Hirdetés
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
privatposta
tag
válasz
Geresics #1438 üzenetére
Este kipróbálom.
Kint volt az ELMÜ ma reggel. Természetesen minden rendben volt legalábbis a bekötésekkel
Nem vagyok láma az elektromossághoz, sok mindent meg tudok csinálni, és meg is csinálok. Rendbe tettem például fázisonként a fogyasztókat. Azonos fázisterhelés, lépcsős biztosítás, érintésvédelem stb. Azóta tudom, hogy melyik fázison ki lóg. Eddig egy kész káosz volt. (16A fázisbiztin 25A mellékbizi, egymáson több nagyfogyasztó stb. stb.A lényeg, hogy mindent rendben találtak fizikailag, tehát maradt az óra. Az órát viszont azért nehéz kipróbálni, mert pl. nem mér csak egész kW-t, és nem lehet tudni, hogy éppen termel vagy fogyaszt. Ki kell várni egy fordulatot. Éjszakánként nem megy a termelés, mert mostmár naponta figyelem, tehát a vélt fogyasztó nem "működik" éjjelenként.
Decemberben 54 kWh-t fogyasztottam és ha jól emlékszem 200-at visszatermeltem, amikor a ház átlagfogyasztása 200, A decemberi inverteres termelésem pedig 100 volt kb.Tiszta gáz, vagy nagyon benézek valamit...
A szerelő azt mondta, hogy ha bemegyek egy ügyfélszolgálatra, kifizetem a költségeket, akkor kijönnek és hitelesítik a mérőt...
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest