- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
tobias40 #14298 üzenetére
Linuxozom az utóbbi pár évben főleg, így nem adnék inkább olyasmiben tanácsot, amiben nem vagyok egészen biztos.
Én úgy csinálnám, hogy
- beszerelném az SSD-t és arra telepítenék Win 10-et
- csak miután ezzel megvagyok, tenném bele az ODD helyére a HDD-t (több rendelkezésre álló belső meghajtó esetén a Win néha csinál olyan érdekességeket, hogy valamiért nem arra a meghajtóra teszi a boot-hoz kellő dolgokat, amelyik amúgy rendszermeghajtónak meg lett neki adva - MBR-nél legalábbis, GPT/UEFI telepítésnél nem tudom, hogy ez ugyanúgy megvan-e)
- ezután újraindítanám a gépet, ügyelve arra, hogy a megfelelő meghajtó legyen az első a boot sorrendben
- ezután akár nyugodtan lehet a Win saját lemezkezelője alól törölni a HDD partícióit, majd új adatpartíciót létrehozni/formázni.De amit a kolléga írt a HDD külön leformázásáról, az is jó szerintem.
-
válasz
tobias40 #14295 üzenetére
Youtube...... [link] A formázást mindegy mikor csinálod. Telepítés közben is csinálhatod, de előtte mentsd el ami kell róla. Mikor leformáztad nézd meg jól melyikre teszed az oprendszert, azaz figyelj oda, hogy tuti az ssd-t válaszd. Vagy még telepíted ne tedd be a hdd-t, hanem utána formázd windows alól, vagy a mini tool partition progival, ha a windows nem engedné. Mondjuk ezt szokta engedni.
-
válasz
tobias40 #14274 üzenetére
Ha a service tag matrica lekopott róla, akkor bajos a dolog, én első körben pl. aida64-gyel megnézném, hogy milyen alaplap van benne (Összegzés->Számítógép->Alaplap->Alaplap neve). Ha nem cseréltek benne alaplapot, akkor az a géptípusod.
Némelyik Inspironnál az akku alatt is fel van tüntetve a típusszám. -
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #14269 üzenetére
Ez alapján Inspiron 5558 -hoz melyik zsanér kellhet hozzá mert ad többet és nem szedtem szét és nem tudom pontosan melyik kellhet hozzá!
Itt néztem hozzá ha van valakinek tutibb helye,esetleg olcsóbb is akkor szívesen fogadom a segítséget! -
válasz
tobias40 #14267 üzenetére
https://www.dell.com/support/home/hu/hu/hubsdt1?app=drivers
Az USB kapuk kék színűek, ha USB 3.0-ás.
De nem minden gyártónál, és nem minden esetben.
Asszem az Inspironnál sem az.
Ki kell próbálni, illetve a pontos típusszám alapján rá lehet a gépre keresni, akkor Google is ad rá találatokat, h melyik 2.0-ás és melyik 3.0-ás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Gurulunk, WAZE?!
- Xbox Series X|S
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest