Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DPD tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
ph_5.5
aktív tag
Az árazás érdekes dolog. AZoknak akik ezt főállásban csinálják, és évente keresnek mondjuk 12 millát (KATA felső keret, ileltve Áfa mentes határ más adónemben is)... annak pont nem érdemes hogy 520 vagy 600 az eladási ár. Ez a felszerelés azon eleme ami a legtöbbet dolgozik, met mondjuk átlagos 2db van belőle. Obiból meg 2-20.. és azokon jó eséllyel kisebb a kopás és expot sem számlál.
Az érem másik oldala hogy aki ebből él neki nem mindegy hogy vázba 3-5 évente 2x 700.000 ezret vagy 2x 2.3 millát "kell" befektetni. Mert főműsoridőben ez a pénzről szól. Hobbystaként esélyes hogy akinek van 700e vázra, az már csak menőségből is megveszi majd a III-as verziót 1.2 milláért. Mert pont nem tudja nekik senki elmagyarázni hogy a jó csaj egy D90-el fotózva is jó csaj marad, a jó fények egy tájképnél egy D750-el is jó fények... és sportfotót sem azétr cisnál jobbat az MTI riporter mert jobb volt a váza/obija, hanem mert tudja hogy mit és honnan érdemes megoldani. (én is technokrata voltam/vagyok... de ésszel vásárolok és ezért nem veszek feleslegesen egy halom obitípust. Vagy Z9-t. Mert nem leszek tőle sem jobb, sem jobban fizetett. Az ügyfeleimet nem érdekli hogy mivel dolgozom, csak az hogy legyen határidőre kész. És elfogadható áron...#903r3dsnake A Z6III jelenelgi áron nem fogja befolyásolni a II-es verzió árait. Használt 5 kilóért sokkal jobb vétel mint 1.2 milláért az új. 2.5 db kijön belőle. Az irreális. Szóval a II-es még jó ideig jó lesz. Az I-ről váltóknak, az APS-C-ről váltóknak...
Lefelé nagyon tömör a piac. 1-2 éve még a D750 is elment akár 300e-ért. D810 is hasonló árban volt. D850 egy remek váz- de a most induló kezdők egy dslr-rel mivel nincs színhő, expo helyes látvány a keresőben nem is értik mit is kelle csinálni. Milcen nevelkedtek.. nekik a dslr nem pálya. És amig egy aps-c Z milc újonnan ilyen árban mozog, addig 400 kiló alá nem fog beesni csak 1-2 Z6 II a következő 1 évben. Szerintem. Ha a III 8 kiló lenne, más lenne a helyzet. De Ft-ra pontosan R6II, A7IV árban hozták ki. (meg talán S5II is ennyi) -
-szabi-
őstag
Z6II, 1700€ árról indul, de volt olcsóbb is.
2000-2200€ között meg ott van S5IIX, A7IV, R6II és Zf.
Ezek után Z6III közel 3000€ áron!?
Gondolom majd valamivel olcsóbb lesz de most csak ennyiért látni.
Ennek kicsi elszállt ára lett.
Jarod videóján látszik a fókuszon még mindig van mit reszelni Canonhoz képest. -
veterán
Hobbista úgyse ezt veszi, hanem Sony-t, szerintem. Nikon-t ma csak az vesz, akinek van hozzá objektív parkja, vagy márka fetisiszta. Én kicsit mindkettő vagyok, meg valahogy beégett a brand. De ennyiért? Elmennek ezek a picsába. Aki melóba veszi, az miért venné ezt, amikor ott a Z7II olcsóbban, a Z8 meg már laig drágábban? ha melóznék vele, nem számítana az a 300 ezer plus, még kétszer sem. Pont azokkal csesztek ki, akik hobbistaként vettek egy Z6II-őt, és most becsukták a kaput az orruk előtt a generációváltásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Amerikai ár újonnan 2500$, ahogy az A7IV-nek, S5IX és R6II-nek is, nyilván ami régebbi az lehet akciós már, ez meg zsír új, de ez minden új termék megjelenésénél így van hogy ami 1-2 éve van azt már akciózzák. Z6II meg kifutó termék, nyilván olcsóbb lesz.
Dpreview tesztben fókuszról ezt írják egyelőre:
Our early impressions are that the Z6III matches the Canon and Sony in terms of autofocus tracking performance and usability, wheres the Panasonic lags a little and the Z6 II feels like it's left significantly behind.Petapixel tesztben is eléggé dícsérik az autófókuszt
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
Egyenlőre egy bolt ajánlata van a német árukeresőn az alapján mondtam.
Igazad van a Sony 2.5 és a Canon 1.5 éves modelljéről van szó.
Azok helyett akar alternatívát kínálni ennyi év késéssel.
Ezen az áron nem fog menni.
Az árnak mindenképp illene mérséklődnie, így még Z7II is olcsóbb.Azt írtam amit Jarod videójában láttam, hallottam.
-
FerNandor
őstag
megjelent itt a Z6 III én meg azon gondolkodom, hogy ha egyszer a Z6-ról váltok, az medium format lesz, mondjuk egy Fuji GFX 100S vagy megtartom mellé a Z6-ot is. Mondjuk elég nagy mérföldkőnek kell lennie, hogy validálja ezen vágyam. bár ilyenkor azt szoktam mondani, hogy nem dohányzok, nem iszok stb
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
-szabi-
őstag
Mai napra annyi változott, hogy több mint egy tucat Z6 III ajánlat van, mindegyik 3000€ induló áron.
-
veterán
Szolgálati közlemény: aki még mindig a sz_rf_s ezeréves Z6II-vel nyomul ( ), az egyelőre hanyagolja a GODOX X3 kioldót, ugyanis HSS-módban elvillantja a vakut, de az erejét nem lehet állítani, nálam fixen 1/16-on csattan el. Utánanéztem, úgy néz ki nem egyedi eset. HSS nélküli módban teljesen jól működik, TTL-t meg nem használok. Amúgy a kioldó cuki jószág, lehetne finomabb az animáció a kijelzőn, de alapvetően rendben van így első próbára. Xpro-ról váltottam (volna), de így marad az X is egy ideig. Annál szerintem sokkal könnyebben kezelhető, mert baromi nagy karakterekkel jeleníti meg a legfontosabb tartalmakat, így aki közelre rosszul lát, az értékelni fogja (én is, például), plusz az érintéses vezérlés adja magát.
[ Szerkesztve ]
-
ph_5.5
aktív tag
Ami meglepő az a 400 Euros markolat. Az 160ezer.. nem drágább mint a 11-es.
#912Timer Anno hírlevélben láttam, de mivel beépített akkus és kuka ha behal benne (pici az esély tudom), és menet közben ha lemerül megont nézek ki a fejemből, nem vettem.
Van két X-Pro-N, azzal elleszek a következő 5 évben biztosan. De tény hogy jópofa kis cucc. (bízom benne hogy nem olyan mint az X-Pro II, aminél új a talp és törik mint a ropi) -
veterán
Elég masszív cuccnak tűnik egyébként, itt a kijelző a gyenge pont, ha valaki odakoccintja. Egyébként tényleg jól mutat MILC vázon, a rögzítő mechanika pedig zseniális, bár igazából csak akkor van értelme, ha valaki napjában teszi fel és veszi le a vázról.
Markolat kérdése. A korábbiból már van teljesértékű JUPIO variáns féláron, reméljük, az újból is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ph_5.5
aktív tag
Én korrekt áron vettem a kezdetek kezdetén a gyári markolat. III-ra sosem váltok, de "kellemes meglepetés" volt hogy nem lett drágább mint a MB D11 a 14-es. Mondjuk így is mocsokdrága... mert annyirét fx dslr-t lehet venni amennyibe ez kerül
Jupio tudom hogy megbízhatónak van elkönyvelve. De munkaeszköznél nekem pont olyan a külsős markolat mint DeWalt ütvecsavarozóba 1000 Nm mellé kínai dugókulcsot használni. Tuti működik egy darabig... -
veterán
Persze, más igények, más lehetőségek. A kettes vázhoz én is gyárit használok. Mondjuk csak azért, mert a vásárlás után 1 hónappal jött a JUPIO a piacokra, természetesen... Előtte MEIKE volt a D750-hez, két évig nem volt baja, szerintem most sincs, csak már nem nagyon használom azt a szettet.
-
ph_5.5
aktív tag
MB N11-t láttam a múltkor 85-ért használtan (ez volt az olcsó z6II + markoat kombo)
110-ért valaki újnak hirdette. Ha a Jupio 100e, akkor tartsák meg (gyors rákerestem.. és tényleg 100e. Elmennek a búsba. Sejtésem szerint engedély nélkül másoltak formatervet, fejtettek vissza elektronikát és ennyit kérnek érte? -
-
veterán
Vártam nagyon ezt a mk3-at, de sajnos ezt nagyon nem nekem találták ki - pláne ennyiért.
Tíz ujjamon meg tudnám számolni, hány percet videóztam életemben, szóval ilyen fícsörökre egyetlen kanyi ajrót elpacskolni is sajnálok. Megvárom a Z5 II-t (bár feltehetőleg nem mostanában jön) és megnézem, hogy abban hogyan alakul a still / videó hangsúly és hová árazzák be... aztán vagy az, vagy egy használt Z8.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
ph_5.5
aktív tag
válasz Viperator #918 üzenetére
Én le sem merem írni hogy több mint 3 éve mennyiért vettem a vázat vagy épp a markolatot (brutál olcsón a mai számokhoz képest- hazai nagy cégtő sok kedvességgel)
#919Timer A markolat már rég a lehúzós kategória. A D80 vázhoz még talán 20e volt. A D300-hoz végre nem műanyagot hanem alut adtak, de az már jóval húzósabban árazták. A D700-hoz jó volt a 300-é így ott nem került semmibe a váltás. A vicc hogy ehhez a markolathoz vagy használt 1db gyári akkut, vagy ceruza (AA) elemet/akkut... vagy a D3 formákú/méretű akkut. Nos azzal az akkuval 3-4000 expo jött ki egy töltéssel.
És dslr vázzal nem 20 fps-el lőttük az anyagot. Szóval azt a részt visszasírom. A mostani CIPA mérés szerint talán 400 expot tud a Z6II C-s akku. Ami azért vicc. (tudom, feladattól függően ennél többet tud)
#920anaqer Pont így vagyok én is. Nem szeretek feleslegesen költeni. És a videos javítások pont annyira érdekelnek mintha 50e-ért raktak volna rá sörnyitót... vagy 100e felárért lehetne vele telefonálni. -
Viperator
őstag
https://ipon.hu/magazin/cikk/a-vilag-elso-reszben-retegelt-szenzorat-hasznalja-a-nikon-z6iii
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
veterán
Szolgálati közlemény UPDATE: mégsincs gond a HSS vezérléssel X3 kioldó esetén. A vaku volt a hunyó: TT350N volt tegnap kéznél, de az a régi Xpro-val se megy 1/16 alá erőben HSS módban, felette viszont jól állítja mind a régi, mind az új kioldó. Eddig még nem tűnt fel ez (kábé soha nem használok HSS-t), de ma is tanultam valamit. Kipróbáltam egy AD200-zal, ott 1/128 és 1/1 között teljesen jól és rapid módon működik a teljesítmény szabályzás, HSS-ben és anélkül is. Kipróbáltam a kioldót D750-en érdekességképp, de várható módon semmi gond nem akadt a használatával. Röviden, tegnap túl hamar kommenteltem, nincs gond a kioldóval Z6II alatt sem. Annak örülök, hogy a neten más is megette a TT350 HSS limitációját, nem én vagyok az egyetlen hülye a klubban! A modellfényt is szépen kapcsolja a kioldó AD200-on; bár nem ezen a vakun, de lehetőség van egyébként a fényerősség remote állítására is, nem csak a fény ki és bekapcsolására. Nem volt kedvem az MS300-akat előszedni, de feltételezem, hogy ez a funkció is jól működik. Lehetőség van a modellfények egyenkénti szabályzására, illetve csoportos bekapcsolására / kikapcsolására is, a százalékos állítási mód viszont csak egyenként szabályozva érhető el.
A méretkülönbség viszont elég meggyőző, és semmivel sem tűnik jobban átláthatónak a nagytesó. AF segédfény ugyebár nincs, bár ebből a MILC-ek (elvileg) nem profitálnak a régi kioldó esetében sem. Majd kiderül, mennyire jól bírja a strapát, én eddig X1 >> XPro útvonalat bejárva azt mondom, hogy egyikben se csalódtam igazán, remélem ebben sem fogok.
[ Szerkesztve ]
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
D750-ről tervezek az idei évben Milc-re váltani (jelenleg Z6iii-ra hajlok), az átmeneti időben FTZII adapterrel tervezem használni a régebbi objektíveket. Kinek milyen tapasztalata van a következő objektívek használatával Z vázon?
- Tamron 70-200 G2
- Tamron 24-70 G2
- Tamron 15-30 G2
- Tamron 90mm G2
- Sigma 85mm 1.4
- Sigma 35mm 1.4
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
ph_5.5
aktív tag
FTZ + Z váz nem igazán szeeti a Tamront, főként a G1 szériát. Konkrétan a 24-70 G1 kuka volt, ment piacra. De régi Sigmák nem működnek normálisan. G2-re lesz majd panasz itt ha jól tippelek, de én pl soha nem vennék már Tamront kb semmiből. (ez persze egyéni szoc problémám )
Sigma 85 Art és 35 Art tökéletes ftz-vel. Sőt igazából minden art amit próbáltam vagy használok az hibátlanul fut. Van Eye Af, van stabi, és af sebesség is teljesn korrekt.Van a Nikon 28-75/2.8, az egy átcimkézett Tamrn G1. Az normálisan megy, szóval érdekes ez a Tamron- Nikon viszony.
-
veterán
Tőlem olvashatsz korábban is itt 70-200 G2 tapasztalatokat, de leírom gyorsan. Amit tudni kell erről, röviden:
- Ha fel volt konfolva dokkolóval az objektíved élességpontokra, az nem fog menni Z vázon, mert hiába van PDAF és CDAF is a Z sorozatban, működési sajátosságok miatt nem fog érvényesülni az objektív AF finomhangolás. Minden más beállítás természetesen működni fog. Ha mégis tolni kell a fókuszon valamiért, marad a szokásos vázban módosítás, de az meg olyan, amilyen...
- A fókusz rendszer érezhetően lassabb FTZII-vel, mint natívan. Pont D750 >> Z6II viszonylatban van tapasztalatom. Működik minden MILC-en ezzel az obival, de lassabb; pláne Pinpoint üzemmódban tetű szegény (ami elvileg teljes CDAF), ráadásul én bizonytalanabbnak is éreztem. Úgy mondanám, hogy singleAF esetén talán nincs érdemi különbség, de folyamatos AF esetén nekem minden módban lágynak tűnt egy kicsit. Nem vészes, átmenetileg lehet vele élni, de amennyire penge az objektív D750-en, annyira lágynak tűnik néha Z6II-őn. Fontos, hogy nem életlen, de lágy, és nem mindig, tesztábrára lőve szinte soha, de való életben nézve meg rendszeresen. Majdnem egy teljes évig használtam az új vázon az obit, de végül inkább eladtam, mert mindig úgy éreztem, hogy nem annyira éles, mint amennyire tükrösön volt. A natív 70-200-zal megkaptam a tökéletesen éles érzést.
- FTZ-vel baromi hosszú lesz már az objektív, nekem alig fért be a táskámba, erre figyelj azért.
A többivel nincs tapasztalatom, de úgy tudom, hogy a 90-es egyáltalán nem megy, a 15-30-as meg firmware függvénye.
[ Szerkesztve ]
-
-
ph_5.5
aktív tag
Iazából megfordítom akérdést. Mi a fenének akarsz váltani milcre? Mi az ami megéri a baromi nagy felárat számomdra?
Anyigioldalra lefordítva. Ha fotózol és ebből élsz, akkor minden ismerősöm azzal találta magát szemben hogy a piac egyre rosszabb. Rossz hasonlít, de olyan mint kisbolt harca a multik ellen. Ott is mindenki bízott magában, a vége meg az hogy tavaly a másdoik félévben 4000 kisüzlet zárt be. (ez csak élelmiszer/vegyeskereskedés)
Fotós piacon az hogy minden megyeszékhelyen évente 30-50 új papírt kapott fotós lép ki a piacra... plusz ennél több végzettséggel nem bíró is ezzel akar újként foglalkozni, akkor hidd el nem a milc vs dslr hozza meg a megváltást. Viszont csökkenő bevételek mellett a milc egy brutál kiadás. Nekünk pl csak a CFE kártyaváltás és a gyors SD-be belement pár éve a váltáskor mondjuk 500e. Mert a közhiedelemmel ellentéteben nem csak vázból kell pót, de kártyából is, akkuból is (közel 30e a C akku, míd a D750 a sima régivel is sokkal többet bír). Jobb fogáshoz kell a markolat, ami újonnan 190e. Szóval két akár használt Z6II (Z6III szerintem túőlárazott baromság lett a Nikontól 1.25 milkáért, plusz markolat... és ez 2x ... 2.8 milka a két váz) A dslr jól elvolt a 24-70/2.8 F obival. 300e alatt. Z-ból ezt hsználtan kapod meg kb 700e-ért. Tele szintén 300e vs 800e (használt példányok).
Ezt úgy írom hogy milc van, dsr volt. És ebből élek. -
ph_5.5
aktív tag
(elnézést a baromi sok helyesírási hibáért, kapkodva ment a válasz mert most is dolgozom, de tényleg jó szándékból kérdeztem hogy muszáj váltani? Értem én hogy modernebb... de az elején fotóztam úgy hogy egyik vállon dslr a másikon milc, és az nem kényelmes megoldás... 1 nap alatt rájöttem hogy akkor vagy két dslr-rel megyek vagy két millcel. Nem bántam meg a milcre váltást, de ha most kellene dönteni akkor eszembe sem jutna a III-as szériát megvenni. Z6II tudás (számomra nem hoz többet), és a használt árak 2.5x szorzatával indul a III-as széria. Ezt természetesen mindenki el tudja dönteni felnőttként hogy mire akar ennyit áldozni, de ez nem hoz több ügyfelet, nem lesznek jobbak a fotók, és a kutyát nem érdekli mivel dolgozunk. (mármint megbízó részről)
Én, ma matekoznék azt tudom. Sőt.. ha most kellene ügyfélkört kiépíteni fotós sem lennék már. Jó ideje nem a legjobb, a legolcsóbb nyeri a tendert hanem a haver, barátnő... velük nem lehet versenyezni. Akkor sem ha más látja hogy nem jó amit csinálnak. És a munka bevételorientált. Ahogy írták a Tamronok lutrik lesznek. Obik cseréjére elköltesz 2 millát- mert akkor már Z-t veszel. Vázakra 2 millát a D750 (ha 2db van) vázak eladásán felül. Kártyák cseréje, akkuk... apróságok és máris 4-5 milla plusz kiadásnál jársz. Azonos felbontás, azonos képminőség mellett. -
veterán
Tudjuk azt egyáltalán, hogy kolléga tényleg munkaként fotózik, vagy hobbiból...? Az látszik, hogy egy rakat pénzt beletolt az F rendszerébe, de ez még önmagában nem jelent túl sokat.
Valamint az ismert, hogy a G1-es és korábbi Tamronok mennyire trutyik adapterezve... de neki már a G2-es széria van, és AFAIK ott már nincsenek ilyen gondok.
Szerk: Sigma Artjaim nem voltak, a 17-70C-vel is csak pár képig játszottam Z-n - na az a kötelező DX crop mellett is felejtős volt, mert az IBIS az istennek nem akart működni vele, szóval azt inkább eltettem tartalékba a Sir Pixa
lotfew D40 mellé.[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
ph_5.5
aktív tag
Semmi gond, egyébként igazad van, mert ha nem láttam volna ezt sort tőle akkor fel sem merül bennem az hogy beleszóljak az anyagi oldalába a dolgoknak.
A D750 egy jól sikerült igásló. Másodállásban azzal sokkal jobban megéri melózni évi pár milláért, mintsem hogy az egész éves bevételét, vagy ahhoz közeli összeg befektesse az ember egy soha meg nem térülő dologba. Szerintem. -
Padam
aktív tag
Először is köszi mindenkinek a tanácsokat!
Egy ideje már tervezem a MILC-re váltást, de nem találtam olyan gépet ami ár/érték arányban sokkal jobb lett volna a D750-nél.
A fő okok a váltás mellet:
- súly
- fejlettebb fókusz (persze a szem fókusz is)
- beépített stabilizátor
- gyorsabb záridő
- több megapixel (Sony-nál)
- videó funkciókTehát az elhatározás és anyagi része megvan, hogy váltsak csak az a kérdés, hogy mindent azonnal eladjak és inkább Sony legyen (pl: a nagyobb optika választék és megapixel miatt) vagy maradjak Nikonon (FTZII-vel) mert ezeket a lencséket még fogom tudni használni és ráérek lassan cserélgetni.
-
veterán
Szia,
- első körben a súlyt, mint faktort, rögtön elfelejteném. fizika azt diktálja, hogy az igazán jó üvegek nem lesznek könnyebbek csak amiatt, hogy a mirror boxot kiiktatjuk a képletből.
- a fókusz folyamatosan fejlődik. rühellek az AI mellett érvelni, de ebben a tekintetben szerintem nagyon sokat kaptunk tőle.
- ez nagyon felhasználási területtől függ...de úristen, én pl. IBIS nélkül már nem tudnék élni
- valójában mennyire kell neked a gyors záridő? ha nálam 1/4000 (vagy akár annál is lassabb) nem elég, akkor ott már valami a kukucska mögött lett elcseszve
- kevés ügy az, ahol Broki bácsival egyetértek, de megapixelek... ha nem tervezel erősen croppolni (ami egyébként megérthető lehet bizonyos esetekben), akkor 24MP bőven elég tud lenni.
- videóról inkább nem nyilatkozom - nem kenyerem, nem is értek hozzá.And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
p_adam
addikt
Kissé meglepő, hogy nem S-Line, ahogy az útiterven szerepelt.
Érdekes választás lehet a Z6 vonal számára, csak az a kérdés, hogy a közeljövőben várhatók-e még olcsóbb gyors fixek, vagy ez az egyetlen.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A videóban azért látszik, hogy itt is "gond van" a kontraszttal a képeken. Nem mintha rossz lenne önmagában nézve, csak az 1,8-hoz képest az összevetésben már simán kijön. Ez pont olyan, mint a 70-200 vs bármelyik másik tele esete. Ráadásul a 220volt jelenleg 300 ezerre árazta, ami azért nem annyira fair összeg, miközben az 1.8-as is 320-ért vihető éppen. Lehet, hogy valakinek ennek ellenére az 1.4 kell, de ezen az áron nem érzem versenyképesnek. 250 ezer alatt más lenne a véleményem.
Inkább a 100-as makróból csinálnának már valami light verziót.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
[link] pont ez a lényeg, hogy van karaktere (másképp viselkedik attól függően, hogy le van-e rekeszelve, vagy nem), sokkal jobban tetszik, mint a 35/1.8
Leica-ban ugyanezt "classic Summilux" néven forgalmaznák sok ezer dollárért, AF nélkül Ha valaki nem szeret a manuálozni, és a régi SLR optikák méretét és súlyát se kéri, akkor nem igazán kap ilyen optikát már semmilyen áron, nem hogy olcsón.
[link] itt van még pár fotó -
veterán
Oké, így is lehet nézni. Nálam a natíve értelemben vett jó képminőség az elsődleges. De teszem hozzá, abszolút elfogadnám ezt az objektívet is, csak nem ennyiéért. Ettől még biztosan nagy sikere lesz, és lehet, hogy én is rápróbálok (kellene beltérre valami fényerős fix, viszonylag nagyobb látószöggel).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ettől tartottam...
https://hardverapro.hu/apro/nikon_z6ii_milc_fenykepezogepvaz/hsz_1-200.html
Még pár hónap, és kábé 400 alatt lesz a sztenderd ára, ha így halad.
Az már csak hab a tortán, hogy ennyi expo nekem kábé akkor volt benne, mire végeztem a szokásos fókusz tesztjeimmel! Ha kéne egy második váz, ennyiért tutira vinném.
[ Szerkesztve ]
-
ph_5.5
aktív tag
Nem kell tartanod... nincs doboz, nem eredeti a nyakpánt. Régen ez alapból feltételezte pl az index hirdetéseknél egy ilyen fiatal váznál hogy "talált" cucc... 7e expos gépnél alap hogy garis. Itt még ezt sem merte leírni a hirdető (nem azt mondom hogy ezzel a példánnyal gond van mert fog sincs, az eladó régi tag azt látom...)
1.2 milka az utód. Nem fog beesni 400e alaá egy jó példány még 1 év múlva sem. Nincs hova tovább váltani. Ahogy a Z8-t sem fogod megkapni 1 milláért 1 év múlva használtan.[ Szerkesztve ]
-
Padam
aktív tag
Na végül ma beadtam a derekam és elmentem megvenni a Z6iii-at a 220-ban. A délután elég gyorsan elrepült a tesztelgetéssel... Ég és föld azért már ez a D750-hez képest...
A meglévő obi parkot muszáj lesz majd frissíteni, mert ami működik is kicsit döcögősen, így megragadnám az alkalmat és megkérdezném, hogy esetleg Budapesten vagy Pest megyében van-e valaki akinek van Tamron TAP-IN és/vagy Sigma USB kütyüje, amivel lehet frissíteni a firmwaret az obikon és esetleg tudna benne segíteni, hogy ne kelljen megvegyem ezeket. (akár valami összegért is cserébe)
Köszi előre is!
(a képek csak figyelemfelkeltésre vannak)
-
ph_5.5
aktív tag
A nagy gyártók karteleznek. A kategóriákat azonos szintre árazták így ninc snagyon mozgástere a vevőnek. Lehet válogatni a márkák között, de aki használja mindig látni fogja hogy kb egykutya az egész és ízlés és kézméret meg menőség alapján választasz márkát. Vagy maradsz annál amit már megszoktál.. hibáival, "tulajdonságaival".
Lassan 20 éve asználok Nikont. Akkor is amikor a Canon már CMOS-t használt, a Nikon még CCD-t. Akkor is amikor a Sony még tv-kez gyártott (ami persze nem igaz, mert 2003 körül volt már digi Sony kompaktunk )
A Z8 biztosan egy remek váz, de 1.5 milláért illik is annak lennie. A Nikon első fx pro váza 2007 év végén jött ki a D3. 1.2 milka volt ha nem tévedek. Ez azért érdekes mert ugyan baromi nagy volt az infláció azóta, és egyre olcsóbb lett a digi technika, ez akkor barmi soknak számított. 2009-ben fotóztam először D3-al. (de lehet hogy 2008-ban) Esküvőn.. dupla vállpánt, két váz. D300 (markolattal + D3. A kész anyagnál (kivéve templomos anyag) nem tudtam megmondani melyik fotó melyik vázból jött ki. (28-70/2.8 + 70-200/2.8 Nikonok voltak fent főként meg 50 1.4 ) 1 Fé-vel tudott jobbat a D3 zajban.
Ez miért írtam le? Csak azért mert a technika a legtöbb feladatnál túlértékelt. Tényleg. Értem én a szemkövető hibáit, és hogy szubjektív teszten eltérő obikkal sokkal" jobb egyik a másiknál, de ki az akinek nem volt elég egy D4 tudása? AF-ban a Z6II sejtésem sezrint megveri a korábbi csúcsmodellt. És mégis divat szidni a Z6II-t. Az I gen-t meg sem vettem (markolat hiánya, 1 kártya... miatt). De nem érzem szükségét egy Z8-nak egy olyan üzleti világban ahol a fotós fizet hogy mnkát végezhessen egy magazinnak, azért hogy abban kiírják a nevét... és egy olyan rendszerben ahol Pistike kijön a MM-ból a frissen vett első gépével és kiírhatja hogy freelancer fotográfi.
#947r3dsnake Sokszor nekem elég az is hogy ne jusson eszembe bizonyos márka amikor látom hogy X-Y idióta mely márkát preferálja -
jookomak
őstag
válasz jookomak #885 üzenetére
Végül Z6II lett belőle. A Z50, 50-250, 16-50, és 18-140et annyiért veszi be az üzlet, hogy csak kicsit kellett hozzátennem, és egy nagyon jó állapotú használt példány landolt nálam. Objektív fronton még hiányos a sztori, 24-120/f4 és a 40/f2 van egyelőre, plusz kell vegyek egy CF kártyát. Jövőbeni tervek közt elsősorban a 14-30 f4 van, majd esetleg valami teleobi. Most már csak gyakorolni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest