Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a_nagy_pok
csendes tag
válasz
peti_s
üzenetére
Helló, Peti_s, köszi a segítséget
Valóban működött amit írtál.
A boot-sorrendet próbáltam már állítani olyan szinten, hogy CD-ROM/Hard Disk, de azt nem láttam, hogy egy másik menüben lehet a hard disk-ek egymás közötti sorrendjét is állítani.
Valamiért az egyik (adattárolásra használt) SATA merevlemez került be elsőnek, amiről persze nem tudott bebootolni a rendszer.Azt nem értem, hogy miért nem próbálkozott a következő merevlemezzel, vagy nem írt ki egy "not system disk error" hibaüzenetet... Lehet, hogy a mervelmez boot-sectorában van valami random szemét, amit megpróbált boot-loader-ként értelmezni és lefuttatni a BIOS?
-
a_nagy_pok
csendes tag
Szaisztok!
A gépem induláskor eljut a POST utáni részhez (amikor listázza egy táblázatban a meghajtókat), majd utána megáll és nem tölti be a merevlemezről az op. rendszert.
A merevlemezzel valószínű nincs gond, mert ha beteszek egy live CD-t és azzal indítom el a rendszerlemezen lévő op. rendszert, akkor minden gond nélkül elindul (most is ez a lemez fut).Két kérdés:
- látott már valaki ilyet? valami tipp, hogy mi lehet a gond/hogyan lehet megoldani?
- a POST után megjelenő képernyőnek (ahol a meghajtók vannak kilistázva), van valami közismert neve (mint a POST-nak)? ha ezt tudnám, akkor könnyebb lenne rákeresniNem tudom lényeges-e, de a következő lépéssorozat vezetett a jelenlegi állapothoz:
1. a meglévő IDE és SATA diszkem mellé beszereltem még egy SATA diszket (az IDE diszk-en van az op. rendszer egyébként)
Ahhoz azonban, hogy helyet csináljak az új SATA diszk-nek, ideiglenesen ki kellett húznom az IDE diszk kábeleit2. miután beszereltem az új merevlemezt, az IDE diszknek visszadugtam az adatkábelét (de a tápkábelt elfelejtettem újra csatlakoztatni), és így indítottam el a gépet
3. a rendszer persze nem indult, a BIOS sem látta a merevlemezt.
4. bedugtam a tápkábelt, a BIOS most már látja a merevlemezt (és tudok is róla boot-olni a fent leírt módszerrel), csak éppen normális módon nem tudom betölteni az op. rendszert
További kérdés:
Okozhatta-e a tápkábel nélkül történő indítás a leírt problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- Dell Optiplex 7060 SFF I5-8500 16GB DDR4 256GB SSD w11 Készlet:10+ MONITORCENTER.hu ÁFÁS ÁR
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valóban működött amit írtál.