- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batka666
csendes tag
válasz
Shadowfax #827 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a mai notikat már nem feltétlenül egy és csak egyféle konfigra tervezik. Ezért van az, hogy egy picit nívósabb laptopgyártónál te rakod össze a laptopodat bizonyos korlátokon belül (Dell, Alienware).
Mindemellett, ti tudjátok, hogy honnan és mennyiért lehet beszerezni egy MXM modult? Én találtam egy oldalt: www.mxm-upgrade.com , és itt egy 256Mb-os kártya 300 dollár körül van ami nem olyan vészes.
U.I.: Az oldal szerint a Dell nem használja ezt az MXM technológiát, mégis lehet egy laptopot többféle konfiggal kérni (pl. videokártyából lehet Ati-t és nVidiát is kérni). Ez hogyan lehet? -
Batka666
csendes tag
válasz
Shadowfax #824 üzenetére
Ez stimmel, de lehet venni noti alá tehető ''hűtőlapot'' ventillátorral meg mindennel, illetve ha ésszel cserélget az ember, akkor a gyári hűtés is elegendő. Amúgy egy nagyobb teljesítményű kártya valszeg az aksinak is odaverne, de abból általában lehet venni többcellásat.
-
Batka666
csendes tag
Sziasztok!
Utánajártam egy cseppet ennek a videókártya csere dolognak. Az nVidia annak idején kifejlesztett egy MXM (Mobile PCI eXpress Module) nevű dolgot, ami mostanra eléggé elterjedt. A lényege az, hogy a videókártya egy miniatűr PCIe foglalatba passzol. Sajnos nem nagyon lehet vele találkozni a kereskedelmi forgalomban, mert a notebook gyártóknak marhára nem éri meg, hogy nem egy új notit veszel, ha valami nem tetszik a régiben. Mindemellet elvileg hozzá lehet jutni a cucchoz. Hogy hol azt már nem tudom, árat meg végképp nem. Esetleg valakinek van bármi infója arról, hogy hol lehet behúzni ilyen kártyákat?
U.I.: A modernebb laptopok nagyon nagy része már moduláris felépítésű. Kis túlzással ugyanúgy variálható benne minden mint egy PC-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Villanyszerelés
- Windows 11
- YouTube
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged