- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
lewenhaupt #16249 üzenetére
Ebből az látszik, hogy a DDR5-4800 memória helyre a Lenovo egy DDR5-5600-as modult szerelt be. (Feltételezem, hogy az 5600-as modul már eredetileg is 2400 Mhz-en üzemelt a 83DV005CHV laptopban.) A vásárolt 4800-asnak pedig nagyon eltérőek voltak az időzítései. Ezért a BIOS vezérlőnek (extrém) hosszú időbe telt, amíg kikalkulálta a megfelelő időzítés beállításokat. Nekem új, hogy ez akár 5 perc is lehet. Még szerencse, hogy kivártad...
-
lewenhaupt
lelkes újonc
-
teptep
senior tag
válasz
lewenhaupt #16247 üzenetére
Érdekes, hogy akkor a BIOS nagy nehezen össze tudta állítani a megfelelő időzítéseket. És akkor a Windows látja mind a 32GB memóriát? Tanulság képpen feltehetnél ide 3 db képernyőképet:
Aida, Alaplap, SPD, DIMM1
Aida, Alaplap, SPD, DIMM2
Aida, Alaplap, Lapkakeszlet
Ebből kiderülne, hogy a dual channel működik-e, mikben tér el a két memória modul, és végül milyen időzítéseket állított be a BIOS. (Úgy emlékszem, a DIMM2 adatok csak a regisztrált verzióban jelennek meg, amit priviben küldtem el.) -
-
teptep
senior tag
válasz
lewenhaupt #16245 üzenetére
Akkor már csak 3 esélyes:
1.) BIOS frissítés (nem valószínű, de ha van újabb akkor illene frissíteni)
2.) A LOQ nem kezeli azt a Crucial modult
3.) A Crucial modul hibás (másik gépben tesztelni?) -
teptep
senior tag
válasz
lewenhaupt #16243 üzenetére
Trial verziót innen: https://aida64.hu/letoltes
-
teptep
senior tag
válasz
lewenhaupt #16241 üzenetére
Aidával (küldjek?) vagy a BIOS-ban nézd meg a BIOS verziót. Ez a legújabb: NECN46WW (05 Aug 2025). Ha régebbi, akkor frissíteni kell.
Aidával készítsél egy képernyőképet az alaplap/spd szekcióról. Látszódjanak a memória modul tulajdonságai, és alatta az időzítések.
Utána csak az új memória legyen benne egyedül a régi foglalatában. Ha elindul, akkor itt is készítsél képernyőképet a memória adatairól.
Ezt követően tedd mellé a régi memóriát is. Ha nem indul, akkor kielemezzük a lementett memória adatokat. -
lewenhaupt
lelkes újonc
-
teptep
senior tag
válasz
lewenhaupt #16239 üzenetére
A LOQ-nak mennyi a 10 karakteres modelkódja? Hol vetted a memóriát? Új vagy használt? Próbáltad radírral s majd ecseteléssel tisztítani? Mi az új memória pontos típusa? (Esetleg kamerás kép.) És ha csak az újat teszed be a régi helyére? Az üres bővítő slotban nincsenek porcicák? Kiecsetelted?
-
lewenhaupt
lelkes újonc
Sziasztok!
Lenovo LOQ notebookomba vettem bővítés céljából 16 GB plusz memóriát (eredetileg 16GB van benne). Elvileg 32 Gb-ot támogat, ezzel nem lehet gond. Szintén figyeltem arra, hogy a Mhz is megegyezzen (4800 Mhz).
Az eredeti modullal jól működik a gép, ha az újat beleteszem csak sötét képernyő fogad.
Szerintetek mi lehet a gond?
Egy hibát lehet elkövettem, hogy install előtt nem húztam le az akkut a gépről. Esetleg BIOS-frissítés is segíthet?Köszi előre is az ötleteket.
-
SoundX
tag
Sziasztok!
Esetleg Lenovo L420-hoz 04W1463 komplett heatpipe-ja nincs elfekvőben valakinek? Hibakód olvasós laposban sajnos elhalt. Bármi alternatíva vagy csere szabatos megoldás érdekelne.Előre is köszi!
-
Sliderxy
senior tag
HP 250 G9 6FZ16EA gép tárhelyét szeretném bővíteni.
Jelenleg a gyári 1TB NVMe SSD- vel üzemel.
Nem találom a választ sehol arra a kérdésemre, hogy maximumum milyen kapacitású háttértárral lehetne bővíteni.
Szétszerelős yt videóban úgy látom hogy akár 2,5"-os SATA is beépíthető. Na de mekkora? És az M2 SSD ha cserélem max mekkora lehet? -
donjohnson
addikt
válasz
(Bundás) #16231 üzenetére
tedd fel hardverapróra. valaki biztos megveszi.
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Bocsi az OFF-ért, de hátha valaki itt szerel vagy benne van:
Régi noti alkatrészekre (256-512mb ddr1, 1-2gb ddr2) és hasonló korú procikra (t7200, t7300, t4200 stb-stb) van még kereslet? Vagy ezekkel már dunát lehet rekeszteni? -
Semmi felhang nincs, ha úgy érezted akkor ne haragudj.
Viszont ez a laptop a notik alja, beugró kategória, gyenge anyagokkal. (Nincs ebbe semmi magas ló, csak ismerem)
Amiket írtam azok már más kategóriák, közép és "erős" közép kategória. Pl a thinkpad notiknak általában elég jó a billentyűzetük. Kényelmes gépelni, és strapabíró is.
Ami igaz hogy általában gyártótól függetlenül szinte mindenhol van minőség változtatás, és nem feltétlen előnyükre változott.
Szerelhetőség meg egy szakinak szinte mindegy, ha olyat keresel, amit te magad is ki tudsz cserélni, akkor olyat nézz aminek leszeded a hátulját, majd pár csavar után kivehető a bill. -
coco2
őstag
válasz
Pyttawrx #16228 üzenetére
Acer aspire 3, most lesz 5. éves, és kb azt jelenti, hogy a space lenyomásának hallhatóan más a hangja, érezhetően más a lenyomódása, és ha a szélén nyomom, nem a közepén, akkor néha nem érzékel. Mondjuk 5 esetből 1x. Szóval pont középen nyomom, és így okés.
Tekintettel az időre, nem állítom, hogy direkt vacak lenne a laptop, vagy olyasmi. Nem különösebben értem a felhangot a válaszodban. A kérdés arra vonatkozott, hogy valamelyik brand esetleg véletlenül kirívóan jó billentyűzetet használna a laptopjaihoz. Egy kérdést megért.
Aztán ami reményeimmel ellentétben valószínűbb, hogy 5 évvel ezelőtt még normálisabbak voltak a billentyűzetek, a mai laptopok már ennyit sem bírnak. És akkor még merem külön megkérdezni
Ha az lenne a szitu, akad egy másik kérdésem billentyűzet cseréről. Ezt az Acer-t alulról fölfelé teljesen kell kibelezni key cseréhez. Létezik olyan brand, amit nem? Halom sok kényes csatlakozó az alaplapon - ilyesmit szerelni nem az én kézügyességemnek való. (Ez a kérdés már nem ehhez a laptophoz, hanem a következőhöz.)
-
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van olyan megfigyelés laptopokról, hogy valamelyik brand billentyűzeteinek strapabíróbbak lennének a gombjai? Gondolok itt főleg a space billentyűre, amit én pld minden egyes laptopon ronggyá használok (temérdek sok szöveg szerkesztés).
Bármilyen észrevételt előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest