- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
Egyébiránt Reddittel vigyázni kell, mert egyes források szerint két héttel gold előtti build került pár régió lemezére. Egyik redditor kifejtette (a legelső EverQuest óta aktív alpha / beta tesztelő), hogy rengeteg mechanizmus dev buildre utal, meg van az a bizonyos dátum is két héttel a gold bejelentése előttről.
Egyébiránt meg:
"Yes, there was life on every planet. Every single one. But, keep in mind, the life itself VARIED dramatically - when I found life on the "Fauna: None" planets, it was seriously stupid shit like prairie dogs. I wasn't encountering giant rhinos or anything. I THINK, although I could be wrong, but I THINK Sean's "90% of planets are bone dry" comment was in reference to planets LOADED with life. Or they just changed their mind last second - who knows."
Ezt fejtettem ki korábban. -160 fokon metándínó, 700 fokon szilíciumdínó. Miért nincsenek üres, halott bolygók? Miért nem kapunk egy zöld homokos Marsot, ahol elszórva kihalt civilizációk romjai vannak? Vagy nyersanyagban gazdag, légkör nélküli kőzetbolygók veszélyes felszíni adottságokkal? -
Romvr
őstag
"Végigjátszották a játékot."
SpeedRun? Mindig nézek SpeedRun videókat olyan játékokkal amiket én is végigvittem. Elég annyit mondanom hogy a SKYRIM-et 38 perc alatt vitték végig... amiben nekem úgy van 170 órányi játékidőm hogy nem fejeztem be a fő történet szálat
(#93) Rison77
"cikkben pedig írják, hogy 30 óra alatt el lehet jutni a galaxis közepére mindenféle exploit kihasználása nélkül."Mondjuk 30 óra azért nem olyan kevés. Ezt gondolom úgy érték el hogy végigrohantak mindenhol, nem fedeztek fel, nem bóklásztak nyersanyagért...stb. Witcher 3-at is végig lehet játszani 10-15 óra alatt, nekem mégis 2 hónapomba telt és kb 65 órámba... tudom én vagyok puhapöcs, amiért felfedezek, meg mellékküldiket csinálok a nyitott világú RPG-kb ben
-
Rison77
senior tag
Pont most olvastam el néhány spoiler mentes fórum posztot, hogy kinti walmartban már lehet kapni a játékot... reggel már elég sok youtube/twitch accountot függesztettek fel a stream miatt. Egy cikkben pedig írják, hogy 30 óra alatt el lehet jutni a galaxis közepére mindenféle exploit kihasználása nélkül. Remélem ezeket már realizálták a fejlesztők, és azért készül a day1 patch, vagy ha nem, akkor most összekapják magukat miatta. Mert ezek alapján a játékról közölt hivatalos infók nem nagyon állják meg a helyüket.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Azt hiszem már nem is érdekel a játék premiernapon. Redditet, NeoGAF-et, nagy gamer fórumokat ne olvassatok. Végigjátszották a játékot.
-
Cruzolka
aktív tag
Az IGN cikkéből idézet: " valamint nekiláttak elkészíteni a No Man's Sky első tartalmi frissítését.
Hogy az Update 1 mit rejt, azt persze nem árulta el a szakember, de mi már azzal is elégedettek lennénk jelen pillanatban, ha a kezünkbe foghatnánk az augusztus 10-én PS4 masinákon és PC-n debütáló alkotást."
Szóval szerintem teljesen felesleges aggódni előre, főleg úgy, hogy a "Drágán megvásárolt példány" feltehetőleg nem is az aranylemezre került játék... (A Reddit hírei szerint)
-
Romvr
őstag
Jó csak ez meg nekem olyan érzést kelt hogy nem tesztelték ki eléggé a játékot. Ha megveszem 0day és teli van Bug-al akkor becsapva érzem magam és fekete listára kerül a fejlesztő. ***khm AC: unity...khm***
Persze ha még aznap jön egy Patch amivel javítanak minden durva bugot az elnézhető, de pont erre lenne jó a demo, a zárt tesztelés...stb., hogy elkerüljék a durva bugokat. Csak az már nem divat vagy 10 éve.
-
BoB
veterán
Azért vannak bug-ok rendesen. Nem árt várni a játékkal, én várok pár hónapot a mevétellel az biztos, HA az általános vélemény pozitív lesz a játékról.
(mert pl. ilyenek mint tengeri élőlények 80 százaléka sekély vízben spawn-ol ahol mozdulni sem tud, az nálam teljesen lerombolja a játékélményt)
-
LÁZ
addikt
van itt egy kis véleményszerű is a sráctól, próbált spoiler mentesen fogalmazni.
-
LÁZ
addikt
újabb 10perc gameplay, egy poreszos tárhelyen
, gondolom onnan nem törlik egyből, és ugyanaz trágyább minőségben
-
Romvr
őstag
Nekem már az első videónál eszembe jutott, mikor lukakat lőtt a talajba és lement egy barlangba a fickó. Gondoltam miért ne lehetne folytatni és eljutni a bolygó magjáig, vagy tovább. A ruha bírja a nyomást és a hőmérsékletet, a fegyver meg láthatólag újratölti magát. Ha én csináltam volna a játékot tuti raktam volna a mag közelébe érdekes rejtélyeket, vagy éppen értékes kincseket az olyan őrülteknek akik meg is teszik. Gondolom ha az univerzumot le tudták generáltatni ilyen változatosra, beírni egy újabb kódsort arra amit mondtam, sem lehet kihívás.
Bár szerintem tuti tesznek be valami akadályt hogy csak x méterig mehess lefele, mert ez túl szép lenne
-
Romvr
őstag
Lehet csítelt hozzá végtelen üzemanyagot vagy valamit. CheatEngine-el jópofa dolgokat lehet csinálni
Amúgy ahogy elnézem a gameplay videókat iszonyatosan sok órát bele lehet tölteni pusztán azzal hogy bolygókon szerzel alapanyagokat. Az a küldetés hogy javítsd meg a hajód is órákat tud felölelni, nemhogy az összes többi bolygót felfedezni, kereskedni...stb.
És elismerésem a csapatnak mert hiába van procedurálisan generálva minden, mégsem tűnik annyira "ridegnek" és "ismétlődőnek".
Arra azért kíváncsi leszek hogy a "bányász-szakma" kimaxolásával át lehet-e fúrni egy bolygót, állati lenne lefúrni a bolygó magjáig
-
front3r
őstag
Sőt, van értelme rohanni a galaxis közepére?
Az se biztos, hogy tudod folytatni a kalandozást, ha elérsz oda. Akkor meg minek? -
LÁZ
addikt
ha már vki kirakott az ebay-re egy eredeti példányt, kb egyértelmű volt, hogy lesz vki aki elég sokat fog fizetni érte, hogy 2 héttel hamarabb játszon vele. tány, hogy ennyit nem ér a dolog, de az ebay már csak ilyen, ha elkapja az embert a versenyszellem
ettől még lehet az ember értelmes.
ps. ha mind1 lenne a della, én is licitáltam volna rá...
-
LÁZ
addikt
-
front3r
őstag
Most komolyan elspoilereztétek?
Ja, az úgy más! Remélem nem a képen látott dolgot írták le itt páran!Az más kérdés, hogy ha tényleg kiderült mi van a galaxis közepén, hogy a fenébe jutottak ilyen gyorsan el oda? Ilyen könnyen ki lehet farmolni az üzemanyagot hozzá?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Elvileg egy nagyon spoileres kép, de hátha valaki nem bír magával. Én szóltam.
SPOILER[link]SPOILER
Egy szóval:
Waaaaaaat?
-
front3r
őstag
Jól látszik ebből a videóból, hogy mennyi mindent NEM mutattak meg nekünk a trailerekben, vagy csak egy szemvillanást láttuk a kraft rendszert is pl.
Sokkal jobban átjön ebből a videóból a játék hangulata, mint a trailerekből. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
LÁZ
addikt
pont végignéztem a másodikat, mikor törölve lett
. durva, hogy mennyire ki leszünk bszva a semmi közepére
, és 1 bolygóval is napokat lehet molyolni /pláne aki hajlamos rá/, aztán kb végtelen számú van belőle.
mindenesetre kíváncsian várom a cuccot.
-
Phobion
addikt
-
Phobion
addikt
csodálatos
nézzétek ameddig lehet -
Cruzolka
aktív tag
Hah, akkor ilyen hallással a NASA-nál kellene dolgoznod...Idegen létformák után kutatva, hallgatva az univerzum neszeit...
A régebbi videók többségében a készítő többször kijelenti, hogy a játékban annak GOD- módját használják, mivel így több mindent be tudnak mutatni. Persze ez a mód csak az ő számukra érhető el a fejlesztői környezetben.
-
Mister_X
nagyúr
Ja, hihetetlen, hogy ilyen videót kiraknak
Fülhallgatót le kellett vennem, annyira sértette a fülem a statikus zaj. Továbbá még mindig nem világos nekem, hogy itt most lehet sprintelni vagy csak sétálni lehet a bolygókon? Mert eddig minden videóban kellemes délutáni sétát tartott a karakter -160 fokban, halálos sugárzás vagy mérgező légtér esetén is, ha meg csatára került a sor, akkor látványosan mellé lőtt kis késleltetéssel.
-
heihachi
addikt
Mondjuk értem én, hogy milyen technikai nehézségei vannak ennek a dolognak, de azért egy "nem kis részben" felfedezésről szóló játékban megtalálni valaki más építményét/barlangját/otthagyott űrhajóját, mittudoménmit, az egy nagyságrenddel nagyobb élmény lehetne, mint procedurális dínókat kergetni. Ez kihagyott ziccer gyakorlatilag a fejlesztők részéről.
-
Cruzolka
aktív tag
Végre megérkezett az utolsó Trailer is
[link] -
Uyuarasy
tag
-
Phobion
addikt
Második kérdésedre a válasz: mindenki ugyanabban a galaxisba fog kezdeni, látni is fogjuk a barátainkat (ha online vagyunk), de hogy lehetséges lesz-e a találkozás, az még válaszra vár, és most már valószínűleg csak két hét múlva kapunk rá választ.
De legalább már nem évek... de régóta várok már(2013)
-
Phobion
addikt
Két féle képpen fognak tárolódni az információk:
forrás - [link]1. - globális tárolás: (szerverek) a fontosabb dolgok tárolását érinti, pl.: bolygók elnevezése, fajok kiírtása
2. - lokális tárolás: lokálisan azok a változtatások fognak tárolódni, amik minimális jellegűek pl.: "kialakítasz egy barlang bejáratot, kidöntesz egy fát"Amíg nem lesz COOP/hoz hasonló játékmód, addig annyira minimális lesz az esély egy másik játékossal való találkozásra, hogy az egyenlő a nullával (legalábbis eddig ezt hangoztatta Sean kolléga
, gondoljatok bele, 18 quantillo bolygó(!) )
Viszont az is közlésre került már, hogy a steam barátlistán lévő barátainkat látni fogjuk a galaxis térképen. Így az még válaszra vár, mi van akkor ha valahogy, mégis találkozik két vagy több játékos. Gondolom akkor az adott bolygón/űrállomáson történtek mind a két, vagy több játékosnál fognak lokálisan tárolódni, vagy ha valami globális, akkor a szervereken.
Ja és lesz offline mód!
(#32) Romvr - Nem MMO szerű lesz, mert lesz offline mód is, és extrém mód kicsi az esély egy másik játékossal való találkozásra. Tudom, hogy a fent leírtak ellentmondásba ütköznek, de amíg nincs kint a játék, addig fixet nem lehet mondani. Amit tudunk a játékról, az a fentebb linkelt repository-ban olvasható.
Játszhatsz totálisan offline is, de ha online leszel akkor a felfedezett információ feltöltésre kerül a szerverekre.(#35) duvi - Igyekszem mindenre válaszolni.
-
Mister_X
nagyúr
Tessék, tíz tény. [link]
-
Romvr
őstag
Számomra nem teljesen világos a következő:
- Ez most egy MMO szerű, azaz szerveren játszódó dolog, aminél látom amit mások játszottak, sőt lehet egymással/ellen lenni?
- Vagy offline játszódik, de választható hogy feltöltöm a felfedezéseket?Most néztem egy interjút amiben mondta a szakállas csóka hogy ha elnevezek egy bolygót akkor ha arra téved más az látja hogy "krumplifalvának" neveztem el... ebből nekem az következik hogy valami módon de online jelenlétet követel.
-
duvi
nagyúr
- Ha valamilyen csoda folytán találkoznánk haverommal és együtt leszállnánk egy korábban meglátogatott bolygóra, akkor mindketten látnánk az általam korábban kivájt krátert? Ergo akkor is maradandó minden változás ha partyban játszunk?
- Csillagtérképen meg tudunk beszélni találkozási pontot? (Mégiscsak élvezetesebb a játék partyban) Vagy mindenkinek más a térképe a randomgenerálás miatt? -
-
LÁZ
addikt
úgy néz ki lesz majd egy ps4 verzióm feleslegbe, ha érdekel vkit, bolti ár alatt /játék+némi ingém bónusz/
-
Nagytoll
senior tag
Hello!
Jól tudom, hogy ha leszállsz egy bolygóra és ott felfedezel meg ilyesmik, aztán elmész onnan akkor a bolygó újragenerálódik és ami behatásod volt az mind eltűnik? Szóval ha ások egy szép barlangot és elmegyek, más pedig megtalálja ugyan ezt a bolygót akkor ő teljesen érintetlennek fogja látni kivéve az én nevemet rajta, hogy felfedeztem? -
oriic
HÁZIGAZDA
No Mans Sky | Pillar Trailer 3 - Trade
A menünek csak szerintem van egy kis Destiny beütése?
Néhány kép a trailerből:
-
Uyuarasy
tag
Nagy volt a hype az elejen a multiplayer miatt, de engem a Return to Ringworld-ben a space port-ra esett urszemet kozotti turkalas is lekotott, elegge egyenfuggo kinek hogy fog tetszeni..
(#11) PhobioNN7: majdnem megvettem amikor kiadtak, aztan elgondolkoztam, hogy 'ismeretlen' indie jatek meger-e ennyit latatlanban...
-
Phobion
addikt
-
Phobion
addikt
Nincs ezzel semmi gond. A játék nem szimulációnak készül, közel sem lesz annyira """"""valósághű"""""" mint mondjuk az ELITE. (Nem véletlen tettem sok idézőjelet, mert tudom, hogy az sem szimulátor)
A játék történetének megalkotásához sok régi sci-fi könyvből merítettek ihletet.
-
Phobion
addikt
-
Phobion
addikt
Ha az angol nem is megy annyira, a videóban lehet majd látni, ahogy a program generálja az űrhajókat.
Űrhajókból 4 típus lesz (Fighter, Trader, Explorer, and Science) "harci", kereskedő, felfedező, és "tudományos, amelyeket termeszetesen fejleszteni lehet majd és kell is, hogy idővel minél nagyobb távokat lehessen ugrani a hiperhajtóművel.
forrás: [link] -
baphomet
senior tag
PC-re olcsóbban: http://www.kinguin.net/product/328515/no-man-s-sky-steam-gift/
Az oldal megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni.
-
baphomet
senior tag
Az Elite Dangerous is csak 8GB és az NMS-sel ellentétben abban csak a galaxisunk a maga 400 milliárd csillagával és kapcsolódó égitestjeivel van procedurálisan generálva, a többi (épületek, hajók satöbbi) nem. Persze ettől még lehet csapda.
Már nem kell sokat aludni, hogy kiderüljön.
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy valahol árulnak/felvesznek előrendelés-t PC-s fizikai példányra is? Mert eddig mindig csak a Steam oldalára dobott, ha rágugliztam és M.o-s/külföldi oldalon is csak PS4-es dobozos változatok voltak.
Ha megveszem, úgy is jobban érdekel, ha Steamen aktiválható, csak általában jobb, ha kezemben van, illetve pár ezer Huf-al mindig olcsóbb szokott lenni, mint a Stemen/Uplayen/Originen az adott játék. Bár várok pár napot a megjelenés után, nem akarok még egy A
M LE gyűjtői szobros dobozos tárolni a szekrény mélyén....
Előre is köszönöm a választ!
-
Phobion
addikt
[6GB lesz a játék mérete, amiből sok audio anyagot tesz ki]
[És már dolgoznak az első update-en] - reméljük nem 0day patch, hanem komolyabb content update lesz
-
tepenzed
őstag
még mindig félek, hogy pár nap után unalmassá válik, de meglátjuk
-
Phobion
addikt
[5 random bolygó]
Craft rendszer (angolul): [link]
Kereskedelem (angolul): [link] -
Phobion
addikt
Összefoglalóba, ha gondoljátok, dobjátokbe:
A mai napon végre gold fázisba került a No Man's Sky!
Ezen esemény alkalmából gondoltamnyitok egy topocit, és ha engedélyezik a PH! vezetői, akkor az összefoglalóban részletesen összegyűjtöm a tudnivalókat erről a játékról.Addig is gyorsan dióhéjban egy-két fontosabb tudnivaló:
- fejlesztő/kiadó: [Hello Games]
- platform: PC/PS4
- megjelenési dátum: 2016.08.10.
- hivatalos No Man's Sky weboldal: [link]
- félhivatalos fórum (angol) : [link]
- információk a játékról (angol) : [link]
- legutóbbi gameplay: [link]A játékról dióhéjban annyit, hogy egy sandbox túlélős játék, amelyet 2013-ban jelentettek be a VGX rendezvényen. A játékban 18446744073709551616 (18 quantillió) bolygó vár felfedezésre, számos más égitesttel együtt.
A játék "lényege" - amit tényleg így lehet nevezni - eljutni a galaxis/univerzum központjába, amelyhez némi történet is társul. Ezen kívül a játék fő pontjai a: felfedezés, fejlesztés(ruha, űrhajó, fegyver), kereskedem (kereskedelmi pontok a bolygókon, űrállomások), harc, bányászat, craft.
A játékban minden, és szó szerint minden procedurálisan generált lesz. Minden űrhajó, bolygó, élőlények egészen a legutolsó fűszálig.Hirtelen ennyi jutott eszembe / tudtam összeollózni, igyekszem minél többször, többet frissíteni.
-
Phobion
addikt
Akkor ide, másik majd törlésre kerül.
-
Sirandrish
legenda
Kíváncsi leszek rá nagyon.
Tuti nem veszem meg első napon, viszont nagyon várom a visszajelzéseket majd -
oriic
HÁZIGAZDA
A bejelentés óta rengetegen várják a No Man's Sky című űrhajós felfedező játékot, amely a mai naptól végre aranylemezre került. Nincs akadálya már a megjelenésnek, így kérésre megnyitom a játék topikját. A fórum a konzolos részlegre került, de a játék érkezik PC-re is, mindkét platform játékosai nyugodtan beszélgethetnek itt a programról.
Megjelenés: 2016. augusztus 10.
Célplatformok: PC, PlayStation 4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez! (másolt tartalmak, másolásvédelem kijátszása, stb.)
● Profil értékesítés tilos! (Steam, GOG.com, PSN és PH! végfelhasználói szerződése alapján)
- Nintendo Switch Lite CFW 20.4 + 256GB microSD, Dual Boot + Atmosphere 1.9.4 + 3 hó garancia!
- Eladó Commodore 64 Dobozos!
- PS5 Lemezes verzió (CFI-1116A) + választható kontroller
- TRUST GXT 498 Forta vezetékes fejhallgató mikrofonnal, PC, PS4, PS5, 3,5mm jack, fehér
- Eladó Hibás Ayaneo Next Lite 512GB-os kézikonzol!
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Garmin Forerunner 205/305 töltő / dokkoló
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad T15 Gen2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest