Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kuulpix

csendes tag

Sziasztok,

Adott egy MSI Prestige 14 A10SC, ami olyan furcsa hibát produkál, hogy ha az 5GHz-s wifin 160Mhz-en kapcsolódik és elkezd dogozni a GTX1650 valamint a tápcsatlakozó is csatlakoztatva van, akkor egyből megakad a hálózati kapcsolat és kis idő múlva le is szakad teljesen. Akkumulátorról tökéletesen működik, de ahogy bedugom a tápcsatlakozót, azonnal előjön a hiba. Még az NVidia beállító panellel is tetten lehet érni a problémát úgy, hogy amikor elindítom vagy amikor kapcsolgatom a teljesítmény módokat, akkor mindig produkál egy 2000ms körüli pinget, de teljesen nem szakad meg és továbbmegy. Ha játék alatt nem várom meg a teljes szakadást és kihúzom a tápot, akkor is tovább tud működni. Ha nem megy a GTX1650 hanem csak a belső VGA dolgozik, akkor nem jön elő a hiba, töltés alatt is tökéletesen működik, letölt ezerrel (majnem, mert a digin csak max 750 jön felénk, de azt tudja wifin). 2.4GHz-n 20/40 illetve 5GHz-n 20/40/80 MHz alatt nincs semmi gond. Intel AX201-es wifi modul van a gépben. OS Windows 10 Home 64 bit 2021H2-re frissítve / BIOS és minden driver friss, de ki lett próbálva az MSI által publikált régi driverekkel is. Beállítottam azt is, hogy a wifi kártyát az energiagazdálkodás ne tudja lekapcsolni, de az sem segített. Beledugtam egy másik gyengébb töltőt (thunderbolt porton tölt), amire kiírta, hogy gyenge hozzá, de töltötte és azzal is produkálta a szakadást. A notebookon csak 20MHz-re lehet levenni az 5GHz sávszélt, de az ugye majdnem g-s sebesség úgyhogy nem lenne túl jó megoldás. Az itthoni routeren le tudom venni 80MHz-ra (azzal is teszteltem), de ha elmegy valahova megint csak gondja lehet illetve ezért nem degradálnám az itthoni hálózat sebességét hiszen akkor minek a wifi6-os router.

Ha lenne valakinek még épkézláb ötlete a megoldásra azért nagyon hálás lennék! Lányom már nagyon várta és használná a gépet, de 2 napos küzdelem során nem sikerült megoldanom a problémát.

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák