Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
Cyberpunk #714 üzenetére
Egy kis története osztanék meg veletek, tanulságos lehet:
Az ati 4830 vga-mat bios frissitettem többször windows 7 alatt!
parancssor-- > atiwinflash -p -f 0 fajnev.biosElső nap ~12:00 óra:
Probálgattam, ezt azt, majd modositottam a hűtést pl ha 50 fokos akkor 50 % on pörögjön a venti! A frissités sikeres volt, majd újrainditás után nekm volt kép, csak 5 halk csípogás jelezte, hogy vmi gond van!Szereztem egy másik pci-e vga-t Nvidia 8800-at.
Windowsban látta mind 2 kártyát de az atiwinflash progi el sem indult, tudtam, hogy csak dosban lehetne megoldani a dolgot.
készitettem egy bootolható dosos pendrive-ot, rámásoltam az atiflash és a bios fájlt. bejött a dos, maj az atiflash -i parancskor 1 db vga-t látott-rv770 -lehet, hogy csak az ati-t?
Itt lehet, hogy csak egyet is kellett volna látnia????mert ha igen akkor lehet, hogy a történetnek itt vége is lett volna.De mivel csak egyet látott, gondoltam, hogy az 8800- as! Ekkor kezdtem el a szomszédokat (4-5 gépet megnéztem) felkeresni pci-os vga kártya után. Mondanom sem kell, hogy senkinek sem volt vagy agp-s vagy pci-e vga-t használtak. Ekkor kb
Második nap: 17:00
Átmentem testvéremhez, és neki is van 2 régebbi gépe, de azokban sem volt pci os vga.
Felkerestünk egy számtek boltot:
Én:Jó napot!Sima PCI -os vga kártyát keresek.
Eladó: Pci-express javított ki
Én: nem, PCI.
Eladó: 5-6 éve nem árulunk olyat.
Én: merre érdeklödjek, gondoltam van vmi ismerőse akinek akad?
Eladó: neten biztosan ....
Én : ok köszönöm!Na haza, majd az egyik ismerösömet felhivtam, és megkérdeztem töle is, de neki sem volt pedig 2 gépe is van. Ajánlot egy pc bontot, és megadta a számát!
Felhivtam:Én:Jó napot!
Ismeretlen:Jónapot!
Én Sima pci vga kártyát keresek, kb 1000 ft körül!
Ismeretlen férfi: van
Én: akkor már csak a cimre lenne szükségem és 10 percen belül ott vagyok!
Ismeretlen férfi: "megadta a cimet"Elmentünk a kártyáért: S 3 virge dx pci os vga volt- kiprobáltuk müködött!
Hazamentem, s3 vga beraktam (p67 extreme 4 es alaplapom van) gépet elinditottam, és ugye nem adott képet, mert eslődleges a pci-e. Elindultam a 2 kártyával a szomszédba, de a szomszéd inkább felhozta a gépet.
Beraktam a 8800-at, del bejött a Bios=Uefi-átállítottam pci-ra. kikapcs kártyacsere.De mikor elsődleges volt a pci-os vga akkor mondom F11 boot menu, de nem történt semmi.restart F2 bios-uefi beállítást megnézem-gondoltam- de nem történt semmi- a lényeg, hogy az uefi nem "jött be" mert a vga "gyenge volt a megjelenitéséhez"!Egy pár probálkozás bood dvd készités, nem jó mert sztem csak boot cd lehet dosos(ez nem derült ki még számomra, hogy ez valóban így van e) -közben behalt az pendrive-
Otthon nem volt másik-így az aszonyt meg kellett várnom mig hazajön, majd készitetem egy másik dosos p.-ot.Viisszaraktam a 8800-at beálitottam, hogy:
-elsődlegesen usb ről bootoljon
-pci-e ről pci-rarestart
bejött a dos
aitflash -i látta a krtyát (most is csak egyet)
aiflash -p -f 0 rv770.binbiosfrissités-kész-restart!
Alaplap hátulján reset gombot megnyomtam- pci vga kivettem és a 4830 vga elindult.
Ezután a windows nem indult - a gép állandóan ujraindult-
Windows reinstall (20:25-20:40) !
és a történetnek jelen pillanatban itt a vége.ez a cikk sokat segített:
elrontott frissitésKöszönöm, hogy végig olvastad, remélem azért más már jobban átgondolja mielött nekiáll vga bios-t frissiteni!
Mindenkinek minden jó kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Diabetes - Cukorbetegség
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 2042
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- PowerColor RADEON RX 7900 XTX HellHound Spectral OC 24GB - Garancia
- Gainward GHOST RTX 3060 Ti
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest