez is, az olyan faszán meg van írva, hogy a 660Ti-men fixen produkálta a 60 fps-t 1080p-ben Ultra beállításokkal (vagy mi az isten van az Epic előtt egyel). Értem hogy nem 1080p-ről beszélsz, de ezek után úgy érzem még 4K-ban is elbírna vele akár egy 1060, nemhogy 1080

-
Razi
tag
-
Razi
tag
Nem feltétlenül értek egyet kedves kolléga, nem vitatkozni szeretnék csupán sok az olyan változó amit érdemes számításba venni. Az egyik hogy a videómból szerintem kiderül hogy a 3440x1440-hez pont hogy elég a GTX 1080. A másik hogy a GTX 1070 szerintem kellően erős egy 1440p-s megjelenítő mellé, pláne ha ez a megjelenítő G-synces. Az egyel feljebb lévő hozzászolásomban pedig a többit leírtam amit még mondani kívánok

Új hozzászólás Aktív témák
-
14300 - 14201
39313 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- (kiemelt téma)
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI RX 6750 XT Gaming X Trio videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor Red Devil RX 6800XT videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix RX 6600XT 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- ASUS ROG Zephyrus G14 (2024) 3K OLED RTX 4060 GARANCIÁS ÚJ!
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

50% körül talán a venti szélzaja hallatszik kicsit, de majd kiderül ez este mikor néma csend van zárt ablaknál. Az egész gépben a vinyók a leghangosabbak az elég zavaró. A kártya 1980 körül boostol amúgy és ahogy megy a hőmérséklet úgy veszi vissza 13 Mhz-enként. 69 fokot sikerült elérnem legutóbb Watch Dogs-ban. Persze minden maxon, ami belefért. Egy jó venti profilja nincs valakinek? Próbáltam beállítani ezt-azt, de más már biztos többet próbálgatta, mint én.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ugyanakkor a legtöbb játékra ez sajnos nem igaz. Bár több olyan engine lenne elérhető mint amilyet a DOOM használ, valami kegyetlen. Vagy volna egy kicsivel több Frostbite 3 motorral megáldott játék. Persze mindent ki lehet akasztani AA-val ha éppen ez a "cél"