Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
djozsi
senior tag
Visszaolvastam és az alapján adalbertnek nincs is semmi baja a géppel, ráadásul még nem is vett második joycon párt. Elég értetlenül állok ez a beszélgetés előtt. Adalbertet cinkeled valami olyanért, amit meg se tett, miközben ő valami olyan dolog miatt háborog, ami meg se történt vele.
Furcsa jelenségeket tudnak szülni ezek az internetes tömeghisztériák az egyszer biztos. -
djozsi
senior tag
Builders 2t vettem, olyan 30-40 órám van benne, imádnivaló játék, nagyon ajánlom annak, akinek felkeltette a kíváncsiságát.
Marvel Ultimate Alliance 3at szintén vettem, négyen vettük együtt, online coopban játszottuk végig, Marvel fanoknak nagyon tudom ajánlani, brutális fanservice az egész.
-
djozsi
senior tag
Én az első részt is végigvittem, de nekem is voltak vele gondjaim, de a folytatás szinte mindenben túlnőtt az első részen. Tetszik benne a sprintelés, az, hogy picit RPGsebb lett, az, hogy a blueprinteket megépítik a falubeliek, nem neked kell mindent. Az, hogy csapattal megyünk, vannak kombók, segítenek gyűjtögetni és így tovább. Én azt mondom, hogy ha az első rész koncepciója tetszett, de a megvalósítással nem voltál maradéktalanul elégedett, akkor mindenképp vedd meg a folytatást.
-
djozsi
senior tag
válasz nxswitch #21487 üzenetére
Ha permadeath módban játszol FEvel és nincs sok tapasztalatod a szériával, akkor mindenképp legyen a csapatod legalább negyede healer, mindenkinél legyen healing potion, defenzívebb csapatod legyen, egykezes fegyver + pajzs, ranged, de persze ez csak az általános, minden csatára más és más setup kell (bár lehet, hogy a weapon triangle híján ez már nem olyan fontos az új részben). Nagyon jól jönnek az olyan effektek, amik csökkentik a bekapott sebzést, gyengízik az ellenséges egységes ütését.
Lassan, apránként harcolj, megölsz 2-3 ellent, utána szépen rendezed a soraidat, healelgetsz 1-2 körön át, aztán megint nekimész 2-3 ellennek és így tovább, centiről centire haladsz.
Ha jól tudom itt is van idő visszapörgetésre lehetőség, az nagyban segíti a permadeth módban való végigjátszást, nem kell mindig újrakezdeni a csatát az elejéről.Azt meg tudod mondani, hogy csata közbeni mentés milyen módon van a játékban? Biztos, hogy nem engednek hagyományos mentést, esetleg valamilyen "save and exit" mód van, ha valamiért egy hosszú csata közben ki szeeretnél lépni a játékból?
-
djozsi
senior tag
Túl sok jót olvastam a Fire Emblemről, ezért végül csak nem bírtam megállni és megvettem.
Érdekes ez az iskolás setting, ez még akár jól is elsülhet, egyelőre csak barátkozunk. Aki innen játszik, melyik házat választottátok? Én pont a döntés előtt állok.
-
djozsi
senior tag
Mivel senki nem állt a Black Eagles oldalára én megtettem a csapatért.
Egyre jobban kezd elkapni a játék úgy érzem
A ma este nagy próbatétel lesz, ha azon kapom magam, hogy hajnali 3 van, akkor tényleg fasza a játék.
Korábbi résszel jártam már így. -
djozsi
senior tag
Three Houses második végigjátszás közepén járok. Ott van a top3 Switch játékélményeim közt. Mesterműről beszélünk, ami új etalon a körökre osztott taktikai RPGk világában.
-
djozsi
senior tag
válasz #09990144 #21604 üzenetére
Szabadságon voltam a héten és egyszerűen olyan a játék, hogy nem lehet vele leállni, "csak még egy kört". Olyan 80-100 órám lehet benne.
Igen, nálam is simán ott a helye a Zelda és az Odyssey mellett a dobogón a single player játékokat nézve.
Nem spoilerezek, de hamarosan beindulnak az események... durván... -
djozsi
senior tag
válasz Carlos Padre #21614 üzenetére
Én az ilyen clickbait címadásért gyilkolnék...
-
djozsi
senior tag
válasz nxswitch #21623 üzenetére
Azt jelenti, hogy az adott tanuló fogékony-e az adott témára, szereti-e az adott dolgot. Ha felfelé nyíl van, akkor bónuszt kap, ha lefelé, akkor kevesebb jutalmat az adott tevékenységért.
Kajálásnál, énekpróbán:
Érdemes mindig olyan tanulókat kiválasztani, akik bónuszt kapnak. Ezen felül érdemes azt is figyelni, hogy a két kiválasztott tanuló közt lehetséges legyen a support kötelék. Ezt úgy tudod nézni, hogy lenyomod az X-et választás közben és akkor egy kis ablakban írni fogja, hogy az adott tanulónak van-e support szintje a már kiválasztottal.Tanításnál:
Ez már összetettebb. Alapvetően itt is jó, ha kihasználod a lehetséges bónuszt, de a tanulás hatékonysága függ attól is, hogy a te karaktered mennyire járatos az adott témában (azt pedig exploration alatt tudod fejleszteni, úgy, hogy te magad tanulsz a tanároktól, felnőttektől).
Ezen felül érdemes kinézni egy célkasztot a karakternek és tudatosan olyan irányba képezni, hogy majd át tudjon menni a vizsgán. Ehhez szükséges lehet olyan területekre fókuszálás, aminél nincs kék nyíl.
És még egy dolog, érdemes figyelni a Budding Talenteket. Ezek magyarra fordítva a rejtett tehetségek, amiket tanárként a feladatod megtalálni. Ezek mellett alapból vagy nincs nyíl vagy piros van, de van 3 csillag is. Ha ezzel a tanulóval erre a területre koncentrálsz, akkor ezek a csillagok szép lassan megtelnek és ha mind megtelt, akkor nemcsak átvált kék nyilasba a terület, de kap is valami teljesen egyedi bónuszt rá.
Például Ashe alapból piros nyilas a lándzsával, de ha erre fókuszálsz és összeszeded a 3 csillagot, akkor egyrészt kék nyilasra vált, másrészt akibe belesebez az -5 DEF-et kap a következő körre.
A te karakterednek is van rejtett tehetsége, Faith, amit Manuelával vagy Rheával való trainingeken tudsz előcsalni, onnantól pedig ha fehér mágiát használsz +20 Avoidot kapsz. -
djozsi
senior tag
válasz ViharVadász #21641 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy kiváló az angol szinkron, látszik, hogy átgondolták, többször felvették a szöveget, ha az megkívánta. A Xenoblade 2t hamar áttettem japánra, ezt eszem ágában sincs.
-
djozsi
senior tag
Igen, de igazából mégsem. A végén egy random dobás dönti el, hogy nőni fog-e, de az esélyét nagyban befolyásolja az adott karakter (mindenkinek másra van affinitása) és a kaszt.
Például Raphael egy nagy mamlasz, neki 65% eséllyel nő a HPja. Ha vele warrior leszel az ehhez hozzáad 40et, ami már 105, tehát neki biztos, hogy minden szinten nőni fog a HPja, néha kettővel is.
Ugyanakkor Linhardt egy lusta könyvmoly, neki csak 30% eséllyel nő a HPja, amihez a potenciális kasztja (priest) csak 5%ot ad, tehát neki nagyjából 3 szintenként lesz +1 HPja.Magát a stat growthot befolyásolhatják artifactok, illetve lehet találni és termeszteni is olyan növényeket, amiket elhasználva megnövelheted egy karakter egy adott statját.
-
djozsi
senior tag
válasz Norb79 #21844 üzenetére
Jól emlékeztél, valóban segget csináltak a szájukból, csak elképesztő rajongás övezi őket és tényleg nagyon komoly mennyiségű tartalmat pakoltak a fizetős DLCkbe, ezért ezt mindenki elfelejtette.
Ők az a cég, amiről amikor megjelent egy oknyomozó riport, hogy csapnivaló munkakörülmények mellett piaci átlag alatti fizetésért dolgoznak a fejlesztőik, akkor a dühödt rajongók a riporternek mentek neki.
-
djozsi
senior tag
válasz petymek #21886 üzenetére
Egy picit azért helyezzük kontextusba a dolgot, mert a Mario játékokba akkor beszámítottad az összes Mario játékot (kart, tennis, party, olympics, stb...).
Maga a Super Mario sorozat az "csak" 330 millió és 31 játékból áll. Levonva a remake-eket is még marad olyan 25 egyedi, a mainline széria részének tekintett játék (talán a Runt nem tekinteném annak).
A Zelda sorozat összesen 11 mainline részből, 6 vitatható minőségű spinoffból (amik közt van, amit nem is a Nintendo készített) és néhány HD remakeből áll.
Nem számoltam mindent végig precizen, de nagyjából stimmel.
-
djozsi
senior tag
Augusztus 19, délután 15:00, 20 perces indie showcase
-
djozsi
senior tag
Ne keverjük össze a szezont a fazonnal, nincs ilyen közvetlen összefüggés egy szórakoztatóipari termék minősége és népszerűsége között. Vagy úgy gondoljuk, hogy a magyar szórakoztatóipar legfelsőbb szintje a Győzike Show volna?
Ha mindenképp valamilyen képet szeretnétek kapni egy franchise minőségéről, akkor a gamerankings, metacritic nézegetése célravezetőbb az eladási toplistáknál.
Az pedig, hogy bedobjátok, hogy nézzük meg, bezzeg a GTA 5ből mennyi fogyott nem egy nagy tudomány, minden idők legsikeresebb szórakoztatóipari produktumát szó szerint bármivel szembeállíthatjátok és kihozhatjátok, hogy nézdmá', há sikeresebb. A GTAn kívül pedig tudtok találni még nagyjából egy tucat franchiset, ami több példányban fogyott, mint a Zelda játékok. És sok ezret, ami nem...
Ide egyébként mindig megéri feljönni, mindig lehet tanulni valamit, ma például megtanultam, hogy az egyetlen valamire való Zelda a Breath of the Wild volt, az összes többi érdektelen. Sirandrish most biztos lelkesen bólogat...
-
djozsi
senior tag
válasz petymek #21906 üzenetére
Itt a lista a Zeldáig, nyilván nem hajszálpontos értékek, de nagyjából fedik a valóságot:
1. Mario 600 millió
2. Pokémon 340 millió
3. Call of Duty 288 millió
4. GTA 280 millió
5. FIFA 260 millió
6. Wii 203 millió
7. The Sims 200 millió
8. Minecraft 176 millió
9. Tetris 170 millió
10. Need for Speed 150 millió
11. Final Fantasy 142 millió
12. Madden NFL 130 millió
13. Sonic the Hedgehos 123 millió
14. Lego 100 millió
15. Assassin's Creed 100 millió
16. Pro Evolution Soccer 100 millió
17. The Legend of Zelda 92 millióEgy érdekességre hívnám fel a figyelmet, kizárólag a Nintendotól vannak a listán nem multiplatform franchiseok, ráadásul egyből 4 is.
-
djozsi
senior tag
Digital Foundry Witcher 3 hands-on, lehet lecserélem az aláírásom.
-
djozsi
senior tag
válasz Baltazár123 #22009 üzenetére
Egészen pontosan ilyen "sikeres" XO-n a visszafele kompatibilitás:
-
djozsi
senior tag
válasz Baltazár123 #22011 üzenetére
Nekem megvan. De neked az megvan, hogy a fenti ábra az nem revenue, hanem "time spent", vagyis azt mondja meg, hogy a gépet használók idejük hány százalékában játszanak régi játékokkal? Ezt csak még nyomasztóbbá teszi az, amit mondasz, ezek szerint ilyen kedvező áron sincs rájuk érdemi igény.
-
djozsi
senior tag
Ha elolvassátok a kiegészítést abból kiderül, hogy alapvetően a Microsoft nem hozott fel semmilyen érvet arra vonatkozóan, hogy az arányok messze lennének a valóságtól és extrapolálva a számokat a Microsoft által kiadott hivatalos adatokra is az jött ki, hogy az arányok nagyjából stimmelnek, vagyis a backward compatible játékokkal töltött idő az xbox one használat nagyjából 2%át teszi ki.
Ami még ennél is beszédesebb, hogy úgy jön ki ez a 2%, hogy közben a felhasználók 50%a kipróbál régi játékot, vagyis az látszik, hogy sokan tesznek vele egy próbát, de nagyon kevesen játszanak ténylegesen régi játékokkal.
A különösen fanyar ebben egyébként az, hogy egy olyan programról beszélgetünk, amit már a Microsoft is lelőtt pár hónapja...
mike1334, egy kis értelmezési segítség. Az 1,65 mrd perc az a sample mérete, amit vizsgáltak, 930k user 5 havi gamingje. Az 1 mrd óra az az összes user összes idejéből mért idő.
Ami egyébként kevesebb, mint negyede az ID@Xbox programon belül megjelent indie játékokkal töltött időnek, vagyis az xbox oneon elérhető indiek egy töredékével négyszer annyi időt töltöttek a játékosok, mint az összes régi játékkal együttvéve. -
djozsi
senior tag
válasz adalbert1 #22019 üzenetére
Igen, pontosan itt a lényeg, erre céloztam én is. Tök jó, ha van, természetesen inkább legyen, mint ne legyen, én is örülök neki, ráadásul én még szoktam is retro gamingelni. De az, hogy a Microsoft valamiféle kulcsfontosságú featureként pusholta számokkal is alátámaszthatóan nem volt hatékony marketingstratégia.
Szerintem a Nintendonál egy hasonló megoldás sokkal jobb arányokat érne el egyébként, azért a Nintendo retro libraryje egészen elképesztő mennyiséget és minőséget reprezentál.
Az én tippem az lesz, hogy a szeptemberi directen bejelentik a SNES játékokat is az online előfizetéshez. Úgy gondolom, hogy lesz egy magasabb árkategóriájú előfizetés, mondjuk évente 30-35 dollár és amellé fog járni. Olyan jellegű backward compatibility, hogy ha birtoklod a régi játékot,, akkor ingyen megkapod nem lesz.
-
djozsi
senior tag
Astral Chain 88 ponton áll metán.
-
djozsi
senior tag
Végigvittem az Astral Chaint. Szerintem az eddigi legjobb Platinum játék, aki szereti őket annak kötelező, akkor is, ha nincs Switche, szerezzen egyet, ezért megéri.
Egy baj van vele, nem jöhet elég hamar a folytatás...
-
djozsi
senior tag
válasz Scholes9 #22204 üzenetére
Olyan 20 óra körül lehetett és a végén azt írta, hogy 38% completition, szóval van bőven mit összeszedni utólag, amit meg is fogok tenni. A végére nagyob belejöttem a hardva és több S, S+ harcot is mentem, de még bőven van hová fejlődni.
Szerintem se érdemes külön topikot csinálni arra a pár tucat hozzászólásra, amit kapni fog ez a játék. Megjegyzem jóval többet érdemelne.
-
djozsi
senior tag
válasz Imilenni #22226 üzenetére
Igen, de azért valamivel lassabb, megfontoltabb a harc érzésre. Ez szándékos, a játék 30 frame és ehhez igazították a harc ritmusát.
Számomra a játék a Bayonetta és a Nier legjobb tulajdonságainak egy nagyon jól sikerült elegye. Vannak olyan részei, amikben ezek a játékok egy hajszálnyival jobbak, de az összhatás számomra itt sikerült a legjobban. -
djozsi
senior tag
válasz Imilenni #22229 üzenetére
Sajnos egyet kell értenem. Noha elsősorban a remek scifi sztori és egyedi ötletek miatt nagyon jó játék volt, de a Platinum leggyengébb harcrendszerét tették le benne.
A Bayonetta 2 ennek pont a tükörképe, talán a valaha volt legjobb harcrendszer, cserébe a sztorinak nem sok értelme volt.
Ahogy írtam, az Astral Chain mindkettőnek a jobbik részét próbálta továbbvinni, van benne egy hol fordulatos, hol klisés, de összességében kifejezetten érdekes és szórakoztató sztori és egy láthatóan nagyon alaposan átgondolt és kitesztelt, közel tökéletes harcrendszer. A nyomozgatós rész pedig teljesen egyedi és szokatlan egy ilyen típusú játékban, mégis valahogy jól illeszkedik bele és szerves részévé válik a játéknak, egyáltalán nem érződik úgy, hogy erőltetett lenne, kilógna.
[ Szerkesztve ]
-
djozsi
senior tag
válasz 30z.Samu #22308 üzenetére
Jól teszed. Ez, hogy a SNES játékok is jöttek, ráadásul áremelés nélkül nagyon komoly game changer. Ezek a játékok a mai napig bőven megállják a helyüket, ráadásul rengeteg 9-10 pontos játékkal indítanak. Ezeket korábbi rendszereken egyenként 5-10 euroért vetted virtual consolehoz most pedig egyben kapsz huszat és havonta 1-3 továbbit, mellé Tetris, az új Kirby, rengeteg NES játék, AAA kuponok.
-
-
djozsi
senior tag
válasz etnies #22336 üzenetére
Igazából semmi akadálya annak, hogy 15 év múlva is befizesd az akkori alternatívát. Persze itt már a Nintendon múlik, hogy lesz-e alternatíva, de ugyan így a Valveon pedig az múlik, hogy lesz-e Steam és elérhető lesz-e még ott a játék letölthető lesz-e (mert szoktak onnan is lekerülni játékok).
Sőt, tovább megyek, ha ilyen szépen pakolják bele a tartalmat, akkor ha 15 évig folyamatosan fizeted a szolgáltatást akkor is jobban jösz ki, mintha ugyan ezt a tartalmat virtual consoleon vetted volna.
A digitális világban már sajnos tényleg fals az a kép, hogy amit megvettünk azt birtokoljuk örökre. És ahogy fentebb írták, a fizikai verzió se segít sok esetben, például itt a Spyro, aminek a jelentős részét online tölti le és a játék csak egy kis része van a kártyán. -
djozsi
senior tag
válasz Quinine911 #22393 üzenetére
ÁLLÍTÓLAG az ELVI lehetősége megvan annak, hogy egyes kártyákat tiltsanak. Soha senkivel sehol nem történt még olyan, hogy a teljesen legit Switch mellé vett egy használt játékot és azt letiltották. De azért ott tartjuk az összefoglalóban, mert az egyik fórumlakó ragaszkodott hozzá.
-
djozsi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest