- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
Ha egy laptop indulásakor a "media keresés"-re azt írja hogy nem talál,és utána pedig az üzenet hogy "No boot device" akkor a vinyónál kell kezdeni a hibakeresést,igaz?
Lefutattam bene egy tesztet ami a hdd keresésekor is kiírja hogy nem talál hdd-t.
Kb.10-12 éves dell laptop,érdemes ezzel még vesződni?
Van itthon egy ssd-m,beletehetem de gondolom a régi hdd-ről már sehogy nem hozom vissza az adatokat... -
tobias40
veterán
Fujitsu LIFEBOOK E752 laposhoz 1600-as memóriát ír a honlap.4 giga van benne ami sztem nagyon kevés,bővíteni csak 1600-as érdemes vagy tehetek mellé 1333-as 4 gigásat?
-
tobias40
veterán
válasz
ricsi99 #15424 üzenetére
Meddig van el a hűtős módszerrel és meddig ha csak kiveszem az akksit és beleteszem ha kell?
Ha töltőn használom néha-néha akkor az akksit nem is kell visszaraknom,igaz?
Így mi a jobb neki ha benne van a gépben vagy ki kell vennem és betenni a fiókba?(2-3 havonta újra tölteni és vissza a fiókba?)
Mivel lett egy céges laptopom és azt használom,a dell meg csak 2-3 havonta van bekapcsolva hogy még működik-e! -
tobias40
veterán
Ha sokáig nem használom a laptopot akkor érdemes kivenni az akksit belőle?
Most állandóan rajta van a töltőn de nem használom.(dell 5420) -
tobias40
veterán
válasz
Thunderzolee #15277 üzenetére
Ha csak filmeket nézel akkor is érdemes a kodi-t kipróbálni szerintem ha nem azzal használod...
Ha nem kellenek az addonok és elég a vlc akkor természetesen ennyi a történet.
Én nem akartam külön pc-t 0-24-ben járatni ezért nas-ra töltök és onnan nézem a filmeket.Kodi meg a pléjeren van és azzal nézem a filmeket és a NF-t HBOGo-t,digionline stb....Ki mit szeret,úgy választ...
-
tobias40
veterán
válasz
atee_13 #15271 üzenetére
Mivel tervezed majd használni mint média lejátszó,kodival vagy hogyan?
Tvgo-t webes felületen használnád?
Állandóan futna mint egy nas vagy hogyan lenne a gyakorlatban?
Távirányítást mivel oldanád meg?
Van nekem is hasonló tudású gépem de még nem jutott eszembe ez a jónak tűnő ötlet!
Nem is foglal sok helyet,nem feltűnő. -
tobias40
veterán
A ventillátorom eléggé süvít már,mennyire bonyi kicserélni?
Hogyan keressek rá youtube videót? -
tobias40
veterán
Megjött a [link] wifi6-os kártyám.(Dell Lattitude 5420 a gépem)
Feltelepítettem a netről a legújabb drivert hozzá a 22.50.07-et.
Letöltésben 140 megát hoz feltöltésben viszont hozza a 1070 megát.
2000/1000 optika van nálam,mi lehet a gondja?
Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz-nek ismeri fel a win10, a kártyán és az oldalon meg MPE-AX3000H-nek írják.Nem ez lehet a gond?
Próbáltam egy régebbi driverrel de azzal is ezt csinálja.Mi lehet a gond és a megoldás?
-
tobias40
veterán
válasz
Thunderzolee #15212 üzenetére
Igen így van,még memóriát veszek bele.Milyet ajánlasz esetleg konkrét link-el?
A proci még a telekomos 1000/1000-es netet is kihajtotta torrenten is,hosszú távon. -
tobias40
veterán
Tehát akkor [link] ez való hozzá?
Közel 10.000 ft,lehet nem ér ennyit az egész ,még eldöntöm..Processzor cserébe gondolkozzak ennél a gépnél vagy nem lesz tőle sokkal gyorsabb.SSD-t már tettem bele,memóriát felbővítem amennyire lehet,játékra nem használom csak "normál" feladatokra!
-
tobias40
veterán
válasz
vakablak93 #15162 üzenetére
Honnan és milyen modult vettél bele?
Nekem 5420-am van ami szinte uanaz mint a tied.Nem elég a gyári mellé +4 giga ram? -
tobias40
veterán
Hi all!
DELL 5420-as laptopom már nem mai gyerek de hátha tudom kicsit turbózni a wifijét.
Telekomos 5670 AX-es routerhez kapcsolódok vele és szeretnék ax-es(vagy ac-s?) wifi kártyát venni bele.
Milyen kell bele ha egyáltalán van ilyen régi laptopba? -
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14733 üzenetére
Azok a sebességek összeadódnak...
[itt a kép róla] -
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14731 üzenetére
Nem,2000-el le és 1000-el fel!
[itt a bizonyíték]
-
tobias40
veterán
Milyen lehetőség van arra hogy a meglévő Dell 5420-as gépemet 2,5 gigás Lan kártyával bővítsem?Gyanítom hogy nem lehet de hátha.
Milyen kártyát kell keresni laptopba vagy pc-be ami tudja a 2.5 gigás sebességet? -
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14621 üzenetére
Annyit nem ér az egész,csak megakartam győződni róla hogy jó-e az átalakító amit küldtek nekem.
Sztem jó mert az adapter kapcsolatoknál 1 Gb-et ír de akkor miért nem hozza át ez rejtély.
Gondolom a driver de hogy miért nincs hozzá win10 driver ezt sem értem..Meg az is fura hogy a másik laptopomnál is ennyit mérek az meg Inspiron 5558...
