Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atkaa80
csendes tag
Sziasztok.
Megkaptam én is az elszámolót. Volt émászos vagyok én is. A végösszeg nekem nem tetszik. 2021.09.01-2022.04.01.ig fizessek 26e ftot, úgy hogy szinte minden hónapban többletem volt. Legalábbis nézegettem az órát és plusszom volt. Ez, hogy lehetséget?
A számlán a termelésre vonatkozó adatot nem is találtam, csak fogyasztást.
Köszi ha ban valami ötleted!
-
Atkaa80
csendes tag
Azt tudja valaki, hogy hogyan lehet kinyerni az adatokat a growatt inverterből a pvoutput.org felé. A growatról semmit sem találtam a help részben.
-
Atkaa80
csendes tag
Azt tudja valaki, hogy hogyan lehet kinyerni az adatokat a growatt inverterből a pvoutpu.org felé. A growatról semmit sem találtam a help részben.
-
Atkaa80
csendes tag
Jó reggelt.
Ha az emlékezetem nem csal akkor ugye létezik olyan oldal, ahhol meg lehet osztani a termelésemet és láthatom a környékemen lévőket (persze ha ők is megosztják)?
Mi ennek az oldalnak a linkje?
Köszi.
-
Atkaa80
csendes tag
válasz
stickermajom #5826 üzenetére
Tehát akkor nem hiba. Bár reggel lecsapattam slaggal. Most volt 5e watt
Amúgy a napi 38 kilowatt az elfogadható. 21 280watos panel van. Az ismerősömnek 20 db ugyanilyen. Neki volt 40 kilowatt is.
-
Atkaa80
csendes tag
Sziasztok.
Az hiba lenne, hogy két napja verőfényes napsütés van de nem éri el az 5000wattos rendszer az 5000 wattot? Koszt nem látok rajta.
Köszi
-
Atkaa80
csendes tag
Sziasztok.
Ötletet szeretnék kérni tőletek.
A miskolci otpnél lett intézve az mfb hitelem. Van szerződésem ami közjegyző előtt is meg lett már erősítve. A maradék önerő befizetésére már volt időpontom. Ezt visszamondták, hogy az igazgató felfüggesztette az mfb hitel intézését, bizonytalan időre. Megteheti ezt? Fű alatt halottam az ügyintézőmtől, hogy nem a vírus miatt történt ez hanem a sima lakáshitel nagyon a háttérbe szorúlt és azért.
Lehet tenni ellene? Hívjam az mfb-t?
Köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Formula-1
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest