- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark2
tag
válasz
mark0179 #1386 üzenetére
Rendben, akkor szerinted nem a win driverek hibája.
Lépjünk tovább: lehet, hogy a tápod korábban nagyfogyasztású kártyát vitt, de elfáradhatott közben. Nekem is volt a kétezres évek közepén olyan 360w -os chieftec tápom, ami 3 év öregedés alatt jutott el a pukkanásig, az még nagyfogyasztású gépet sem kellett kiszolgáljon. De rendben, a tápnak sincs baja.
Eddig szó sem volt róla, hogy lehet húzott alkatrész a gépben. Tuningot vissza kéne venni ha van és ha nem lenne fixálva, akkor a pci-e órajalet 100-ra állítani. Továbbmegyek - megpróbálnám azt a videokártyát is alulórajelezni, ha engedi, magból/memóriából levenni mondjuk 100MHz-et. Ha az segít rajta, már közelebb vagyunk a megoldáshoz.
Mellesleg kíváncsi vagyok, win8.1 alatt mit mutat a kártya.
Én még mindig kipróbálnám egy másik gépben is. -
dark2
tag
válasz
mark0179 #1384 üzenetére
Nos, az üzenet vége nem elég tiszta nálam, hogy melyik játéktól van a felsorolás azon része, ami már rendesen fut.
Attól, hogy a géped folyamatosan megy, még tönkremehet a videokártya, nemcsak a ki-bekapcsoláskor történő gyors melegedés/hűlés repesztheti meg a gpu forrasztásokat. Az én 8800GT-m is játék közben adta fel a küzdelmet anno.Viszont az alaplapi csipkészlet felrakása (gondolom a meghajtóját) nem hinném, hogy ilyet gondol. Megnéztem a lapodat, a honlap szerint win7-ig van hozzá nvidia driver. Most mid van a gépen windows tekintetében? Mert ha win8-10-re erőltetted fel, az okozhat épp gondokat.
Próbáltad a videokártyát más lapban vagy a gépedben másik kártyát? Tápod milyen idős?
-
dark2
tag
válasz
mark0179 #1382 üzenetére
Véleményem szerint a videokártya haldoklik és ezzel nem lehet semmit csinálni, maximum kicserélni.
De én a következőket tenném "ellenpróbaként":1. a gépbe kölcsönkérnék 2 másik kártyát tesztelésre - az egyik legyen olyan, ami nem igényel külön tápcsatlakozót (ez mutatja, ha a PCI-E csatin nem jön át elég áram, vagyis a lap a probléma) illetve egy olyat, ami nagy fogyasztású és tápcsatlakozós (ez mutatja, ha a tápegység felől nem jön elég áram)
2. a videokártyádat áttenném egy másik gépbe, ott is jelentkezik-e a hiba? (ha igen, a kártya a ludas)
3. a gép jelenlegi összeállítása mellett - minden csatlakozást átmozgatnék, majd egy tápcserét hajtanék végre (kölcsönkérttel), hogy ekkor is vannak-e problémák?
A tápegység működés közben hűvös, langyos vagy meleg levegőt fúj? Ez a terheltségéről adna információt.
4. pótlólagos megoldás: kerítenék egy régi, kisvinyót, arra egy friss oprendszer és csak a játék rátéve (ez a szoftveres hibát mutatná meg)
Esetleg infó arról: minden játéknál hibád van? Vagy más, intenzív 3d alkalmazás nem problémázik? Esetleg van linuxod, azon tudsz próbálni 3d alkalmazást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- További aktív témák...
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 7900 XTX 24GB VRAM
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti SUPER AERO OC 16G - Alza garancia 2027.11
- Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB (sku:11293-03-40G) használt VGA
- BESZÁMÍTÁS! PowerColor RED DEVIL 6900XT Ultimate 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 EAGLE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest