Hirdetés

2024. március 3., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Nintendo Wii (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1) piqla


piqla
őstag

Történet

A Wii a Nintendo által gyártott videojáték-konzol. A konzol eredeti tervezett neve Revolution (Forradalom) volt. A konzolt a Nintendo GameCube utódja.
Különleges tulajdonsága, hogy vezetéknélküli távirányítókkal irányíthatók a játékok, melyeket Wii Remote-nak neveznek. Az Wii Remoteot kézben tartva, képes a mozgás 3D-s lekövetésére.
A Nintendo 2004-ben jelentette be a konzol tervezését, majd 2005-ben hozták nyilvánosságra a rendszert. 2005 szeptemberében mutatta be a konzolt Satoru Iwata a cég vezérigazgatója. Végül 2006 december 8.-án került a boltokba.

Az eszköz:

A konzol a piacon a legkisebb méretű, a versenytársaival szemben.
A konzol használható állítva, illetve fektetve is. Állított használatát megkönnyíti egy dokkoló egység. A készülék elején található egy DVD olvasó, mely képes olvasni a normál méretű, 12cm átmérőjű lemezeket. Ilyenen jelennek meg a Wii játékok. Képes befogadni a 8cm-es lemezeket is. Jellemzően a GameCube játékok jelentek meg a mini lemezeken. (a konzol teljesen kompatibilis a GameCube játékokkal és annak kontrollereivel) elöl kap még helyet egy SD kártya olvasó mely használható a rámentett fotók szerkesztésére (Photo Channel segítségével), játék mentések tárolásával. A készülék hátulján található két USB port is, melyre akár billentyűzet is csatlakoztatható, így könnyedén lehet internetezni a géppel(az USB portokon keresztül akár tölthetjük is pl. telefonjainkat.) A tetején négy GameCube vezérlő csatlakozó várja a retrózni vágyókat.


fehér gép

Milyen csomagok vannak? Melyik csomagban mik vannak?

Kezdjük a legolcsóbbal, ez egy kezdő csomag, melyben megtalálható:
-maga a fehér gép
-egy Wii remote (a mostani csomagokhoz jár egy szilikon tok, és egy erősebb csuklópánt is)
-egy Nunchuk
-AV kábel, Euro Scart adapter
-Sensor Bar
-Tápegység
-Függőleges tartó
-Wii Sport játék

Van ennél egy bővebb csomag is:
-ugyanazok vannak benne mint az előző csomagban, de kapunk még egy Wii Motion Plus-t, és egy Wii Sport Resort játékot is.

Van még egy csomag ami teljesen megegyezik a második csomaggal, csak nem fehér a gép, nem fehérek a kontrollerek, hanem ezek mind feketében pompáznak. ;)


fekete csomag

Technikai paraméterek:
Processzorok:
• Processzor: PowerPC alapú Broadway mikroprocesszor, órajel 729 MHz
• Grafikus vezérlő: ATI Hollywood (grafikus chip) órajel 243 MHz
Memória:
• 88 MB elsődleges memóriatár (24 MB "belső" 1T-SRAM integrált, 64 MB "külső" GDDR3 SDRAM)
• 3 MB GPU struktúrált memória
Háttértár:
• 512 MB beépített NAND flash memória
• SD és SDHC kártya bővítés elérhető, maximum 32 GB kapacitásig
• GameCube memóriakártya
• 8 cm GameCube optikai lemez és 12 cm Wii optikai lemez kompatibilitás
• Macronix Mask ROM
Kép:
• Maximum 480p (PAL/NTSC) vagy 576i (PAL/SECAM), 4:3 és 16:9 szabványok
• RGB SCART (csak PAL), S-Video (csak NTSC), kompozit videó kimenet, vagy D4 videó kapcsoló
Hang:
• Sztereó: Dolby Pro Logic II
Portok és külső csatlakozási lehetőségek:
• Maximum négy Wii távirányító (Bluetooth kapcsolattal) – öt játékos négy Wii távirányítót és egy GameCube vezérlőt használhat
• Egy SD memória kártya hely
• Kettő USB 2.0 port
• Egy szenzor port
• Egy kiegészítő port a Wii távirányító alján
• Négy Nintendo GameCube vezérlő port
• Kettő Nintendo GameCube memória kártya port
• Mitsumi DWM-W004 Wi-Fi 802.11b/g vezetéknélküli modul
• USB 2.0 / Ethernet LAN kompatibilis adapter
Fogyasztás:
• 18 watt működés közben
• 9.6 watt készenlétben, WiiConnect24 készenléti kapcsolattal
• 1.3 watt készenlétben
Méretek:
• 44mm x 157mm x 215,4mm (szélesség, magasság, mélység)
• Súly: 1,2 kg

Rakjuk össze!

Először is találjunk egy helyet ahol maga a gép lesz, állítva (függőleges tartó), vagy fektetve.
Azt ajánlom, hogy állítva helyezkedjen el a gép mert így sokkal jobban szellőzik.
Ha elhelyeztük a masinát, akkor kössük a TV-re, monitorra.Ehhez a művelethez használhatjuk a dobozban megtalálható AV kábelt (egyszerűen "színt a színbe" csatlakoztatjuk) Így 480p felbontást érhetünk el, vagy használhatjuk a komponens kábelt is. (ezt külön kell megvásárolni) mely élesebb, szebb képet ad, és a felbontás is nagyobb, 576i lesz.
Ha ezzel is meg vagyunk csatlakoztassuk a tápegységet.
Ezután csatlakoztassuk a Sensor Bar-t. Ezt a kis egységet rakhatjuk a TV, montior, alá, vagy felé, csak ezt ne felejtsük el beállítani majd a menüben.Fontos hogy a TV / monitor közepéhez igazítva helyezzük el. Fontos még, hogy ne legyen a közelben tükröződő (az ablak is ide tartozik) tárgy mert bezavarhat a működésben.

Kontrollerek:

Hogyan is párosítsuk őket a Wii-vel?

Ha a Wiimote-ról leszedjük az akkumulátor (elem) takaró fedelet akkor láthatunk egy piros gombot. A Wii elején lévő ajtót kinyitva szintén láthatunk egy piros (SYNC) feliratú gombot. Ezt a kettőt kell egyszerre nyomva tartani ~20 másodpercig, és már kész is. Ily módon kell a Balance Board-ot is csatlakoztatni.

Wii Remote (Wiimote):

Tulajdonképpen ez a fő irányító, mely 3D-s gyorsulásmérővel (giroszkóppal) és infravörös érzékelővel van ellátva. A konzollal Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál. Található rajta egy Power gomb, egy d-pad, A, B gomb, Home gomb, +, - gomb, 1-es, 2-es gomb. A Wiimote-ba be van építve még egy kis hangszóró is. Különösen ajánlott a csuklópánt használata is, nehogy "hadonászás" közben kiejtsük, eldobjuk a Wiimote-ot. Az alján pedig egy csatlakozó van ahova a Nunchuk-ot, a Classic Conroller-t illetve a Motion Plus-t lehet csatlakoztatni.

Nunchuk:

A másik fontos irányító, melyen megtalálható az analóg joystick, a C, és a Z gomb. Természetesen ezzel is lehet "hadonászni", de önállóan nem használható, a Wiimote-hoz kell csatlakoztatni. Nem mindegyik játék használja.


wiimote+nunchuk

Classic Conroller/Classic Conroller Pro:

Ez egy hagyományos kontroller melyet szintén a Wiimote aljához lehet csatlakoztatni. A Virtual Console játékokhoz szükséges, de néhány CD-n megjelent játék is támogatja. A Pro változat több gombbal van ellátva, és robosztusabb a kinézete.

A kontrollerekhez lehet még sorolni a Balance Board-ot, és még a Motion Plus-t is. A Balance Board egy egyensúlyozó pad, amit kevés játék használ ki. A Motion Plus feljavítja a Wiimote érzékelését egy giroszkóppal. Mivel a Wiimote aljához csatlakozik, ezért található rajta egy bemenet a Nunchuk-nak. Vannak olyan játékok, a GameCube játékokon kívül, melyeket GameCube konntrollerrel is irányíthatunk.
Még egy dolog: nem eredeti, Nintendo kontrollert nem érdemes "főkontrollernek" venni, mert gyakran pontatlanok.

Egyéb hivatalos kiegészítők:

Wii Zapper: Puska adapter a Wii Remote és a Nunchuk számára. Az előbb említett két kontrollert az adapterhez kapcsolva játszhatunk, ez kényelmesebbé teszi a játékot.

Wii Wheel: Kormány formájú kiegészítő a Wii Remote-hoz. A szilikon tok nélkül kell belerakni.

Wii Speak: Egy mikrofon kiegészítő, ami USB-n keresztül kapcsolódik a Wii-hez.

Wii LAN Adapter: A Wii USB portjához csatlakozik, míg a másik felén LAN kábel számára található csatlakozó.

Wii Lens Cleaning Kit: A Wii olvasófejét tisztító lemez.

Nintendo Points Card:A hátulján lévő kódszámot kell a Wii Shop Channel-ben beütni, így a kártya értéke ezután pontokban lesz megtalálható a konzolon. Ezekkel a pontokkal lehet Virtual Console, WiiWare játékokat letölteni.

SoftMod, és ModChip:

Ezt a témát csak felszínesen érintenénk, mert az alapelveknek ellent mondana. De mégis muszáj megemlíteni, mert nagyon sok kérdés van ezzel kapcsolatban. Nem ötleteket akarok adni, inkább a veszélyekre hívnám fel a figyelmet!
Tehát kétféle módon lehet másolt játékokkal játszani a Wii-n.
ModChip: Kevésbé elterjedt. Ennek több oka is van. Az egyik az ára, hiszen 10.000 forint körüli ár nem éppen baráti, főleg, hogy mennyi kompromisszummal jár. Az első ilyen ModChip-es gépek képtelenek voltak az egyik legnépszerűbb kiegészítővel a BalanceBoard-al együtt működni. Egy nagyon sok mindenkit elrettentett. Mára már megjelentek a frissíthető software-el rendelkező ModChip-ek, és képesek követni a rendszer software frissítéseket, de mégis a legnagyobb hátrányát nem lehet kiküszöbölni, hogy szét kell hozzá szedni a gépet a beépítéshez.
SoftMod: Ez egy lényegesen kényelmesebb megoldás a ModChip-hez képest. Néhány feltelepített software-vel le el lehet indítani a letöltött játékokat. A régebbi hardware-es gépek képesek voltak írott lemezről is elindítani a játékokat ezen software-k segítségével, de mára már csak az USB adattárolóról (Pendrive, külső HDD) lehet lenginkább a játékokat futtatni. Ám ennek használata sem probléma mentes. Az első, hogyha valaki felelőtlenül végzi a programok telepítését garancia vesztéssel járhat. A következő probléma, hogy a géppel nem ajánlott internetre (WiiConnect24) csatlakozni, mert a rendszer frissítések szintén tönkre tehetik a gépet.


szoftver verziók

Kezelő felület:

A menü elég könnyen kezelhető, 4 oldal van és minden oldalon 12 hely van az un. Channel-öknek. Ezeket szabadon pakolászgathatjuk oda ahova szeretnénk. Alapvetően 6 ilyen "csatornánk" van, ezek a következőek:

Disc Channel: Innen indíthatjuk a játékokat.

Mii Channel: Itt kreálhatunk Mii-ket. Ezek tulajdonképpen a karakterek, melyeket (általában)
saját magunk képére formálunk. Őket irányíthatjuk néhány játékban, illetve megoszthatjuk őket, szépségversenybe küldhetjük őket.

Photo Channel: Az SD kártyán tárolt képeinket, videóinkat tudjuk itt nézegetni, rajzolgatni árjuk.

Wii Shop Channel: Innen tölthetjük le a Virtual Console, WiiWare játékokat.

Forecast Channel: Időjárás "csatorna".

News Channel: Hírcsatorna, inkább Amerikában használják. (De leginkább sehol.)

Persze lehet letölteni egyéb csatornákat is:

Virtual Console Channel (játékonként külön); WiiWare Channel (játékonként); Internet Channel; Everybody Vote Channel; Mii Contest Channel; Nintendo Channel; Today and Tomorrow Channel; BBC iPlayer Channel

És vannak olyan csatornák is melyeket játékok telepíthetnek:
Wii Fit Channel; Mario Kart Channel; Rabbids Channel


"gazdag" menü

Online szolgáltatások:

Fontos: amikor az internet beállításokat végezzük semmiféleképpen se Magyarországot válasszuk, hanem pl. Angliát.

Csatlakozhatunk az internetre a beépített Wi-Fi modul segítségével (ha van Wi-Fi-s routerünk), vagy használhatjuk a LAN adaptert is.

Mire is lehet használni online a Wii-t?

1. Tudunk böngészni a masinával, de ehhez le kell töltetünk az Internet Chanel-t a Wii Shop Channel-ről. A böngésző megbirkózik a YouTube videókkal is, de egyéb Flash tartalmakkal meggyűlik a baja.

2. Használhatjuk a Wii Shop Channel-t is, ahonnan játékokat tölthetünk le pontokért cserébe.

3. Talán a legfontosabb, hogy lehet online multizni, de ezt játéka válogatja, mint ahogy azt is, hogy jó a multi rész, vagy sem. (Ide tartoznak az un. Friend Code-ok melyeket a játékok generálnak, és ezek segítségével tudunk játszani az ismerőseinkkel.)

4. Vannak még egyéb lehetőségek is, például a Nintendo Channel ahol NIntendo-s híreket. videókat tekinthetünk meg.

Játékok:

A játékokról oldalakat lehetne írni, de ezt nem tenném meg, inkább csak egy kisebb ismertetőt írnék.

Irányítás:

A legtöbb játék kihasználja a mozgásérzékelést, (jól, vagy kevésbé jól), de vannak olyanok is melyek nem, sőt vannak olyanok is ahol választani is lehet.

Linkek:

Nintendo
IGN Wii oldala
Wii Hungary
Gamemag

Wii would like to play!

Készítette:
Zsom! és Pulsar

Az eredeti hozzászólás:
Megláttam megszerettem.
Aztán itt körülnéztem, nem találtam.
Úgyhogy ezennel megnyitnám ennek a kis csodamasinának a topikját; remélem, hamarosan sokunknak lesz az otthonában belőle egy. Tapasztalatok, élmények...
Hisz tudjátok: Wii would like to play :)

Mivel első hozzászólás, íme egy kis olvasnivaló, ha valaki valami eldugott kis faluból származna a dél-amerikai esőerdők mélyéről, és nem tudja mi ez:
[link] - A hivatalos weboldala a Nintendonak
[link] - A hivatalos weboldala a Wii-nek
[link] - Kimerítő olvasmány az Index jóvoltából

[ Módosította: Ndruu ]

Szereted az állatokat?

(#2) Janoska26 válasza piqla (#1) üzenetére


Janoska26
addikt

Miféle konzol ez vagy micsoda???Ez valami újdonság, vagy valami retrós izé? :F :DDD Csak azért is, hogy feléledjen a topicod, amint meglátják az emberek, hogy ideírtam, egyből követni fognak meglásd :DDD :C

(#3) Dilikutya válasza Janoska26 (#2) üzenetére


Dilikutya
félisten

Az új Nintendo konzol, tudtommal. De a játékok között jobb helye lenne. Szerintem át is kerül oda, vagy átirányítják a konzolos nagy topicba.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#4) Lord Zero válasza Janoska26 (#2) üzenetére


Lord Zero
addikt

[link] -> [link]
[link] -> [link]

[Szerkesztve]

nem, mindegy

(#5) vallas


vallas
senior tag

Egy kis bemutató!

[link]

úgy vettem le, hogy bejött nekik, hajrá nintendo

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#6) brownus válasza Janoska26 (#2) üzenetére


brownus
veterán

(#7) Janoska26 válasza Lord Zero (#4) üzenetére


Janoska26
addikt

Hálás köszönet a felhomályosításért mindenkinek :DDD :R . Egyébként ez télleg brutál, ugrálnak vele legalább az emberek, bár az a videó kicsit durva mikor a csávó ülve boxol :DDD

[Szerkesztve]

(#8) piqla


piqla
őstag

Na mi van, senki sem szerzett meg be?:D

Szereted az állatokat?

(#9) piqla


piqla
őstag

Szeretnem mondani, hogy sikerult beszereznem, de nem mondhatom :O Valaki?

Szereted az állatokat?

(#10) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Valami boltban nincsen kiállítva kipróbálható példány, vagy inkább rögtön odaadják annak, aki jelentkezik érte, mert olyan kevés van itt? Nagyon kipróbálnék egyet. Meg egy Ps3-at is mondjuk. :D

I am having fun staying poor.

(#11) tiv83us


tiv83us
veterán

Valamelyik nap lattam az ujsagban egy ilyen Wii ''gamepad''-et benne figyelni a tv kepernyojeben...A holgy bowlingozott es kicsit beleelte magat :D

A cimen kicsit pofoztam.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#12) Peat;)


Peat;)
veterán

Sajna már csak jövőre lehet kapni valószínűleg. Szerintem is vmi egyéb hardwer/játékok kategóriába jobban beillene a topik de végülis mind1 :)
A wii-ről szóló hírekben már ki volt elmezve ez meg az, akit érdekel a masina olvassa el azokat.

Tv-ket meg nem igazán lehet vele betörni, ha nem szándékosság vagy elmebetegség áll mögötte....:), nem erővel kell suhintani vele, de ha erővel suhint valaki a kontrolleren lévő pánt megfogná vagy lelassítaná (állítólag túl gyenge a pánt az első szériában) de nem állna bele a tvbe :)

Én ilyenbe fogok beruházni (99%) januárban, egyedül és többen is élvezetes és nagyon nagy élvezet lehet bizonyos játékok vele, akár fél óra erejéig is..nekem ez kell :)
(aki nem vágja, horrorjátékok, kardozós, verekedős...stb..:) és szépen csordogálnak a bejelentések bár igazi nagy cím kevés van, zelda és red steel sikerült eddig jól)

Én itt szerettem bele a konzolba :) :[link]

[Szerkesztve]

(#13) nemcso


nemcso
senior tag

Az Index-en volt egy jó cikksorozat róla. Nagyon dicsérik a játékélmény miatt, ami annyira jó, hogy emellett a gyengébb képi megvalósítás sem számít annyira.
Talán ebben a cikkben voltak belinkelve olyan home videok, melyekben a biztosító szíj nemhasználata, illetve annak elszakadása (ez különben egy sodrott műanyag ''spárga'') okozott kárt tévében (nem állt bele, ''csak'' betőrte a képernyőjét), tőrt össze csillárt, stb.
Egy ismerősöm vett Wii -t a gyerekeinek (és persze magának :D ) karácsonyra.
Persze ki is próbálta egy éjjelen, és nagyon dícsérte ő is.
A kontrollert (alapcsomagban egy darab van, a másikat - ha jól emlékszem - cca. 20eFt-ért vette hozzá) pillanatok alatt be lehet konfigurálni a TV tetejére tehető Wii érzékelővel, a második kontrollert pedíg egy, magában a kontrollerben lévő kapcsolóval lehet hozzáadni a rendszerhez. A géphez jár egy nintendos játék (golf, booling, tenisz,box) amivel nagyszerűen el lehet játszani. Pl. tenisznél az ''ütő'' sihuntásának ereje adja az ütés erejét, mint a valóságban, sőt állítólag érezhető az ütőhöz ütődő labda okozta ellenhatás is. És ami nem elhanyagolható, megmozgatja az embert, szóval testedzésnek sem rossz.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#14) piqla válasza tiv83us (#11) üzenetére


piqla
őstag

Koszi!

Szereted az állatokat?

(#15) Integra


Integra
titán

ahogy olvasom a ügyvédek is meglátták a profitot a leszakadó karszalagban és már perlik is a nintendót.
ezeket a szarrágókat....

[Szerkesztve]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16) Type-R válasza Integra (#15) üzenetére


Type-R
őstag

Pedig a Nintendo kicseréli mindenkinek ingyen.

(#17) Peat;) válasza Type-R (#16) üzenetére


Peat;)
veterán

:F én ilyenről nemtok. Max amcsiknál van ilyen.
Meg ki az a marha aki egy zsineg miatt bemegy reklamálni, akkor kicserélem a zsineget egy jobb fajta cipőfűzőre vazz :DDD ez csak egy darab zsinór amit a csuklóra kell húzni, pont ezt a részét kritizálják a konzolnak hehe pedig sok gyengesége van a kicsikének de úgy néz ki csak ez perelhető.

(#18) Type-R válasza Peat;) (#17) üzenetére


Type-R
őstag

Az M$t is perelik, mivel az egyik dashbord updatenél pár X360 elszált, viszont ott úgy érzem, hogy jogos, de itt egy zsineg miatt nem. Azt viszont nem tudom miből van az a zsineg, mert amit a Sony adott a PSP mellé az elég jó minőségű , igaz azzal nem kellett hadonászni.

És igen, amcsiban cserélik a zsinegeket, ha jól tudom.

[Szerkesztve]

(#19) piqla válasza Peat;) (#17) üzenetére


piqla
őstag

Milyen gyengesegrol tudsz? Remelem nem azzal jossz, hogy szar a hardver :)

Szereted az állatokat?

(#20) Gyusz


Gyusz
őstag

Magyarországon is cserélik a csuklópántot kérésre [link]

(#21) Peat;) válasza piqla (#19) üzenetére


Peat;)
veterán

Az ár szerintem magasabb mint az indokolt lenne, a 16-17k-s játékárak sem tetszenek, a netre csak wifin keresztül tud csatlakozni és nem szar a hardwere hanem kicsit gyenge, de ezzel már megbékéltem. A másik gyengesége h nemtok venni :) , majd januárban.

(#22) Shabranigdo válasza Peat;) (#21) üzenetére


Shabranigdo
tag

nekem szerencsére már csak egy gondom van vele.zeldát vagy raymant vegyem meg először hozzá? ;] :B
még két hete vasárnap iratkoztam fel várólistára saturnban és tegnap végre megvehettem :C

''Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első''

(#23) piqla válasza Peat;) (#21) üzenetére


piqla
őstag

Hat igen... Erre csak azt lehet mondani, hogy fele annyi, mint az xbox, es harmadannyi, mint a ps3 ;] Csak az a baj, hogy az igazan fain elmenyhez egy 2-300 ezres tv is kellene.

Szereted az állatokat?

(#24) Shabranigdo válasza piqla (#23) üzenetére


Shabranigdo
tag

feleannyi?haramad?mikor volt 140 a box?premiumot 100-110ért kapod saturnban-tescoban egyéb hasonló helyeken is.és van ahol olcsóbban.ps3 se hiszem azért ,hogy átlépné a 200ezret.a drága tv max az említett másik 2 konzolhoz ''kell''(lehet te is így értetted).
nekem személy szerint elég fain élmény a kb 15 éves ''50'' centis(azért idézőjelben,mert elég domború szegény:) ) tv-men játszani. A kézikönyvben is azt írják,hogy lehetőleg minél kisebb képernyőn játsz :D

''Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első''

(#25) Peat;) válasza piqla (#23) üzenetére


Peat;)
veterán

Xbox360-al tökre egy árban mozog a wii :P
wii: 70e +wii play amit szinte kötelező megvenni 13e mondjuk, +5e a nuncsuk..ez majdnem 90 e.
Xbox: alapcsomag 79 körül premium meg 99 körül.
Játékok meg egy ár kb ugye. (sőt..:/ )
Na meg wii csak wifivel komunikál a nettel, xboxnál nemtom hogy van, de a wlan router is 10e..lassan drágább a wii mont a box :D
Szóval a nintendo hülyére vesz minket, de engem nem érdekel mert szerintem ez a jobb szórakozási irány amit nintendo képvisel és nem a grafika mindenekfelett meg cpu számok/doboz növelése! Ezen a területen van elmaradása nintendonak de 2-3 év múlva szerintem megszedi magát annyira wiiből hogy megmutassa mi az a szép, hangulatos, erős, élménygazdag konzol.

[Szerkesztve]

(#26) piqla


piqla
őstag

En csak a latott reklamok es szorolapok alapjan gondoltam, a Wii eseteben pedig a kulfoldi arat neztem... Ott en 50-60 ezret lattam, xbox 360 itthon meg 99 korul... Igazatok van, szamtanilag valoban nem a fele, de kb. Nuncsakut nem adnak gyarilag? Hat de lol, azt hittem kontroller+nuncsaku alapbol jar :Y

[Szerkesztve]

Szereted az állatokat?

(#27) Peat;) válasza piqla (#26) üzenetére


Peat;)
veterán

Jár de egyedül nagyon sok játék élvezhetetlen..pl. box, tenisz. Persze ezek később is beszerezhetőek, de nincs sok egyjátékos game ami jó. (zelda, red steel slussz)

(#28) piqla


piqla
őstag

Kellene valami jo kis strategiai jatek Wii-re. Mekkora lenne, mondjuk Dobo szerepeben firts person shooter-strategy, az egri varrol lenezve parancsolgatnek a szurkot onto asszonyoknak, aztan jelre alolam nyillal lonenek elore a katonak... Vaaaaaaaaaaaaaaaaa de jo lenne iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii would like to play!

Szereted az állatokat?

(#29) Zenty válasza Peat;) (#25) üzenetére


Zenty
őstag

wii play azért nemolyan szükséges mint mondjuk a box alap csomagnál 1 mem vga + egy game kötelezően.
Party játékokból szerintem pont kevés van wii-in! Van wii sport,wii play talán ami még normális red steel több képernyös multi( bár szerintem atom gáz lehett ugy) meg a rayman mini játékok. Ha nekem jutott volna a wii-ből ezekért azért nem feltétlenül vennék + joyt.

Zelda,red steel ,cod stb. még a rayman is jóh egyedül talán ezekel kih lehet birni 2007 végéig aki most vett gépet.
Mert ugy tünik az össz nagyobb nevek ,meg a normális gamek ekkor jönnek tömegével.
Pl felvetötödt ,hogy a metroidnak mégis lesz online multija és ezért is késik annyit.(nintendo későn csinálta meg a wiiconnect-nek sdkáját, és a végén amikor kész lett kitalálták ,hogy oda se adják senkinek ,és csak wii console lesz semmi game....
picivel szerencsére seggbe rugták őket,hogy ne legyetek megint idióták haladás kór nemárt :D)
Ezért az első wii online game valami pokémon game lesz 2007-be :DD

[Szerkesztve]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#30) Zenty válasza Zenty (#29) üzenetére


Zenty
őstag

hop meg is van :
[link]
:W

Guild Wars - Zenty a survivor

(#31) Peat;) válasza Zenty (#29) üzenetére


Peat;)
veterán

Nekem se jutott wii sajna de ha eddig nem jutott akkor megvárom ameddig feltörik. Xboxot feltörték, ps2-őt is, psp-t is. Akkor ezt is felfogják. (most nem a kamu videokra gondolok :) ) Én csak magas szintű játékokért leszek hajlandó fizetni. Amennyiben nem lehetne feltörni akkor nagyon nemtom mi legyen, szeretnék jókat szórakozni, amire alkalmas is a cucc, de most ünnep alatt utánaolvasva fura dolgokkal találkoztam. Pl. red steel néhol belassul, amennyiben ez igaz akkor a grafikának ez a vége. Az irányítást igazán jól kihasználó játékot meg nem találtam. (értsd: pl. egy kardot úgy köve a tv-n ahogy mozgatom a kontrollert, tehát folyamatos valós idejű jelfeldolgozás nem előre betárolt lehetőségek közül választ a gép..red steelben ez van sajna, mintha csak a célzással boldogulna a cucc, de arra is van panasz h késik picikét)

30 hsz.: borzalom :DDD ez a baj h japcsik hülyék kicsit, én meg más játékokat szeretnék, star warsot, mechwarrior szerűt is eltudnék képzelni, de egy sima gladiátoros game esetleg ahol minden fegyverrel máshogy kell bánni..ha valóban olyan jó az a kontroller akkor ilyen játékok (ahol a hadonászás a lényeg és nem mellékfunkció! ) mér nincsenek bejelentve? :(

[Szerkesztve]

(#32) Kraptor válasza Peat;) (#31) üzenetére


Kraptor
őstag

Igazából szerintem ott nem késéssel van a gond, hanem nagyon nem mindegy, hogy hogy tartod wii remotot magyarán azt is érzékeli ha valamennyire csavarodik a kezed és nem teljesen feléd néz a wii remote lapja. Erre oda kell néha figyelni és ha megvan akkor nagyon jól mükszik a kicsike, meg ha hátrébb vagy a TVtöl akkor valamelyest javul a pontossága is, kb 3m+ az ajánlott.

Szerintem biztos lesz olyan is ahol ténylegesen olyan kardmozgások lesznek amiket te csinálsz mert pl Zeldában a horgászat az teljesen úgy reagál ahogy te mozgatot a remotot. Szerintem azért nem csinálták ezt a harcban mert az lehet, hogy bonyolult lett volna és azért Zelda közönsége mégis 10+ évesek.

(#33) Zenty válasza Peat;) (#31) üzenetére


Zenty
őstag

''mér nincsenek bejelentve?''
Talán most kezdik el :D aki még nintendora nem nagyon fejlesztett vagy már régen azok nem hitték volna, hogy ekkora siker lesz már az elején.( ezért most koppanás azt most fejlesztés késöbbi megjelenés remélhetőleg :)

Lézer kardozás a közeljövőben a ''no more heroes''-ba lesz ami ilyen gta klón szerüség a jövőben( de azthiszem ezt már írtam lejebb?)

''Pl. red steel néhol belassul, amennyiben ez igaz akkor a grafikának ez a vége''
Vagy sz@rul optimalizálták :)
Grafika vége dolognál elöször megnézném wii resit :)

Guild Wars - Zenty a survivor

(#34) shev7 válasza Peat;) (#21) üzenetére


shev7
veterán

nem vagyok teljesen kepbe a jatek arakkal, de az uj jatekok xboxra is 15k magassagaban vannak nem? Miert lenne olcsobb egy wii jatek. Attol, hogy gyengebb a hardver meg nem konnyebb jatekot fejleszteni ra, sot.

Zenty: Ezt a resi-t annyira emlegeted, remelem tenyleg jo lesz, es nem kell majd csalodnunk benne. Remelem mire kijon mar boldog wii tulajdonos leszek :)

[Szerkesztve]

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#35) Zenty válasza shev7 (#34) üzenetére


Zenty
őstag

Hát igen mivel pl resi 4 az egyik legjobb game gc-én és a legszebb is.
Nintendoval meg jobba van a kiadó(campcom) igy nem hiszem ,hogy ekkora produktomot elcsesznének.
Pont ezért jön ilyen későn,hogy jóh legyen szerintem ezért még csuszás is elképzelhető :(


[Szerkesztve]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#36) Zenty


Zenty
őstag

hm lehet lesz GTA Wii-re!
[link]
kezd észhez térni a Nintendo :C

Guild Wars - Zenty a survivor

(#37) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Na, ha valakinek közben megjön, az alaposan számoljon be, bár inkább én most még mindig zsír pc-re gyűjtögetek, megpróbálok jól vizsgázni, hogy legyen jóóó kis ösztöndíj. :D

I am having fun staying poor.