-
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #14583 üzenetére
Azt figyeltem meg hogy minden usb-s porton 300-350 a sebesség bármelyik gépen nézem.
Az adapternél 1 Gigásnak írja a sebességet,tehát az átalakító elvileg jó.(vagy belimiálhat még ettől?)2 laptopban is megnéztem..
Miért lehet hogy minden usb porton beáll mint a szög a sebesség 350-nél,ennyit bír a gép max,vagy valami megállítja a sebességet?
2 usb3 és 1 usb2 van a gépemben de mindenhol ennyit mérek... -
tobias40
veterán
Az honnan derül ki biztosan hogy van-e és mennyi usb3-as portom a laptopomban?
Gyári leírás szerint van ,de rendeltem ilyen usb LAN gigabit átalakítót,de nem tudja csak 300-350-ig kihajtani mind három usb porton.
Laptop kevés hozzá vagy az eszköz amit vettem?
Próbáltam ezzel a két laptoppal:
DELL 15 3567
Dell 5558 -
tobias40
veterán
A Dell5420-as laptopomban egyik napról a másikra gigabit helyett csak 100-asnak látja a LAN-t.
Már próbáltam több lan kártya drivert feltenni de mindegyikkel 100-as.
A dell honlapjáról is próbáltam az id tag beírásával de ez sem segített.
Wint 10 64 bites, van a gépemen de csak win7 -wi8.xp stb rendszerhez hoz a dell honlapja drivereket win10-hez nem.Melyiket válasszam hogy jó legyen win10-hez?Próbáltam win7,XP,win8 drivert de nem jó.
Van ötlete valakinek mit tegyek fel hogy gigabites legyen a hálókártyám és tudjon is gigabites sebességgel letölteni?Eddig gond nélkül hozta ezt a sebességet,lehet hogy frissült a win10 vagy tönkre ment volna a hálókártyám? -
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14535 üzenetére
Nem a zsanér van eltörve hanem 2 db műanyag amibe bele van csavarozva a zsanér a gép "aljába" nem az lcd felől.
Sztem az egész házat ki kellene cserélni,ezért összecsavaroztam és elraktam ilyen "bulizós" laptopnak..
Amúgy ki volt esve az aljából a csavar (ahol a laptop "lába" van az alján) ezért tört szét az egész műanyag ház ott zsanér körül.(ahogy nyitogatva és feszegetve volt)
Tettem bele egy csavart ez vmennyit tart és óvatosan lehet nyitogatni is..
Valószínű hogy lehetne ilyen műanyag szarokat venni de nem találok róla robbantott rajzot így meg nehéz keresni..Kicsi hibából lesz a nagy de eszembe sem jutott megnézni hogy hiányzik-e ott a csavar..
-
-
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14445 üzenetére
Sose baj ha sok a memória,elven..
Csak torrentre használom letöltő gépnek.
Azt hiszem ddr3 mert amit kiszedtem egy fiatalabb gépből memóriát,annak nem úgy van kiosztva a lába és ne tehető bele a foglalatba..Az akksinál igazam van ha nem veszek majd 20-ért akksit egy ilyen idős("értéktelen" ) gépbe?
-
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14442 üzenetére
Ok,de az egész gép alig ér többet mint az akkumulátor amit veszek bele?
Igazából mindig tápról megy mert egy torrent letöltő gépet csináltam belőle de ha véletlen el kell vinnem ahol nincs 220 akkor meg kellemetlen...
És ram-ot szeretnék bele venni de ez még a régi fajta ram,honnan vegyek és milyet ajánlotok?
Most egy db. 4 gigás van benne ,emellé tennék még egy 4 gigásat.. -
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14412 üzenetére
Tudom hogy én csináltam magamból hülyét..
Mondjuk azt sem tudom mikor fogom ezt kihasználni de jó ötletnek tűnt és nem is került sokba,ezért vettem meg a kártyát és csináltam meg hogy mobil netkártyát lehessen beletenni.Sosem tudni mikor jön jól majd...
Most hogy felraktam a dell saját programját is,a win-el kezeltessem a mobilnetet vagy a dell progival?
Sztem tök mindegy de inkább megkérdezem..
Mindkettőt kipróbáltam és működik vele csak annyi a gond hogy nincs 4G ,de ez várható volt hogy ez a régi kártya nem fogja tudni.
Ilyet kaptam bele ezzel max a 3G megy ,igaz? -
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14409 üzenetére
Köszi a helpet...
Megcsináltam videó nélkül!
Egyszer már csináltam vagy 4 éve és nem emlékeztem a sorrendre!
Meg a csavarokat azért lehet keverni kissé,meg van amit felesleges lebontani de mindegy...Beraktam a sim kártya fogadót,nagy nehezen vadásztam hozzá drivert,most a szoftvert keresem hozzá amivel működik benne a sim kártya mobil netje.
Nem vagyok annyira kezdő (meg hülye sem
)a dologban mint esetleg gondolni lehet,de nem szeretnék semmit elrontani ezért soxor kérdezek,ezért bocsi..
Megírom mire jutottam a sim-el..
-
tobias40
veterán
Mit írjak be a jutubon hogy részletes videót találjak hogy hogyan kell kicserélni a törött kijelző zsanérokat?
Egyszer már találtam egy jót pár évvel ezelőtt de most azt nem találom..Köszi a segítséget! (jöhet link is..
)
-
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #14357 üzenetére
A HP honlapján nem írja milyen kell a gépedhez?
Nekem a Dell honlapján a service tag alapján kiírta milyen kell bele és az ebay-n rákerestem és meg is rendeltem egyet kemény 4.000 ft szállítással..
-
tobias40
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Berserker: Khazan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo 3
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged