Hirdetés

Aktív témák

• Aram

tag

Sziasztok!

Én nem tudom, hogy mi történt velem, de fél év alatt kis ráfizetéssel megvettem a második 19''-os monitoromat is. Őszintén szólva csalódott vagyok.

Az első 19''''-osom egy MAG XJ-810-es volt. Egy apró konvergenciahibától eltekintve tökéletes képe volt. Irdatlan fényrő, kontrasztos kép, tökéletes színek. Gondolom a Hitachi képcső, de igazából lényegtelen.
    2 és fél évesen megváltam tőle és elhatároztam, hogy az új monitorom sík képcsöves lesz és legalább 107 KHz-es.
    Először egy Hyundai-t vettem, egy Q910-est. Ebben Samsung DFX képcső volt, ami papíron sík, azonban a valóságban egy igen durva átverés, ugyanis csak optikailag van megoldva a lapos képfelület, a képcső maga nem sík felületű. Ezt könnyen ki lehet szúrni a dupla tükröződésekből, illetve, ha félfelűlről ''belenézel'' a monitorba látszik a képcső görbülete. A másik hibája az a két oldalas görbülése volt. A képernyő felső része két oldalt lefele hajlik. Kérdeztem, hogy ezzel mi a helyzet, a nagykerben azt mondták, hogy hát ez ilyen, ezt kell szeretni, merthogy a Samsung DFX képcső ilyen szuper. No comment.
    Sikerült eladnom a Hyundai-t és úgy döntöttem, hogy biztosra megyek:
    ViewSonic, Professional Series. A P90F modell kapóra is jött, mivel fekete-ezüst egér és fekete ház mellé jól mutatna. Első ránézésre éreztem, hogy igen, ez fasza SÍK képcső. Igazán sík, nem az a klassz átverés mint a Samsung képcsöves Hyundai-nál. De! Az egész képe homályos. Egyszerűen nem lehet beállítani úgy a konvergenciát, hogy ne legyen a képernyő közepén is.
    Kérdem én: Ez a profi sorozat? Ez a szar? Közel 100 ezer forintot fizetek egy monitorért és kifolyik a szemem az ajánlott felbontásban?

Mit kell vennem? LCD nem kasa, mert FPS játékokkal játszom. Vegyek egy 17 colos monitort? Egy Flatront? Mit tegyek?????

Help me!!!!

Aram

Aktív témák