(#38) korbetto


korbetto
csendes tag

Nekem is megjött, és szerintem azért lesz (vagy már az is?) nagon sikeres, mert más, mint a többi...tényleg az egész család szórakozhat együtt. Persze nagyon fontos, hogy egymás után jöjjenek majd az egyedi, jól kitalált játékok. Ami viszont megőrjít: az online csatlakozást megint sikerült Nintendosra hozni. 3 napja próbálok a wireless routerrel csatlakozni, de nem megy. Jelerősség full, kikapcsoltam teljesen a firewall-t, a vírusírtót, mindent. Megmagyarázhatatlan.

(#39) Peat;) válasza shev7 (#34) üzenetére


Peat;)
veterán

Azt nemtom hogy a mozgásézékelős dolog mennyire nehezíti meg a fejlesztést de azt tom hogy a gyengébb grafika már egy nagyon bejáratott hardwarere (gc majdnem ugyanez) baromi nagy könnyebséget jelent a fejlesztőknek.
A 3 konzol közül egyébként ps3-ra a legnehezebb a fejlesztés tudtom szerint, így lesznek ott gondok bőven, xboxot meg nem veszek mert egy bika pc oprendszer nélkül. Szóval nekem így marad a wii :)

A nintendo meg egy sima kis kardos hülyejátékot kellett volna hogy csináltasson, bebizonyítva hogy mire képes a kontroller. Mert a célzás ugye 2 dimenzió, a kardmozgatás meg már 3d, de ha a zeldában megy a horgászás 3d-s mozgatással akkor valszeg nem lesz gond.

[Szerkesztve]

(#40) shev7 válasza Peat;) (#39) üzenetére


shev7
veterán

hat szerintem meg pont, hogy a gyengebb grafika miatt nehezebb. A vasarlok nagyobb igenyeket tamasztanak a grafikaval szemben, igy a GC-hez kepest relative keveset fejlesztett hardveren kell relative sokkal jobb grafikai teljesitmenyt elerni. Ugye itt sokkal inkabb kijon az optimalizalas fontossaga, mint pl az xbox, vagy ne adj isten PS3 eseten. (Arrol most ne beszeljunk, hogy a PS3 mennyire nehez/konnyu fejleszteni, de en is ugy hallottam hogy az ''SDK'' eleg ratyira sikeredett)

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Wii-re nehezebb fejleszteni, sot nem hiszem, hogy a mozgaserzekelo tulsagosan megnehezitene, csak azt hogy nem konnyebb, ra fejleszteni, es nem szabad a gep grafikai teljesitmenye es a jatekok ara kozott parhuzamot huzni, mert mig az gep a nintendonak bevetel, addig a jatekok a jszoftverfejlesztoknek :)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#41) Peat;) válasza shev7 (#40) üzenetére


Peat;)
veterán

Szerintem ebben eltér a véleméynünk de ez nem baj :) . Szerintem a részletesebb grafika sokkal több terhet ró a fejlesztőkre, rengeteg textúra, poligonfelépítés, előzetes munka, karakterek egyenkénti kidolgozása rohadt sok idő, a pályák és az elegendő erő révén a nagy és részletes terek... és ugyanúgy megírni az optimalizált kódot, mert xboxnál is néha akadnak a cuccok (oblivion) és pc-n lehet legjobban látni hogy gyenge grafikás cuccokat is hogy el lehet rontani, akadoznak miközben a gép jóval többet bír. (pl. gothic 3 mostanság, szegényke félkészen jött ki)
Ezzel szemben a wiinél a hagyományos fejlesztési tudás elegendő nem kell új emberkéket taníttatni, kevesebb effektet támogat mint a nagyobb társak, ha megvan a játékötlet sokkal kevesebb tudással is meg tudják csinálni a karakterek felépítését, hiszen egy karakter poligonszáma szerintem kevesebb mint a fele wii-n egy xbox360-hoz viszonyítva. A pc-s játékok fejlesztési ideje is a graf javulásával nőtt meg igazán, pl. stalker (2 éve volt kinn a béta cucc), doom3(már mikor kinn volt az e3-as demo! ) de ott a half life 2 stb..na meg wiinél a mesterséges intelligenciára se gyúrnak rá annyira, az a játszó dolga :) bár kijött pl. splinter cell is wiire, de szerintem ilyeneknek nem sok értelme van wiin.

A ps3-ban akkor egyetértünk többnyire, hogy jól elbaszta a sony, na meg grafikailag nem tud többet mint xbox360, sőt...meg minek annyi proci bele ha nem tudják kihasználni a fejlesztők kivéve ha kapnak 10 évet egy játékra...csak a nevében bízhat meg a csak ps-es játékaiban.

A grafika meg ár között minimálisan lehet csak párhuzamot vonni, de nekem is az élmény lenne a fontos. (pl. ha oblivion gyenge graffal jött volna ki tuti nem viszem végig, (nem veszem meg ha lett volna rá...szóval nem meredeti volt bevallom) így szép graffal is épphogy végigvittem. A napokban meg előszedtem fallout2-őt már vévig is vittem vagy 4-edjére, most meg total annihilationozök 7600gs@gt-vel mert nincs jó játék csak grafikai bemutatók :)

[Szerkesztve]

(#42) koxx válasza korbetto (#38) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A régiót angolra állítsd be, ne magyarra.

(#43) shev7 válasza Peat;) (#41) üzenetére


shev7
veterán

Elore leszogezem, nem ertek a konzol jatekfejleszteshez, csak elkepzeleseim vannak. Adott egy ceg amelyik tobb platformra is fejelszt, mert ugye abban van a buli. Fejelszt egy jatekot XBOXra, elkesziti a grafikat, optimalizalja a cuccot ra. Ha kiadjak wii-re is, akkor azert nekik is cel, hogy a grafikai tudas minel kevesbe csokkenjen, gondolom. Azert azzal van rendesen melo. De abban igazat adok neked, hogy ha nem jon ki a jatek a ''nagy'' konzolokra, akkor kevesebb az osszehasonlitasi lehetoseg, es gyengebb grafikat is elvisel a kozonseg.

A lenyeg, csokkenjen egy kicsit az ara (tudom hiu abrand), meg legyen vegre kaphato rendesen (remelem ez nem az), es megveszem. :)

A masik dologgal teljesen egyetertek. Hiaba fejelsztik nekem a jatekokat x evig, hogy kiraly legyen a grafikaja, ha a story nem fog meg, nincs meg a jatekelmeny mint ami megvolt pl az altalad is emlitett Falloutban :) (multkor ki akartam jatszani 100%-ra de sajnos nincs ra idom :()

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#44) Zenty


Zenty
őstag

hm ha minden igaz 3 millió eladott wii megvan és 2 millió zelda.
(lassan be érik az x-et :) )

Egyébként annyival téleg nehezebb fejleszteni ,hogy ha wiin szép grafot akarnak akkor agyon optimalizálás kell külön rá szabott motoral.
Nah most ps3 és x esetében ugyanazt felhasználják mondjuk unreal 3-mal ,és igy valamivel egyszerübb.( mondjuk leginkáb multi gameknél van ez a probléma)
Bár aki fejlesztett már nintendora felhasználhatja a volt gc motorját csak feltupirozva pl

De muszály nekik csinálni ,mert már lassan égő lesz ha wii-re nem jön kih a game :D
itt van pl egy új multi game ami egész jónak tünik:
[link][Szerkesztve]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#45) shev7 válasza Zenty (#44) üzenetére


shev7
veterán

ez nekem mar tul brutalis :)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#46) Peat;) válasza Zenty (#44) üzenetére


Peat;)
veterán

Szóval a japcsik vehetik mi meg nem :((( remélem jövőhéten már lehet venni itthon, red steelezni akarok.. :B

Egyébként ez a gc-wii párhuzam azért is érdekes, mert állítólag a zelda pl. elég szép lett. Na most gc-n ugyanúgy néz ki az okosok szerint...:D szóval egy ideig szerintem még gc szintű graffal találkozunk, ameddig az nem kerül süllyesztőbe véglegesen, szerencsére japók már alig veszik. (meg sok bejelentésnél nincs gc változat, na meg red steel elég szép és itt sincs gc változat..)

(#47) Zenty válasza Peat;) (#46) üzenetére


Zenty
őstag

A gc gyártását már leállitották szal a nintendo nemsokáig szarakodik vele (szerintem örülnek ,hogy már megszabadulhatnak tőle :)
Egyébként a japók igazán nem is vették a gc soha! Valami 4 milla kelt el ott 5 év allat pontosan nemtudom ,de ami biztos ott ment el a legkevesebb a konzolból .
Amcsiba olyan 15 milla, Europba is olyan pár milla aztán a többi.
Gondolom ezért kezték amcsiba a wii mert ha gc-éből ennyi ment el ott akkor wii-ből is tutira.
Japó meg nagy meglepetés lehetett, hogy újra a hazában is sikeresek asztali fronton is :)!

Red steel már nem menne el gc-én legalábis a fejlesztők szerint :)

Guild Wars - Zenty a survivor

(#48) Zenty


Zenty
őstag

Jah akinek van wii-je és netel is vele elmondaná milyen az operája?
Haver áradozik róla ,hogy elöször félt a virtual billtől,de kis megszokás útán álltiolag ugy és olyan gyorsan lehett kezelni mint a rendes bill ,egér kombót pc-én ez igaz?
De persze élőbe is majd kiprobálom ha otthon lesz a gyerek :D[Szerkesztve]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#49) piqla válasza Zenty (#36) üzenetére


piqla
őstag

Ha ezt hivatalosan bejelentik... En megveszem a Wii-t, meg aznap.

Szereted az állatokat?

(#50) Shabranigdo válasza Zenty (#48) üzenetére


Shabranigdo
tag

inkább olyan gyorsan lehet kezelni,mint windosban a képernyő bill-t,amikor egérrel kell kattintgatni.mivel végülis ugyanaz,bejön egy bill képe és a wiimote-tal kattintgatsz a betűkre.szal azért ezt a választ se azon írom ;)
mondjuk lehet,hogy csak nagyon lassan gépel a haverod amúgy :))

''Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első''

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Nintendo Wii (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.