Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én még ilyenről nem hallottam, h nem kezelne nagyobb méretű merevlemezt egy laptop.
Úgy értem, ez a gép nem olyan régi, h ilyesmi problémája legyen.Ez a 300gigás merevlemez ráadásul még 12,5mm vastag (3 tányéros), az újabbak már jóval vékonyabbak.
Érdekesség: akkoriban mikor megjelent, ez volt a világ legelső 300GB-os 2.5"-os merevlemeze.
Viszont csak 4200RPM-es, ez nagyon lassú; átlag 2.5"-os HDD-k 5400-esek, az asztali gépekben meg ugye 7200-esek vannak.
Ha gyorsítani is akarsz a gépen, keress hozzá 7200RPM-est, vannak ekkora méretben is. -
Werkly
őstag
Sziasztok! Adott egy Toshiba Satellite A2001J3 noti a jelenlegi 300 GB HDD meghalt. Az igaz lehet, hogy ha 1 TB menne bele azt nem kezelné? Hanem egy szervíz szerint csak max 500 GB menne a dolog. Kösz!
MHX2300BT a régi ami benne volt.
Szervízes fickó szerint a BIOS a bibi! Külföldi fórumok szerint meg menne? Most akkor......? -
-
tibbike01
őstag
Lenovo u510-be milyen ramot keressek? (gondoltam bővítem ha már úgyis tudom hogyan kell szétkapni
)
Amilyen most van benne:
Modul neve: Samsung M471B5273DH0-CK0
Modul típusa: SO-DIMM
Memória típusa: DDR3 SDRAM
Memória sebessége: 4GB DDR3-1600 (800 MHz)Köszönöm.
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9095 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9090 üzenetére
A CPU-Z szerint a chipset GL960.
Kíváncsiságból felraktam a PC Wizardot is,a 2010-est,meg egy 2013-ast,mindkettő azt írja a lapkakészletre,hogy intel GM965
akkor most mi van?
Aida 64 szerint GL960 és a támogatott FSB sebességekSB533,FSB667,FSB800
-
tibbike01
őstag
És mi van olyankor, ha új (tehát nem használt laptopból kiszerelt) wifi kártyát veszek bele?
Azzal működne? -
Elolvastam az oldalt.
Amit a postoló linkelt be adatlapot, azon valóban látni, h GM965 a chipset a gépben. És hát látni, h megy a gép nagyobb processzorral is.
Sajnos az illető a CPU-Z képernyőképen csak a processzor adatait jelenítette meg, az alaplap, ill. a chipset egy másik fülön van.Neked a CPU-Z mit ír ki, ?
Ettől függetlenül: az egy gyakori eset, h a chipset család (Crestline) teljes verziója (GM/PM965) van a gépben, nem a butított verzió (GL960).
Szóval előfordulhat, h GM965 a chipset, és kezeli az összes 800MHz-es FSB-s processzort ebből a listából:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P -
SigmaW
tag
válasz
Thunderzolee #9087 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
lotuska #9085 üzenetére
Pentium 2020M, 2030M.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_%28chipsets%29/HM70_Express.html -
lotuska
tag
Sziasztok!
3 honapja vettem kb. 35.000-ert egy HP Notebook 650 PC laptopot (Celeron B820 @ 1.7 ghz, 4 gb ddr3, 500 gb hdd, HP 1858 65.34 Sandy Bridge alaplap, southbridge HM70, socket 988b rpga, 6 cellas aksi, windows 8). A laptopot foleg filmekre, internetezesre neha jatekra hasznalok. Ami a gondom vele, hogy nagyon hamar elfogy a proci, kerdesem az lenne, hogy lehetne-e egy i3-as procivel upgradelni? Mennyivel lenne erosebb, mint ez a cerka? Mennyiert tudnak hasznaltan egyet pattintani? Tovabba mennyivel kevesebbet tartana az akumulator normal internetezes kozbe? Jelenleg 2,5-4 orat tart, terhelestol fuggoen. Koszi a segitseget. -
lacko0123
tag
válasz
Thunderzolee #9055 üzenetére
Köszi.
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9078 üzenetére
A géphez még nem jutottam hozzá,de ezt találtam:
http://www.techsupportforum.com/forums/f108/cpu-upgrading-compatibility-issues-515132.htmlValóban működhet?
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9078 üzenetére
Köszi,utánanézek holnap..
-
Tegyél fel egy CPU-Z-t, légyszíves, azzal ki lehet olvasni a chipsetet.
Én GL960-at találtam a manualban, az viszont sajnos csak 533-as FSB-t visz.
Talán a kétmagos T1400, T1500 elmegy benne, legalábbis van ezzel a processzorral szerelt verzió is a neten.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Mindegyik Merom család, bár ezek egy évvel később mutatkoztak be.Szerintem keress valakit akinek ilyen processzora van eladó, találkozz vele, szereljétek bele a gépbe, ha elindul, megveszed, ha nem, akkor meg nem kell feleslegesen megvenned.
-
Csezi
tag
Sziasztok!
Van egy emachine e510 tipusú gépem celeron 560-as procival.
Szerintetek bele tudnék rakni egy Core 2 Duo T7300-as procit?
Ha jól olvasgattam utána a foglalat az socket P mindkettőnél!
Működhet ez így? -
tibbike01
őstag
Holnap ha minden igaz megérkezik a rendelt modul.
Belerakom, és megírom mi a fejlemény.Addig is köszönöm az információkat!
-
tibbike01
őstag
Az is elég ha egy hasonló lenovo típusú laptopból kiszerelt a cucc, vagy konkrétan az U510 szériából kell hogy jöjjön, vagy még a cikkszám is számít?
Sehol se találok u510ből wireless modult...
-
Tim82
félisten
válasz
tibbike01 #9070 üzenetére
Igen, gyakorlatilag annyi történik, hogy minden indításkor lecsekkolja a Lenovo noti, hogy az ún. whitelist-jén szereplő eszközök (tehát Lenovo firmware-s komponensek) vannak-e benne. Ha nem, akkor hibaüzenet.
Persze olyan dolgoknál, mint proci, vinyó, RAM, optikai meghajtó, ez nem számít, de olyanoknál, mint hálózati kártyák, igen, azokra figyel.
-
Tim82
félisten
válasz
tibbike01 #9068 üzenetére
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam: a típuson kívül arra is ügyelned kell, hogy Lenovo laptopból származzon, Lenovo laptophoz jó firmware-je legyen a wifi kártyának. Ha nem ilyen lesz, akkor valószínűleg el sem indul a géped, "unauthorized wlan card" (vagy valamilyen hasonló szövegű) hibaüzenettel megáll majd.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #9064 üzenetére
Ezt a mondatot: "Ezt a kört már ezerszer megfutottuk különféle fórumtopikokban." nem feltétlenül úgy értettem, hogy veled, de úgy rémlik, itt is volt amúgy már róla szó.
-
batman.
senior tag
válasz
Thunderzolee #9063 üzenetére
Köszi, akkor megpróbálkozom vele.
-
Impressa
őstag
válasz
tibbike01 #9061 üzenetére
Két eshetőség áll fenn:
1. egyből felismeri a win.
2. nem ismeri fel (nem látja mint új hardver), mert BIOS szinten tiltva vagyon, akkor unlockolt BIOS kell hozzá. Van fórumtárs, akinek eme próbálkozása után egyenesen a szervizben kötött ki a gépe. És ráadásul garivesztéssel is jár a művelet. Ha más hibából adódóan szervizbe kell küldened, akkor mindent vissza kell állítanod az eredeti állapotra. Természetesen nem lebeszélni akartalak róla.Én eddig nem vetemedtem rá, pedig jó lenne használni az 5 Ghz-es tartományt is.
-
-
válasz
batman. #9060 üzenetére
A chipset leírása szerint megy bele más is a Sempronon kívül:
http://www.nvidia.com/page/nb_6100_tech_specs.htmlUgye itt a fő kérdés a foglalat: Socket S1G1.
Ez a Kite, és a Kite Refresh platform. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Kite_platform_A Sempronok TDP-je alacsonyabb ugyan, de talán a hűtés meg fog birkózni vele.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok!
Lenovo U510 laptopomban szeretnék wlan modult cserélni. Mégpedig egy
ilyenre. Kompatibilis vele, már utána néztem.Kérdésem az lenne, hogy miután kicseréltem kell-e valamit bűvészkednem a biosban?
-
batman.
senior tag
Sziasztok!
Egy régi Asus A6M Q035H –ben szeretném a sempron 3400+kicserélni Turion 64 X2 –re.
Nem találtam már az Asus lapján infót hozzá.
Mekkora procit lehet vajon beletenni?
Esetleg egy TL-60 –assal megbirkózik még? -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #9058 üzenetére
Nem. Ezt a kört már ezerszer megfutottuk különféle fórumtopikokban.
64 bites OS-szel és CPU-val is csak ennyit látna ez a chipset, mert ennyit tud megcímezni (nem a CPU sara, hanem a chipset-é, ennyi). Nem igazán izgat, hogy az Intel mit állít hivatalos dokumentációban, mert nem igaz; tele van az internet "a hivatalos doksi szerint 4 GB-ot kellene látnia az ilyen chipset-es notimnak, miért csak 3,2-t lát 64 bites oprendszerrel"-jellegű panaszokkal. Egy példa, de rengeteg van.
De amúgy a Wiki-n is nézd meg, különös tekintettel a csillaggal odabiggyesztett kiegészítésre...
Hidd el, tapasztalatból mondom, jelen pillanatban "csak" három ilyen chipset-es noti van itthon (ebből kettő az enyém -> ld. adatlap, egy pedig családtagé).
-
Nem a 945GM lát 3.2GB-ot, hanem a 32bites oprendszer. Így akartad mondani, ugye?
A chipsethez passzoló Core Duo CPU-k ugyan csak 32bitesek, de a Core 2 processzorok (T5ezer, T7ezer) azok már rendelkeznek 64bites kiterjesztéssel is, így akár mehet bele 4GB ram is.
Az viszont valóban tény, h ezekbe 3GB-nál többet nem biztos, h érdemes rakni, a processzor számítási kapacitása úgyis behatárolja a gép felhasználhatóságát.
-
Impressa
őstag
válasz
Basszus, én vmiért a 940GML chipsetre emlékeztem ennél a gépnél.
Igen, a 945-ös valóban 4 GB RAM-ot is képesek kezelni, azaz felismerni.
-
Tim82
félisten
válasz
Abból a 4 GB RAM-ból inkább csak ~ 3,2 GB-ot lát a 945GM, nem érdemes 2*2 GB-os felosztásban gondolkodni, a 2 GB + 1 GB felosztás bőven megteszi.
-
lacko0123 és Impressa
Egy pillanat
az 945GM chipsetű. Azok már 4GB ramot is képesek kezelni.
DDR2 667MHz megy bele, és max 2×2GB kiépítésben
-
modern
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9049 üzenetére
kár, de azért köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xbox Series X|S
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest