Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: A sor végén
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Pedig állítólag ez valami nagy megváltás lesz, azért is tartanak open betat. Kíváncsi leszek. Én jelenleg letáboroztam a Once Human mellett, de mindig is egy kis kedvenc marad, a gathering, a musket féle combat az számomra elég egyedi volt ebben a játékban.
A szerveres rész pedig szégyen, egy ilyen anyacéggel a háttérben. Egyszerűen nem értem, hogy miért lépnek bele pont ugyanabba a sz*rba újra és újra.
-
No, mi a helyzet skacok az 5.0.x frissítéssel? Jó vagy rossz irányba mennek a dolgok?

-
válasz
mikromanus
üzenetére
Jaja, az a trailer volt, Raxx nem is bírta elemezni röhögés nélkül: [link]
-
válasz
nyamsas
üzenetére
Az sose baj, Blizz is kihozott egy 42 oldalas patch-et a D4hez és úgy tűnik, hogy jót is fog tenni neki. De én nem sok bugot láttam, a faction quest is jó lett azóta, igaz, én még mindig nem vettem meg a kieget, csak próbálok nyersanyagokat szerezni és húzni a tradeskilleket, nem hajt a tatár 65re.
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Videók alapján az adott frakció NPCje adna még plusz quesetet, de semmi, próbáltam többet is. Körbementem mindenfelé, de senki nem adott semmit.
-
Most nézem, hogy nekem nagyon régen beakadt ez a quest, itt mit kéne csinálni? Próbáltam resetelni, de ide mutat a nagy semmibe.

Már azon agyaltam, hogy átmegyek zöldbe vagy lilába, hogy hátha úgy megy tovább a dolog. Úgyis függőben vannak a váltáshoz a questek. -
válasz
Laraxior
üzenetére
Fegyverek változtak valamit? Titkon reménykedem, hogy jó lesz pve-re a musket.
Heal jó dolog, de a void mellé elég unalmas. Nekem még előtte be kéne fejeznem az alapból a storyt, hogy meglegyen az utolsó azeroth staff. Kíváncsi leszek, hogy mekkora élet marad mondjuk 2 hét múlva a játékban. -
válasz
Laraxior
üzenetére
Tegnap se kaptam, ha nincs sok időm, akkor azt szoktam behúzni, mert pár perc alatt megvan és az átlagban ~300 gold per nap. Persze lehet van más is ami ilyen gyors, de jelenleg fos gearban vagyok, még a nagyobb azeroth staff sincs meg, próbálom megcsinálni a sárga main questeket, hogy meglegyen.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Igen, érthető, meg megértem amit ír, csak nem szerencsés, ha egy újoncnak így válaszolnak. Én pl. kb. ezért eleve elvetettem, hogy feléjük nézzek. Mondjuk valami aktivitás kell majd az tuti, folytattam a fő questet, bár még közel sem vagyok a végén - 60 lettem, mire meglett a T4 Azeroth Staff
-. Most próbálok skillt húzni, első körben a LS/VG, aztán ha nem tetszik, akkor majd váltok. -
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Előbb végre lenyomtam a Depths-et, normálon vagy hogy kell itt mondani. Mivel 1 tank, 3 DPSsel mentünk, így kénytelen voltam az első bossnál átdobni magam focusra, hogy legyen valami healünk, mert a többi DPS úgy csinált, mint az egyszerű warrior a wowban (minden ami fáj rage-et ad, így egyfolytában belefejeltek minden sebzésbe). Nyilván vicces, de így azért kellemesen nehéznek éreztem.

Nézek szerintem valami buildet, ha jól sejtem, akkor life staff mellé void gauntlet lesz a nyerő?
mikromanus: örülök, ha 60ra felérek, meg húzom a szakmákat, nekem tuti nem lesz 200>250 kilövés
. Igaz, még nem vettem meg a kieget sem, bár hajlok rá. -
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Hát, azért már kevesebb az időm rá, meg wz tipikusan az a játék, hogy rengeteg dolog van benne, mire elindulnék questelni, kell a töltény, de nincs hozzá mati, irány hemp-et vadászni, aztán kéne kaja is meg poti, de közben kéne az alapanyag is. És így ma délelőtt se tudtam questelni végül.
Amúgy van pár finom qol benne, pl. a teleport, már nem kell farmolni az utazáshoz. -
válasz
Laraxior
üzenetére
Régen durvának tűnt, most talán 170 arany Everfallban Covenantosként, ennél szerintem több volt, de lehet lejjebb vették már. Azt szerintem kérdeztem már, de frakcióból van olyan, amit érdemes választani? Vagy igazából kb. mindegy, mert a játék 90%-a solozható/pugolható?
-
Srácok, úgyabb hülye kérdés, de nem találom az UIn sehol. Azt hol látom, hogy nekem mekkora vagy milyen házam van? Még anno everfallban vettem egyet, azt se értem, hogy ennyi inaktivitás után hogy maradt meg.

-
válasz
mikromanus
üzenetére
Köszi, még mindig úgy van, hogy érdemes geart venni és célzottan farmolni a fát, bőrt, érceket? Geart azt továbbra se tudom rendezni a bankban ahogy én akarom? Ha van 3 farmolós szettem akkor mindig összekeveri?
Van mit bepótoljak, rengeteg a quest, bár a gyilkolási képességem nem az igazi friss 50esen a 4x mobok ütése fáj rendesen. Lightban vagyok, mert anno muskettel fejlődtem - tudom, hogy gáz, de imádom, most áttértem GSre meg shotira.
A másik, hogy elvileg covenantos vagyok, de gyakorlatilag nem látom a területi színeket, csak a városokat - talán egy sárga sincs, inkább zöld - viszont van faction quest hogy álljak át a zöldekhez, lilákhoz. Vagy ez azért,mert szervert váltottam?
-
Húú, nekem nagyon őskáosz, hogy mi hol van.

Ahogy nézem a daily craft nekem még odébb van.
Lehet azt kéne csinálnom, hogy kb. minden cuccomat betörni, minden matimat eladni, aztán kiürítve mindent haladni. Questekből gondolom a Staffos a prio, azon túl van amit érdemes? Vagy csak a boardokról szedjem össze a dolgokat? Azt hol látom, hogy én melyik frakciónak vagyok a tagja?

-
-
Van valami forrás ahhoz, hogy mit érdemes naponta legalább megcsinálni? Tudom baromi sok mindem van, anno pont az tetszett, higy ha akartam, fogtam magam és kimentem kivágni egy fél erdőt, vagy elbontottam egy hegyet, de ugye a start után csak pár insta volt, semmi extra. Most meg van pass meg event is vagy micsoda.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Ah, szeretem a combat rendszerét, bár ahogy nézem még mindig van, hogy nem regisztrálja az ütéseket pl GSsel. Viszont a leveling sokkal, de sokkal gördülékenyebb érzés, mint anno, azon látszik, hogy dolgoztak.
Oh igen, a lőszergyártás. Azt is imádtam, tudom beteg.

Ja igen, ha eljön az idő, kiket "érdemes" választani?
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Felvettelek, Nyrdian lett ez a karakter, CactuS sajna már foglalt volt.

flashpointer: Talán régebben is jobb volt az íj, de annyira ritka egy muskétás játék, hogy egyszerűen az tetszett.
Meg nagyon kívnáncsi leszek a Blunderbuss-ra.Healelés változott amúgy? Én általában healer voltam az elmúlt 20+ évben mióta mmozok, de a startkor kicsit faramuci volt ez a dolog.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Hát, anno is két fegyver izgatott a játékben a Musket és a Blunderbuss. Viszont utóbbit még sose használtam, csak videókon láttam, mert előbb töröltem anno a játékot. Muskétás lövöldözés nagyon feelinges, bár ezek szerint nem túl effektív (utoljára Musket/rapier volt a buildem).
Úgy emlékszem, hogy kikapcsoltam, de megnézem, ha játékba jutok. Hogy tudunk kapcsolatba lépni? Van játékban friendlist? Már nem is emlékszem.

-
válasz
Laraxior
üzenetére
Átvittem a régi karakteremet ide, majd kialakul, de szerintem ha lesz rá időm, akkor újra nekiindulok a nulláról, baromi sok dolog történt benne ahogy nézem, kapott season passt is (sajnos), meg mindenfélét. Szerintem ez full casualban marad nálam, de őszinte leszek, kimentem a város mellé, elkezdtem harcolni a mobokkal muskétával és újra beleszerettem.

Illetve a grafik az csak nálam nem az igazi vagy másnál is olyan, mint ha nem natív felbontásban lenne? Very high fullscreen, de tiszta homály.

-
válasz
mikromanus
üzenetére
A felháborító az, hogy mit ígértek és ahhoz képest mit adtak, illetve hogy hogyan bántak a játékosbázissal. Ezek után szerintem nem én leszek az egyetlen, aki nem fogja - főleg nem előre - megvenni a kiegészítőt pénzért. A játék nagyon jó ötlettel indult, nekem tetszett a combat rendszer is, de amiket műveltek az kritikán aluli volt. Szóval nem a fizetős kiegészítő a gond - GW2 esetén bármikor megvenném látatlanban a soron következő kieget -, hanem a bizalom hiánya. Ezt pedig nem így szerzik vissza.
-
-
válasz
flashpointer
üzenetére
Aztaaa.
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Hát igen, az a 40 eur ~ 100 óráért, amiből a fele simán a sorbaállás -
- megérte. De arányosan nézve tényleg, ezzel nem lehet vitatkozni. Mondjuk a legtöbb játék, ami 20-30 órás az igazából más szórakozáshoz képest már megéri. Oké, vannak olyanok, mint a GTA V, amiben nekem is sok ezer órám van már, de ezek ritkák.A felsorolt dolgok szerintem még azért nincsenek (pl. dailyk), mert nem jutott idő a fejlesztésre. Gondolom idővel lesz ebben is.
Nekik a szerver üzemeltetése költség, ők is erősen építenek a shopos cuccokra vagy az új játékosokra. Ha egyik sincs, akkor az nekik veszteség, amíg a szerverek mennek.
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Én tényleg sajnálom ami történt ezzel a játékkal. De igazából az a legnagyobb baj, hogy a következetességet, határozottságot sem látom a fejlesztők részéről, ami nem túl jó előjel. Bezárni szerintem nem fogják, ennél nagyobb veszteséget is lenyelt már az amazon.
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Az a baj, hogy a pvp lenne a sava-borsa ennek a játéknak. Én nagyon sajnálom, hogy a döcögős fajt után nem sikerült kilőni, nagyon bíztam benne a beta alapján. De inkább azt érzem, hogy folyamatosan hullik szét a verda miközben lefulladva gurul a leállósávban.
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Végülis ez is egy taktika. Megveszik 40 pénzért az emberek, mahd annyira szétbarmolják, hogy az emberek önként elmennek és zarhatóak a szerverek. Biztos kell a rezsicsökkentés, mert az asszony visz mindent.
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Mindent értek, azt nem értem, hogy az AFK büntetésért miért vagy felháborodva? Az egyik legidegesítőbb dolog - függetlenül a kiváltó októl -, ami nagyobb létszámú kompetitív játék esetén előfordul, bár igazából bárhol, pl: Forzában is, ahol 6 főből 2 AFK és máris léphetsz ki, mert bukod a versenyt. Nekem is van gyerkőcöm, megértem, de...
A másik fele simán benne van, hogy mint elég sok dolog, ez is szarul lett leprogramozva itt és nem tesz különbséget egy sima disconnect és egy AFK utáni disconnect között. Ez igazából kb. borítékolható is, mert ha nem így lenne, akkor már rég lenne védelem disconnect után, hogy sorbanállás nélkül vissza tudj menni. Mint annyi más játékban. De nem ez az egyetlen dolog, ami ebben a játékban nem működik. (Pl. álltják, hogy a dupeolt gold nagy részét kiszedték, a reddit alapján pedig még mindig vígan játszanak olyan játékosok, akik goldcapig tolták a dolgot...)
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Outpost rush? Nem értem a problémát, oda nem afkzni megy az ember. Mondjuk más játékokban csak az adott activityről tilt le a rendszer, nem az egész játékról, de pár év aztán gondolom majd ezt is finomítják.
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Lassan nincs aki üsse őket.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Hát, a rollback igazából elég ritka az MMOk világában, az utolsó utáni lehetőség, amikor már tényleg nagyon elcsesztek valamit. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy azokban a játékokban amikkel játszottam hányszor volt összesen ilyen, pedig kb. 20+ éve játszom ilyenekkel. Még community szervereken se túl gyakori dolog.
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Ránézek majd a reddit postra.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Azt nem tudom, hogy őszinte legyek, nekem az ilyen visszajelzések pont arra jók, hogy elengedjem a játékot és ne verjek bele több időt.
Én nem szoktam csalni a játékokban, betartom a szabályokat, ugyanakkor elvárom, hogy az üzemeltető betartassa a szabályokat másokkal is. Ha ez nem megy, akkor szvsz kár időt verni az adott játékba, mert hosszútávon a normális játékosok fognak szívni.
-
Pár hete írtam egy srácról aki redditen kihasználta a gold dupeot és elment 400k goldig (goldcap jelenleg). Jelentem, a mai napig vígan játszik, rendszeresen ír abba a topikba, hogy még mindig nem történt az ég világon semmilyen szankció vele szemben.
Hát, így lehet hazavágni egy baromi jó játékot már az elején.
-
válasz
tonermagus
üzenetére
Wipe nem lesz. Dupe = gyakorlatilag klónoznak valamilyen glitch vagy bug segítségével egy itemet vagy pénzt. Így gyakorlatilag egy értékes dologból elvileg kettő lesz.
-
Én úgy gondolom, hogy aki szereti a PvP és leköti ez is, mint endgame tartalom - ők inkább hangosak, mint sokan vannak - bőven megtalálják a számításukat itt, mert nagyon nagyon jó alapjai vannak hozzá a játékban, ami igazából máshol nincsen meg. Ehhez nem feltétlenül kell nagy klán. Én nem gondolnám, hogy temetni kéne ezt a játékot. Feltéve, ha nem hullik még ki pár nagyobb csontváz, amit rosszul kezel le az AGS.
-
Redditen egyik srác írta, hogy kíváncsiságból goldcapig dupeolta a cuccokat és visszajelez, ha javították a hibát, hogy bannolták-e vagy sem. Ha őt nem teszik ki, akkor...
-
Mondjuk már egy 3-4 napos rollback is olyan dolog, hogy ahhoz oda kell csapni valami ingame ajándékot, különben baromi morcos lesz a community. Az NW szerintem pont abban a stádiumban van, ahol nagyon hájjal kell/kellene kenegetni a játékosbázist, hogy ne lankadjon az érdeklődés és ne kopjanak ki az első 1-2 hónap után.
-
válasz
üzenetére
Ki kéne őket vágni keményen, függetlenül attól, hogy hány streamer érintett. Másképp ez nem működik, főleg, ha előfordulnak ilyen hibát. Ezek bosszantó dolgok, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy aki kihasználja ezeket, azokat igenis keményen szankcionálják. Ha nem teszik, akkor ez a játék is pusztulásra lesz ítélve nagyon gyorsan. Anno GW2 indulásakor is volt egy ilyen hiszti. Az egyik ingame item ára láthatóan elárazásra került, így könnyen és aránytalanul lehetett sok goldhoz jutni. Az egyik nagyobb streamer az egész guildjével ezt csinálta, rengeteg pénzt felhalmozva. Az egész csapatot mindenestől kivágták a fenébe. Persze utána volt sértődés a streamer részéről, meg tette a hülyét, hogy honnan kellett volna tudnia, de a lényegen nem változtatott, akik nagyban tolták, perma bant kaptak, törölték az így szerzett javakat.
-
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Ez természetes, vagyis manapság már az. Az MMO alapvetően a közösségi élményről szól. Akik MMOt keresnek, azokat általában egy régi emlék hajtja, hogy anno milyen jó volt pl a wow, lineage, daoc stb. Ezt keresik minden új MMOban, hogy majd most, ez lesz az, újra megtörténik, de a többség rájön, hogy azt az élményt már nem kaphatja meg, mert nincs annyi ideje, nincsenek egész napos farmolások, nincsenek éjszakába nyúló raidek és pvp csaták, mert másnap reggel a gyerekek ott lesznek az ágy mellett ugyanúgy 6:00kor, majd lehet menni dolgozni. Sajnos az a játékosbázis, akik MMO játékosbázis gerincét alkotják felnőtt, megöregedett. Szvsz ezért olyan sikeres még mindig a GW2, rettentően casual barát, ugyanakkor van mit csinálni benne 8 év után is.
-
válasz
üzenetére
NMSnél alapvetően hazudtak a tartalommal és featureökkel kapcsolatban. Nem humanitárius indíttatásból adták, csak nem akart a kiadó csoportos pert a nyakába. Mondjuk ott a fejlesztők azért tettek hozzá rendesen az évek során, csak a kezdet volt nagyon rossz. De ilyen példa a Cyberpunk is, ezek közelében sincs az NW startja.
-
Az azért legyen tiszta, hogy az endgame tartalom iszonyatosan grindolós, craftok kihúzása szintén. Egyébként pl. nagyon kevés az animation canceling, ami jó és ritkaság manapság. A játék még nagyon az elején tart, nem igazán van még egyensúly a fegyvereknél, a droprate és a piac még inkább kísérleti stádiumban van. Ha a szívemre teszem a kezem, akkor nagyon nehezen tudok választani a GW2 és a NW között, a casual barátabb felépítés miatt idővel valószínűleg a GW2 lesz a nyerő, az jobban passzul a munka, feleség, 2 gyerek, 2 kutya felállásba.
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Most ez komoly vagy poén? Nem kapod keg a pénzt offline?
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Akkor azt még lehet, hogy szerver váltás előtt kell meglépni.

-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Harmoniát mondják páran, hogy katasztrófa, nem tudom, hogy hogy fogunk találni valami értelmeset.

-
Muspelheimre is lehet transferelni? Az előbb benéztem és már megint van queue.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Sajnos a döntő többség tényleg nem tudja és nem is akarja megérteni, hogy hogyan kéne viselkednie egy ilyen felületen. Lehet azért, mert itthon rengeteg a digitális analfabéta, a szülők sem tudják, hogy hogyan kéne átadni valamit, amit nem tudnak, vagy csak szimplán az a tudat, hogy mi magyarok vagyunk és mindenki magáénak érzi a sok szenvedést a történelmünk során, így nyilvánvaló, hogy a többieknek kell előttünk meghajolni és elfogadni a dolgainkat, például a magyar nyelvet, amit a legtöbb európai nép akkor sem tud igazából elsajátítani.
Azok, akik tudnak alkalmazkodni és volt gyerekszobájuk pedig kerülni akarják a fenti példányokat.
-
válasz
gabranek
üzenetére
Ez is kicsit bosszantó, de én - és ahogy nézem egyre többen - azt mondják, hogy gond lesz az endgame alatt a gazdasággal, mert túl kevés goldot dobnak a questek/mobok, így hosszabb távon nem lesz fenntartható a gazdaság, ráadásul ezt még tetőzi majd a nyersanyagok gyors inflálódása.
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Igen, hasonló meglepi volt nekem is, hogy duplát kellett fizetni. Azt nem tudom viszont, hogyha nem fizetem az adót, akkor azt visszamenőleg is ki kell vagy csak az adott 5 napra.
-
válasz
mikromanus
üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy itt annyira sok a játékos, hogy ezek töredékét érik, amit kiszedsz. Erősen agyalok, hogy valami 2. vagy 3. körös szerverre kéne átmenni, ahol kevesebb a player, de ugyanúgy erős a Covenant.

-
válasz
adamkaa777
üzenetére
Mármint a timegate-es cuccoktól, pl: az instákhoz?
Én valahol lvl 46 körül, hétvégén szobát cserelünk az egyik gyerekkel, mert nem fér el majd a fancoil miatt a mostani asztalunk a szobában, meg kifestünk. Aztán utána jön majd a hőszivattyú beépítése.
Meg jelenleg már vagy 5 napja le akarnék menni a fő küldetés miatt Depthsbe, de nem jutok el odáig, a companyból se jön össze a party, ami egy majd 100 fős company esetén elgondolkodtató.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Disney+
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Küszöbön az androidos PC-k
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- GAMER PC! i9-13900K / RX 9070 XT / 32GB RGB / Z690 Strix / 850w Strix! BeszámítOK
- ASIC Miner HW/SW/OC Optimalizálás (NerdQAxe++, Nerd Octaxe, Bitaxe, stb.)
- Apple IPhone 14 pro 256gb
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Samsung Galaxy S23+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Remélem marad egy viszonylag nagy játékos bázisa hosszabb távon is.

Próbálok a quesetekre koncentrálni, bár main quesetet nem látok, a legfelső most az a rank növelés, alatta meg a faction választók.
De akkor maradtál lila? Majd belépek a nagy karakterrel is, hogy mi a helyzet, épp csak átdobtam, meg nézek returning guideokat. Itt a karakterek kb. úgy vannak, mimtha külön accon lennének? Nincs átjárás cuccban?